Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Próbálkoznék Viirtuális gépként telepíteni egy gentoo-t csak, hogy ismerrkedjek vele. Már másodszorra futottam neki, de újraindításnál eddig mindkétszer ez fogadott:
"!! Block Device UUID=xxx is not a valid root device...
!! Could not find the root block device in UUID=xxx.
Please specify another value or:..."Első nekifutásra magam konfiguráltam a kernelt, utána találtam egy fórumot ahol hasonló problémánál egy kimaradt driver okozta a hibát. Így másodszorra nekifutva már inkább a genkernel-t választottam, hogy az telepítse a kernelt, ne nekem kelljen. Viszont ezután is ugyanez a hiba fogadott.
MBR-es partíciós táblát használok, 2 db partícióval, a telepítési segédlettől annyiban térek még el, hogy a /boot partíciónak nem ext2-t, hanem ext4-et használok:
/dev/sda1 /boot
/dev/sda2 /Amikor a genkernel lefutott láttam egy olyan részt a végén, hogy a ROOT-ot nekem kell kézzel megadnom, bár nem volt világos a mikéntje, és a wiki sem írt erről, hogy bármi dolgom lenne kernel telepítés után, így a
genkernel allparancs után rátértem az fstab szerkesztésére. Illetve találtam egy fórumot ahol pont azt javasolták, hogy nem kell megadnom, hogy mi a root.Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
1. Hogy tudom indulásra bírni a rendszert? Mit kellene még beállítanom telepítéskor, hogy ne ütközzek ebbe a hibába?
2. Ha nem szeretném újra telepíteni az egész rendszerrt, akkor hogyan tudoma már meglévő, de nem boot-oló rendszerben megváltoztatni a root partíciót? Chroot az egyetlen lehetőség ilyenkor, vagy a rescueshell-t is lehetne használni?
Ezután végignéztem a youtube-on Distro Tube jóvoltából egy telepítést ahol szintén genkernel-el lett telepítve a kernel, és kb. én is ugyanazokat a lépéseket követtem mint ő, ott sem lett megadvagenkernel allparancs után kézzel a root partíció, és míg nála elindult a rendszer, nálam megakadt.Ebben esetleg tudna segíteni valaki?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- Túra és kirándulás topic
- Milyen videókártyát?
- Építő/felújító topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Óra topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest