-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
Néhány oldalon írják, hogy az Asics Gel-Venture új, 9-es sorozata 1-2 hónap múlva meg fog jelenni. Szerintetek hol lehetne ezt megtudni, hogy igaz-e, vagy kamu? Nem találok hivatalosat semmit róla egyelőre.
https://runrepeat.com/asics-gel-venture-9
https://bestwalkingshoes4men.com/asics-gel-venture/ -
Dyraxx
tag
A MUND futózoknikról esetleg vélemény?
https://mundsocks.com/gb/socks-runningtrail/3
-
Dyraxx
tag
válasz parandroid #61904 üzenetére
Köszi, megnézem.
A 3db-os Mizuno Training Mid 3P-ről van bárkinek véleménye esetleg?
https://www.futobolt.hu/mizuno-training-mid-3p-socks-uniszex-67uu950-98
vagy a 2db-os Asics Lightweight-ről?
https://www.argep.hu/trend/ASIC/Asics-lightweight.html -
Dyraxx
tag
válasz margithid #61903 üzenetére
Ezen az áron kapni már tényleg jó zoknikat, például
inov-8 Race Elite Low
https://www.multinavigator.hu/termek.php?id=6325
vagy
Compressport Pro racing socks v3.0 Run Low
https://www.multinavigator.hu/termek.php?id=9217
de kicsit sokallom. Azért gondoltam, hogy hátha van valami olcsóbban, ami azért mégsem decathlon szint. -
Dyraxx
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy jó bokazoknit, ami nem túl drága, de nem is túl olcsó.
Az 5-6000 Ft-os árat már kicsit sokallom 1 pár zokniért, nem futok annyit, hogy ilyet vegyek. Viszont az 1000 Ft-osak meg gyengék/rosszak. A decathlonos zoknik pl. nem jöttek be.
Nincs valami a kettő között, amit ajánlani tudtok, tehát jó is? nyárra. Köszi előre is. -
Dyraxx
tag
Üdv, egy kis segítséget kérnék.
Nemrég vissza kellett vinnem az Asics Trabuco 9 terepfutócipőmet, mert az ujjaknál, ahol futás közben hajlik, a felső anyag elkezdett szétmenni viszonylag rövid idő, pár hét használat után. Máskülönben egész jó cipő volt. Most itt állok cipő nélkül, és a tanácsotokat kérném, milyet lenne érdemes vennem a következő "setup"-hoz:
-Erdei út/trailfutás
-rövid szakaszok, napi 5-10 km.
-stabil cipő pronáló talpra (közepes bokasüllyedés)
-kb. 100 kg súly
-széles lábfejEddig főként a robosztusabb kivitelű cipők váltak be. A Mizuno Wave Mujin 8-at már több helyről ajánlották, mi a véleményetek róla? Van esetleg más, amit ajánlanátok kipróbálásra?
Előre is köszi! -
Dyraxx
tag
Sziasztok!
Zoknit keresnék, olyat, ami nem bolyhosodik ki a sarok részen pár hónap használat után sem. Rájöttem, hogy a jelenlegi sportzoknim, ez a diszkózöld Karrimor cseszi szét minden cipőmet, mert már pár edzés után megjelennek rajta a bolyhok, kis guriga szöszök, amik beleakadnak súrlódáskor a cipő sarokrészébe és pár hónap alatt kilyukasztják a cipő sarkán lévő anyagot.
Tudtok segíteni, milyen zoknit vegyek? Olcsóón
köszi előre is! -
Dyraxx
tag
Sziasztok!
Biztosan sokaknak van tapasztalata a GTX (gore-tex) anyaggal kapcsolatban. Elolvastam már róla sok infót, és tisztában vagyok az előnyeivel, viszont arról sehol nem találok infót, hogy vajon jobban bjrja-e az anyag a strapát, mint a sima cipőanyag. Úgy értem, hogy pl. van egy Asics terepfutó cipőm, ami nem GTX megjelölésű, de sajnos 3 évig bjrja a saroknál belül az anyag. Ha ugyanebből a cipőből a GTX megjelölésűt vettem volna (mert van olyan is belőle), vajon tovább kibírná az anyag?
Előre is köszi a véleményeket!
-
Dyraxx
tag
válasz danielsz #46404 üzenetére
Hát, én stabil cipőket használok, és a jobb lábamra muszáj is, mert az jobban dől, mint a bal, és a neutral cipők nagyon kényelmetlenek, már 1km után is szét akar szakadni bennük a talpam, csillagokat látok. Az egyedire gyártott talpbetét nálam semmit sem változtat ezen, mert szvsz ezeket nem arra készítik, hogy 120 kilós emberek többszáz kilométert fussanak bennük. Bármilyen hiperszuper kompozit meg hajlított fém alátámasztás lehet a talpbetétben, 100 km és mind megy a kukába, rövid idő elteltével mind kiegyenesedik, eltörik a nagy súly alatt. Eddig nem találtam egyetlen értelmeset sem. A stabil cipő viszont kényelmes hosszútávon is.
[ Szerkesztve ]
-
Dyraxx
tag
válasz ígyvanferi #46396 üzenetére
A Saucony guide ISO-t mindenképp kipróbálom, abban van a bizalmam. A linkelt Salomonok szintén neutral lábra vannak (kiv. a speedcross) a multinavigator szerint, de ötletnek nagyon jó, utánajárok, lehet van több cipőjük is pronálóra. A pegasus, ill. a Kinvara is sajnos semleges lábra vannak.
Asics csak a legvégső esetben, most összeszámoltam, van itthon 5 Asics cipő a családban különböző időkből, mind szét van szakadva hátul a sarokrésznél. Az anyagokat összehasonlítottam, és a szétnyűtt ezeréves Adidas Nova Stability M gyöngyvászon szerű (nyilván mű-) anyaga kétségkívül a legdurvább szövésű, mégis majdnem ugyanolyan puha érintésre. Körömmel kapargatva az Asics-nál, és a többi random márkánál néha bele-belekapok az anyagba, az adidasnál és a nike-nál viszont egyltalán nem tudom megakasztani a körmömet. Valószínűleg ez a titka, amiért nem ment szét a sarkuk 6 év alatt sem, szóval ezt kell figyelnem majd a próbánál.
A pronáló la Sportivát továbbra is keresem, hátha találok egyet valahol felpróbálásra. Próba nélkül még akciósan se venném meg, lutrinak elég borsos az ára.
A Brooks márkákról mi a véleményetek? Valaki ajánlotta a Brooks Adrenaline GTS-t.
Hoka one one, ill. Altra márkák esetleg?
-
Dyraxx
tag
válasz ígyvanferi #46388 üzenetére
Igen jó cipő mind a kettő így ránézésre. Az Asics-okban viszont nem bízok, az asszony bokáján is szétfeslik a belső anyag 1-2 hónapon belül, pedig ő nem is sportol, csak utcára használja. Saucony-m még nem volt, mert ők 2010 előtt csak ízelt lábú soványkákra terveztek cipőket és akárhányat próbáltam fel a Spuriban az mind szűk volt lábfej szélességben. Ez megváltozott vajon azóta? Illetve hogy bírja a Saucony sarokrésznél a belső szövet? Erről tudsz mondani valamit?
Köszönöm a segítséget!
-
-
Dyraxx
tag
Sziasztok!
Cipőt keresnék terepfutáshoz, kocogáshoz széles lábfejre, pronáló boltozattal, 120 kg súlyra.
Ami eddig maximálisan bevált, az az "Adidas Nova Stability M" futócipő volt, ezt évekig nyűttem, de elnyűttem. Sajnos évek óta kifutott, használtan sincs már szinte sehol.Valami ehhez hasonló adottságokkal rendelkező cipőt szeretnék, ami a méreteimhez megfelel. Az Adidas jelenlegi overpronation futócipő skálája (Pulseboost, Senseboost, Ultraboost) nem igazán bizonyultak kényelmesnek, de még az előző Supernova széria sem.
A fent említett Adidas Nova Stability M mellett ami még kényelmes volt hosszú távra is, az az "Asics Gel-FujiTrabuco 4", ezzel Kinizsiztem is, de egy 30-40 ezres terepfutó cipőtől azt nem fogadom el, hogy olyan silány anyagból készül a belső szövet, hogy 2 hét után már ki is lyukad a sarokrésznél mindkét cipőben a súrlódástól (míg az Adidas 6 évig bírta rajtam és még most sem lyukas a sarkánál, csak elvált a ragasztó több helyen).
Tehát szeretnék kérni ajánlásokat Tőletek a fenti paramétereimnek megfelelő futócipőre.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest