- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Száni
tag
Ha tudsz, kukázz egy zajszintmérőt, kapcsold be a zenét, kopogtass be a szomszédhoz, mérd meg a jelet (nappal max 45 decibel lehet, az éjjelit nem tudom sajnos, de általában a társasházak házszabályai közt ott szokott lenni) és hangosíts v. halkíts. Egyébként ha meg durrog a szomszéd, akkor hívjon hivatalos zajszintmérő-kocsit (természetesen annak a számláját ő állja).
-
etilin
aktív tag
Fél és negyed hangerő között lehet valahol ahol már idegesítő a zene.
Este tíz után már a negyed hangerő is sok lessz.
A jobb hangfalaknak (Marshal) jobb az iránykarakterisztikája (a hangfall mögött is jól szól a zene). Ezért van hogy a folyosón is úgy szól a zene mint a szobában. -
törölt tag
Ezt sajnos hiába mondok. Nálam itt a gépben például minden max-ra föl van véve. És egészen más így, mint pl. a régebbi alaplapi hangkarimmal.
Szomszédügybe nem tudok én sem tuti tippet, mert pont ilyentől szenvedek én is. Pluszba még ott van a Marshallom is.
De ha annyit megteszel, hogy mialatt szól a zene, kimész a folyosóra, bezárod az ajtót, és megnézed mennyire ''vészes'', az bőven elég.
Persze azt is meg lehet figyelni, mikor megy el a szomszéd, és akkor... -
Bandus99
őstag
Mar ne is haragudj de hulyeseg amit irsz sztem.
Ha a din csatival koti ossze, vagy a 3db sztereo jack to RCA kabellel a hangzas tekinteteben ugyanaz lesz az eredmeny. Magyaran ha tesztben szol a cuccos, de filmeknel jatekoknal nem, attol, hogy mas kabelt hasznal, nem fog megjavulni.
Mi az, hogy elkerulheto a szarakodas? sztem nehezkesebb osszekotni az rcas megoldassl mint a gyarilag kapott kabellel (persze nem megoldhatatlan, en is hasznaltam hazilag keszitett kabelt regebben, mikor a sub messze volt a geptol.)
Azt hogy legfeljebb terhatas nem lesz nem is ertem mire irod, mit ertesz alatta?
Tippelek, hogy sztereora gondolsz? Ha igen, akkor miert vesz 5.1 es hancuccost ha utana 2.0 ban hasznalja??? -
M4rc0n1
tag
Köszi mindenkinek a válaszokat!
De hát okosabb nem lettem....
A mikrofon dolog szerintem nem old meg mindent.... mi van ha kell a miki?(egyébként meg csak a mélyláda búg, de olyan hangon, h azé a fejed is elkezd fájni.... ha zoknikat tömködsz a csőbe - az elején - akkor csökken a búgás, de csökken a basszus is...)
Azt az egyet nem értem, h hol van az a pici sz@r alkatrész, ami miatt az egyik x ezer péz és nem búg, a másik, meg x-n ezer péz és búg....
Ha feltuningolom a mélyláda belső hagszigetelését, akkor szerintetek nem csökkenne a búgás? -
piqla
őstag
oh, ok, az a resz valahogyan kimaradt.
csak mert nalam akkor gerjedt az egesz, ha windowsban engedelyezve volt a mikrofon; eloszor a magas hangok jottek, kis hangero-raadasnal pedig az ablakok is elkezdtek remegni a melynyomobol jovo hangok hatasara... mar panikoltam, hogy vissza kell vinnem, de akkor, valamilyen isteni sugallatra bepipaltam a tiltast, es tadam! igy lett a csokapik -
Bandus99
őstag
Ugy nezem ahoyg irta, akkor is bug, ha semmi sincs radugva az erositore, -tehat mikrofon sincs-
Ha jol ertelmezem egyszeruen bedugja a 220 ba semmitnem kot ra bekapcsolja es bug.
Mondjuk nekem is, de csak ejszaka zavarna, ha nem kapcsolnam ki ill nem a masik szobaban aludnek -
DM-Fan
nagyúr
Így van! Semmi értelme bármit is kicserélned benne. A hátsó fa-lemez zörög, mert nem teljesen tökéletes az illesztése és az erőteljes mélytől rezonál. Kis ügyességgel a probléma megoldható. Erőteljesebb mélyeket meg nem fogsz tudni kihozni a woofer-ből, a dobozt erre a méretű/kapacitású hangszóróra tervezték. Max. finomhangolni tudod a mélyeket némi bélés alkalmazásával. Ha meg tényleg a membránt lőtted el (amit erősen kétlek), akkor azonos méretűre/értékűre cseréld!
racing01: Beszélni nehéz:
-külömbség =
-különbség =
[Szerkesztve] -
racing01
tag
hi! szerintem nem a mélynyomó zörög, hanem hátúl a csipeszeknél zörög ahol jön ki 1 kis levegő, de ha a hangszoró szart be akkor szerintem nincs értelme nagyobbra kicserélni mert az erősítő az 45wattot tud! Ami gyárilag benne van hangszóró az 100 wattos, szóval ha beleraksz mondjuk egy 150-est akkor sem lesz nagy külömbség!
-
DM-Fan
nagyúr
Ja, értem. Hát, akkor bízz benne, hogy ''kiégett a hiba''.
Ez a már-már klasszikussá vált mondás onnan jött, hogy egyszer egyik haver visszavitte az üzletbe a zsír új 19''-os Belinea monitorát, mert 3 nap használat után füst jött belőle. A monitor csodával határos módon működött tovább és az égvilágon semmi hibajelenség nem volt tapasztalható a későbbiekben. (mai napig megy a monitor) Az üzletben azt mondták, hogy gőzük sincs, hogy mi lehetett az, de örüljön, mert ha volt hiba a monitorban, akkor az most kiégett. -
DM-Fan
nagyúr
Hú, nagyon sokminden lehet, kezdve a földhuroktól a kontaktos kábelig, folytatva a jelt adó készülék hibájától a szett hibájáig. Első körben próbáld ki másik kábellel, másik jelforrással. Még az is lehet, hogy a hangerőpoti a bűnös, mivel írtad, hogy csak 1/4 állás fölött jön elő. Kísérletezz egy picit, aztán számolj be!
-
-
DM-Fan
nagyúr
ULTRA LOL!
Há de bazz... Pont fordítva! Tudol-e ángélusul, he? Front = első, rear = hátsó. A nagyméretű a front és a kisméretű a rear.
Na ez jó vót! Ma se röhögtem még, mer elég hajtós volt a napom a melóba, de ez most így meg lett oldva.
Végül is a csajokat is el lehet képzelni a mellükkel a seggük helyén, és a seggükkel a mellükön, biztos annak is meg volna az előnye, csak nem tudom mi lenne az. Az biztos, hogy kényelmetlen lenne nekik leülni. No meg elég bizarul is néznének ki.
[Szerkesztve] -
Turbolada II
őstag
3-ból 1 RCA-Jack dugó biztosan rossz. (Milyen jó arány!) A hangkártya zöld kimeneténél mozgasd meg a Jack csatlakozót addig amíg a jobb hangszóró nem szól. Persze a bal oldal hangerejét vedd 0-ra. Ha ez nem segít, akkor próbáld meg több mp3-mal. Nekem is van kb. 5 hibás mp3-mam.
-
DM-Fan
nagyúr
Bár még nem szedtem szét, de kizártnak tartom, hogy a Genius frontjaiban lenne hangváltó. Szerintem csak a mélynyomóban van az erősítővel egybeépítve és az küldi szét a hangokat: a mélynyomónak a mélyet, a közepet és a magasat meg egységesen kiküldi az a másik 5 hangszóróhoz aszerint, hogy center, front, vagy surround. Ha a subot letekerem, akkor egységesen satnya hangja van, szinte már-már dobozhangon szól az öt hangszórócska. Mondjuk nem is lehet mást várni, mert nagyon kicsik ám ezek a membránok, még a frontban/centerben is. Ha a sub-ot kicsit rátekerem, akkor mindjárt helyreáll a hangkép és szépen szól.
A nagy Hi-Fi falaimnál a mély membrán 30 cm-es, de még a közép 20-as és még ezen felül vannak a dóm-sugárzók. Na azokban egy igen komoly hangváltó választja szét a hangokat. De a Genious-ban a legnagyobb membrán is csak 10-es és nem kevlár!
Szal nem hiszem, hogy amiatt torzulna, hogy nem bírnák a terhelést a hangszórók. Inkább túlgerjed a jel sztem, mert nemigen tudsz annyi mélyet küldeni a többi hangszóróra, hogy torzítani tudna. (Mondjuk lehet, hogy tudsz, de azt úgyis érzed). -
bozont
veterán
Nos olyan kábelt nem is adtak,boltban pár száz pénzér be tudod szerezni,a lényeg az h az egyik vége kisjack legyen a másik végén meg 2db RCA dógó.Na és ezeket az RCA-kat kell bedugni pl 3helyre:TV vagy TAPE vagy CD/DVD.A ha megnézed a sub hátulját ott megláthatod h hogy van.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Most kipróbáltam, nálam olyan 3 óra körül van a hangerő gomb amikor már jól hallhatóan zúg. Elég hangos a gépem, így a halkabb zúgást nem hallom.
Kikapcsolva még nem próbáltam.
Egy Audigyval keményen fog osztani a mélynyomó. Tesztelésre ajánlom a Lord Of The Rings - Fellowship Of The Ring DVD-t, abból is a film elején levő csatát, amikor Szauron kezéről levágják a gyűrűt, erre ő ''felrobban''. Akkor van egy nagyon mély, morgós hang, ezzel a cuccal baromi jó. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Szerintem a Live! Player 1024 nem 5.1-es, csak 4.1-es!
Elvileg ez egy Live! 1024 OEM kártya.
Ha neked is így néz ki a kártyád, akkor az biza nem tud 5.1-et.
Szerk: A kép fele lemaradt, a linken meg tudod nézni: [link]
Az 5.1-es Live! így néz ki:
Figyeld meg a Live! logó mellett az 5.1 feliratot (A 4.1-es Live!-on ez nincsen!):
Ha viszont így néz ki a kártyád, akkor tudnia kellene az 5.1-et, és a hibát nem a hangkártyában kell keresni, de nekem az a gyanúm, hogy nem tud a kártyád 5.1-et.
Szerk: Nem lehet, hogy a sárga csatlakozóra hitted, hogy az a center/sub narancssárga csatlakozója? Ezért lehet, hogy minden csatlakozó ''meg van'' neked, és mégsem szól a cucc.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
A hangfalszettet nem ismeri föl neked a PC. Azt neked kell belállítani. Az átalakítót értelemszerűen az azonos színű kábel meghosszabbítására használod, vagyis a narancssárga jack-et hosszabbítod meg vele, ezt pedig a PC-d Sub/Center aljzatába dugod.
Első körben telepítsd fel a kártya 5.1-es driverét.
Ezek után állítsd be a Vezérlőpult Hangok és audioeszközök pontja alatt a Hangerő fül alatt a Speciális gomb megnyomása után az 5.1 térhatású (Surrond Sound) hangszórót.
Ha ez megvan, akkor fogod magad és megnézed a kártya által fölpakolt Mixer-ben (nem ismerem a szar Live-os mixert, így nem tudok konkrétumot írni), hogy engedélyezve van-e ott is az 5.1-es mód. Állítsd be a mély keresztezési frekvenciát kb. 150 Hz-re. Ha jól kötötted a falakat, akkor elvileg ennyi után a tesztben már minden hangszórónak szólnia kéne. -
DM-Fan
nagyúr
Mi az, hogy a többiből jött a mély? Máshonnan nem jöhet mély. Próbáld ki, hogy ha tesztet nyomsz, akkor mit szól a center, hogyha be van dugva az átalakító és mit szól, ha nincs bedugva. Amikor tisztábban és hangosabban szól, akkor jó. A mélynél meg kísérletezz, állítsd be a mélyvágási frekvenciát, nézd meg a driver-beállítást, a mixert, stb.
Milyen hangkari? Alaplapi? Akkor ott valami driver-gond lesz.
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
Megnézetem, az alaplapod nem soundstormos...
Nem sokba telik bekukkantani az alaplapi bios-ba és leállítani az alaplapi hangkarit...
Amúgy winampban is lehet a jobb-bal-t beállítani...
Azért fel szokás telepíteni a Sb Live CD-jét, főleg ha még a mélynyomót is meg szeretnéd szólaltatni...
Ha pedig az Eax annyira nem érdekel, inkább a zene akkor pedig ajánlott a KX drivert a SB livehoz felrakni... /google/
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
Ha a live-t használod akkor igen, biosból érdemes letíltani a alaplapi integráltat..
és igen ha minen össze van tudva, akkor Power on, letesztelni a jobb-bal hangfalat jól raktad e rá...
Amúgy melyik fajta epoxod van? Soundstormos?
Régebben én is SBlive 5.1-et használtam, de mióta Soundstormos az alaplapom azóta a polcon pihen a jó öreg live...nincsennek kompatibilitási hibák, és számomra szebben (tisztábban) szól az alaplapi...
Aktív témák
- Elden Ring
- Adobe Illustrator kérdések
- Xbox Series X|S
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Linux kezdőknek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Atlantic Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Atlantic Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Realme 12 Pro 5G 256GB Submarine Blue, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Kék, Garanciális
- Realme 12 Pro 5G 256GB Submarine Blue, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Kék, Garanciális
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest