Keresés

Aktív témák

• DM-Fan

nagyúr

válasz piqla #3155 üzenetére

Bár még nem szedtem szét, de kizártnak tartom, hogy a Genius frontjaiban lenne hangváltó. Szerintem csak a mélynyomóban van az erősítővel egybeépítve és az küldi szét a hangokat: a mélynyomónak a mélyet, a közepet és a magasat meg egységesen kiküldi az a másik 5 hangszóróhoz aszerint, hogy center, front, vagy surround. Ha a subot letekerem, akkor egységesen satnya hangja van, szinte már-már dobozhangon szól az öt hangszórócska. Mondjuk nem is lehet mást várni, mert nagyon kicsik ám ezek a membránok, még a frontban/centerben is. Ha a sub-ot kicsit rátekerem, akkor mindjárt helyreáll a hangkép és szépen szól.
    A nagy Hi-Fi falaimnál a mély membrán 30 cm-es, de még a közép 20-as és még ezen felül vannak a dóm-sugárzók. Na azokban egy igen komoly hangváltó választja szét a hangokat. De a Genious-ban a legnagyobb membrán is csak 10-es és nem kevlár!
    Szal nem hiszem, hogy amiatt torzulna, hogy nem bírnák a terhelést a hangszórók. Inkább túlgerjed a jel sztem, mert nemigen tudsz annyi mélyet küldeni a többi hangszóróra, hogy torzítani tudna. (Mondjuk lehet, hogy tudsz, de azt úgyis érzed).

Aktív témák

Hirdetés