Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyesix
senior tag
a low level system tweaks ben engedélyezem, a lov level fan controlt,mondjuk 35% ra teszem, apply Windows startup, alkalmaz, save.
De a system tweaks ban is van fan control, ha ott direct controllra teszem, akkor a 2D, és low level 3D ben az előzőleg beállított értékek látszanak.A performance 3D nél felteszem 60%, ra de itt nem kell bepipálni a startup settinset?, csak alkalmaz, de akkor a 2D, és low3D is felugrik 60% ra
? pls vki hlep
Ti milyen beállítások mellett használjátok?
thx -
hbruce000
tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Hali!
Láttam a toplistában h neked is v127 es MSI id van!
Mivel nekem "csak" egy 6600 asom van (amit idő és tudás hiányában max 3,4 ig tudtam feltornázattni), nagyon izgatta a fantáziám, vajon mennyit menne egy 4+ GHz es 8000 essel.
Mostmár látom amit eddig is éreztem, h van benne kraft! ( 05, 06 )
Ami még érdekelne, esetleg nem nézted játék alatt mennyire érezhető a proci FPS re gyakorolt hatása. Én cod 4 ben utazok, és nekem alap procival, alap oc vgával 1024*768 ben minden max kivéve élsímítással van meg a 91+ fps. Kíváncsi lennék 4000 GHz + al mi lenne a helyzet.
Ha van tapasztalat ne fogd vissza magad!
A hűtése véleményem szerint nagyon jó, mind hangban mind hatásfokban. Mondjuk az a boot os téma nagyon durva
,de én már csak moyolygok rajta. Pedig amikor először betettem a gépbe, mondtam magaban: végre 1 zsír passszív hűtés, milyen király halk lesz... aztán mikor bekapcsoltam, majdnem hasravágtam magam, mert azt hittem légiriadó van.

-
BearGOD
tag
-
carrot
tag
Rendeltem egy Gainward "sima" 9600GT, visszaolvastam valamennyire de nem találtam..
Ciripel az is? Hűtése gondolom jó..
Köszi! -
Xirtam
veterán
Na srácok döntöttem , még egy kicsit csúszik hogy énis közéttek tartozhassak... inkább legyen 7600gt-m de ne száljon el táp miatt a gépem így hát veszek egy Corsair VX550W ....

-
nyesix
senior tag
na VÉGRE én is 9600GT tulaj lettem
nem semmi ahogy ez kinéz
Armour
csak picit hangos a hűtője...
A rivatunerben pontosan hol és mit kell belőnöm, hogy 2D ben elhallgasson, mert van benne pár helyen fan control..előre is köszi
-
BearGOD
tag
Tervben van egy kari beszerzés bővítés jogcímen, de most akkor meik 512es giga éri meg legjobban, ha a tuning és a game a fontos? A hang az nem érdekes.
GV-NX96T512HP?
Amúgy ha vízzel hűtöm a ramokra elég lenne süni, vagy érdemesebb lenne full blokk?
Ja, persze ha süni lenne rajta akkor is kapna levegőt a ház jól szellőztetve van! -
fagy53
nagyúr
válasz
Trihorn
üzenetére
Nálam az utolsó stabil GPU órajel a 890MHz, 1.3V-on. Ha valamilyen módon a 900-at stabillá is tudnám tenni, erősen kételkedem a 910-ben. Szerintem itt van vége.
Többre értékelem viszont az 1.0V-on nyújtott teljesítményét, mivel a 750MHz éppen 100MHz-cel több, mint a ref órajel 1.1V-on!
-
Trihorn
tag
Sajnos akárhogyan próbálom, nem sikerül elérnem a 900Mhz-et.
Már 880Mhz.-nél előjönnek a durva artifact-ok de nem fagy le, 890Mhz.-fagyi.
Hiába veszem le akár, alap alá a shader és a memória órajelét, akkor sem hajlandó menni..
A hőmérséklettel sincs gondom, a képen is látni, hogy 47'C-ig megy fel maximum a gpu temp .
Úgy látszik kártyája válogatja.
Amúgy nagyon szép eredmény 1.3-V-on a 900Mhz.!
Ha majd rendesen meghűtöd, lehet, hogy még 930Mhz--en is megy 1.4V-on artifact nélkül! -
Cadal
őstag
Bocsi, de szerintem tévedsz!
Perpillanat a Gigabytenak 4 féle 9600-as karija van.
GV-NX96T1GHP TurboForce gyári tuning (érkezőben) 1GB ram
GV-NX96T512H aktív hűtés!
GV-NX96T512H-B aktív hűtés!
GV-NX96T512HP TurboForce gyári tuning 512MB ramA HP sztem inkább a hűtésről árulkodik (Heat Pipe).
-
fagy53
nagyúr
Kösz, legalább ezt sem kell megnéznem.

Trihorn: a 900MHz-et nekem 1.3V-on is hozza, nem fagy le. A problémám, hogy ezen a feszültségen 62-64°C-ot elérve jönnek az artifact-ok. 1.4V-on ez a jelenség 75°C környékére esik. Mivel fagyásról szó nincs 1.3V-nál sem, a shader vagy a memóriánál van a kutya elásva. Ha rátennék egy ventit a bordára és úgy próbálnám meg, talán nem érem el 1.3V-on a 62°C-ot, így ki tudnám próbálni feljebb is!
A szőrős fánkkal próbáltam, ez a legrosszabb eset, van egy érzésem, hogy a 3DM simán végigmenne még így is. -
válasz
Trihorn
üzenetére
a 9600GT-nél általában a shader clock húzásával lehet a legtöbbet nyerni. crysis-szel nézegettem, erősen GPU limites esetben, ahol 10% húzás közel 10%-kal több fps-t hozott, kb. így állt össze:
- shader +10% = +6.5%
- core +10% = +2.5%
- memória +10% = +1%30-40%-os húzás esetén valószínűleg a memória szerepe már sokkal nagyobb.
-
Takhanto
őstag
Hy all,mostantól én is tag vagyok
Galaxy oc-s -
Trihorn
tag
válasz
Dr. Gabo
üzenetére
Ezt nehéz megmondani, programja válogatja, talán a gpu és shader!
Nekem az a tapasztalatom, hogy a memória tuning csak magasabb felbontásokban és FPS-tartományban(150FPS-fölött) jelent csak számottevő előnyt.
Én úgy vettem észre, hogy nem befolyásolja egymást a gpu és memória órajele.
A Gpu és a Shader talán már igen de az is csak kis mértékben, legalábbis nálam! -
ux1
addikt
Giga passzívból 2féle van. A HP végű un. TurboForce a nem referencia értékkel működő.
-
Dr. Gabo
tag
Arra rájött már valaki, hogy melyik paraméter dob legtöbbet a kártya sebességén??
RAM/GPU/Shader ? Azaz melyiket érdemes jobban túlhúzni a többi kárára...
-
Trihorn
tag
válasz
Dr. Gabo
üzenetére
Szia!
Szerintem bánhatod, hogy nem fér bele a házadba!
Ha meglesz a kártyád, első körben próbálkozhatsz ennek a megdöntésével!
[link]Továbbá olvastam, hogy fagy53 kolégának megy 900Mhz-en is a kártyája.
Nekem sehogyan sem éri el a 900Mhz-et, ézért tisztelettel kérném, hogy tegyen fel ő is hasonló elrendezésű képet!
Köszönöm! -
zed1983
őstag
Sziasztok!
Nekem is nemsoká Giga 9600GT Passive lesz a kérdésem a következő lenne, 12cm-es ventit rálehet fogatni a bordára?
-
Dr. Gabo
tag
Na nekem minden esetre nem fér bele a házamba a passzív Giga, így nem kell azon gondolkodnom, hogy mért írják egyes cikkekben a referencia frekiket hozzá.
A Gainward 9600 GT 512 MB GS viszont pont jó a házamba. Meg is rendeltem.
Ha megjön, akkor leverem vele a Gigabyte-ot. Jeeeeeeeeeeeeee

-
Dr. Gabo
tag
válasz
GC-EvElyN-
üzenetére
Ezt már én is kérdeztem feljebb a fórumon.A GPU-Z vajon mit mond??
-
m4rc!
őstag
Na Galaxyiék megint értlemeset alkottak..:
A vmod jumper ott van a legjobb helyen ahol van. Alapállásban 1,16V-ot kap a kari, másik állásban, illetve ha nincs rajta jumper, pedig csak 0,80-at. Nagyon valószínűnek tartom, hogy a jumperen kívül mást is lehagytak, ugyanis pár SMD hiányzik a környékről (pl. onnan ahova a jumper nem bekötött lába menne..).
Úgyhogy visszatettem a gyári állapotba a karit, átkötés is vissza a helyére...marad így ahogy van, majd lassacskán úgyis jön az RV770.. -
fagy53
nagyúr
válasz
GC-EvElyN-
üzenetére
Nem tudom miért írta ezt, de gyárilag a GamerHUD telepítése nélkül a következő órajelek vannak:
2D - 450/1200/756
3D - 720/1800/1000 a memória freki valós!
Ezeket a frekiket automatikusan alkalmazza, és 2D-ben a feszt visszaveszi 1.0V-ra, ami egyébként 1.1V.
A GamerHUD progiban ha eltérsz ettől a 2D/3D auto-tól, akkor csak 1 profilod lesz, de azt állítasz be benne amit akarsz és amit a kari elbír.
Feszültség: 1V - 1.4V. -
fagy53
nagyúr
válasz
GC-EvElyN-
üzenetére
Üdv!
Igen, Te. -
direwolf
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Figyu, a szarkazmussal biztos sokra jutsz egy bizonyos életkor alatti társaságban, én ebből rég kinőttem. Ha nem vagy képes értelmes megnyilvánulásra, akkor nagyon nem tud érdekelni mennyit tanulsz abból amit nálad tapasztaltabbak írnak.
Remélem akit érdekelt, az megértett. Kb. nekem ennyi elég is.
-
Xirtam
veterán
Srácok ez elég lenne a 9600gt-nek ??? Zalman ZM360B-APS
-
Xirtam
veterán
Hmm és egy 400W chieftec vinné????
-
válasz
barnam_
üzenetére
hiába a duplaannyi SP (ill. az órajelek miatt mindössze 66%-kal nagyobb shader kapacitás), ez játékban 40%-nál nagyobb különbséget ritkán hoz.
az alaplapvásárlós esettel igazad van abban az esetben, ha csak emiatt venne lapot. de általánosságban most (kivételesen) az SLI-s megoldást jobbnak gondolom. -
fagy53
nagyúr
És amelyiken van jumper az sem tudja azt, amit a Gigás banda kártyái tudnak, anélkül hogy hozzájuk kellene nyúlni. Ez pedig az 1V - 1.4V tartomány folyamatosan.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[BXirtam][/B]: a táp ha elbírja a terhelést izzadni fog rendesen, ami egy meghibásodás valószínűségét rejti magában és a tápnál ez katasztrófális lehet a gépre nézve.
Ne halogasd a táp vásárlást! -
Takhanto
őstag
Asszem nemcsak a gigás kari tudja a vmod-ot,galaxy is az
-
Xirtam
veterán
Srácok segítsetek PLS ! Pénteken jönn a Gigabyte 9600GT-m sajnos elég ramaty tápom van ezért minden kihuzok egyszóval csak az alaplapom Gigabyte P35Ds3L kap majd áramot a procim itnel e4500 és egy wiynót hagyok meg ami egy 200gb sata II Sasmung hd200J minden más winyót optikai meghajtót kihuzok a tápom ne nevesetek lusta voltam rá költeni egy GABA 400W táp ami 12volton 14A-t add le elfogja bírni szerencsétlen a 9600gt-t amig nem tudok venni egy nagyobbat?

-
m4rc!
őstag
Latom nagyon felkapott lett ez a passive giga... Ma este nekiugrok picit a vmodnak, remelem sikerul megszorongatni a gigas bandat..

-
Hunter2
addikt
Asszem passzív gigára cserélem a mostani kártyámat, csak elkéne adni.Ha valakit érdekel akkor:
http://prohardver.hu/apro/msi_nx7600gt-t2d256ez_passziv_vga_pcie/hsz_1-50.html
-
hahajdu
aktív tag
Jeeee 64 fps-el megy windows media player-ben a képi megjelenítés cucc, akumlátor-véletlenstzerű megjelenítés!

-
Eagle16
addikt
válasz
Kötelező
üzenetére
Találtam egy táblázatot. E szerint kb. egyforma teljesítményűek, nagyon pici köztük a különbség, hol az egyik, hol a másik javára.
-
Kötelező
senior tag
hellotok
9600GT vs. 8800GTS 640mb? Melyik az erősebb? -
fagy53
nagyúr
válasz
Dr. Gabo
üzenetére
Értelek, azt hiszem, de nincs rajta 8cm venti persze tehetsz rá.
A VGA hátlapi csatlakozó sorától / monitor csat /, a GPU hűtőjének széléig, ami az egész panel közepénél van kb., 10cm a táv. Az egész panel 20cm, a GPU hűtő 9cm és a maradék 1cm a panel vége ahol a tápcsati van.
A hűtő két részből áll, mi a GPU-n levő részről beszélünk, mert a másik a hátoldalon egy slot-ot elfoglalva ki is bújik a szabadba.
-
ashot
tag
válasz
barnam_
üzenetére
Hello,
30kert vettem MSI P7N nforce 750is alaplapot. Teljesen stabil, nemtudom honnan vetted hogy melegszik , agyon huzva a ket vidkari rajta 50 fok korul van. es 60-70% alekos gyorsulas hihetelen jo. 1600-1024 es felbontasi ugyanazt tudja mint egy alap GX2. Regen tenyleg szar volt az SLI de ezzel a kartyaval alom gyors.
-
Dr. Gabo
tag
A RAM sebesség dolog világos volt, köszi.

Amiket írsz a gigáról, az egyértelmûen az elsô helyre sorolja.
Nálam van azonban egy kis helygond a gépemben.
Le tudnád esetleg mérni, hogy mekkora a távolság a kártya függôleges csatlakozó panelja (VGA kimenetek) és azon pont között, ahol a hátsó kiugró hûtôborda (amelyiken a 8cm venti van) kezdôdik? Lásd rajzot lent

??
<------->
| _________
|-- -------/ \
VGA ( | | Venti |
|--------------------------- -
kommunism
aktív tag
mennyit számit a kértyának hogyha pci 2.0 ba dugom vagy a régebbi tipuba vagyis mennyivel lassitja le?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Dr. Gabo
üzenetére
Vmem: a Giga 1.0ns Samsung modulokat kapott, ez 1000MHz-et jelent, 2000MHz-et ha effektív értékben írjuk. A GS-en nem tudom a márkát, de az ugyanolyan órajelból következtetve hasonlóan 1.0ns-os modulok lehetnek rajta.
Tuning - a Giga alapfeszen 800/2000/ 2200-on megy, eff. memória frekit írtam! Ez 1100MHz valós órajelet jelent.
A memória méretének növelése nem jelent gyorsulást, csak abban az esetben, ha korábban azért lassult le mert megtelt és a rendszermemóriához kell fordulnia.
Az 512MB esetében ez a jelenség egyelőre nem fenyeget. Mire ez gond lehet, a 9600GT teljesítménye már amúgy is harmatos lesz!
-
Dr. Gabo
tag
Kösz a korrekciót a Gigabyte gyári frekvencia beállításaihoz. Én más értékekkel találkoztam az Interneten.
Alapból a RAM mind két esetben 1 GHz-en megy, ez igaz. Csak a Gainward RAM-ja jobb minôségû: 2000+. Vagy csak reklámfogás??

Itt a cikkben azt írják, hogy a Gainward 1024 MB elment 792MHz/1750/2138MHz beállításon. Sajnos a Shadert nem OC-zták, de felteszem, hogy menne feljebb is.
A cikk szerint az 1024 OC nélkül majdem olyan gyors, mint az 512 párja, OC-zva pedig....a 8800 GT-el fut majdnem együtt.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Dr. Gabo
üzenetére
A Gainward 9600GT 512MB GS órajele kicsit alacsonyabb az itt favorizált Giga passzívnál,
Gainward - 700/1750/2000eff
Gigabyte - 720/1800/2000eff a GDDR3-as memória mindkét esetben 1GHz-en megy.
A passzív Giga hűtése egy egyszerű oldalventivel, ami más miatt is kellhet, jobb és gyakorlatilag néma, már a bekapcsolásnál is és 3D-ben sem hangosodik fel.
Végül, jó 3k-val olcsóbb mint a GS.
Az 1GB VGA-k valamivel lassabbak mint 512MB-os társaik és teljesen kihasználhatatlanok, mert nincs olyan játék ami megtölti ezt a nagy tartályt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ui: a beépített vmodd a Gigánál, már csak hab a tortán.

-
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Igen, lehet.
(#3997) gbors: 8800GTX-ben ugyanannyi SP van, mint 2db G94-ben, de a driverek és a játékok miatt szerintem jobb a GTX. Ráadásul így, hogy alaplapot is kell venni hozzá, egyáltalán nem éri meg. Drága, melegszik az Nforce, és kaki (szvsz)

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Assassin's Creed IV: Black Flag
- Revolut
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti TURBO OC 11GB GDDR6 (GV-N208TTURBO OC-11GC) Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- AKCIÓ! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Asus STRIX RTX 3090 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
? pls vki hlep
, legalábbis msn, wow, meg hasonlókból
,de én már csak moyolygok rajta. Pedig amikor először betettem a gépbe, mondtam magaban: végre 1 zsír passszív hűtés, milyen király halk lesz... aztán mikor bekapcsoltam, majdnem hasravágtam magam, mert azt hittem légiriadó van.