- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel2014
addikt
válasz
Angel2014 #20275 üzenetére
Kifutottam...
És ez? Kiakadtak a felhasználók a leggyorsabb Kaby Lake CPU melegedésére
-
maximilian4
addikt
válasz
Angel2014 #20269 üzenetére
Mit vártál egy belépő szintű gaming laptoptól?
Fém házat, 1060-at, jó hangzást meg mindent? A te esetedben teljes mértékben user error-ról van szó. Az általa linkelt gép 280k, ennyiért nemigen kapni jobbat, meg fémet, meg 1060-at. De +50k-ért (azaz 330ért sincs y720). Bár azért az sem hibátlan, sőt... Ha prémiumot akar venni az ember az nem az y720-nál kezdődik, hanem sokkal feljebb, aki pedig belépőt vesz, az tisztában van a kompromisszumokkal, kivéve aki nem; Ő az ún. "user error". -
Muerte
Topikgazda
válasz
Angel2014 #20170 üzenetére
1.: Igen
2.: Nem lesz légbuborék mivel a cucc folyékony.A hűtőre én anno nem kentem és jó volt a hőfok.
3.: Nemtom,KillHates biztos tud adni neked.
4.: Elég ha 1cm széles maszk van a magok körül,felesleges az egészet bebugyolálni,nem kell annyi vasat feltenni mint ami a videóban van,(mer az sok) és akkor nem kell olyantól tartani hogy "elázik" az alaplap.
Ilyen vékonyan kell feltenni [link] A Grizzly-t is. -
maximilian4
addikt
válasz
Angel2014 #20078 üzenetére
Mégis hány játék alatt tesztelted? Az a fránya cod ww2 nem küldi meg úgy a hardvert mint mondjuk egy bf1 multi vagy ac origins vagy mit tudom én. Fogadjunk hogy ezen játékok alatt ugyanúgy 90+ fokos lenne a proci mint aida alatt? Hidd el ezen játékok alatt nem állna meg 60 foknál a processzor és venne vissza az órajelekből. Az a baj hogy te most játszol egy játékkal és ebből levontál egy általános következtetést, ami hibás.
-
-
törölt tag
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Angel2014 #19973 üzenetére
GT75VR legmegterhelőbb játék alatt is max 80C CPU 4.3 Ghz-re húzott CPU-val. ha viszont Prime95-öt ráeresztem akkor másodpercek alatt 90C fölé mászik.
El kell dönteni, hogy elég-e az, hogy a legmegterhelőbb játék alatt is normális a hőmérséklet vagy az is fontos, hogy szintetikus teszt alatt se trottyoljon?
-
válasz
Angel2014 #19973 üzenetére
Nehéz megértenem az autóm működését;
-megyek a városban, látom, hogy sárgul a lámpa, odalépek, kilő az autó és még eljátszhatom a "rasszista autóvezetőt" nem fog fogyasztani 40 litert
-megyek az autópályán, megy a külső sáv 100-al, de látom, hogy a távolban ballag pár kamion, bemegyek a belső sávba, megrúgom, gyorsul rendesen 130-140-re, hogy ne toljon le az X6-os BMW-s és nem fogyaszt 40 liter
-itthon áll a kertben az autó, beindítom, ráteszem a téglát a gázpedálra miközben üresben van. Ugat a motor tiltáson, forralja a vizet, bekapja az 50 litert is pedig nem megy sehová közben!Könyörgök használjátok arra a gamer notit, amire ki van találva, azaz játszatok vele jókat! És inkább magatokat kínozzátok az edzőteremben!
-
törölt tag
válasz
Angel2014 #19656 üzenetére
Megint: Minden számít.
De: én erősen végfelhasználó vagyok ebben a sztoriban, ezért eszembe sincs mókolni, pláne az előbb megrendelt G752-t nem. Érdekelnek a csavarok, de nem én fogok vele bajlódni. Ha ilyesmire lesz időm, nagyobb a baj ennél. Mérlegeltem;
- Jó lenne egy debreceni asus szerviz, de nincs ilyen. Mérlegeltem;
- Pasztázni kell a használatbavételt követő 2 hónapon belül (az asus szerviz szerint is). Mérlegeltem;
- Még mindig nem értem az asus és a nvidia megjelölések rendszerét, tudniillik, hogy hogyan lehet jobb fps értéke egy játéknál a 980M 4GB-os verziónak, mint a 8GB-osnak, és a notebookcheck miért hivatkozik hibásan a típusnál a 8GB-os nvidiára. utánanéztem, kifolyt a szemem, itt is kérdeztem, nem értette senki a kérdést, én meg a választ nem... belefáradtam, leszarom. Mérlegeltem;
- Ez lesz a negyedik gamer laptopom egy hónapon belül, illetve ez már kívül. Dolgoznom kell vele. Egy hónapja kéne már dolgoznom vele. Nekem első a billentyűzet. Második a hardver ereje. Harmadik a kinézete és a mérete. Negyedik a minősége. Ha dolgozik, és én dolgozok vele, akkor kitermelem a következő vasat hamarabb, mint ez tönkremenne. Én kurvasokat tudok keresni, ha nem hátráltat élőlény, tereptárgy, politikai rendszer, gazdasági esemény, családi attitűdök, lassú laptopok, és az időjárás, vagy az egészségem. Mérlegeltem, döntöttem (igaz, negyedszer).
Minden érdekel, és minden számít. De valahol húzni kell egy határt, és hacsak nem kapok mégegy használt laptopot, révbeérek. Nem egészen így képzeltem el a leendő vasamat, de megbékélek így ezzel, mert nem olyan széles a paletta. A szívem a dellhez húzott, de a billentyűzete szar. Legyen akkor gamer design, és marad itthon, de legalább kurvajólesz rajta dolgozni, meg gamelni.
-
törölt tag
válasz
Angel2014 #19653 üzenetére
Nem tudom ezeket, acert belülről csak a V nitro-t láttam, az lenyűgözött. Persze úgy, hogy nem volt összehasonlítási alapom. Nem azt mondom, hogy erős, azt nem tudom. De szerelhető. Még nekem is. És igényes.
Az acerek csomagolása viszont példás (ami persze a használatot hosszú távon csak speciális esetekben befolyásolhatja). Egyszerűen remek. Ehhez képest egy asus vagy egy dell csapnivaló. A dellnek a supportja és maga a rendszere nagyszerű, az asusnak meg a billentyűzete. Nehéz igazságot tenni, pláne, hogy nálam minden számít.Az lenne nagy szó, ha mondjuk kiderülne egy gyártó szervizéről, hogy nem pakolássza a használt vasakat új dobozokba.
-
kreten67
senior tag
válasz
Angel2014 #19568 üzenetére
Mivel megemlítettél abban a sztoriban ,még idejében ideírom,hogy amikor én eladtam annak az Egerszegi lakosú és részemről teljesen korrekt vevőnek azt az AW m17x R3 3D gépet ,nos az a gép még akkor 8 hónap honosított Dell garival rendelkezett és hibátlan volt. A vevő előre utalt nem alkudozott és azonnal döntött,hogy kell neki látatlanba,de minek is aggódna egy garanciás gép miatt. Ja igen rosszul emlékszel nem "gtx560m" hanem gtx580m volt benne a vga . Akitől te vetted azt a gépet 1 évig használta és nekem soha nem panaszkodott. Az 580m amikor nálad szarakodott LE VOLT sarkazva ,ami valszeg szakszerűtlen pasztázás eredménye lehetett (hogy ez mikor ,kinél és hogyan történt arra nekem nincs rálátásom).
Azért az valószínű hogyha ez a hiba a még fennálló garanciális időszakában jelentkezett volna a Dell felé jelezve garanciálisan javították volna! -
maximilian4
addikt
válasz
Angel2014 #19565 üzenetére
Attól még nem pár hónapja vagyok itt tag. Minden topikot olvasok, minden topikot látok.
Nem is a gépen van a hangsúly, meg azon hogy ki hogy nyúlt bele, hogyan buherálta és mikor jött elő a hiba, hanem azon hogy az értelmmel az egész topik ki lett idegelve, de még a topikfőnök is, pedig őt nem egyszerű. Na mindegy. -
törölt tag
válasz
Angel2014 #19559 üzenetére
az adatlapomon láthatod, és én nem mértem le, a sjátomat, de egy sima hétköznapi notit mikor mellétettünk amiről tudom hogy 2,2 cm vastag az kb fele se volt., szóval igenis viszonyítás kérdése az egész, pl öcsém vx15-e összecsukva is alacsonyabb mint az enyémnek az alja egymagában.... de ezt én egyáltalán nem piszkálódásból vagy lenézésből vagy egyéb sértő okból írtam csak pusztán jelezni akartam hogy mindenki máshogy érzi mi számít nagynak vagy kicsinek, vagy szépnek vagy sem stb, stb, eszem ágában sem volt leszólni bármit is ,
-
buherka
addikt
válasz
Angel2014 #19489 üzenetére
Nem volt ilyen vas a kezükben azért mondják
...100 többet ér mint egy Acer , Hp omen vagy egy G 501, g502 Rog,
Meglestem az én ACER gépemet...ami a Te lenovo géped 1%-át éri sajna.
Nyomtam én is egy tesztet, pedig nem vagyok egy teszt-őrült.Hja...nem mentem ki a teraszra a 0 fokba, és hűtőpad sincs alatta, nem tettem a fagyóba, simán itt van az asztalon...de a Te hőfokaidat körbehugyozza, ahogy elnézem.
A CM kiegészítő hűtés sem volt belerakva a DVD drive helyére.
Paszta: Thermal Grizzly KryonautEttől függetlenül bejön nekem az Y720-as.
-
maximilian4
addikt
válasz
Angel2014 #19502 üzenetére
1 négyzetrács 10 celsius fok. Azaz a legnagyobb hőmérséklet olyan 95 fok. Egyébként ha a "statics"-ra ráklikkeltél volna kicsit mi is, meg te is többet látnánk. Ráadásul 10 perc nem hosszú idő. Én mikor 30 percet futtattam, akkor még jó pár fokot emelkedtek a hőmérsékletek. Játszani sem 10 percet fogsz, meg az is baromság amit korábban írtál, hogy játék alatt nem pörgeti majd a procit ennyire. Nem a fenéket. Megnézném 1-2 óra bf1 után azokat a hőfokokat. 100% throttling. Az a csoda hogy még itt kibírta.
-
Pocok256
veterán
válasz
Angel2014 #19489 üzenetére
Az a gép egy fostalicska ha nem venné el a turbot akkor lefőzné a kávét. Játékok pedig 100% rá fogják tolbi a cpu t egyre jobban erre megy az irány.
Továbbá az hogy netezésnél hány dokos a lőtéri kutyát se érdekli, tovàbbà ez pluszban szívás mert találd ki melyik gép fog tönkremenni hamarabb az amelyik 30 es 80 fok között ingadozik vagy az amelyik 70 es 85 között ?
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Angel2014 #19000 üzenetére
Én is magam szoktam pasztázni a gépeimet, meg az ismerősökét is, de a fémet én sem vállaltam be
Szerencsére ajándékba megkaptam a géphez, így rajtam se volt "stressz" ez miatt.
De én eddig nem bántam meg, újra ezt rakatnám az biztos, és ezt elvileg cserélni sem kellene, bár évente én ránéznék inkább. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Angel2014 #18982 üzenetére
Ez már bőven sok lesz,vékonyabb csík is elég lett volna.Nagyon egyszerű,csavarozd rá a hűtést ,aztán szedd szét és meglátod hogy terült el,aztán már tudni fogod mennyi a kellő mennyiség.Akkor jó ha teljesen szétterül a chipen,de túl sok nem folyik ki oldalra.Nem olyan drága az mx4 hogy ne lehessen próbálgatni.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Angel2014 #18977 üzenetére
WD 40-et,még csak a gép közelébe se vigyél,ha van isopropyl alkohol akkor azzal,de megteszi egy tiszta papírzsepi is.
Az MX4 és Conductonaut között jelentős a különbség utóbbi javára,de óvatosan mert ha az alaplapra fröccsen megvan a baj,nem árt körbemaszkolni a gpu/cpu chipet előtte hogy véletlen se tudjon rossz helyre kerülni belőle.
Ha a géped túl vékony vagy elégtelen a hűtés,akkor csak kitolja a felmelegedési intervallumot,de lényegében a problémát nem oldja meg. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Angel2014 #18958 üzenetére
Ezt nem ertem. Milyen throttling ? A homerseklet Jo, egyik mag sincs 80C folott es throttlingra is 0%-ot ir, de megis azt irja hogy throttling detected...cpu-z-t is nyiss mar meg melle hogy lassuk tartja e a 3400 Mhz-et. Ha fixen 3400 MHz es nem ugral 2.8 es 3.4 kozott, akkor csak az Aida bugos.
BIOS-bol a legfrisebb van fent?
Bar ahogy elnezem magok kozott eleg nagy az elteres, tipikus paszta/mounting hiba is lehet.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Angel2014 #18527 üzenetére
Igen van benne méjnyomo, az alján a piros 3 szög rács alatt.
És igen van rgb bill benne DE ahhoz fel kell tenni a Lenovo Nerve Sense progit és csak blokkonként állíthatod a bill színét nem gombonként, 4 blokkra van osztva az egész bill.
Teljesen színskálát sem kapsz, 19 előre megadott színből választhatsz és a 20. a kikapcsolt állapot, ezen felül lehet az erősséget is állítani.
Plussz még tud 5 féle efektet is, Lélegzet, Szívverés, Sima, Hullám és folyamatos.Ha van még kérdésed tedd fel nyugodtan.
A 960 evo tényleg jó cucc, azt vedd bele!
A winyót meg elég ha lehúzod kivenni nem kell
Ha nem így teszed és winyoval együtt telepítesz wint az ssd-re akkor a biost nem fogod tudni frissíteni! -
válasz
Angel2014 #18537 üzenetére
Ha van benne másik adathordozó akkor a telepító oda fogja allokálni a biztonsági partíciót.
Minden indításkor felpörgeti a HDD-t is és matatni fog rajta. Igazából nem számít, csak egy picit lassabb lesz a boot.
Tudsz csinálni pendrive-ra teleptőt a Lenovo gyári programjával, ilyekor kipakolja oda a HDD recovery részét, így még helyet is nyersz és tudod direktbe telepíteni az SSD-re a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Napelem
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest