Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #71742 üzenetére
Jogos, de azt hittem csak a méret miatt nem veszed ezt. Nem írtad, hogy már van.
A kompressziós szárakban nem vagyok otthon. Egy szorítós zoknim van, de az decathlonos. Rotálom azt is a többi zoknival, de hogy van-e bármi hatása, azt nem tudom megítélni.
A sima CS zoknik bejönnek, mégha egyet sikerült is kiszakítanom nagylábujjnál egy hosszú futáson, de az user error volt a nem megfelelő körömápolás miatt. Többféle vastagság, többféle szárhossz, csomó szín, lehet válogatni.
Pl. ez az ultralight is, az ultrakönnyűsége ellenére kényelmes és eddig jól bírja a megpróbáltatásokat. Két nyarat már megélt, nyilván nem csak ezt az egyet használva, de gyakran felkerült a lábra, mert frankó.[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
válasz Peterhappy #71742 üzenetére
Én egy dekás futóövvel és szintés dekás ivózsákos zsákkal rendelkezem, és semmilyen igényem nincs másra/többre. Hozzáteszem, ahogy itt olvasom, én a frissítők táborát erősítem, télen is viszek 0,5L izot vagy vizet FM feletti távra, meg valami szeletet, vagy diákcsemegét az alapfelszerelés (telefon, kulcs, zsepi) mellé. Tehát mindig vagy az egyik, vagy a másik rajtam van, és elég jól bírják.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #71741 üzenetére
65%-os alapozosat csak azoknak javaslom,akik combos mennyiseget mennek hetente (100km+) 2db tempocskaval,amelyek szinten 15km koruliek.Esetukben a ket temponap utani nap eleg 65%-on futni,mert sok lesz a "jobol"
Tobbieknek a 70-75%-ot tartom normalis alapozos km gyujtesnek,ha nagyon nyanyekmzgasu a 70%-es is,akkor ne eroltessetek. Mehet 75-78% es majd idovel lejjebb esik a pulzus.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
HKorn
veterán
válasz Peterhappy #71722 üzenetére
Nekem is 192 a max pánttal mérve emelkedős sprintek után, pedig 43 leszek idén, szóval az életkoros számolás eléggé mellélő nálam. A Tom által instruktált alapozó edzéseket most 140-en futom, ez ilyen 72% körüli HR zóna. 130-on én nem tudok futni, ahhoz már 8:00-nál lassabb km-ek kellenének, vagy beleséták.
Run&Ride
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #71718 üzenetére
Ha csak kibúvót akartál keresni, hogy miért ne költs, akkor ez nem jött be. Nekem XL/XXL-es van, és 178 cm/70 kg vagyok. Csípő-, meg derékkörméretet nem tudok, de talán elhiszed, ha azt írom, hogy nem amorf az alakom. A lényeg, hogy teljesen jól használható ez is, sosem csúszott még le, bár azt várná az ember. Annyi, hogy nem a derekamon, a legkeskenyebb sávban hordom, hanem kicsit lentebb, csípőnél. Nemtom valójából hol lenne ideális, mindenesetre így működik a dolog gond nélkül. Azt hiszem talán bandus írta annak idején, hogy nyugodtan vehet az ember nagyobbat, mint ami logikus lenne, mert jó lesz, és igaza volt. Úton van már egy M/L-es most, szerintem a héten megjön, akkor beszámolok a mérettel kapcsolatban. Lehet egy új világ fog megnyílni, hogy ez kisebb és még tökéletesebb, majd kiderül. De én azt mondom, nem lőnél mellé a középső mérettel.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Ha 183 a korod alapjan,a valos meg 190,akkor nagyon nem mindegy h a 183 v a 190-nek a 75%-an kezded a laza alapozos km gyujtest...a tul laza sem jo az regeneraciora valo
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Pantos meressel kell egy max pulzust merni...az lenne a legjobb.
Annak a legrovidebb modja az alapos bemelegites + nehany rovid sprint,majd 800m ami benned van, 30mp piheno es 400m FULL (vagy ahol szetesik). Amit legmagasabb pulzust ir az ora utolag azt veheted max pulzusnak.
Ha van hosszu emelkedo azon egy fokozos tempo is kiadja a max kozeli pulzust.
Ezt a kor-x = max pulzus dolgot felejtsd el atlagban lehet hogy jo,de egyeni precizitast nelkuloz,kell egy valos kifuthato panttal mert szam.Utana is panttal kell merni ha mar azzal kaptad meg a max pulzustThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
félisten
Azt vedd alapul, amit mersz. A csuklos pulzusmeres nagyon pontos tud lenni, ha epp nem ugral a pulzusod.
while (!sleep) sheep++;
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #71718 üzenetére
majd belehizol
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #71655 üzenetére
Ennyi
Amugy en ugy vagyok ezzel,mint az ehseggel,meg kell kulonboztetni azt amikor ehes vagy attol,amikor ures vagy...mert nem ugyanaz
A tel is ilyen,hideg van,fazik a test,de nem vagy megfazvaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Hi!King
őstag
válasz Peterhappy #71498 üzenetére
Azt a részét én is szeretem, amikor ezt-azt látok. Mondjuk ma megint felderítő futást csináltam (ezúttal 32 km), úgyhogy leginkább forgalmi dugókat láttam, bár néha jó dolgokat fedezek fel, meg nem csak beépített terület irányába futok, hanem van hogy kifelé.
Viszont mikor a megszokott Ráckevei-Duna parton futok, akkor főleg a téli hajnalok érdekesek, pl. nemrég ismét rókával találkoztam.
Esti futás után én mindig kellemesebben szoktam tudni aludni.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #71448 üzenetére
Az Óhegy park nagyon jó
azt mar en is kiprobaltam.felvettem a bakancslistara, hogy post osszes rekortanjat kiprobalom, van egy par. gyerek miatt tavasszal megint megyunk par meccsre oda, majd nezek meg.
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #71448 üzenetére
A következő állomás lesz az igazán "meredek", dupla ennyi távon dupla ennyi szinttel, csak éppen úgy kezdődik hogy a rajtból 8,5km-en 700m szint - szóval ott lesz egy 70-80 perc gyalogtúrázás úgy érzem Viszont onnantól 15km végig futható.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #71254 üzenetére
Peti, nem jártál véletlenül a napokban a Keresztúri-erdőben? Mennyire lehet vajon cuppogós? Új cuccot tesztelnék, de ha nagy a dagonya, oda nincs szívem még kivinni.
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #71202 üzenetére
De ez nem a pro.
-
sajby
senior tag
válasz Peterhappy #71119 üzenetére
Jóféle csaj, végig nézem majd
-
sherlock82
senior tag
Köszönöm a videot.
ez szerintem jót fog tenni nekem!Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tisn
addikt
eloben is eleg csini csaj. oktato a konditeremben, ahova most jarok
-
tomcica
Topikgazda
Innen szinte mar csak egy lepes a japan szuzlanyver kategoria
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #71072 üzenetére
48k a hoka bondi
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #71068 üzenetére
O,hogy az osszes fogad hulljon ki,csak egy maradjon es az is mindig fajjon
Meg a vegen valami magassarkut linkelsz itt nekemThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Peterhappy #71018 üzenetére
Odáig ne is menjél, biztos van sokkal közelebb is
Nem próbáltam még ezt de ahogy nézem egész jó áron van: WAVE ULTIMA 13, kék, zöld -
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #71000 üzenetére
A fiam 4-5 éves volt, amikor ment nálunk a geoládázás, minden hétvégén mentünk, kb. 6-8 km, 2 óra legalább. Persze készülni kellett, volt egy pár motivációs technika készenlétben.
Most már nem csinálná még (a lányom most ment két napos gyaloglásra, ő más eset)Eat pasta, run fasta
-
archie17
tag
válasz Peterhappy #70975 üzenetére
Ő durván nyomja az biztos
A "pici"-t itt arra értettem, hogy kisebb szervezésű, kevéssé felkapott. A nagy, népszerű TT-ken vagy van külön futós rajt, vagy nem igazán javasolt futóként indulni. Ha mezőny elején mész, nem nyitnak az ellenőrzőpontok, ha a végén, előzhetsz 800 embert, ami se neked, se nekik nem jó.
Most felcsapva a tturak.hu-t, kapásból a szombati Börzsöny Kapuja-ra mennék. 10, 20, 35 km, 1500-2500-3000 Ft-ért. A nagy klasszikus Börzsöny Trail júniusban hasonló távokon 11-12-13000 Ft. Ott van meleg kaja a célban, tényleges "verseny" (általában eljön a hazai terepfutó gárda krémje), zuhanyzás, érem. Itt van kitűző, hideg kaja, egyéni rajt. Nem mondom, hogy egyik jobb, mint a másik, élveztem a Börzsöny Trailt is anno (3X teljesítettem az L távot), de három dolog miatt választom inkább a TT-t (ilyen sorrendben):
- ár-érték arány
- szervezők személye
- introvertált vagyok, szimpibb a kis felhajtásEttől függetlenül van pár bakancslistás külföldi verseny, amit szeretnék megnézni, és pl. az ingyenes EU futáson is minden évben ott vagyok, mert egyszer-egyszer jó buli a rakparton futni.
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #70939 üzenetére
Akkor kb mindenben egyetértünk.
Én is inkább a bevásárlásra szavazok egyébként.
LanyUs
Én ézt sem tudtam hogy van ilyen közösségi élet funkcio a stravan.
Egyébként szintén csak edzésnaplóra használom elsősorban.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
danielsz
tag
Én úgy tudom, hogy Budapesten a területfoglalás eléggé drága, ami nagyon nagy költség a BSI futóversenyeknél, nem véletlen, hogy nincs sok félmaraton pl. Budapesten belül. A Futapest szervez olcsó, kvázi minimalista versenyeket 2-3 hetente, de ők már régen kiszorultak Budapestről, helyette terepfutó versenyek vannak. Ott tényleg nincsenek fancy cuccok a nevezéshez, meg chip se. Ha kérsz állandó rajtszámot, akkor még a pólódra is rányomtathatod. Ha Bp. környékén laknék, akkor tuti rendszeresen járnék a versenyeikre.
[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
Kis-Duna maraton 9.000 ft a nevezés, szerintem nem sok...nem rossz, hogy van sok verseny, mert megtalálod a neked valót.
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #70860 üzenetére
kb ugyanaz mint nekem.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #70826 üzenetére
Koszi-koszi neked is Chuck Norrisnak is
Mindenki aki hasonlo cipoben jar (azaz fekszik) kitartaaaaas
Addig a tobbiek fussanak helyettunk is
Evezes azert reggel mar leszThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #70812 üzenetére
az durva
-
itouchfan
senior tag
válasz Peterhappy #70798 üzenetére
Köszi, azért ezek itt a Budai-hegyekben rövid, de néha számomra már nehezen futható emelkedők (anélkül, hogy elszállna a pulzus, 160 fölé nem nagyon engedem /208 a max amit másfél-két éve kifutottam/), úgyhogy ha egy egy olyan rész van ami már ilyen 7-8-10% meredek vagy több, ott egyelőre nincs értelme erőltetnem a futómozgást, mert nem gazdaságos, szóval ott nagyon tempós sétára váltok. De összességében egész korrekt lett, 6:10 körüli átlagtempó, 149es átlag pulzus, úgyhogy ez nekem rendben volt jelen pillanatban. De természetesen tudom, hogy vannak a Budainál sokkal keményebb terepek is, az idei év nagy célja nekem, hogy a vasárnapjaimat (az az egyetlen szabadnapom a héten) úgy tervezem alakítani, hogy aznap csak terepfutás legyen a tervben (bringa hétköznap megy csak futással felváltva a jelenlegi terv szerint), és elmenni a Börzsönybe, Pilisbe, Kevélyre, Vértesbe, Gerecsébe vagy akár a Bükkbe egyszer-egyszer és felfedezni az ottani terepet eleinte ilyen 15-20 km-es, aztán ha jól megy akár 20-25 km terepezésekkel, futókirándulásokkal, mert ez az, ami engem a legjobban kikapcsol és feltölt és közben pedig azért komoly sportértéke is van.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Peterhappy #70768 üzenetére
Gratulálok én is mindenkinek és BUÉK!
Ennyi jött ki idén:
A maxok a Buba oda-vissza tókörökkel és a Kazinczy200[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #70740 üzenetére
Ügyesek vagytok!
(Azért szerintem fontos, hogy a nagylányod érezze, ettől nem lesz kevesebb. Van, akinek nem való a futás még a verseny)
Eat pasta, run fasta
-
törölt tag
válasz Peterhappy #70747 üzenetére
Petrahappy
Mondjuk nem csak a nemátalakító orvos szikéitől lehet "transzba" esni, hanem a futástól is. -
LanyUs
senior tag
Szegény nagyobbik! Így látatlanban is sajnálom szegényt. Anyuka majd rendbe jön! Szépet mentetek Babakocsin senki nem indult, akkor első lettem volna
A szülők egy 500m versenyen képesek voltak beállni a 4 éves lányom elé és félre lökni, hogy a saját gyermek tudjon menni szépen. Nem normálisak. Nem tudom mit szólt volna, ha én is odamegyek és a tomegemmel pöccintek egyet rajtuk ( szülőkon ) oldalra. Én nem kísértem, mert egyedül szerette volna teljesíteni a távot. -
TripleB
senior tag
Jó hogy van összetartás 👍
Ott szoktam körözni a Bókay-ban, ha Pesten vagyok. 🙂"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
törölt tag
Szép történet.
Jó, ha az embernek ilyen támogató családja van. Együtt minden könnyebb, még a futás is, nem véletlenül mennek bolyban a bringások és a futók sem. -
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #70720 üzenetére
Ez a malacvágta futás a Bókay-kertben?
Milyen ott az útvonal? Van valami futókör, amin a verseny útvonala is vezet? Rekortán, murva, sík, hepehupás? Keresek valami jól futható helyet a környéken, ahol még holnap lenyomhatnék egy fm-t. Karácsonykor elmaradt otthon, de piszáljak a csőröm, hogy még idén nekifussak. Mindenképp sík kellene, sima talajjal, és nem utcai pálya, ahol kereszteződések vagy forgalom miatt esetleg meg kell állni. Az Óbudai-sziget pl. jó lenne, de a város túlsó fele. -
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #70724 üzenetére
Őszintén szólva ez így elég embert próbáló lett
Holnap én is megyek a 4 évessel malackergető poénfutásra. Neki 400m a táv, de mostanában el van tunyulva.
Többieknek is csak 2,2 km. Ha épp nem lesz tropa a térdem, akkor az 1 üléses babakocsival megpróbálom meghajtani a malacot nyélgázon. Talán a jelmez visszafogja valamennyire a 03:40-es malacokatígyvanferi: 8. Babakocsis futam 3000 m 13.00 Nem tudom szabályos-e rátámaszkodni a babakocsira, de úgy galopp lépésekkel ki tudok préselni kettő gyerekkel 03:50 körül 1 km-en, majd 04:00, 04:10, magyarán jobbat megyek a kocsival, mint egyedül így
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #70720 üzenetére
Köszönöm a kedves szavakat és az elismerést.
Másképp nem lehet te is tudod, és ez fejben dől el.
Az komoly hogy a teljes familia részt vesz egy versenyen nálatok! : ) Van bennetek kitartás na.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Gergőke88
addikt
válasz Peterhappy #70714 üzenetére
Téli időjárásra melyik "ajánlott"? Nike esetén tudom, hogy a Shield, de Asics esetén?
Köszönöm! -
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #70658 üzenetére
Egy halk bzmg kicsúszott a számon! 😮 Gratula!
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #70690 üzenetére
Én is szeretem a földesutakat. Rekortán hiányában talán ez a legoptimálisabb választás. Meg felénk ha földesút akkor van benne egy két kisebb nagyobb emelkedő is az tuti.
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #70683 üzenetére
Nekem jövő tavaszra van tervezve az első félmaraton, de a mostani 25-27km-esek alapján lehet, hogy egyetlen is lesz. Nem nekem való a 2+ órás futás, elunom magam. De egyszer kell, akkor meg szeretném én is letudni 4 óra alatti idővel.
Apropó, szombaton jön valaki Velencei tóhoz pezsgőfutásra? -
törölt tag
válasz Peterhappy #70690 üzenetére
Valóban jobb a természetben, ha van lehetőség azt ki kell használni. Ebben az esetben a vastagtalpú visszavonva. Hú, én már álmomban is futok. Bejött a brutális hőingás és olyan pusztító rémalmom volt, hogy az nem igaz. Szörnyek elől menekültem egy atomháború sújtotta helyen. Egyik nap 13 fok, másik nap estére beesik 0-ra, majd reggel fel 6 fokra.
Vasárnapra 15fokot jelez felénk. Te jól bírod a frontokat? Az az egy amire még semmi csodaszert nem tudtam kitalálni. Bármit eszek, vagy iszok hasztalan. Gyors regenerálódást és jó egészséget kívánok, hogy a végtelenig tudd folytatni. -
Hi!King
őstag
Wow, nagyon kemény vagy, gratulálok!
-
törölt tag
Így van, nem jó, ha túlpörgeted, mert aztán benézel 3p/km-re és magyarázkodhatsz, hogy miért nem indulsz a párizsi olimpián '24-ben. Tom meg a kardjába dől, földhöz vágja az edző sípot, elzarándokol Lhaszába és ott fog gyöngyöket morzsolgatni egy hegyi templomban.
Nagy, vastagtalpún nem gondolkodtál el, amivel lehet hosszan nyomni aszfalton?[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
2023-as celnak 6oras ?!
-
LanyUs
senior tag
Kizárt! Ha nem itt írsz, hanem futsz helyette, akkor már 1 évvel ezelőtt megvan 03:30-on belül A múltkori 26. km-es kiállásnál készült rólam egy kép, amin már vonszolom magam Szerintem elkezdem a kúszó edzéseket is és a ninjutsu gurulásokat, mert ezek után valahogy el kell majd érni a 42,2 km-ert
-
HKorn
veterán
válasz Peterhappy #70665 üzenetére
2 részletben a 0.5L izó, ahol először érezted, hogy kezdesz fogyni azelőtt kicsivel, kb 25k-nál szerintem.
Run&Ride
-
Never79
tag
Gratulálok
-
ígyvanferi
addikt
Szép. Jók az ilyen állatságok, "véletlen" letolni egy maratont az erdőben, szinte nulla frissítéssel, és még így is simán 4 órán belül.
Egyszer futottam 4 kört a Keresztúri-erdőben, FM darabolt tempót, verseny előtti kulcsedzésként. A tapasztalat, hogy egyrészt ott is meg lehet unni a körözést egy idő után, másrészt extrán kiveszi az erőt az az erdei talaj, meg a folyamatos hepehupázás. Cserébe tuti jobban oda lettél volna a végére, ha végig betonon/aszfalton futsz. Milyen cipőben mentél amúgy?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gratulálok, szép helyen futottál. Jó is a spontán futás, nem kell mindig precízre kimérni, csak menni, ebből is kisülhet jó dolog.
-
Corpuscle
őstag
Grat!
-
tisn
addikt
gracc
-
törölt tag
Gratulálok! Mit kell ezen javítani? 2x 2 órán belüli FM csak összeolvadva Arra is figyelj, hogy 2-3 napig megy a pörgés… nehéz kibírni a kötelező pihenést(lazàt ).
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #70665 üzenetére
Hát ezt lapakoltad Engem nem izgat az idő, már maga a tény, hogy gondoltál egyet és meglett És, hogy nem állt be a láb 30-35 km között. Nagyon szép volt! Épp most akartam 80 percet helyben futni mezítláb, mert van egy jó sorozat, de akkor cipőt húzok és kimegyek
-
norby_42
aktív tag
Aztak...
(Az utolsó 10k-n tényleg látszik az akaraterőd, hihetetlen)
[ Szerkesztve ]
Eat pasta, run fasta
-
bandus
veterán
De nagy gratula visszakeresnem amikor megmondtam, hogy benned van, de lusta vagyok ezt tessek kipihenni, aztan holnaputan mar futni valamit
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Chuck Norris
senior tag
Gratulálok, csak összejött még idén
Én a nagyon fárasztó dolgok után, csakis terápiás céllal, azt szoktam, hogy annyi sört iszom meg amennyit csak kívánok -
félisten
-
Studi
veterán
Az igen!!!
-
Peetta14
tag
Gratula itt is!
Engem az érdekel igazán, hogy tudod otthon hagyni az asszonyt 3 gyerekkel egy 4 órás futásra? -
tomcica
Topikgazda
aztaaaa orulunk Vincent
jol ertem,hogy nem ettel-ittal kozben,csak egy kulacs vizet? elfogytam volna en is az utolso 10km-re
gratula,massziv fejjatek kell ehhez am.
regeneraciohoz -> be ne fekudj tobb orara a fotelbe,mert bekotsz mint a hobbibeton...jobb ha neha meg-meginditod a verkeringest a labadban plane...kis seta,ovatos kezzel atmasszirozas.
Ne nyujts amig gyulladas van,komolyabb masszazst se csinalj addig
Hideg-meleg valtozuhany is jo,az is elinditja a keringest.Kompresszios szar/zokni ha van keznel azt felhuzhatod
A kovetkezo napokban semmi futas,amig sziszeges nelkul nem tudsz le-felkelni a wc-rol,vagy fel/le setalni a lepcson
A gyors szenhidrattal ovatosan (cukros dolgok,gyumolcs) mert ilyenkor semmi extra gyulladas nem hianyzik.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Zozo0525
őstag
Az szép volt. tempó is korrekt
-
SpaceKombajn
aktív tag
-
HKorn
veterán
Ezigen, csakúgy "kicsúszott" egy maraton, le a kalappal! Ha lett volna nálad 0.5L izó és időben betolod, simán hoztad volna a kezdőtempót az uccsó 10k-n is.
(nekem az a kitűző sosem lesz meg )[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
Mclovin
senior tag
válasz Peterhappy #70522 üzenetére
Ezek még valószínűleg eszik a új reges kupont is -15 vagy -20%. Utólag is köszi, bárki is linkelte a Kayano akciót zalandon. Kuponnal 34k körül volt, ma viszem felavatni.
Csonthártya gyulladás sípcsontnál: flector + fekete nadálytő, jegelés, SMR, kompresszió, excentrikus vádlierősítés, napi 2x nyújtás. Ezzekkel sikerült 2 hét alatt teljesen lehúzni a gyulladást, azóta voltam mozogni is párszor. Most a megfelelő cipővel megpróbálok legalább minden második nap 5-6km laza futást és sztem ezt csinálom 2 hónapig, hogy szokja a testem.
-
norby_42
aktív tag
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #70510 üzenetére
Hi - hi.
Nem voltam a pályán ma reggel, de két ünnep közt lehet vissza nézekIphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #70498 üzenetére
Igyekszem, de sok a meló ...
(Csak mondom, fiam egy pohár tejet készített ki neki, meg egy fél szelet szalonnazsíros kenyeret, szerintem azóta barna csíkot húz a szán )Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #70481 üzenetére
Akkor vígasztaljon az, hogy már csak kettőt kell aludni, és jön a Miku
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #70457 üzenetére
Ha ez vigasztal: én sem futottam két hete. De már szabin vagyok, ma gyalogoltam vagy 10 km-t.
Eat pasta, run fasta
-
HKorn
veterán
válasz Peterhappy #70467 üzenetére
Persze, én büszke is vagyok erre. Van kocafutó ismerősöm, ő kérdezte mennyit futok havonta, mondtam neki hogy kb 120km-t és el volt hűlve hogy lehet annyit futni. Szóval minden csak nézőpont kérdése
Amugy emellé még van kétezerpárszáz km bringa is, szóval azért nem punnyadok.
Run&Ride
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #70467 üzenetére
Valami hasonlót akartam írni... ( bocsánat, hogy csak read-only üzemmódban üzemelek )
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #70457 üzenetére
A sérülés mentesség lényege nálam abban áll, hogy tartom Tom azon ajánlását, hogy 2 futás között nem marad több ki 3 napnál. A futómű nem szokik el és az anyagcsere is pörög ezerrel. Ez a pár napos zabálás nem látszik a mérlegen.
Amúgy egyre jobb eredményeket érek el a helyi versenyeken is majd, mert sokan nem érnek rá futni a megszületett gyermekek miatt. Totál leállnak. No persze van aki 3-4 hónap teljes kihagyás után is lemorzsol, de többségében nem jellemző. Most jönnek rá mekkora kincs volt nekem a Chicco Trio Active 3 babakocsi, ami lehetővé tette a mózeskosaras futást, majd nagyobb korban az Ironman kocsi.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #70444 üzenetére
Én azt kedvelem a legjobban, amikor más tolja és még úgy is lehagy dombon Az elmúlt pár napban 10.000 kcal feletti töltési időszak volt. Lassan helyreáll a pulzusom is. Viszont a sok laza futás betonon Bondiban nem terheli a térdeim. Rekortán ide vagy oda a tempós edzéseket nagyon óvatosan kell adagolni. A laza kipihent és sérülésmentes állapotnak annyi előnye van, hogy ha hirtelen fm versenyre kellene menni, nem futnék gyengébbet, mint túledzett rendszerrel széttaposott térdekkel.
-
törölt tag
válasz Peterhappy #70443 üzenetére
Nagyon köszönöm! Nekem meg ti adtatok erőt. Most már teljesen elengedtem mindent, élményfutásra megyek. Nem nézem a heteket sem, mert soha nem jön ki jól. Akkor pihenek, mikor fáradok. Előre kijelölt útvonal ugyan van, de gyakran hozzáfűzök, egy kanyart, egy egyenest. Volt, hogy a naplemente miatt fordultam rá egy útra.
Egy életen át lehet ezt művelni, akár csak a bringát. Jól teszed, hogy beosztod az erőd, mert ezzel az életedet is. Nincs értelem sérülésig taposni a pedált. -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #70399 üzenetére
-
törölt tag
válasz Peterhappy #70387 üzenetére
A 42-ig van még időd bőven. Olyan idősek is lefutják, igaz lassan, hogy csak pislogok. Meg idegrendszer is kell hozzá, hogy minden nap nekiindulj a hosszabbaknak. Ráadásul itt van Tom is és egy bedobott számra rásrófol. Heti 50-en. Futsz te eleget? Heti 100, azt lazán lehet hozni. 150? Oda már kicsit több regeneráció kell. Legalább a heti 200 már neki is sok. Ezért sem strapálom magam. Felénk is a hétvégi futók vannak nagy számban. Vagy marad neked is a fejlámpa és az iccaka. Az éjszakai daráló is finom dolog lehet.
-
archie17
tag
Én is gratulálok mindenkinek
Nálam ~2300 km lesz az év vége, ezzel elégedett vagyok, eddigi legtöbb. Viszont nagyon hullámzó volt az év, két céges "kilométergyűjtő" verseny megtolta a tavaszt és az őszt, a nyár viszont laposabb lett. Tavasszal lett egy 100-140-145-210km-es négy hetem (a verseny miatt), aminek a feléről se voltam biztos, hogy képes vagyok rá, arra büszke vagyok.Lett egy maraton PB-m is, 3:44, fél órát faragtam nagyjából. Három hete én is megleptem magam egy új órával (10 éve futok, de ez az első futóórám), és Peterhappy-hez hasonlóan jó nagy motivációs löketet ad, meg elérendő célokat is (5-10-21K szép időket prognosztizál). Egyébként a legjobb dolog, hogy óra nélkül is megvan a vágy arra, hogy fussak, és lekopogom, a sérülés is elkerült.
A versenyzésből vettem vissza 2020 óta, TT-ken indulok néha, meg instant túra/futásokon terepen, de a szokásos BSI-Maratonman-stb tömegrendezvények kimaradtak. -
tisn
addikt
Aztán sikerült annyit fejlődnöm az év során, hogy az 5km és 10km-es kihívásokra már rá sem kattintotttam,
nem gyujtod a pleccsniket? es garminon is van, dolgozzon az embernagy gratula amugy, FM is szep, meg az 1600km is.
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #70390 üzenetére
ahhoz meg pláne.
az még jobb! - főleg mikor azt éreztem 38 km környékén hogy mindjárt megdöglök.Aztán az jutott eszembe hogy ha eddig elértem én már nem adom fel. szépen befutottam az utolsó pár száz méteren pedig eufória fogott el.
Verseny után mondtam is magamban , hogy akár ki száll fel erre a villamosra és nem adom át a helyem neki az tuti.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
sherlock82
senior tag
Drukkolok neked hogy összejöjjön a fél maraton.
Én is úgy vágtam neki hogy biztonságosan letudtam futni 10 km t aztán a lelkesedés meg volt aztán sikerült is.
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #70384 üzenetére
JogosZozo0525
Korban, de fittek voltak, már abból kifolyólag is hogy ilyen korán keltek hogy fussanak.
tomcicaEből a kis videóból látszik a sport jótékony hatása.
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #70105 üzenetére
A PB az legfőképp akart kérdése. Neked meg az van bőven Már jobban vagyunk. Influenza után óvatosabb leszek és nem futok minőséget sem. Szépen lassan visszaépítem. Aztán ha végre tudok egy lappangó vírusoktól mentes futást csinálni, akkor jelentkezem
Azért beletettem közel 2 hónapot a spec. edzésbe, érdekelt volna mit hoz, de nem tudtam meg... Azért remélem nem ment a levesbe az egész. Ha meg igen, akkor felhajtom az újra táblát. Ez van.
Már kezd rutinom lenni, hogy észrevegyem a betegség jeleit. Pl. 1 hete érzet +30sec volt a tempó. Vagy szellemi fáradtság vagy rotty. 2. lett[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #70097 üzenetére
A "kenyjuk egymas majat" rovatot hallottuk Peterhappy-tol
Viccet felre,99% ide-oda,ha nem a megfeleloen hibbant-megszallott topiklakok lennenek itt,akkor nem is vallalnek topikgazda szerepet
Szoval rovidgatyat fel es mehet a km gyujtes nincs itt meg eleg hideg a hosszu alsohozThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #70097 üzenetére
Nem tudom a héten mi történt amúgy, de valami beakadt, kezdem úgy érezni magam mint Pepe, éppen hazaértem az előző futásból de már mennék megint, mondjuk legszívesebben valami erdőbe ki a városból... de az jövő hétvégig esélytelen.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #70089 üzenetére
ez magaslabda volt
-
margithid
veterán
válasz Peterhappy #70090 üzenetére
Köszi
Úgy értettem itt a topikban.
Te is eszméletlen időket mész! -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #70072 üzenetére
[kép]
Ekozben Zentan[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #70040 üzenetére
Szóval úgy futsz PB-t, hogy csak hétvégente ért rá?
Grat!
Eat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #70072 üzenetére
-
tomcica
Topikgazda
Regi vicc jut eszembe,ahogy ez osszejott most neked.
Hentes felesege szul,a falu vicces dokija kiszol a szuloszobabol az aggodo ferjnek:
- 3kilo 10deka,maradhat?There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
bravoo,PB az PB tessek megunnepelni,nem sok dolognak orulhet az ember ugy tisztan szivbol,minden masodlagos erdek nelkul,nos a hobbifuto PB-je viszont ilyen...csak a tied,nem fizetnek erte,mas nem tudja helyetted megcsinalni,es nem is lehet mashoz hasonlitani.
Szoval valoban orulunk VIncent vanThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Peterhappy #70063 üzenetére
Én is gratulálok és Never79-nek is!
-
Never79
tag
Gratulálok
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #70059 üzenetére
ja köszi
-
margithid
veterán
válasz Peterhappy #70052 üzenetére
Érdekes, nekem a cumulus 23 és a pega 38 is puhábbnak tűnik mint a kayano 28. Nem mintha ez utóbbi nem lenne elég
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest