- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
Aktív témák
-
slug
senior tag
A másik kerti gép, ami qrvára bosszant, az a fűszellőztető. Próbáltátok már szellőztetni a füvet? Irtó nagy szar.
-
Bogyó bá'
nagyúr
A füvet nem nyirni, hanem szivni köll.........:DD
-
dzsoni
senior tag
Most láttam csak meg ez a topikot :))
Szal fűnyírás. Pár hónappal ezelőtt szólt egyik haverom, hogy vett egy telket és le kellene nyírni a füvet, de nem tudja, h hol a telek :) ). Múlt héten megtalálta, mert a két közvetlen telektulaj lenyírta a füvet, és ebből már látszott, h az ő telke az amelyiken méteres magasságokig ér a fű. -
guess.who
senior tag
:)
Egyébként az a vicc, hogy nem derül ám ki a linkből, hogy miért is titltották be, csak hogy a ködös ''irányelv követelményeinek'' nem felelt meg...
Szerintem nagy tételben nemigen lehet beszerezni a fenti tiltás miatt, de majd valamelyik hétvégén gyűjtök egy marék magot a Zemplénben, aztán lehet örülni. :) -
Szalma
őstag
Ezt nem tudtam... De ez is bizonyítja, hogy nagy ellenálló, hiszen '98-ban betiltották... :)) Bár ha kicsit megszorongatjuk guess.who kartársat, biztosan elárulja, hogy hol lehet ilyen ''biológiai fegyvert'' beszerezni...
(Továbbra is csak ezt tudom ajánlani, ez biztosan nem ég ki. Szerintem a betiltó határozatot a ''Sport és Egyéb Fűmagot Terjesztők Egyesült Rt.''-je (S.E.F.T.E.R) lobbizta ki...)
Szeretettel:
Szalma -
kamikaze boci
őstag
Off
Na szóval, megvan a nap legkreténebb topikja! :DD
On
Az angolok azt mondják (kb.): a szép gyep titka egyszerű: el kell ültetni a fűmagot, aztán 50 évig rendszeresen nyírni.
A módszerről: szegélyeknél pl. kitűnően beválhat a körömvágó olló. -
Atrox
tag
Hú ez nekem nagyon aktuális, épp most fejeztem be a fűnyírást. :) Meg is lepődtem a topikon. :)
-
rogers
aktív tag
Na én sokáig fűgyűjtős gépet használtam a telken, ráadásul villanyosat, aminél a legútálatosabb a kábel kerülgetése meg rendezgetése volt. No nem azért, mintha béna lennék, hanem mert a kert tele volt rakva akadályokkal, itt egy kis virág, ott egy kis sziklakert, itt egy örökzöld vmi... A drót meg csak tekeredik a kis rohadék :))
-
szasza_1
senior tag
Én igen utálok füvet nyirni. Egyszer apámnál, atánna anyámnál. Aztán amikor nincs éppen kepvem, mindig azt mondják, hogy bezzeg apádnál/anyádnál mindig lenyirod. ÁÁ Anyámnál a hegyen 3 fűnyíró van, de általában egyszerre csak kettő megy, de így is 2 nap a fűnyírás! Régen volt birkánk, reggel mindig kikötöttük, este meg visszavártuk a kutya mellé, a ketrecbe. Szegény skótjuhászt kiturta a kutyaházából. Meg néha elszökött a birka, azt akkor futhattam utánna, kutyaporázzal viszahozni. Nem igen szerette a pórázt, mert amikor erösebben keztem el húzni, mindig nekiált fulladozni. Csak akkor azt nem értettem, hogy miért nem jött utánnam. Na mindegy. Azt utánna gondolkodtam birkafarmon, mert akkor régen is 13000,- -ért vették meg, évente 100 bírkát legyártva az már 1 300 000,- Ft. Aztán csak víz meg fű kell nekik.
-
guess.who
senior tag
Kistraktor=Szentkirályszabadján gyártott dolog? :)
A fűvel az a baj, hogy én egyáltalán nem vagyok híve a ''mindig 5 cm alatt legyen'' irányzatnak, a legjobbnak azt tartanám, ha csak évente 1, legfeljebb 2 alkalommal lenne kaszálva. Csak most még nincs beállva a terület, a ''gyomok'' jelen vannak (bár olyan 20%-a csak a 2-3 évvel ezelőttinek), úgyhogy nyírni kell, nincs mese. :) Viszont mindig kifigyelem, hogy mikor akar virágozni valamelyik agresszívabb gyomosító, és előtte pár nappal van fűnyírás... :) Egyszerű, de nagyszerű. :) -
guess.who
senior tag
Ez trükkös ám, szerintem meg lehetne simán támadni, ugyanis a Festuca ovina egy az északi félteke igen nagy területen, sokféle élőhelyen előforduló gyűjtőfaj neve, szűkebb értelemben viszont csak a száraz, sovány gyepekben élő juhcsenkeszt hívják F. ovinanak. Szóval nem egyértelmű, hogy a gyűjtőfajt vagy a kisfajt tiltják -ha az utóbbit, akkor a rokon kisfajokat simán lehet árulni. :DDD
(pl.: F. heterostachys a meszes területekre, F. patzkei (bár ez nem él nálunk) a mészszegény, F. tenuifolia a homokos talajokra. Szóval van választék.) -
slug
senior tag
Én isszeretek füvet nyírni. Fű összeszedős. tök eccerű. Egí sávban oda megyek, következő sávbanvissza, és igy tovább.
-
supercow
őstag
Nem jó, tiltott a vetőmag árusítása, tehát nem kapok sehol :(
98/281 (EK) A BIZOTTSÁG 1998. április 17-i HATÁROZATA a tagállamok felhatalmazásáról a 66/401 (EGK) tanácsi irányelv követelményeinek meg nem felelő juhcsenkesz (Festuca ovina L.) vetőmag forgalmazásának ideiglenes betiltására
OJ L 127 29.04.98 p.31
[L]http://www.omgk.hu/EA9878/euj.html[/L]
Más ötlet nincs? :U
Esetleg valami roppant ellenálló fűfajta, ami nehezebben ég ki ilyen időben? -
mura81
senior tag
Állítólag a kecske a lehető legbüdösebb élőlény!!! De akkor lenne egy automata fű és gaznyíród (mindenevő)
A japánok még csak most találták ezt föl!!!:C -
bUnKo
csendes tag
régebben én is soxor nyírtam füvet.
be is vitt a helyiserif...:(( -
sequator
senior tag
én szeretk füvet nyírni, jobb mint bármilyen szolárium, vagy napozás, kéthetente lenyírom, és már május végére olyan barna vagyok, mintha atengerparton nyaraltam volna:))
Sautia -
Pötyi
őstag
Hát én a Campona földszintjén lévő Keravill, vagy mittudomén milyen elektromos háztartási gép áruházban láttam, miközben a szőke, nagymellűre vártam, aki - szokás szerint - késett, és majdnem lemaradtunk a moziban a film elejéről. :D
Szépen ki volt állítva egy kis üvegszekrényben, csak hát elég húzós ára volt, valami 300.000,- (Az árak magyar Forintban értendők! :D )
Adnak hozzá valami öntapadós szalagot is, amit lépcsők szélére lehet ragasztani, hogy ne essen le az emeletről, szóval gondoltak mindenre... -
SYZYGY
tag
Azér a nyulat megfejni sokkal bajosabb :D nálunk fűügyileg a term. kiválasztódás érvényesül, én csak nyírom! így aztán a leg életrevalóbb marad meg. Egyébként a talaj homok, a terület nagy(kb 1200nm) úgyhogy benzines ''silókombájn''. De ezen a nyáron nem sokat kell zúgatnom:( :(
-
Pötyi
őstag
Az a robot-fűnyíró jár az eszemben, ami egy kis kutyaól-szerű dobozban áll a ház fala mellett a kertben... Minden reggel pontban reggel nyolckor elindul, van az elején egy billenő-érintkező, amivel a fű magasságát ellenőrzi. Ha nőtt a fű, akkor az beleakad az érintkezőbe, és a gép elkezd végrehajtani egy fűnyíró-programot. GPS-szel tájékozódik a kertben. A kis házában van egy áramcsatlakozó, ha lemerülne az akksija, bemegy az óljába, rátolat a csatlakozóra, feltölti magát, majd folytatja a fűnyírást ott, ahol abbahagyta. Ha fa, szökőkút, vagy egyéb tereptárgy van a kertben, azt inteligensen felismeri, nem megy neki, hanem megkerüli és folytatja a nyírást a tárgy túloldalán...
Na, nekem ez kéne! :D Vagy álljunk össze páran, csináljunk egy vállalkozást és kezdjünk gyártani itthon is egy ilyet? :D
(Zárójelben jegyzem meg, hogy hasonló tulajdonságú robot-porszívó már kapható kis hazánkban is...) -
Szalma
őstag
:) Aha. De elég problémás: a kecskének csak akkor van teje, ha van gida. Tehár minimum kell egy nőstény és egy bak. A gidákat pedig negyedévente leölni, ha nem akarsz kecskenyájat. Nem túl baráti, de véres.
Gomolyákat szeretjük, de a tejük kicsit ízetlen...
Szeretettel:
Szalma
ui.: A nőstény nyulaknak is van tejük... :) -
Szalma
őstag
Javasolhatok? Juh-csenkesz. Bírja a döglesztő hőséget, nyírni sem kell, iszonyú életerős (a gyermekláncfüvet is ''lenövi''). Selymes és puha. Jól szaporodik, ha tetszik neki a hely. (Hosszú, vékony szálú fű, de elfekszik és puha. Ezért nem érdemes nyírni.)
Szeretettel:
Szalma -
supercow
őstag
Én szeretem nyírni, kb 1.5-2 óra alatt kényelmesen szoktam végezni. Mindig megfogadom, hogy hetente nyírom, aztán 2 hetente sikerül megcsinálni. Remek magyar gyártmányú, gyűjtőkosaras modellt használok, nem kell összegereblyézni utána, mert elég nagy a terület. Épp a hétvégén éleztem meg a kést, mert az előző tulaj öröksége (szögek, drótdarabok) tönkretették, az utóbbi időben már csak tépett, nem vágott szegény. Most már rendesen ki van takarítva.
Nagyon sajnálom hogy így kiégett itt is, de nincs időm naponta locsolni, pedig van kút, mehetne ingyen a locsolás... Jövő tavasszal beruházok néhány kiló fűmagba, feltuningolom az egész kertet. -
n@p@lm
őstag
én vettem egy stihl fűkaszát, azzal öröm füvet nyírni...
én spec szeretek ;))
de most télleg ki van égve a szárazságtól, úgyhogy fűnyírás helyett marad a fröccs
napalm -
Cső!
:)) Én szoktam füvet nyírni, de kapok érte géppát (pízt) és így megéri... :)) Szóval 2-3 óra alatt készen is szoktam lenni, ahhoz képest jó órabér. -
Szalma
őstag
Nyulat, ne kecskét. Kissebb a bogyója és nem olyan agresszív. Valamint nem kikötni kell, hanem egy sajtbúra szerű ketrecben tarthatod őket (nincs alja, odébb rakható). 3-4 nyúl egy ~600m2-es udvart (szüleim) körbejár 2 hét alatt így nyáron.
Szeretettel:
Szalma
ui.: Vagy terjessz el olyan fűfajtát, amit nem kell nyírni... -
Nimrod
addikt
Ki hogy szokott füvet nyírni? Én pl. marhára utálom, pláne utána az összesöprést. Szerencsére kiégett a fű java most, úgyhogy nincs mit nyírni :DDD
Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest