Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FőDudu

veterán

válasz echterion #81191 üzenetére

Ertem amit mondasz. Itt a szomszedsag aranyat er.
    Tegnap vittek hajokazni a fiamat, ma mentek a horvat tengerpartra es oda is ment veluk. Mondjuk FKK helyre mentek, de gyerek szerint 5 perc utan nem volt zavaro.

Most epp a szomszed kislannyal sutnek palacsintat nekunk es nekik.

Szomszedasszony ingyen tanitja a nejemet szlovenul, mar levizsgazott szlovenbol. Kozben megtanult sok helyi etelt is.

Szoval itt nem piszkaljuk, hanem inkabb segitjuk egymast. Osszejarunk sutni, fozni, szulinapozni, kirandulni. Most jon majd a szuret, az nagy buli.
    Meg az aposom is kepes kijonni, akkora dolog.

Eszembe sem jut elmenni innen, a gyereknek idealis.
    Mar 5 nyelven beszel ( mert ugye magyar az anyanyelve, de itt szuletett igy a szloven is anyanyelvi szinten megy, melle a horvat/szerb ami hasonlo de nem ugyanaz, olaszul tanul a suliban mert ez ketnyelvu korzet es azt is mindenki beszeli igy nap kozben is hasznalja, angolul is tanul a suliban de azt is jol beszeli). Ennel boldogabb gyerekkort es jobb utravalot nem kaphatna kb. sehol mashol. Nem lesz rasszista, a suliban is van az ukrantol a szerben at mindenfele osztalytarsa. Es jobb nekik a sokszinuseg, megtanuljak egymas kulturajat.

Amikor a pesti lakasban a szomszeddal kb evente 1x talalkoztam, csak annyit mondott: "latom jol megy, mar megint masik autoval jottel" - holott ceges auto volt es azokat nalunk 15e kilometerenkent cserelik. Szoval ertem mirol irsz, az irigyseg megol mindent.

Új hozzászólás Aktív témák