Aktív témák

• DM-Fan

nagyúr

válasz bozont #4070 üzenetére

Persze, lehet így kísérletezgetni, anno én is ezt tettem: quadro-ba nagyon szépen be tudtam lőni a régebbi rendszerem. Jól tud esni, ha a hátad mögül is jön ugyanaz, ami előlről, és ez nem is rontja el a hangképet, hiszen hátulról is ugyanaz a stereo jön, mint elölről. Jobban képes betölteni a teret a zene. De ebben a ''hangkártya hardveresen 5.1-et csinál a stereo zenéből'' dologban nem hiszek. Ez az, ami elrontja a zenei képet. A hangkártya kb. annyit csinál, hogy a stereo jelből kiszedi a két csatorna közös jeleit és azt beteszi centerbe, a hátsókra meg letükrözi a frontokat.

Ha már mindenáron 5.1-ben akarsz zenét hallgatni, akkor vegyél SACD-t, vagy DVD audio-t. Gyakorllatilag ma már ugyanolyan árban vannak, mint a normál CD-k. A Pink Floyd-nak nagyon sok ilyen kiadványa van, és azok frenetikusak. Teljesen újraértelmezi a régi albumaikat. A Depeche Mode is újra kiadja az összes albumát idén áprilistól kezdve SACD, 5.1, DTS formátumban, ahogy az új albummal is tette tavaly. De egyre több előadónál mellékelnek bónusz lemezt is 5.1-es keveréssel. Azok tényleg jól szólnak, hangmérnök állít be mindent a saját helyére. Érdekes tud lenni, de számomra még mindig a stereo zene a nyerő.

Stereo-ban is simán meg lehet oldani a térhatást, jó néhány stereo DVD-filmem van, amiknek jobb térhatásuk van, mint egyes 5.1-es lemezeknek.

Mod: a Foobar-t én is ajálom, jó kis lejátszó. Én az .ape kiterjesztésű audiofil-zenéimet játszom le vele.

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés