- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
cyberkind #28408 üzenetére
Nem hinnem, azert van a gondod inkabb mert egy nagyon lassu 5400RPM HDD-rol van szo katasztrofalis access time-al. Hiaba latod a tobb mint 100MB/s sebesseget ott a tesztekben, a jatekok nem allandoan egy file-t olvasnak folyamantosan hanem kulonbozo adatokat toltenek be ami eppen kell igy a veletlenszeru hozzaferes is fontos es hat azt lathatod ott a tesztben (4K eredmenyek).
-
Raymond
titán
válasz
cyberkind #28402 üzenetére
Ez a HDD nemigen fog beallni jatekokhoz, foleg nem azoknal a jatekoknal ahol sok az assett streaming (gyakorlatilag az osszes ma nepszeru jatek). Egyszeruen nincs annyi hely az SSD cache-ben hogy ott elferjen az adat igy az mindig a lassu HDD reszrol fog jonni. Csak boot-nal es gyakran hasznalt programok inditasanal segit az SSD cache.
-
Raymond
titán
válasz
Sammie30 #28336 üzenetére
Mert lehet hogy ugyanaz a default playback device Windows-ban. Azt allitsd at a hangszorokra vagy fulerse vagy akarmire. Jobb klikk a hangszoro a jobb lenti sarokban, Playback Devices es ott allitsd (Set Default) azt amelyik kell. Nem WoW-ozok, de gondolom a jatekban is beallithatod mit hasznaljon kimenetnek igy elmeletileg az is lehetoseg.
-
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
gurubefree #28264 üzenetére
A kerdes itt inkabb az szerintem hogy minek a 1050ti MQ ha azzal teljesitmenyben es fogyasztasban is ugyanott vagy mint a sima 1050. Ennyi erovel mar most is vannak 1050Ti MQ laposok a piacon, csak a MQ jeloles hianyzik roluk es ugy hivjak oket hogy 1050 4GB.
-
Raymond
titán
Ugy nez ki lehetosegem lesz kiprobalni a Gigabyte legendasan szar szervizet. Eddig birta a gep gond nelkul, de ma megjelent egy fajnos piros fuggoleges csik az LCD-n
Nincs 6 honapos. Kivancsi vagyok meddig fog tartani.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #28224 üzenetére
-
Raymond
titán
válasz
Something_ #28167 üzenetére
Azt hiszem az utobbi napok diskuraja utan sokan kivancisak milyen lesz, szoval hajra!
-
Raymond
titán
válasz
gyemipapa #28055 üzenetére
Ha nem jott volna le a diskurabol - egy csomo problema van vele. Egyik se kimondottan technikai, de teljesen kiuti a vallalhato kategoriabol. A beszerzes, a bizonytalan ar (lesz vagy nem lesz VAM+AFA) es a teljesen bizonytalan gariztatas szerintem (es ahogy nezem meg par masik tag szerint) komoly indokok egy eleve (az eselyes VAM+AFA nelkul) 1000EUR+ termeknel arra hogy ne legyen egy opcio.
-
Raymond
titán
válasz
Pocok256 #28048 üzenetére
"Áfa vám nem játszik gearbestről rendelve meg sok másgelyről sem."
Ez nem igaz. Nem ok nelkul van mindegyiknel EU-Warehouse (az a Xiaomi pedig senkinel nincs EU-Warehouse-bol) es nem ok nelkul vannak azek ES es UK-ban. Nem tudom mikor rendeltel dragabb termeket onnan utoljara, mert mar tavaly vagy tavalyelott komolyabban ramentek az Europai orszagokban a vamhivatalok es kinai szallimanyokra es siman le vannak kapcsolva hiaba van kis osszeg is rairva valamire, tudjak hogy nem CD tartok vannak a cosmagban.
-
Raymond
titán
válasz
maximilian4 #28043 üzenetére
Ja, ahogy nezem EU-s raktarbol nem szallit senki egyik konfiguraciot se: [link] Es azert 1000-1300EUR termeknel a csak Kinai garancia is necces nemhogy a jo eselyel az arra meg radobott AFA+VAM.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #28033 üzenetére
Ez egy falusi autoszerelo es laptopjavito muhelyeben keszult?
Szerk: megtalaltam a kepet arrol amikor ez keszult:
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #28026 üzenetére
A CPU/GPU gyarto lenyegtelen, arra gondoltam hogy "GL" es "jo a hutese", de azert van mit huteni. Mindegy hogy ez melyik cegtol van es egy i9+GF1080 vagy egy r5+RX580 generalja a Watt-okat.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #28018 üzenetére
Az eredeti diskura ugy indult hogy jo az RX580 is mert olyan mint a 1060. Erre fel lett hozva hogy nem, mert a mobilnak semmi koze a desktop-hoz. Ezert nincs semmi ertelme a desktop osszehasonlitasoknak se a mobilhoz se egymas kozott. Az egyetlen ami lenyeg az hogy a mobil RX580 hogy viszonyul a mobil 1060-hoz es a valosag ott az hogy nem eri meg mert joval lassabb, de arban ez nem latszik.
Szerk: az a 3DMark-os abra nem er semmit. Nem ertem minek azt nezegeted ha ott van tobb tiz jatek eredmeny kuklonbozo felbontasokban es beallitasokkal. Gondolom nem a 3Dmark-al jatszol.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #28003 üzenetére
Ha nem azt keresned hogy egyformak hanem azt hogy hogyan viszonyulnak egymashoz akkor nem lenne "vita" egyaltalan. Asztali GF1060 120W, mobil 90W - a Pascal-nal ez nem gond, mert eleve tul sok feszt kapnak a desktop valtozatok igy nagyon kis vagassal lesz meg a mobil verzio. Asztali RX580 185W es mar eleve problemak vannak meg ezzel is. A mobil RX580 100W, nagyon sokat kell vagni hogy 185->100 meglegyen es eleve problemai lesznek a boost orajelet tartani (a GF1060 mobil-al ellentetben).
De hogy szamokat is lass, ugyanabbol a forrasbol ahol te is jartal: [link]
Tekerj le a "Game Benchmarks" reszhez es a kis plusz-al ott a Compare-nal nezd meg hogyan viszonyul egyes jatekoknal az RX580 a GF1060 (Laptop)-hoz a High 1080p es Ultra 1080p teszteknel. A GF1060 Mobile-nak 30-40% elonye van.
Fortnite - 29% es 36%
SWBF2 - 70% es 37%
NFS Payback - egyformak
COD WW2 - 38% es 82%
AC Origins - 38% es 35%
Destiny 2 - 12% es 12%
ARK - 24% es 30%
F1 2017 - 4% es 11%
PUBG - 26% es 22%
Prey - 17% es 29%Van par ott a Prey-ig ahol egyformak es van egy rakat utanna meg amit mar nincs kedvem kimasolni, ha gondolod megteheted hogy tablazatba szeded az igazad bizonyitasa erdekeben.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #27996 üzenetére
"Annyira azért van közel, mint asztali GTX 1060 és laptop GTX 1060 esetében"
Nincs.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #27964 üzenetére
"Egyértelműen az 1. verziót választanám."
Ott a pont.
-
Raymond
titán
válasz
Pocok256 #27717 üzenetére
Ettol meg ez nem lesz kisebb marhasag:
"Az a baj a 4 magos i7 már.játékra sem elég"
Meg egyszer megkerdem ha mar mindenki annyira hulye es csak te vagy helikopter - azt mondod a 4 mag 8 szal CPU nem eleg jatekra es bizonyitekkent linkelsz egy videot amiben 2m/2sz, 4m/4sz es 6m/6sz van osszehasonlitva. Bizonyitva mit? Azt hogy a 6m/6sz gyorsabb volt mint a 4m/4sz? Ennek mi koze a 4m/8sz CPU-hoz?
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #27618 üzenetére
Ahogy en nezem azon a ket kepen ket kulonbozo lapos van. Teljesen mas a felosztas, nezd csak meg a RAM-ot vagy jobb felso sarokban a kimeneteket.
-
Raymond
titán
válasz
Muerte #27538 üzenetére
Kar erte mert szerintem is nagyon jol nez ki es jo termek, de a Dell a volumenrol szol, gondolom nem volt ertelme az eladasok alapjan tovabb foglalkozni vele. Az is lehet hogy lesz egy upgradelt XPS 15 amiben 1060-as van es azt nyomjak majd a helyere, meretben kb. ugyanaz(?) csak vekonyabb. Az hogy azert megse ugyanaz a termek az mellekes lesz a vezetosegnek
-
Raymond
titán
válasz
gurubefree #27414 üzenetére
A video irasos valtozata: [link]
Es a 29 jatek atlaga:
Inkabb 28, mert a RE7 nincs ott, abben a 3GB nem eleg a maximalis beallitasoknal.
-
Raymond
titán
válasz
Darth_Revan #27379 üzenetére
Az 90-es evekbeli dizajn es opciok (teljes hianya)
Jo par eves corporate/enterprise gepeken jobb BIOS/UEFI van mint ez.
-
Raymond
titán
válasz
Darth_Revan #27377 üzenetére
-
Raymond
titán
válasz
Darth_Revan #27367 üzenetére
Heh, "kis"
-
Raymond
titán
válasz
Darth_Revan #27365 üzenetére
Eloben veszett nagynak nez ki [link], gondolom mert objektiven nezve is az. Foleg ugy jott ki a meret hogy ott volt a GS65 is nem messze tole.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #27175 üzenetére
A ho mindig csak ott fog keletkezni ahol "erdemi munka" tortenik. Tehat hiaba lenne nagyobb a CPU ha a szeleken nincs semmi es ugyanugy csak a kis reszen a kozepen vannak aktic tranzisztorok, nem segitene rajtad semmit. A heatspreader van erre kitalalva es ott nem kell mas csak normalis hovezeto a die es a heatspread-er koze. Meg a neveben is benne van - heatspreader - hogy mit csinal. Szoval nem a CPU-nak kell nagynak lennie hanem a keletkezett hot kell minden gyorsabban es jobban elvezetni a die-rol.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #27161 üzenetére
A radiatoros hasonlat nem hasznalhato itt mert a CPU X Watt-t hot ad le akkor is ha A es akkor is a B meretu. A radiatornal viszont a felulet merete hatarozza meg a holeadas merteket.
-
Raymond
titán
válasz
Rexton #27069 üzenetére
Nem kerdezgettem sajnos, csak megneztem par darabot eloben hogy milyen Az anyagminoseg es osszeszereles. Tetszetosek, az Y730-hoz Meg annyit hogy nem tunik olyan ormotlannak mint mondjuk egy MSI vagy Asus hasonlo gepei. Nem a batar nagy DTR, hanem a "normalis" meretuek.
-
Raymond
titán
válasz
Darth_Revan #27066 üzenetére
-
Raymond
titán
Most nezem hogy ez nagyon felrement tegnap: [link]
-
Raymond
titán
válasz
Darth_Revan #27030 üzenetére
-
Raymond
titán
válasz
maximilian4 #27022 üzenetére
Erdekes hogy milyen olcsok, itt epphogy lecsusznak 1000EUR ala 1050Ti-vel: [link] Es ahogy nezem van rengeteg SKU tobbnyire arra epitve van-e es milyen HDD/SSD benne, ez picit tulzas
-
Raymond
titán
válasz
KillHates #27011 üzenetére
+ (#27005) Gaberiellb
Igen, a hutopad lenne jo megoldas aranylag statikus kornyezetben. En valami hordozhatora gondoltam, ezert a kis meretu es leveheto megoldasok. Az lesz a vege hogy ket PC haz vagy hangszoro gumitalpat rakok majd a ket hatso sarokba, azok amik durva gumi anyagbol vannak nem fog elcsuszni.
Na jo, azt hiszem eleget untattam itt a nepet a gumitalpas temaval, vissza lehet terni a normalis mederbe
-
Raymond
titán
Na jo, ilyen kupak ossztuz utan kiprobalom holnap. De logisztikailag nem idelais az Aero 15X aljara, csak jo lesz a sarakakra. Egy kemeny (talan tomor) gumitomitesre gondoltam meg velcro 3M-el rogzitve az aljara ahol pirossal jeloltem:
Ez leveleto ha nem kell es nem is mozdul el ha fen van.
-
Raymond
titán
válasz
maximilian4 #26993 üzenetére
Marmint Coca-Cola "On most nem nyert" muanyag kupak? Azert valami elegandabbra gondoltam
-
Raymond
titán
válasz
elemerk #26986 üzenetére
Undervolt is van XTU-ban? Mert egy -120mV is leviszi 5-10 fokkal a homersekletet. A masik dolog az hogy mar neztem hogy nem-e lehet valahonnan olyan kis felpattinthato labakat szerezni mint a billentyuzetek aljan van. Ezt az aljara ragasztva amikor kell felpattintani es olyan 50-100mm megemelni a gep hatuljat, ez is hozna par fokot mert nagyon keves hely van a legaramlatnak alapbol.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers #26759 üzenetére
"Auf den Markt kommen soll die neue Serie im 4. Quartal zu Preisen ab 2.000 Euro. Auf der Gamescom, die für die breite Öffentlichkeit am 22. August in Köln ihre Tore öffnet, wird das neue Notebook am Stand von Asus bereits zu sehen sein."
Lesz ezeknek meg kacifantos ara EU-ban
-
Raymond
titán
válasz
maximilian4 #26743 üzenetére
Az az Air model mindenhol ott van kb. ugyanennyiert, valami oknal fogva van rengeteg meg mindig raktaron es szorjak ki oket.
(#26742) echterion
Hat igen, az alja nem hideg, de ki lehet birni.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
Pocok256 #26549 üzenetére
Nezd, en nyitott vagyok mindenfelere. Igen, lehet en is abba az 1%-ba tartozok aki nem 2 oras SQL dump futtatasa kozben stream-eli 1080p-ben zold hatteren ahogy jatszik mert ezek a gepek erre valok, de az is lehet hogy nem es inkabb azok az 1% akik igy csinaljak. A tapasztalataimra tamaszkodva en inkabb az utobbira szavazok, de persze lehuthetnek itt a forumtarsak hogy hulye vagyok mert mindenki igy csinalja manapsag
-
Raymond
titán
válasz
pepeSTAAR19 #26458 üzenetére
Marmint az Y530 es Y730 szerianal? Vannak mar egyaltalan raktaron? Ugy volt hogy a hetekben jonnek a boltokba.
-
Raymond
titán
válasz
Darth_Revan #26449 üzenetére
A V56 egy laptopban jobbik esetben is talan egy 1070 Max-Q teljesitmenyet hozza talan. Szerintem.
-
Raymond
titán
válasz
Muerte #26186 üzenetére
"Lényegében ez nem undervolt,de az eredmény ugyanaz,kevesebb hő."
Ez undervolt pedig
Pelda egy 1070-en:
A kartya 1.063V-on kap es alapbol igy 1936Mhz-re boost-ol. AB-ben a curve-ot beallitod ugy hogy 925mV-nal legyen 1936Mhz es minden azutani pont szinten marad 1936Mhz. Ez alulfeszeles. A gyakorlatban az van hogy ha nem megy el 925mV-n az adott frekin akkor fagyas lesz. Elmeletileg ilyenkor feljebb vinne a feszt es menne mondjuk 950mV vagy 1V-n mert annyi kell neki, de a gyakorlatban nem ez tortenik hanem crash es fagyasok.
-
Raymond
titán
Aki meg nem ismerne a csatornat - Jarrod'sTech - az egyik bonusz hogy a laposok a jatekoknal minden beallitassal tesztelve vannak. Low-tol egesz Ultra-ig.
-
Raymond
titán
válasz
kentucky #26091 üzenetére
"Az új lenovo legion szériáról valami megjelenési infó nincsen?"
Most jonnek a boltokba, ezert most jonnek az elso review-k is. Egyelore csak ez a ket modell van az is eleg vaskos aron:
1099EUR - Core i5-8300H, 8GB RAM, 1TB HDD, 128GB SSD, GF1050Ti 2GB
1399EUR - Core i7-8750H, 16GB RAM, 2TB HDD, 256GB SSD, GF1050Ti 4GB
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest