Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Ettetek, ittatok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Nah végre sikerült végigcsinálni rendesen egy 5x1000 R500 résztávozást, ki is esett belőle egy 10k és egy 5k PB... ráadásul a résztávoknál közelítem a 180 lépésfrekit is.
Viszont a végére megint elkezdett fájdogálni a talpi bőnyém a sarkamnál, nem tudom mit csináljak vele... a legjobb ami eszembe jut hogy a hosszú futásokhoz felveszem a jobban párnázott terepes cipőt a bare access helyett...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz tomcica #12104 üzenetére
Köszi!
Az ugráló tempó lehet GPS-hiba, majd átállítom 1sec helyett auto mintavételezésre hátha segít (deicide 210-ese valamiért sokkal szebb grafikonokat produkál). Vannak részek ahol már szokásosan leesik a pillanatnyi tempó.
Igen, azt a 10k PB-t megfutottam novemberben a félmaraton első 10km-én is, és az 5k-t sem futottam ki.
Most már tényleg lesz minden héten egy ilyen, egy hosszabb 5k-később 10k tempó valamivel 5 perc alatt, egy rövidebb 12-13km környéki könnyű, meg egy hétvégi hosszú futás/túra/edzőverseny mikor mi van éppen.
A talpamnak meg lehet a vasárnapi 17km nem tett jót, végig aszfalton. (Bár az a Jazz-ben ment, nem hiszem hogy már kikopott volna a csillapítás, nincs benne 500km sem)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz GabN73 #12108 üzenetére
Üdv!
Ha első cipő, akkor érdemes olyan boltba menni ahol hozzáértő eladók segítenek, pl. lábállás alapján választani. BP-en: Maratonman, Nyúlcipő, Spuri, esetleg Saucony, Multinavigator.
20-30 között azért már nagyon jó cipőket is lehet venni, főleg ha sikerül valami akciót kifogni.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
A mai edzésbe meg a talpam szólt bele
Az elején nem volt gond, gondoltam akkor ok mehetünk, de 5km-nél elkezdett fájni, és inkább nem erőltettem - ráérek, nem kell szétszaggatni magam mindenáron.
Szóval a héten nem lesz több futás szerintem, pihentetem - jó is hogy sétálós túrát terveztem szombatra, nem futósat.
Hogy valami pozitív is legyen: mennek a bőven 5 perc alatti km-ek úgy néz ki tartható pulzussal (165 körül)
-
Alg
veterán
válasz deicide #12125 üzenetére
Én nem mentem ma túrára, egész héten 5 órákat aludtam...
Cserébe édesanyám kérésére benéztem megint az Adidasba - hoztak megint a jóféle kabátokból, bár amíg ott voltam fél óra alatt 3at vittek el. Mellény is van megint.Holnap meg talán rápróbálok a futásra, már nem fáj a talpam, remélem rendben lesz.
-
Alg
veterán
Hát srácok nem tudom hogy fogok én szombaton félmaratont futni
Hétvégén konkrétan 10km-től jobban elfáradtam mint egy terep-félmaratontól, ma az utolsó résztáv majdnem kicsúszott az 5 percből (mondjuk ez véleményes, mert csak a gyorsulásmérő alapján mért már itt az óra, a GPS elszállt). - miközben Fehérvár előtt 5:10-5:20 között futottam a lazákat.
Ha nem sikerül felpörögni kicsit, örülök ha 2 órán belül beszenvedem magam valahogy
-
Alg
veterán
válasz tomcica #12143 üzenetére
Nem adom fel, pihentem 2 napot, ma reggel azért már jobban ment az eleje (Vasárnap kb. elindulni sem volt kedvem/erőm) - az edzéseket nem tempóra hanem pulzusra csinálom, így ha lassabban is, de megcsinálom, aztán majd elmúlik.
-
Alg
veterán
Nah a mai végre egy kicsit jobban ment - 5k tempó egész egyenletesen (egy km kivételével 2mp-en belül) 24 percre, 165-170 közötti pulzuson (erre érzem most úgy, hogy szenvedősen, de menne egy félmaratonon keresztül).
Olyan igazi alattomos szitáló esőben, ami úgy áztat el egy pillanat alatt hogy észre sem veszi az ember. Az Adidas dzseki alá csak egy pólót vettem, de szerintem esőben jobb az aláöltöző, ami ha átázik is bemelegszik, a dzseki inkább szél ellen jó. Így a végére azért éreztem a karomon hogy hidegen nedves, akár belülről akár kívülről jött az a víz.
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #12165 üzenetére
Dede, valahol 19.5-20 körül lehetett... A footpoddal kiegészített 620-am 19.44-et mért. A kinti részeket viszonylag pontosan sikerült, a benti footpodos nem tudom mennyire, de szerintem az is 10%-on belül van.
1:40 lett, a pályát figyelembe véve elégedett vagyok Ráadásul szinte semmit nem frissítettem (2 korty izo meg fél marék szólócukor összesen)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #12167 üzenetére
20-nál biztos nem volt több, kizárt hogy 1:45 alatti félmaratont tudjak ilyen pályán
A lenti rész nálam 2km körül lett (7-nél megy be, 9-nél jön ki a track) - szerintem ezt mérték el, mert 2.6-ot írtak az infóban a lenti részre. Vagy ennyivel kevesebbet mért a footpod, de azt kétlem.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz deicide #12172 üzenetére
Apropó légzés: az utolsó körben végre sikerült kifigyelnem, hogy 3/2-es légzéssel toltam. Hurrá
Jövő héten mi megyük Göstling-be síelni (azaz én inkább futni-túrázni), remélem találok valami szép útvonalat. Utána meg 14-én Szolnokon lesz az Auriga erdei futás első futama, 11km. Azt is megnézem lehet, úgyis otthon leszek azon a hétvégén.
Kolleganő mondta ezt a Cortina Trail-t, egyszer arra is jó lenne eljutni... 47km/2600 szint, kb. egy Vulkántúra a Dolomitokban, 12 óra szintidővel - 10 alatt egy futólépés nélkül is menne
-
Alg
veterán
válasz beltram #12174 üzenetére
Ehh, akkor te voltál az akiről az egyik spori mesélt, hogy kicsúszott a lába alóla a kanyarban... Jobbulást! Ottani orvosoknak nem mutattad meg? (két helyen is láttam)
deicide: hát nekem közel 170-es pulzuson nagyon nem tűnt beszélgetősnek
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz bandus #12226 üzenetére
Szép
Én egy 40 perc körüli 5k-val kezdtem, olyan 3-4-szer kellett belesétálnom... 2013 jún.
Az első félmaratonom én is szerettem volna 2 órán belülre, aztán hirtelen felindulásból, buliból elindultam a tavalyi Wizzair-en, 2:05 felett lett, de nem bántam meg.Aztán novemberben meg futottam egy 1:50 alattit.
-
Alg
veterán
Még egy kis edzéselmélet:
Szerintetek mennyire lenne szerencsés a sztenderd heti egy résztáv egy tempó egy laza egy hosszú felosztást kicsit megbolygatva, mikor már az edzéseim átkerülnek reggelről estére (Március vége felé, óraállítás után) betenni még reggeli rövid, tempós futásokat (ilyen 5k körüliben gondolkodok, kb. 10k tempón) - nyilván nem egy előző esti résztáv meg aznap esti tempó közé, de mondjuk ebből is lenne heti 3.
-
-
Alg
veterán
Tolom a keresztedzést itt Göstlingben - reggel egy könnyű beszélgetős kocogás 138-as átlagpulzussal (szinte me sem izzadtam ), utána reggeli, majd kis túra a közeli sífutóközponthoz (frissen hullott, szűz hóban, 400m szinttel), holnap sífutni megyünk a tervek szerint
-
Alg
veterán
Nah ma is volt reggel egy könnyed 8.5km körüli, a végén pici dombbal, 135 HR AVG, valami 6:20-as tempó Egyik kolléga 100-as pulzussal tolta, mondjuk ő hegyi maraton élvonalban fut (VB-re készül, idei BT győztes)
Sajnos tegnap érdeklődés hiányában elmaradt a sífutás, na majd jövőre.Viszont nyáron nagyon vissza kellene menni egy hétre, gyönyörű környék.
Szerk: -7 fok volt fent a völgyben, itt lent meg vagy 15?
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Polacheck #12352 üzenetére
Ez az a fajta, ami reggel a legrosszabb, aztán napközben enyhül, és akkor fáj a sarkadnál ha lábujjhegyre állsz? (Talpi bőnye)
Ilyen enyhébb volt nekem a télen többször - mondjuk sosem erőltettem a ráfutást, pihentettem 3-4 napot, aztán óvatosan rápróbáltam mikor már alig fájt (jó csillapítású cipőben) és rendbe jött. Teniszlabda-masszírozást ajánlják rá, meg napközben az irodában is levettem a cipőt és tornáztattam kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ehh, sziget...
Jön a tavasz, jönnek a Börzsöny túrák
Julianus, Dél-Börzsönyi kilátások, Teleki így egymás után márc. 21-től hetente, hajrá
Avagy ahol az aszfalt véget ér
-
Alg
veterán
Ma reggel gyönyörű tavaszi időben egy félmaratoni tempót próbáltam - össze is jött a 165 körüli pulzuson a tervezett 4:45-ös tempó, nagyjából 9 km-en - ezt kell szépen tartani még egyszer ennyin, és akkor nagy baj már nem lehet
[link]Kezd látszani a kicsit erősebb január, és a (talán) kicsit minőségibb február hatása.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Rabbitf_24 #12363 üzenetére
Szerintem a szokásos Sziget - Rakpartok útvonal lesz, nyilván a részletek majd pár héttel a verseny előtt derülnek ki.
-
Alg
veterán
válasz Newyorker #12365 üzenetére
Bármi ami fül feletti/mögötti kábelvezetéses.
Kifejezetten sporthoz van a Meelec M6/S6.
De fülhallgatós topicban segítenek
deicide: ketten váltóban mentek egy egészet, vagy egyedül mész felet?
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Engem ma más fingatott
Reggel mielőtt indultam futni ránéztem a mailjeimre, és olyat láttam hogy inkább bejöttem dolgozni 7-kor...
...ééés még most is itt ülök
-
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #12420 üzenetére
Jaja, ezt a triatlonista kolléga is említette Ausztriában (jó kis futótársaság volt ) hogy egy 1:50-en belüli félmaraton PB esetén egy fél-ironmannél olyan 2:20-as idővel lehet nyugodtan számolni
-
Alg
veterán
válasz probizz #12429 üzenetére
A Merrell glove-ok amik itthon is beszerezhetők, van több fajta az egészen minimalistától a kicsit jobban párnázottig, ezeket érdemes lehet megnézni.
Esetleg még New balance minimus is van pár helyen, azokról is jókat hallani.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Fülestéma:
Meelec S6P kuponnal 20 dolcsi (és 3 dolcsi minusz a postából): SPRINGS6P - így postával 26 dollár
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Nekem meg akkora sz@pás volt a hét melóban, hogy már kedvem sem nagyon van futni
Azért kimegyek mindjárt kicsit a Tisza-gátra résztávozni egyet, amíg öcsém gombászik az erdőben...
Remélem 1-2 héten belül normalizálódik a helyzet, mert ha így megy tovább nem lesz egy jó Vivicitta belőle
-
Alg
veterán
válasz beltram #12458 üzenetére
Gratula!
Én végül egy nézelődős fartlekezést toltam a Tisza-gáton meg az erdőben - most vettem észre, hogy pont 200m-enként vannak leverve ilyen fehér jelzőcölöpök, ezek még jól jöhetnek majd (meg is toltam pár ilyen résztávot picit)
15km körül lett a vége
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ha valakinek még nem lenne meg a téli holmija, a Nomádban megint féláron kaphat Lasting aláöltözeteket...
-
Alg
veterán
Engem meg még mindig elborít a meló, talán hétvégén lesz futás is
M400 GPS-hez: jó lesz az, csak mikor megtalálta a jele, még várj vele 1 percet egyhelyben állva (ha stabilan ö sebességet jelez, akkor már biztos jó)
-
Alg
veterán
Nem vagyok egy Asics fan, de ez valami baromi jól néz ki
-
Alg
veterán
válasz kolosanyi #12565 üzenetére
Elvileg szerintem bírnia kellene, de:
Note however that while there is a swimming mode, there’s no lap/distance tracking in either indoor or outdoor swimming (like the V800 will have later this fall). Further, unlike the V800 the M400 will NOT capture heart rate data underwater. - dcrainmaker
-
Alg
veterán
válasz Polacheck #12569 üzenetére
Igen, a BT miatt (és a GPS sem szereti, ha nyíltvízen szeretne valaki tracket rögzíteni, tegye inkább a sapkába ).
A V800 más adatátvitelt is használ, amit ki tud venni a vizbül
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung NX fényképezőgépek
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Viccrovat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest