Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Miért ne lenne? Olvass csak bele jobban a kézikönyvbe!

A telepítés első lépései pl. a merevlemez előkészítése, illetve a rendszer letöltése. Bármilyen futó Linux alatt tudsz partícionálni... Utána chroot-tal átváltasz az előkészített Gentoo-ba. Ez is megy másik Linux alatt: az egyik terminálon a telepítés alatt lévő Gentoo fut, a többin az eredeti Linux. Csak akkor kell majd rebootolni, amikor az új kerneled is elkészült, és már a kész Gentoo-t akarod izzítani.Egyébként a telepítési kézikönyv a telepítő cédén is fent szokott lenni, másik terminálban én is azt kukkolom links2 vagy lynx karakteres böngészővel.
Nyugi, nekem is csak a kb. harmadik rendszerem lett épkézláb, előtte minden szart beletettem... Egyébként semmi gond. Egy Gentoo-t tényleg nem tudom elképzelni, mikor kellene nulláról újratenni. Ha rájössz, nem kell egy rakás USE flag, akkor kikapcsolod, és az emerge parancs --newuse kapcsolójával újrahúzod azokat a csomagokat, amelyeknél megváltoztak a beállítások. És onnantól olyan, mintha eredetileg így tetted volna fel. (Azt leszámítva, hogy esetleg fenn lesz a gépen pár program, könyvtár, amire nincs szükség többé. De mindegy, max. a helyet fogja.)
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Ableton Live 12 Suite Education
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- LG 55QNED87A / MiniLED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest