Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Aktív témák
-
Male
nagyúr
A mosógépnél valószínüleg a mosóport tartják fődarabnak. :)
Úgy tudom, ha a számlán kilistázzák az alkatrészeket, amiket a gépbe raktak (árakat is feltüntetve), akkor nincs ez a fődarabos dolog, hanem újra kell hogy induljon a gari a cserélt részre (ez azért nem 100% hogy így van). Persze ha a bolt javításként tünteti fel azt, hogy egy alkatrészt kicserél, akkor nem nagyon lehet mit tenni. -
Queene
csendes tag
Ez nagyon érdekes dolog, mert ha az adott számtech bolt összerak neked egy konfigurációt, ráragasztja a kis ''Gagyi Computer'' matricáját, az onnantól kezdve az ő gyártmánya, és ő határozhatja meg, hogy miféle garanciákat vállal.
A törvény valóban kötelezi a gyártót, hogy ha egy készülék, vagy annak fődarabja - ez itt a kulcsszó! - garanciaidőn belül meghibásodik, és cserére szorul, akkor a csere napjától a gar. újraindul. Ha fődarabról van szó, akkor a garancia csak a fődarab tekintetében indul újra.
A nagy kérdés, hogy a bótocska mit minősít fődarabnak. Általában pont azt nem, ami éppen hibás.
Halkan jegyzem meg, más gyártók sem különbek, pl a Whirlpool mosógépemnek sem a dobja, sem a programkapcsolója nem fődarab (mindkettőt garanciaidőn belül cserélni volt kénytelen a cég) -
Panther
HÁZIGAZDA
Huhh, köszike ez megnyugtatott. Akkor majd követelőzöm :) )
-
casenoid
tag
sajnos nem egy helyen, nagykerben is!, ráírják, hogy nem kezdődik újra, csak
a garanciális vizsgálat idejével hosszabodik meg. Ha új terméket kap valaki,
akkor újra kellene kezdődjön, de nem adják meg, s mint írtam, fel is tüntetik.
Szomorú.
Nem tudom ilyenkor mi a hivatalos jogorvoslat, kihez lehet fordulni. Mert ügyvéddel nekiállni ezek ellen hadakozni, kicsit hosszú idő, pénzről nem is szólva...
tipp mit lehet tenni? -
Male
nagyúr
Ja nekem már volt egy olyan számlám, ami betelt (kb 3 év alatt), és az utolsó cserénél már új lapot adtak, mert a régire már nem fért rá a csere. Azért jól nézett ki, amikor visszavittem utoljára a CDt egy olyan számlával, ami már tele volt pecsételve a cserékkel -> ekkor már íróra cseréltettem, és adott árengedményt a különbözetből minden kérés nélkül (gondolom látta, hogy mindjárt felrobbanok, amikor már xedszerre vittem vissza a meghajtót), na ő igazi eladó volt (a vevő megtartása és hasonló dolgokra is gondolt).
-
Male
nagyúr
Igen, ilyenkor újrakezdődik a garancia. Amikor kicserélik, figyelj rá, hogy vagy adjanak új garancialevelet, vagy ha a régi számlát/garanciajegyet adják vissza, akkor arra pecsételjék rá, hogy kicserélték, legyen rajta a dátum is és az új cucc adatai, azonosítói (minden adatot rá kell iratni velük, nehogy később belekössenek, hogy ''ez nem az a termék, amit itt vettél'').
-
MadMag
csendes tag
Hi!
Törvény szerint a kicserélt alkatrészre újra kezdődik a garancia ... Ezt előszeretettel elfelejtik - főleg - a számtech boltok. Sőt ismerek olyan üzletet, ahol ezt még a garjegyén is azt írja, hogy csere esetén is az eredeti gar marad. Csakhát ez törvényellenes ...
Tehát a tápodhoz jár az új gari, még akkor is ha komplett gépet vettél korábban.
Üdv! -
launcser
senior tag
kapsz új garilevelet az új tápra, mert ez így dukál :))
-
Panther
HÁZIGAZDA
Bocsi hogy ismét új témát nyitok, de ez egy teljesen másik probléma, ami szintén most aktuális. Kicsit összejöttek a dolgok :)
Tehát a kérdés az lenne, hogy ha nekem elromlik a tápom (ami történetesen megesett velem nemrég), és a garanciából még van egy hónap, akkor ha kicserélik (értsd: nem megjavítják) akkor a garancia újraindul? Azaz kapok az új tápra is egy év garanciát, vagy csak az az egy hónap marad meg? Van valakinek erről biztos információja? (Mi a törvény ezzel kapcsolatban...?)
Köszi,
Panther
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- One mobilszolgáltatások
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Keresünk dokkolókat
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest