Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Itthon csak akkor fogják javitani ingyen, ha a terméket európából vetted és európai garancia van rajta. Vagy európában vetted, ill európán kivül, de világ garancia van rá.
Ha valamit feketén veszel meg olcsóbban ne csodálkozz, hogy nem járnak azok a lehetőségek és szolgáltatások amik egy jogtiszta vásárlásnál megilleti a vevőt.
Így jártál.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Meg kellene próbálni egy másik vga-l. Majd a vga-d meg másik lapban. Ha mindkettő jó külön-külön akkor az érdekes.
Mikor nekem ilyen volt a bios hibásan állitotta be. Miért ne kérdezd. Bementem a biosba és beállitottam."Pedig tudnia kell ráadásul mindkét sloton." nem kell tudnia. A kék a 16x. A fekete attól függetlenül van-e cf vagy nincs max 8x!!!
Melyik program írta ki, hogy 8x-s módban megy (ill hol nézted)?
tlac: ha egy van benne, de a feketében akkor is csak 8x-t tud. Igaz egy pcie2.0 8x-n is elég.
gtamate2: minden jó, ha a vége jó.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Akkor légyszi a ccc-ben nézd meg, ne harmadik gyártó szoftverét használd.
A lapod totyikjában megmondják mit hol lehet állitani.Ill a te lapodban más vga, és a te vga-d más lapban próba volt már?
Ez itt nem a reklám helye. Van a jó boltok totyikja ott nézelődj. Az ipon mellett szól, hogy itt is tudsz velük beszélni.
Továbbá egyszerre kellett volna vissza vinni a lapot és vgat.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Ez így nem korrekt!!!
Ne csak a kereskedőtöl várjuk el a fair viselkedést. Mi is legyünk azok.
A hiba észlelésőtöl egyébként van egy határidő ami alatt lépned kell!Menj be. Mond meg, hogy nem szeretnél ilyen hdd-t és beszéljétek meg mik a lehetőségek. Ez a korrekt.
Hdd-t is lehet javitani!
gtamate2: ez nem a, hogy játszuk ki a kereskedőt totyik. Gondolom neked sem esne jól ha a kereskedő ilyen módon próbálna veled teknikázni. Gyanitom neked lenne a legnagyobb hangod adott esetben.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
válasz Hestiana #5150 üzenetére
[link] minden le van írva. Kérsz egy rma-t. Csomagolsz, postázol és vársz. Majd az új ramoknak örülsz.
Ha jól emlékszem a red megszünt.RiddleR: melyik bolt ez?
A bolt lehetőségei: javitják a lapot. Cserélik ugyanolyanra. A pénzed vissza adják. Ez a hivatalos és törvényes. Lehetsz jófej és azt mondhatod, hogy nem kéred vissza a 60 pénzed hanem levásárolod az utolsó petákig. De erre nem kötelez semmi! Meg egy ilyen boltban ezekután én nem vásárolnám le.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz RiddleR #5154 üzenetére
Ha a ramirisről van szó akkor rád ez az egész nem érvényes. Mivel nem kisker-vevő a felállás. Hanem nagyker és valaki aki valakitől vette aki valamilyen szerződésben áll a nagykerrel. Na ez a szerződés a mérvadó.
Nagykerben vásárlás átka csak ennyi. Ha te vagy az a kisker, akkor hivatkozhatsz arra, hogy hibás teljesités esetén a szerződés előtti állapotot kötelezőek visszaállitani.
Persze megint kérdés mit tartalmaz a szerződés.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Igen. De mivel ezt az igényt csak biróságon tudod érvényesiteni (fogyvédnél nem) nem biztos, hogy bele kezdesz. Meg a jónevű cégek mire lezajlik az eljárás másodfokon is 2-4 év. Addigra 2x megszünnek. A tv ilyen szempontból sz.r. Hiszen egy év a kötelező jótállás. Ha oda biggyesztik mellé, hogy annyi a minimum amennyit a gártó ad az lenne az igazi.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz kisslion #5270 üzenetére
Cinikusan mondhatnám hogy ez van. Mert mikor forditva van a helyzet a boltost nem sajnálja senki.
A lényeg a következő. Vagy ugyanolyanra cserél, vagy javit, vagy pénz vissza. Ezek a törvényes lehetőségek. Gondolom javitani nem tudnak. Ha nincs ugyanolyan, akkor ez is kilőve. Marad a pénz vissza amit nem akarsz mert bukó. Tehát beszéld meg a boltossal, hogy valami kicsi pénzt rádobnál (így nem 12-15 ezer plusszod lesz csak kb a fele ha sikerül) és mit tud annyiért ajánlani.
További alternativ lehetőségek. A ramokat a gyártónak visszaküldeni. Hogy mit kapsz helyette kérdés és 6-8k a mutatvány. Visszakéred a pénzt és az apróban nézel ramot.Milyen ramrol beszélünk, mennyi volt annó?
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Nem. A törvény egyértelmű. Ugyanolyat ír elő (ha a javitás nem lehetséges, majd pénz vissza). Persze lehet ezt tovább boncolgatni. Mivel ramok esetén sokan azonost tipusszám alatt különbőző tulajdonságú ramokat állitanak elő. Változnak a chipek, a szervezés. Ergó nem ugyan olyan.
Szóval a boltosnak ugyanolyanra kell cseréljen. De mivel a ramok ára 1,5-2x-re nőtt gyanitom inkább a pénzt adja vissza. Ha esetleg van kingmax vagy más olcsó ram ami kijön a régi árából akkor felajánlja a cserét.
Ezért mondtam az embernek, hogy próbáljanak egy köztes megoldást találni. A régi árra picit rápótol.GabN73: ha vissza olvasol, rákeresel. Akkor láthatod, hogy az aqua garija kb 0. Aki ott akar vásárolni azt leszoktam beszélni róla. Az sem segiti elő náluk a dolgokat, hogy 1,5-2 évente az aqua név mögött álló cégek papiron változnak.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz sto1911 #5283 üzenetére
Garancia levél (vagy nevezzük bárhogy) nem kötelező tartozék. Te blokkal, számlával igazolod a vásárlást. Ha pedig a garlevéllel, számlával probléma van az az ő bajuk. Hiszen a kiállitó felel érte (törvény szabályozza alakilag is és tartalmilag is).
Garancia alap esetben egy év. Ha blokkot kaptál és a dobozra 2-3 év van akkor annyi a garancia.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz sto1911 #5285 üzenetére
Az MM érdekes hely. Annó én vettem telefont ajándékba ott. Közben kiderült, hogy használt volt (karcos, fólia nélküli stb). Vissza mentem. Nálam is próbálkozott a nyomorult. De én csak azt kérdeztem, hol az áruházvezető vagy a helyettese. Nefélj volt rend.
Mint mondtam a számla elég. Ha meg nekik kell a garijegy kérjenek meg szépen hogy töltessem ki. A garjegy akkor szokott érdekes lenni, ha a számlát a könyvelőnek adod. mert akkor egy fénymásolt számla + garjegy elég. Meg ugye a garjegy a szervizesnek kellhet ha oda akarom vinni. Szóval az ember ne hagyja magát.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz lyzzard #5288 üzenetére
Na az aqua kapcsán erről beszéltem.
Mond nekik, hogy szarod le ők mit technikáznak. Mivel ugyanolyat nem tudnak adni és a javitás sem megy. Ezért elállsz a szerződéstől és kéred vissza a vételárat. Ez mehet mind telefonon. Közöld velük, hogy bemész és szeretnéd a pénzed visszakapni. Amennyiben nem így lesz. Írsz a vásárlók könyvébe és a boltból a fogyvédhez visz az utad.
Másba ne menj bele. Kérd a pénzed és vásárold el máshol.
Ha jó bolt lennének ajánlottak volna egy normális vga-t. Amit te mint szimpatikus vevő elfogadhattál volna. De így sz.pjanak. A jogszabályokat megtalálod az első hsz-ben. Mondandódat tarkithatod a törvény számának megnevezésével.
Ha szemtelenül fiatal lennél akkor kérd apu-anyu, idősebb barát segitségét mikor bemész az aquába.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz lyzzard #5295 üzenetére
Én maradtam volna a vételár visszaadásánál.
Ha kell vga akkor meg az eredeti számla értékéig adjanak egy vga-t. Így még jó fej is voltál, hogy nem kp-t kértél.
15napjuk van tetvészkedni (az nem 3 hét). Téged nem érdekel a nagyker, mert semmi közöd hozzájuk. Te velük álsz szerződésben. Magyarul ha sokáig szaroznak akkor mész a fogyvédhez, mert már nem egy ilyen esetet halottál róluk. Ráadásul a történetet felrakod a homárra. Így kell ezt elővezetni kérlek.Hol rontottad el? Ott kérlek, hogy náluk vásároltál. Ezt ne tedd többet.
Csak a ph-n nem kevés rájuk a panasz. Gondold el mennyi lehet ami nem kerül fel ide.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Szajbee #5297 üzenetére
Az is jó helly akkor. A 15 nap 2x lejárt.
Ha ilyet nem tudnak adni, akkor olyan nincs, hogy adnak helyette hasonlót. Olyan van, hogy szép bociszemekkel megkérdezi, hogy másfajta vga-t elfogadsz-e (de nem kötelező).
Azért érdekes lenne, hogy mi volt a hibája amit tudtak javitani. Ha beépitettek valamit (amit kétlek, mert sem a ramot, sem a gpu-t, sem a nyákot nem lehet javitani) akkor arról tájokoztatni kell és a beépitett cucc garanciális. Ha újat kapsz akkor arra két év garanciának kell lennie. Természetesen a szervizben töltött idő nem tartozik bele a garanciaidőbe (tehát ennyivel hossszabodik).Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz lyzzard #5300 üzenetére
Én visszamondtam volna az egészet.
Nem az a lap volt a dobozban? LOL Ott már elgondolkodtam volna. A használt, rossz vga-l meg mint írtam rendelés vissza.
A dohány utcai bolt a központ és a szerviz központ.A bolt leégést nem tudom, de hogy a cégek cserélgetése az aqua név mögött nem véletlen az biztos.
Norbi1984: szerintem a történet egyszerű (ha tévedek majd ariadne kijavit). 3x fordult elő ugyanaz a hiba. Elvileg ők 2x javitották. Azaz nem mert mindig előjön. Szerintem simán elállhatsz a szerződéstől. Hiszen ők nem illetve hibásan teljesitettek.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Vasinger! #5343 üzenetére
Nagyker gari meleg. Mert lehet, hogy ma még tudsz valamit intézni. De két év elteltével (ha változnak a dolgok) már lehet, hogy be sem engednek. Továbbá: a nagykerben 30-60 nap a garis ügyintézés. Ha meg nem tudják cserélni (mert nem gyártják) akkor kapsz valami és jónapot (jó esetben tudsz válogatni).
Nem tudom mennyi lenne a spór, de én átgondolnám a helyedben.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Vasinger! #5345 üzenetére
Mert ismerek olyan nagyker ahonnan kategórikusan kivágják a véglényt.
Milyen bill ez?
Amúgy ha a nagyker megadja rá az 5 év garit a kisker is megadja (tapasztalatom szerint).
Az a 2k meg nem spórolás. Inkább csak ez az elég hajlékony vagyok tipikus esete.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz szajoho #5346 üzenetére
Egy: a garancia ügyintézésére 15 nap áll rendelkezésre a kiskernek.
Kettő: a hardverkerben, vagy hardverkeres garis cuccot nem vásárolunk. Nem ez az első panasz rájuk ph szerte (és gyanitom nem mind került fel ide).
Három: a csomagolás és egyebek nem megléte nem feltétele a garanciális ügyintézésnek.Menj be és mindent szépen írj le a panaszkönyvbe és jó hangosan legyél felháborodva (főleg mikor vevők is vannak bent). Anyázás és csapkodás nélkül nem jutsz sehova. This is Abszurdisztán.
Vasinger!: nem addig a!!! Neked is mondtuk mi a teendő annó!!! A jogszabályt meg félremagyarázod! [link] logi support.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz szajoho #5353 üzenetére
Szóval. A fogyvéd törvényben leírtaktól a vásárló kárára eltérni nem lehet, ill minden ilyen kitétel semmis!
Ha te vetted volna a kártyát azt mondanám menj oda ahol vetted. Ugyanis neked ahhoz nincs közöd, hogy nekik hol a szervizük. A vásárlás helyén kell intézzenek neked mindent.
Az sem rossz ha előbb a boltba, majd a szervizbe mész be cirkuszolni. A panaszkönyvbe azt is ird bele, hogy a nonlapon hülyeségek szerepelnek. Az idevágó törvényeket az első hsz-ben megtalálod.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz AXisBOLD #5356 üzenetére
Nincs. Előbb a javitás, majd csere ugyan olyanra utoljára a pénz vissza.
Ha olyan helyen vetted az elképzelhető, hogy (szervizes kideritte garis a probléma) akkor egy másik tipust (jellemzően drágábbat, ráfizetéssel) kérj. De ez a bemegyek és hozok másikat csak 3 napon belül müködik. Amúgy a probléma akár lehet szoftveres is. Mindenképpen vidd be, hogy kiderüljön mi a bibi.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz Blackmate #5363 üzenetére
Semmilyen. Ha jófej a boltos akkor tudsz ráfizetéssel cserélni.
Röviden nincs. Mivel mindig újat kapsz. Mondjuk egy notinál 3x ugyannál a hibánál mondanám, hogy verd az asztalt, mert vagy tipushiba vagy rossz a szerviz. De ramnál ritka, hogy elromlik. Mégritkább, hogy 2x. Persze előfordulnak hibás szériák mint nem rég, de ez ritka.
Milyen ramról beszélünk?Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Ha junius 20-ig garis akkor 12-n miért nem volt a procira gari? A törvény értelmében ha 12-n beadod a cuccot akkor ott megáll a garancia idő. Majd mikor megkapod (a javitottat, cseréltet) másikat indul előröl a garancia.
Procid totyikjában érdeklődtél mi a szent sz.r lehet ez? Mert én még ilyen procihibáról nem olvastam. Olyat hogy a lap szenzorja félremér azt igen. De hogy magától tulmelegszik a proci nem. Vagy valóban gyárihibás. Akkor viszont kutya kötelessége cserélni.Ha valóban a proci bibis. Utánna kellene nézni, hogy az intelhez ki lehet-e küldeni. Ebben talán répa tud okosat mondani.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
"kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne."
3 napon belül erre sem hivatkozhat.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kupon kunyeráló
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Everest / AIDA64 topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen monitort vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- További aktív témák...
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
- G15 5530/Core i7-13650HX/32GB/1TB SSD/15.6" FHD 360Hz/GeForce RTX 4060/Ubuntu/Garis
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest