Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12101) #06658560 válasza tycon (#12100) üzenetére


#06658560
törölt tag

Na akkor hogy csinálnám CATIA-ban:
A szimmetriasíkra spirál felvesz, az a síkra normál irányban kihúz. Ezen felületre egyenes fektet, majd azzal felület megvág. Innen egyenessel draft angle-lel, vagy adott felülethez szögben álló felület swept surface paranccsal létrehoz. Tükröz, vág, join.
Ha kicsit komplexebb, akkor a spirálra felpakolnék N darab pont, amikben a síkra normál egyeneseket hoznék létre, megadott hosszal. Ezeket összekötni multi section surface-szel, majd a végükön egyenként létrehozni a kívánt értékű lejtéssel az egyeneseket, amikkel aztán megint multi section surface a játék.

(#12102) kpityu2 válasza tycon (#12100) üzenetére


kpityu2
őstag

Kicsit elmélkedve rajta, a spirálcsökkenésnek bármilyen lefutást definiálni lehet, ha ahogy Kopi31415 javasolja a szimmetriasíkra készítünk egy 2D spirált, majd az a szimmetriasík normálisát tengelynek véve rávetítjük egy revolved surface-re. Annak a felületnek az alkotója bármilyen görbe is lehet, a projekcióval keletkező 3D spirál meg nyilván követi. Így még egyszerűbben is lehet parametrizálni.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#12103) Parson válasza kpityu2 (#12102) üzenetére


Parson
addikt

Vmi ilyesmi vagy hasonló módszerrel én is inkább elöször csak a határológörbéket definiálnám, aztán a burkolófelületeket, és csak legvégül jönne a testté alakitás. Túl komplex a sima testmodellezö technikákhoz. Szvsz.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#12104) tycon válasza kpityu2 (#12102) üzenetére


tycon
tag

Most éppen félkörönként sweep blendet csinálok, félkörökből rajzolt sweepre.. Tömört. Eleje-vége klf. hosszúságú téglalap. De már leszált az este a szememre.

[ Szerkesztve ]

fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök

(#12105) kpityu2 válasza tycon (#12104) üzenetére


kpityu2
őstag

Szerintem túlbonyolítod. Amit én csináltam az egy 3D spirálból és a végein 1-1 keresztmetszetvázlatból áll. A keresztmetszetek nem is négyszög, hanem két ívből álló "falevélcsúcs". Ahogy Parsons is mondja, szilárd testként esélytelen, hiszen garantált az önmetsződés. Felületként kell megcsinálni, amiből utólag összetrimmelheted a testet ha nagyon akarod.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#12106) tycon válasza kpityu2 (#12105) üzenetére


tycon
tag

Nem esélytelen szilárdtestként. (még nálam). A toroid bend és a spinal bend van soron.A torid jó volna körönként, de a második körnél megbolondul.

fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök

(#12107) Parson válasza tycon (#12106) üzenetére


Parson
addikt

Esélytelennek valóban nem esélytelen, csak túlságosan korlátolt. De ilyen próbálkozásokkal tanul az ember igazán, ezért mindenképp hasznos kipróbálgatni! :)

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#12108) tycon válasza Parson (#12107) üzenetére


tycon
tag

Szinte meg is van. Kérem, ez a spinal bend, csigával. Test, már csak a ferdeségeket kell megigazítani, amit lehet a téglalap mindkét oldalán akár nem lineárissá is tenni, hogy összeérjen. 1 featúra. Nem zavarja az önmetszés sem, ha van.

[ Szerkesztve ]

fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök

(#12109) csibai


csibai
újonc

Kedves fórumozó Társak!

Látom többek érdeklődését is felkeltette a csiga megrajzolása.
Én mint 3D-s programokhoz nem értő is gondoltam, hogy nem egyszerű!
De azt nem gondoltam, hogy rutinos "öreg rókáknak" is feladja a leckét.
"Tycon" Társunk már nagyon közel áll a megoldáshoz!
Ez ugyan eltér az általános gépészeti feladatoktól, és miután elég amorf forma, biztosan nem könnyű.
Érdeklődéssel figyelem az eseményeket!

Üdvözlettel: csibai

(#12110) tycon válasza csibai (#12109) üzenetére


tycon
tag

Mint ígértem, küzdök. Ez a spinál bend az volna, amit keresek. De, mindig van de. A spirált nem követi a test a gyors kanyarodás közben, ezért rá kell beszélni, magyarul az elhagyott felület miatt a spirált vissza kell kompenzálni, hog ne legyen rés. Aztán a csiga utáni entitás-kihúzást sem szereti, ha össze van kötve a nyomorított testtel-rúddal. Elképzelhető, hogy szerelt lesz, külön a csiga, külön a szár. A csigafelület bedöntése az megy, a külső rádiusz is. A belső nemigen, mert ugye nem szeret rádiuszt az önmetsző csigára. Igaz, viszont cserébe ez a megoldás igen rövid bonsai fát eredményez. A görbék, felület, solidify az lehet, hogy egzakt lesz, de leginkább csak negyed vagy félkörönként lehet építgetni.

fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök

(#12111) csibai válasza tycon (#12110) üzenetére


csibai
újonc

Az előző hsz-eket olvasgatva valóban nem egyszerű feladatnak tűnik.
Nem tudom a 3D-s szerkesztési lehetőségeket, de nem lenne esetleg egyszerűbb egy sík lapra felrajzolni, és azt tükrözni?
Közben folyamatosan nézegetem a Solidworks lehetőségeit, próbálgatok példa videók után rajzolni, több-kevesebb sikerrel. Nem véletlenül tanítják egyetemi szinten évekig a használatát! Ez már nem Illustrator, meg Corel.
Vannak oktató videók amit nézegettem, próbálgattam csigavonal, csigalépcső, menet meg ilyenek, de azok egyenes vonal mentén építkeznek, jelen esetben pedig minden méret más.
Köszönöm, hogy többen is próbálkoznak a megrajzolással!

Üdvözlettel: csibai

(#12112) Parson válasza csibai (#12111) üzenetére


Parson
addikt

Az egy dolog mit tanitgatnak évekig, ha azok a felhasználások másra vannak kihegyezve, nem ilyen geometriák tervezésére, CAD-es kivitelezésére.
Bizony ez a geometria már nem sima gépelemek egyszerü elemekböl felépülö geometriája, hanem több szempontból is bonyolultabb annál, éppen ezért változatlanul logikus következtetés, hogy a solid modellezés túl korlátolt ehhez (tycon leirásából is ez jön le), ezért surface modellezés kell hozzá, mint korábban az Kopi31415 is irta.
Egyáltalán nem lehetetlen feladat, csak a megfelelö eszközt kell hozzá megtalálni. A Spinal Bend szép-szép, de végeredményben túl korlátolt (saját szabályokat követö) solid feature még mindig.

Nem mellesleg a mellékelt képek sem mutatják egzakt módon a geometriát, csak annak nagyobb részét. Kapásból feldob pár (részlet)kérdést - nem méret hanem alak szempontjából.

Akárhogyis, jó móka, fö hogy tornáztatja kicsit az agyat/szellemet minden ilyen challange. Szvsz. :)

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#12113) #06658560


#06658560
törölt tag

eme csiga kapcsán lett egy kérdésem: ha a csiga üreges lenne és a hegedű nyakán keresztül-ami szintén végig üreges- csatlakozna a hegedű testéhez, akkor vajon hogy szólna? Milyen felharmonikusok jelennének meg, mennyire csillapítana, torzítana, adna hozzá a hangzáshoz? Ami a mai additív gyártástechnológiák idején már nem is lenne lehetetlen mutatvány szerintem.

(#12114) tycon válasza #06658560 (#12113) üzenetére


tycon
tag

Hipp-hopp, itt lesz mindjár a Kopi31415, ala' Bogányi hegedű-cselló. Ha nem hát nagy bőgő. Látom már a fület, amelyket ez vájja. Nem tudom a Creo még gránitabb magja hogy csinálná meg a sweep blendet, de a W4 igencsak tojik megcsinálni, amit ígér a 3D spirálra. Akár egy hegyre akarok utat vágni, kivágás, akár a kakaóscsiga belsejlt akarom megcsinálni. A pékeknek könnyebb, mint a hegedűfaragóknak. Ha meg félkörökből csinálom, ott a sok egymáshoz csatlakozás. Nem elegáns.

fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök

(#12115) #06658560 válasza tycon (#12114) üzenetére


#06658560
törölt tag

Lentebb írtam hogy csinálnám. CATIA úgy semmit nem nyivákolna, megcsinálná lazán. Másodrendben folytonosan, A-Surface class minőségben.

(#12116) sarkany01


sarkany01
tag

Sziasztok. Új vagyok a topicban. Egy olyan kérdésem lenne, hogy Catiában adott lenne egy modell, ami még az R12-es kiadásé. Ezt valahogy megtudom nyitni egy újabb kiadással? Mert sehogysem sikerül. Előre is köszi.

(#12117) #06658560 válasza sarkany01 (#12116) üzenetére


#06658560
törölt tag

Elvileg nem kéne neki gondot okozzon. Mi lenne az újabb verzió?

(#12118) sarkany01 válasza #06658560 (#12117) üzenetére


sarkany01
tag

R18 ami nekem megvan. Cannot open document due to data storage versionning. Ezt írja, amikor megszeretném nyitni.

(#12119) Parson válasza sarkany01 (#12118) üzenetére


Parson
addikt

A verzió (version) és a kiadás (release) nem ugyanaz, mint az ismeretes. Ha a program arra hivatkozik hogy a megnyitni kívánt file nem a megfelelö verzió, akkor én lecsekkolnám elöször újfent, hogy valóban CATIAv5-böl lett-e lementve simán, és a v4/v6-ba (és nem -ban) mentés kizárható.
Ha ez kizárva, akkor kimentett file ugyanazon CATIA release-ben ujra nyit (egyazon, aztán akár másik szgépen is).
Eztán más release-ekkel is próba a megnyutásra, hogy mlyik release-zel van gondja.
Aztán kecses levél a support-nak.

Én vhogy így szükiteném a kört. Konkrét távmegoldást én se tudok...

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#12120) sarkany01 válasza Parson (#12119) üzenetére


sarkany01
tag

Teljesen biztos, hogy V5-ben lett lementve, és én is V5-ben szeretném megnyitni. Annyi a gond, hogy nem én csináltam, hanem én csak meg szeretném nyitni. De tuti biztos, hogy V5 r12-ben lett készítve.

[ Szerkesztve ]

(#12121) sarkany01


sarkany01
tag

V5 r21-ben viszont megnyitja. Szóval akkor nem tudom mi a problémája.

(#12122) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Sziasztok. Egy gyors Creo segítség kellene. Van egy cosmetic sketch a modellen, amit rajzon sraffozni akartam, csak aztán egy Del-el sajna nem csak a sraffozást, hanem az egész cosmetic sketch tartalmát eltűntettem, töröltem(?). Az a fura, és ezért a ?, mert a layer tree-ben és a modell Tree-ben is ott van a sketch, ill. a modellen is, tehát nem törlődött, csak valahogy a rajzról tűnt el. Van valami ötletetek, hogy tudom visszavarázsolni? Creo 4.0

(#12123) Parson válasza Gabesz87 (#12122) üzenetére


Parson
addikt

1. Elözö mentés? (Tudom, hogy ez sokaknak már kézenfekvö, de ki tudja, lehet hogy vkinek még új.)

2. Ha közben rámentettél, akkor adott file-verzión belül csak manuálisan fog müködni a dolog. Emlékeim szerint. De majd itt kijavitanak, ha nem.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#12124) Gabesz87 válasza Parson (#12123) üzenetére


Gabesz87
addikt

Megoldottam, újra betettem a nézetet, és ráhúztam a méreteket. Gyorsabb volt, mint keresgélni a megoldást. Amúgy sajna rámentettem, miután elcsesztem. Visszavonásra akartam kattintani (amit amúgy nem is lehetett), csak félrement. Mindegy. Problem solved. Köszi

(#12125) Kicsipampam válasza tycon (#12097) üzenetére


Kicsipampam
tag

Itt tartok. Még csak felületmodell, két félből nem összevonva (csak a prezentációnak). A nút hiányzik róla, ami hátulról a húrfeszítő kazettáig tart. Azután testmodell és mehetnek a rádiuszok.
alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

(#12126) #06658560 válasza sarkany01 (#12121) üzenetére


#06658560
törölt tag

Ezer éve láttam utoljára R15, emlékeim szerint neki voltak néha bajai korábbi verziókkal. Elég random, elég megfoghatatlan módon.

(#12127) Kicsipampam válasza Kicsipampam (#12125) üzenetére


Kicsipampam
tag

(#12128) Parson válasza Kicsipampam (#12127) üzenetére


Parson
addikt

Egy régi kollégám mondotta volt: „Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt!“ :D

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#12129) tycon válasza Kicsipampam (#12127) üzenetére


tycon
tag

Szinte jobb mint az enyém. De én nem rakom fel.

fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök

(#12130) Parson válasza tycon (#12129) üzenetére


Parson
addikt

Miért nem? Soha nem tudhatod, hogy vkinek nem ad-e vmi extra ötletet.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#12131) tycon válasza Parson (#12130) üzenetére


tycon
tag

A nagy testvér figyel.

fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök

(#12132) tycon


tycon
tag

2 módon csináltam. 1. Ellipszis spirál egyenlettel, befele egy eltolt másik egyenlet. Gabonaszállító csiga elliptikus felülettel, aztán tükröz. Aztán a külső tükrös csiga bondary. Ez így felület, se utána sok join meg merge, és solidify.
A másik: spirál bend. Egy laposodó-hegyesedő, lejtős kihúzás. Oldalferdeséget is adhatok. És azt feltekerem a 2D elliptikus spirálra. Így a csigafelület is bedönthető. Önmetszés az ugyan van, de hát vízzel fűzünk, és így rögtön test.

fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök

(#12133) Kicsipampam válasza tycon (#12131) üzenetére


Kicsipampam
tag

és Parson-nak. Nem tudom ezen fórum keretei között ki lehetne-e tárgyalni, ki milyen lépésekkel jutott el a végeredményhez (képekkel, ha lehet). Nagyon kíváncsi lennék más metódusra is. Ma csinálok egy csak színtiszta felületekkel és valamennyire parametrizált modellt is. (ha engedi az SW) Feltekerés, kitekerés, rávetítés témakörben lehet csak felületmodellel nem megyek semmire, mindenképpen kell a lemezmodell. Próba. Ebből is sokat lehet tanulni. Végre nem csak primitív testmodellekkel van dolgom.

(#12134) kpityu2 válasza Kicsipampam (#12133) üzenetére


kpityu2
őstag

A legjobban ilyenekkel lehet tanulni. Az iskolapéldákkal az a baj, hogy az adott szoftver eszközkészletére vannak szabva, csak jó helyre kell kattintani és meg is van. A valódi feladatoknál meg adva van, hogy mit kell csinálni old meg ha tudod. Mert arra a nyüves négyszeres éltalálkozásra akkor is rá kell kényszeríteni a lekerekítést, ha a szoftver nem akarja. :DDD
Solid Edge-ben Imics-nek van nagyon pöpec YT csatornája, ott sok trükköt meg lehet tanulni. Annak meg ugyanúgy parasolid kernele van mint az SW-nek.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#12135) Parson válasza kpityu2 (#12134) üzenetére


Parson
addikt

Monhatjuk úgy is, hogy az iskolapéldák csak az iskolásoknak / azok számára vannak, akik még csak ismerkednek a szoftverrel, a CAD technológiákkal.
YouTube videókon már én is gondolkoztam, mert lehetne sok hasznos finomságot megosztani, de nekem vhogy erre már nem jut idöm, még ha kedvem lenne is hozzá. (Legalább meghagyom másoknak a dicsöséget... :DDD ) Ez a fórum pedig elbirná a sok jó ötletet, csak vhogy könnyebben visszakereshetö, rendszerezett információbázissá kellene alakitani, ahhoz meg ki tudja, mi kéne... szóval marad az irogatás, esetleg képek/linkek mutatgatása a jelenlegi formában (részemröl).

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#12136) nzozz


nzozz
aktív tag

Sziasztok!
Ansys ügyben szeretnék tanácsot kérni.
Korábban volt telepítve a gépre 2-3 féle Ansys student edition. A Discovery -t illetve az Aim -et csak kipróbáltam, de a "normál" verziónak egy idő után valami licenc problémája lett, semmilyen szimulációt nem tudtam elindítani. Így letöröltem az összeset az uninstall.exe -vel. Majd miután az meghagyta az összes korábbi mappáját a C illetve D meghajtón, ezért a mappákat manuálisan kitöröltem.
Ezután letöltöttem a legújabb Ansys student 2021 R1 -et. Egy ideig működött, aztán kiderült, hogy kb onnan számolta a licencből hátralévő időt, ahol a korábbi verzió abbahagyta. A licenc megújításhoz elméletileg csak le kéne tölteni a legújabb verziót, kicserélni a régi licenc fájlt és kész. Ezzel két problémám van: az egyik, hogy kiradíroztam mindent és feltelepítettem a legújabbat, tehát elméletileg újra kellett volna indulni az 1 éves periódusnak, de ez nem történt meg. Időközben az Ansys titkosított a licenc fájlt a 2021 verziónál, így a korábbi megújítási módszer nem működik, a 2020 R2 -t kellene letölteni és annak a licencét használni. Viszont én korábban kitöröltem a C:/Program files/Ansys Inc mappát is, ami a 2021 R1 feltelepítésekor nem lett ismét létrehozva, pedig oda kéne behúzni a licenc fájlt illetve az uninstaller is abban a mappában van.
Mit lehet ezzel kezdeni? Most már teljesen lejárt a licenc, nem tudom használni a szoftvert, pedig most szükség lenne rá.

Köszönöm!

(#12137) #06658560 válasza nzozz (#12136) üzenetére


#06658560
törölt tag

Ilyen esetben szerintem ez hivatalos Ansys support terület. Adott mappát manuális létrehozni sem tudod?

(#12138) nzozz válasza #06658560 (#12137) üzenetére


nzozz
aktív tag

Közben valahogy megtaláltam az uninstallert (lehet az új verzió nem hoz létre mappát a C -n ha másik meghajtóra van telepítve a szoftver, nem tudom). Letöröltem a 2021 R1 -et, feltelepítettem a 2020 R2 -t. Egy ideig jó volt, örültem is neki, aztán dobott egy "no licenses are available at this time" hibaüzenetet. De az a hiba gyakorlatilag az egész kurzusnak előjött, hogy megnyitották a 2021 R1 Workbench -et és nem volt benne elindítható modul.
Lehet tényleg marad a support (és/vagy a komplett win10 újratelepítés)...

Szerk.: azt írják a support oldalon, hogy ne is nyisson senki 2021 R1 -gyel kapcsolatos licenc probléma miatt topikot, mert törölni fogják. Dolgoznak az ügyön illetve egy 2021.02.22. -es admin bejegyzés szerint ez a probléma meg lett oldva, csak újra kell telepíteni a 2021 R1 -et.... nekifutok még egyszer, hátha...

[ Szerkesztve ]

(#12139) repvez


repvez
addikt

üdv, használ valaki fusion360ast?
Lenne pár kérdésem ha valaki tudna segíteni aznagyon jo lenne.
Az első , hogy lehet a 10 fájl használatot kibőviteni vagy megszüntetni, ha nem akarok fizetni , ingyenesen vagy offline nem is lehet használni?

A következő ami érdekelne, hogy a beépitett standard alkatrész kereső (csapágyak csaparok stb..) ha kiválasztok egy alkatrészt onnan, akkor hogy tudom paraméterezni hozzá a többi alkatrészt? Mert a paraméterek menüben nem jelenik meg a mérete igy nem tudom megadni, hogy kapcsolodjon hozzá a váltózó, igy ha változtatok a csapágy méretén akkor manuálisan kell megkeresnem, minden kapcsolodó méretet , hogy hozzáigazodjon.

A következő kérdésem egy kicsit elektronika vonalon is mozog, de a beépitett elektromos panel készitő részére vonatkozik igy gondoltam valaki használja azt is ha már bene van.
szóval, ha megcsinálom a PCB tervét akkor hogy tudom azt beilleszteni a szilárd test modellbe és ugyan ugy hogy tudom paraméterezni, hogyha változik a PCB mérete akkor modosuljon a foglalata is
vagy forditba ha modositani kell a foglalatot akkor módosuljon a PCB mérete is.

Illetve, hogy tudok olyan elektromos alkatrészeket beletenni amit nem találok meg a libraryban? vagy nem azt a fajtát ami benne van.
Az arduiono nano panelt is jó lenne ha be tudnám tenni igy. vagy külsős mondjuk az EASYEDA programbol be lehet importálni PCB terveket vagy kapcsolási rajzot ?

Az utolsó kérdésem, hogy az elkészült PCB tervet meg tudom rendelni legyártatni valamilyen belső modon mint az easy EDA programban a JCB oldalról? vagy ha ezt nem akkor ki lehet e exprortálni bele, hogy megrendelhessem az easy EDA-n keresztül?

(#12140) #06658560 válasza repvez (#12139) üzenetére


#06658560
törölt tag

Szerintem csak egyik irányú parametrizálást fog engedni a rendszer, kétirányút nem, mert akkor hurokba kerül.
Ha másképp nem megy, leméred ami kell és azt veszed a parametrizálás alapjának.

(#12141) repvez válasza #06658560 (#12140) üzenetére


repvez
addikt

de jelen pillanatban egyirányba sem tudom használni.
Ha kiválasztok egy csapágyat és annak a belső átméróje 20mm akkor simán rá tudom illeszteni egy 30as tengelyre vagy egy 10esre anélkül, hogy bármi hibát jelezne vagy hogy hozzá igazodna.
és nem jelenik sehol sem a csapágy mérete, hogy amikor később valamit változtatnál akkor valahova fel kell irnod a csapágy főbb méreteit, hogy tudj számolni vele, mert a programba nincs jelen.

(#12142) #06658560 válasza repvez (#12141) üzenetére


#06658560
törölt tag

Tudsz méretet mérni és azt megtartani? Ha igen, azt vedd referenciának.

(#12143) csibai


csibai
újonc

Tisztelt itt fórumozó Társak!

Örömmel jelzem, mégis sikerült 2 itteni társunknak is megrajzolni a hegedű csiga bonyolult rajzát!!!!
Nem kaptam engedélyt tőlük, hogy ide tegyem (ha publikus akkor Ők megteszik!).
Az elmúlt hetek tanulsága számomra, hogy az ilyen 3D rajzolgatást már nem 67 éves korban kell kezdeni! Minden tiszteletem azoknak akik idejüket, energiájukat szánták a kérésemre!
Tudom tőlem itt sokkal gyakorlottabb társ van, de 2D grafikában ha tudok bármit segíteni, szívesen megteszem. (Illustrator, Corel, Photoshop.)
Még egyszer nagy köszönet minden segítő és támogató bejegyzésért!
Jó egészséget és jó fórumozást kívánva: csiba

(#12144) #06658560 válasza csibai (#12143) üzenetére


#06658560
törölt tag

67 év még nem vészes. Nekem volt olyan kollégám, aki asztalosról váltott 60+ évesen CAD-esre, amikor a családi vállalkozás csődbe ment egy rakat hitellel.

(#12145) 3DFan


3DFan
aktív tag

Sziasztok!
Solid Edge alatt hogyan kell beírni a tizedes elválasztó jelet az IF függvényben?
Az argumentum elválasztó vessző, ha a tizedesekhez is azt használom akkor hibát ad.

(#12146) Kicsipampam válasza 3DFan (#12145) üzenetére


Kicsipampam
tag

Ponttal próbáltad?

(#12147) 3DFan válasza Kicsipampam (#12146) üzenetére


3DFan
aktív tag

Próbáltam, a pont pont nem jó.

(#12148) Gondwana válasza 3DFan (#12147) üzenetére


Gondwana
addikt

Vagy átállítod a win regionális beállításait, vagy törtként esetleg? (317+(512/1000) vagy 317512/1000)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#12149) 3DFan válasza Gondwana (#12148) üzenetére


3DFan
aktív tag

Ugyanazon gépen Excel alatt pontosvessző az elválasztó.

(#12150) Kicsipampam válasza 3DFan (#12147) üzenetére


Kicsipampam
tag

Ha ezeket az értékeket elteszed egy változóba és ezeket a változókat adod meg az IF függvénynél?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.