Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Van olyan kipróbált futó bár inkább sétapad ami 140 kg ra hitelesítve van? Alapból a Xiaomi KingSmith WalkingPad R1 Pro nagyon tetszett de sajnos az csak 110 kb ot bír.
-
Sliderxy
senior tag
Tudom régen írtad, de... Egyrészt közhely a kijelentés, másrészt bármennyire is hihetetlen, van olyan élethelyzet amikor ezt nem tudod megtenni, legalábbis nem a kiegyensúlyozott sportoláshoz szükséges időtartamban.
Ha már ráakadtam a témára akkor essen szó a futópadokról is, mert okkal kerestem rá.
Én is azon vagyok, hogy rendszeresen kijussak a szabadba, de mivel ezt gyakran nem tudom megtenni és nem ártana formában maradni, szeretnék otthonra egy padot.Körbenéztem a piacon és azt látom, hogy elég jól elmentek az árak (mondjuk manapság minek nem). Alapesetben olyan gépet szeretnék amit hosszú távon biztonságosan tudnék használni anélkül, hogy állandó szervíz problémákkal kelljen küszködni. Fontos hogy a futó felület szélessége minimum 43 cm legyen, motorikusan lehessen dőlésszöget állítani legalább 12%-ig.
A célnak egy Toorx gépet néztem ki azon belül is a Racer-t. Van valakinek esetleg tapasztalata ezzel vagy egyéb Toorx géppel kapcsolatban?
Nemrég volt szerencsém kipróbálni egy hasonlót és az rendkívül jó konstrukciónak tűnt. Persze nem edzőtermi, de otthoni használatra elég jónak tűnt. Masszív erős vázú, stabil gép volt, sajnos a típusát nem jegyeztem meg, csak annyira emlékszem hogy Toorx gép volt.
-
jonsyna
csendes tag
Otthonra szeretnénk futópadot, családi használatra. Ezeket néztem: Robust Toledo,
Decathlon FUTÓPAD T540C, Reebok ZR7.
A Decathlonos gépet tudtam csak eddig kipróbálni ennél pozitívum a szerviz és garancia elérhetősége, negatívum azonban a heti 5 óra használat korlátozás. Attól tartok a többi hasonló kategóriájú gépre is körülbelül ez a használat javallott azonban erről nem találtam információt. Van valakinek tapasztalata ezek közül bármelyik géppel? -
10 éves futópad a futószőnyeg elindításánál nyekergő hangot ad, mi lehet? Be kéne fújni valamivel? Sajnos 1 éve nem volt használva, előtte azért volt ilyen szilikonnal vagy mivel fújkálva de ilyen hangot még sose adott ki. Rá se kell lépni, csak induljon el a szőnyeg rajta és már nyekereg mintha szorulna valami, a szőnyegen pedig nem látszik semmi.
-
rigoberto
őstag
Fuss a szabadban. És a pénzed is megmarad.
-
Spec
őstag
válasz
Rudiaszarvas #2 üzenetére
Szia!
Én is használok futópadot egy ideje, és az hogy menet közben hangokat hallasz nem jelent feltétlenül semmi rosszat. Mechanikus, mozgó alkatrészek vannak. A futópadok általában susognak, kopognak, nyekegnek, főleg intenzív használat közben. Ebből én még nem vonnék le messzemenő következtetéseket.
A gyártó által javasolt beállításokat, és karbantartásokat el kell végezni rajta, és nagy baj nem lehet. A terhelésre kell odafigyelni, de ahogy nézem ez a típus 140 kg-ig terhelhető. Ennek bírnia a kell a 90 kg-ot.
Nagyjából 15-20%-ot érdemes rászámolni a valós testsúlyra, mert futás közben az odaütődő láb miatt akár nagyobb dinamikus terhelést is kaphat a pad futófelülete, mint a statikus tömegből fakadóan várná az ember. A 140kg-os teherbírású padot én pl. max. 115-120kg súlyú embernek engedném csak használni. -
Rudiaszarvas
tag
Első hozzászólás jogával élnék is...
Szóval, vásároltunk egy Reebok Jet300 futópadot amit azóta is nagyon szeretünk és mondhatni napi szinten használunk. Nekem a futópad beállításával lennének "gondjaim"...
Elvileg ugye annyira lazának kell lennie a szallagnak rajta hogy még éppen ne csússzon meg miközben használod. Ez meg is van de ennek ellenére hallani "hangokat" amiknek szerintem nem kellene lenniük. Futás közben vagyis minden lépésnél (amikor terhelődik a pad), ciccenést hallani, néha nyekkenést (90kg vagyok) is..... lehet hogy a lépárnás izületkímélők adják ezt a fura hangot?
Komoly hozzáértő segítségét kérném aki segítene beállítani a gépet és el tudna látni hasznos tanácsokkal mivel ez az első futópadunk. -
Rudiaszarvas
tag
Sziasztok!
Ezt a topicot azért nyitom mert nemrég vettünk egy "komolyabb" futópadot és szeretnénk minél tovább megelégedéssel használni és nemnagyon találtam sehol egy topicot ahol ebben a témában beszélgetnek az emberek.
Remélem, a topicban hozzászólók segítségével minden olvasó hasznos információkhoz juthat otthoni gépének karbantartásához és megfelelő üzemeltetéséhez.
Mivel az otthoni fittnessgépek közül a futópad az az eszköz ami a legtöbb "törődést" igényli.Topic témák:
- Futópad vásárlás előtt állok, melyik való nekem
- Milyen és mennyire rendszeres gondozást igényel a futópadom
-Tényleg hangos egy futópad?
-Futópad helyes beállításaEzek és ebbe a témába vágó kérdéseknek a kibeszélésére nyitottam a Topicot!
Remélem hamarosan sok sok új információval, ötlettel, tapasztalattal segíthetünk egymásnak.Szép napot mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest