- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
- gerner1
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Areturus
tag
válasz
HussarF #3451 üzenetére
Tiszta sor, akkor csak pozitív hatása volt a vásárlásnak. Megszűnt a crash és hozott a konyhára nem kevés plusz teljesítményt is. Witcher 3-ban is valószínűleg jó szolgálatot fog majd tenni.
Első körben 290-et vettem mikor megjelent, azonban nem volt szívem eladni (jól is jártam vele most, hogy az nv garis) így mellé jött egy 980. Szerencsére pont kifogtam azt az időszakot amikor a legolcsóbb volt az árfolyam miatt. Szeretek gépekkel buherálni, mókolni. Gyakran cserélgettem is őket annak függvényében, hogy melyik alkalmazás futott folyékonyabban az egyik vagy a másik kártyán.
-
Areturus
tag
válasz
HussarF #3447 üzenetére
Köszi szépen, így már világos! Akkor nem variálom túl a dolgot, apróról valamelyik 460 vagy 550 Ti-t levadászom és csók. Utána pedig beszámolok mennyit hozott a konyhára.
Azt megkérdezhetem, hogy az 550 Ti-det te monitoroztad játék közben? A physx vram használata mennyi az 1GB-ból? No és a gpu usage?
-
Areturus
tag
válasz
HussarF #3445 üzenetére
Igen, ezt már néztem. Egyedül abból a szempontból vagyok gondban, hogy nem tudom melyik nv architektúra ha lehet így mondani alkalmasabb erre a feladatra. Fermi, kepler esetleg maxwell.
Szerk.: Másrészt gondolom minél erősebb az adott gpu annál több szimulációt képes végrehajtani, ergo annál több részecske effektet megjeleníteni. Konzekvenciaképp nem tudom hova lőjjem be a leendő kártyát, milyen ár/teljesítmény sávba.
-
FLATRONW
őstag
válasz
HussarF #3436 üzenetére
Működik, csak valamelyik régebbi drivert és PhysX Softwert kell feltenni hozzá.
Ez a korlátozás igazából csak azoknak jelent gondot, akiknél az NV kártya a fő kártya és a CPU-ban nincs letiltva az iGP. Mivel az NV kártya számolja a grafikát, ezért mindig érdemes frissíteni a drivert. Ilyenkor vagy nem frissíti a drivert, vagy letiltja az iGP-t a felhasználó.
Szerintem nem olyan nagy probléma ez, hogyha akarja használni a PhysX-et, akkor elég csak átmenetileg letiltani az iGP-t.(#3437) sün: sajnos ebben nem tudok segíteni neked, de a youtubos video alatt a hozzászólásokban van egy link ami pont erről szól
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3433 üzenetére
Hát sajnálattal hallom...úgy látszik, hogy a 780 széria már nem nagyon érdekli a játékfejlesztőket, de legalább már stabil annyira, hogy játszani tudsz vele.
Halkan jegyzem meg, hogy a 2033 Redux, mikor másodjára vittem végig, még az új javítás után is egy töltőképernyőnél engem is az asztalra vágott ismét...aztán most nem rég volt, hogy még egyszer ezt csinálta...hát ez van, ezzel együtt kell elfogadni ezt a játékot.
A Last Light-ot úgy néz ki, hogy jobban megírták, mert nálam az már kb. 20 (játékidő) órája nem crashelt...kopp, kopp.
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3425 üzenetére
A 2X-es SSAA-t használom a játékban, mivel így még teljesen jól játszható, és jól is néz ki szerintem, így nem hiszem, hogy akarok rajta állítani, de próbaképpen lehet meg fogom nézni amit mondtál, bár azt mondják, hogy az FXAA homályosítja a képet, nem hiszem, hogy jobb lenne mint az SSAA.
Ha a játékban feljebb veszem az SSAA-t, akkor már lassú sajnos, de nekem a 2X-es is megfelel.
Amúgy ha kikapcsolt SSAA-val futtattam volna a tesztet, akkor valószínű hogy több fps-t hozott volna a társkártya, meg is fogom majd nézni úgy is.
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3419 üzenetére
Mivel kérted, így én is csináltam pár bench tesztet a Metro játékokról, az új GTX 750-es társkártyámmal.
Hát így elöljáróban is meg lehet állapítani, hogy a Last Light-ban túl sokat nem hoz a társkártya, inkább a 2033-ban dob rá érezhetően a teljesítményre, de persze a stabilitást nagy mértékben növeli mindkét játék esetében, főleg a 2033-nál, ami szerintem társkártya nélkül sokkal instabilabb (volt), mint az LL.
Mindkét tesztet az alábbi beállításokkal csináltam és így is szoktam játszani:
Metro LL Redux:
GTX 970:
GTX 970 + GTX 750:
Metro 2033 Redux:
GTX 970:
GTX 970 + GTX 750:
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3422 üzenetére
Hát reménykedjünk abban, hogy a február 9-én kiadott javítás hatásra nem csak a 9xx-es szérián lett stabilabb a játék, hanem úgy összességében minden VGA-n, amúgy azon a tüzes részen nekem is crashelt egyszer a sima Last Light. Vagyis hát elment a kép...és be kellett zárnom a programot, de szerencsére a javítás óta már 2X-er is végig vittem a Redux-ot és abszolút semmi gond nem volt.
Szerintem nem lesz gondod neked sem most már, hogy kiadták ezt a javítást végre, de majd számolj be róla mindenképp.
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3419 üzenetére
Nálam főleg a tűz effekteknél terhelődik a társkártya, a Last Light-ban a játék vége felé van az a tüzes rész, az égő szobákkal, na ott a társkártya terheltsége 50-60% körüli, egyébként az egész játék során elhanyagolható a terheltség, 0-10% közötti.
Ebből arra következtetek, hogy olyan túl sokat nem ad hozzá a PhysX a játékhoz, mert akkor az egész játék során jobban terhelődne a társkártya, tehát nem lehet túl sok fizikai effekt, nincs nagyon mit számolni, kivéve a tüzet, abból meg kevés van.Amúgy ha figyeltétek, február 9-én új patchet adtak ki a Metro Redux-hoz, kifejezetten a 9xx szériához, ami nálam 100%-ban megszüntette a crasheket szerencsére, tehát a játékkal volt probléma mindvégig, még ugyan nem próbáltam, de szerintem már társkártya sem kéne már hozzá, persze ártani nem árt, már csak a teljesítmény miatt sem...
(#3421) FLATRONW
Köszi, ez hasznos videó, ezek szerint mégis sokat számít a fizika.
-
FLATRONW
őstag
válasz
HussarF #3417 üzenetére
Elég csak a driverben adaptívról max teljesítményre tenni az energiagazdálkodást, de szerintem nem ez okozza a hibát. Az órajel valószínűleg azért esik vissza, mert valamilyen szoftverhiba miatt megszűnik a társkártya terhelése. Tehát nem az órajel visszaesése okozza a PhysX összeomlását, hanem ép fordítva.
-
FLATRONW
őstag
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3409 üzenetére
Hmm, nagy kár érte...amúgy nekem alapból is úgy dobott ki, mintha csak alt+tab-ot nyomtam volna...nálam nem volt fekete képernyő...
Nekem amúgy már attól stabilabb lett a játék, hogy SSD-re telepítettem, neked is SSD-van?Megnéznél valamit?
Ha megvan a sima 2033 Redux, abból megnéznéd, hogy lemegy neked a 99 kör benchmark?
Mert játszani, nekem mostanában nem volt időm vele, de nekem társkártyával lement a 99 kör és az LL-ből is lement 60 kör, ebből én úgy gondoltam, hogy ilyenkor már stabil lesz a játék is, mert amúgy társkártya nélkül 10-15, max. 20 kör után behalt a benchmark.Akkor nálad ezek szerint súlyosabb a crash-tünet, mint nálam volt...
Amúgy már én is megrendeltem a társkártyámat, de csak január 2. hetében jön meg, addig úgy gondoltam, hogy nem is játszok a játékkal, mert elvenné az élményt, nagyon kíváncsi leszek, hogy nálam lesz-e majd crash játék közben is, de nem hinném...
LL benchmarkban amúgy hány kör ment le crash nélkül, ha szabad kérdeznem?
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3406 üzenetére
Nem kell semmit csinálnod ha már látod a control panelben, az üzembe helyezés után a rendszer automatikusan telepítette hozzá a szükséges drivert.
Ez az "Nvidia Powa".
Neked csak annyi a teendőd, hogy esetleg Te állítsd be manuálisan a control panelben, hogy az számolja a fizikát, talán az jobb lenne, mintha automata kiválasztáson hagyod.
Remélem, hogy a társkártya te Metro-crash problémáidat is megoldja.
-
FLATRONW
őstag
válasz
HussarF #3404 üzenetére
Bőven elég lesz, nekem is ugyanolyan (vagy majdnem ugyanolyan) tápom van, mint neked. Metro LL Redux alatt a 4200 MHz-en járó 2600k és a 100 százalékos leterheltségen futó 770 SLI max 500 W-ot mutatott a fogyasztásmérő. Ebben az 500 W-ban pedig még benne vannak a monitor, 2 külső HDD, router, hangfal amelyek nem a tápot terhelik. Plusz ez az érték még mindig csak a konnektorból felvett teljesítmény, a táp hatásfokából adódóan a leadott teljesítmény ennél valamivel kevesebb.
-
SSJPeter
őstag
-
FLATRONW
őstag
válasz
HussarF #3399 üzenetére
Ez valószínűleg a driverbe épített shader fordítónak (vagy minek is hívják) köszönhető. A lényege az, hogyha engedélyezve van, akkor gyorsító tárazza a shader fordítást és így a következő végigjátszáskor vagy tesztfuttatásnál már nem kell újra lefordítani a shadereket. Ezért oda kell figyelni, hogy a különféle rendszertisztító alkalmazások (pl. ccleaner) segítségével milyen adatokat, gyorsítótárakat törlünk le, mert az nv shader cache is törlődhet és akkor újra le kell fordítani a shadereket.
-
SSJPeter
őstag
válasz
HussarF #3393 üzenetére
Most elmegyek fürödni és addig belövöm megint a benchmarkot ezzel a kártyával is, ha ezzel is lemegy 99 kör, akkor az már nem lehet véletlen...egyébként ha megvan a 60 kör, utána már úgysem fog crashelni...
Az a tapasztalatom, hogy a Metro 2033 Redux még az LL-nél is instabilabb, úgyhogy inkább azzal próbálom meg.
Önmagában a 970-el a "rekordom" 24 benchmark kör volt crashelés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Motoros topic
- EA Sports WRC '23
- World of Tanks - MMO
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 6900 XT 16GB GDDR6 TOXIC OC Eladó!
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest