- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
Runner_fxr #47 üzenetére
Igen jól láttad, ha lehet hinni a webnek. További eredmények, egyébként 6. legfittebb nő a földön, a cfg szerint
[link]
-
Persze értem én amit mondasz, nem becsülöm le a funkcionális edzést a bodyhoz képest, sőt, sokkal keményebbnek tartom. Ilyet egy body-s nem csinál meg az biztos.
A body azért jó alap volt arra, hogy megtanuljak edzeni és megismerjem a testem. 5 évet edzettem teremben és ez alatt 28 kilót szedtem fel (60-ról 88-ra.) Ami nem víz és zsír volt. Ez nyilván nem ment volna normális étrend és táplálékkiegészítő nélkül.
Sajnos az élet közbeszólt és síelés közben eltörtem mindkét lábam, plusz elszakadt minkét térdemben a hátsó keresztszalag, azóta nem nagyon megy a guggolás nagy súllyal. Ezenkívül még elszenvedtem egy könyök törést is, részleges szalagszakadással.
A könyökömben már van egy kis porckopás is. Porcerősítőt az folyamatosan szedem.
Viszont nem bírom ki erő edzés nélkül és az is elszomorít, hogy a 88 kilós testsúlyomból maradt 75 kiló. Nekem azért tetszett meg a TRX mert hasonlít a gyógytornára. Az a tervem, hogy TRX-el megerősítem a könyököm és a térdem, majd utána a súlyzós edzések is visszatérnek és a TRX + body együtt fog menni. Nem akarok én Hulk Hogan lenni, de azért egy 83-85 kilóra vissza akarok menni, persze nem zsírban meg vízben. 178 centi magasságomhoz az pont ideális. Persze a TRX-nek nem az izomtömeg növelés a célja, hanem a mély izmok erősítése. Pont ez az, amire most szükségem van és ezt nem lehet bodyval, ezért vettem a TRX-et. Meglátjuk, egyenlőre jól megy. Ismerem már annyira a testem és a képességeim, hogy hülyeséget nem csinálok, rendesen bemelegítek és abszolút a kezdő edzéstervtől indulok és szép nyugis tempóban haladok előre. Nicoflexet is szoktam használni a bemelegítéshez, persze csak azokon a helyeken ahol sérülés volt, térd és könyök. Nagyon jó cucc. -
syl5
őstag
válasz
Runner_fxr #46 üzenetére
Vigyázni kell a funkcionális edzéssel is!
Megfelelő, változatos kaja, plusz vitaminok, tápanyagok, megfelelő eszközök, ruházat, cipő hosszabb távon elengedhetetlenek itt is, sőt!
Basszottul megterhelheted magad, ha nem figyelsz, kondizás egy jó kis pörgős funkcionális edzés mellett teadélután (én is terembe jártam előtte, mint sokan).
-
-
Sziasztok!
Nem rég csatlakoztam én is, a funkcionális edzést végzők, népes táborába.
Régebben súlyzós edzéseket végeztem, elég jó szintre eljutottam, magamhoz képest, de sajnos régebbi sportsérüléseim már nem teszik lehetővé, hogy nagyobb súlyokkal edzek.
Próbálkoztam többször is az utóbbi időben, hogy visszatérek a bodyhoz, de mindig közbeszólt valami fájdalom. Leginkább a kerékpár maradt meg, azt jól bírom.
Kb fél éve találkoztam először a TRX nevű eszközzel egy edzőteremben. Nagyon megtetszett és gondoltam beszerzek egyet. Amikor neten megláttam, hogy 55 ezer ft, akkor eltántorodtam. Aztán eltelt pár hónap és jobban végig gondoltam, annyi előnye van ennek a cuccnak, hogy még ha drága is, de teszek egy próbát. Az is igaz, hogy mivel elég primitív az eszköz, akár házilag is el lehetne készíteni, valószínű az eredeti ár töredékéért. Én még is inkább megvettem az eredetit boltban. Egy Force Kit-et, ráadásul 65 ezer ft volt. Sokan hülyének néztek, de ha jobban belegondolunk, fél év edzőterem bérlet ára, viszont ez jóval tovább tart mit fél év, és bárhova vihetem magammal. Illetve ott van az online edzésterv, meg a 12 hetes, force kit hez járó, külön edzésterv is. 1 hónapja használom és idáig nagyon jónak tűnik. Végre olyan izomlázam volt, amit már nagyon régóta nem éreztem. Próbálok minden gyakorlatot a legszabályosabban végezni, bár egyszer megfájdult a derekam, még az elején. De azóta jobban figyelek. TRX edzésen még nem voltam, de gondolkozok, hogy el kéne azért menni pár edzésre. Egyenlőre nem érzem azt, hogy edzőre lenne szükségem. Használ még itt valaki TRX-et? Fontos az edző az elején? -
Fred23
nagyúr
Az átmeneti böjtölésről.
Én a Martin Berkhan által megadott leangains módszer szerint csinálom, aminek az a lényege, hogy van egy 16 órás böjtöléses időszak a nap során, meg ugye a maradék 8-ban egy táplálási szakasz 3 étkezéssel. A böjt és a táplálási szakasz mindig ugyanakkor kezdődik és végződik a nap során. Így vált a szervezet zsírégető módba a legjobban, viszont nem fogysz jelentősen izomból sem mellette! Állítólag a máj olyan 16-18 óráig tárol ch-t, ennek nem tudom, mennyi köze van a dologhoz, de lehet, hogy van. A kalóriákat nem csökkentem drasztikusan, olyan 2000-2200 körül vagyok 76 kiló mellett.
Reggel kávé -ez nem számít étkezésnek; cukor nélkül.
Első étkezés előtt van az edzés, és edzés után egy nagy kajálás, én a bevitt kalóriák 60%-át viszem be ekkor. Sok ch, sok protein, kevés zsír.
Második étkezés kevesebb, nálam meglehetősen azonos arányban tartalmaz ch-t, fehérjét és zsírt.
Harmadik étkezés pedig sok fehérje, kevés ch, és még kevesebb zsír.
Viszont: nem viszem az egekbe a fehérjét, mint a testépítők, hanem helyette több zsír és ch megy. Edzős napokon van csak meg a zsírmentes testsúlykilónkénti 2g fehérje / kg, míg máskor csak olyan 1,2-1,5g/kg.
Röviden ennyi. A belső fiziológiai folyamatokra már nem emlékszem részletesen, pedig régebben olvastam róla. Úgy tűnik, nálam tényleg jó.
-
Egorov
aktív tag
Bocsmá', hogy megint off, de hatalmas tisztelet a bácsinak. Amazing 71 year old John Maulkin does 100+ ab wheel rolls
-
Egorov
aktív tag
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Napi CF sunák [link]
-
Jim-Y
veterán
Ma 4 WOD volt
Reggel:
WOD1:
5 rounds of:
- 5 deadlift
- cca 40m Farmer walkWOD2:
4 rounds of:
- 10 toes to bar
- 20m kitörés fej fölött tartásbanEbéd után:
- WOD3: Cindy
- WOD4: 200 American Swing for time -
Jim-Y
veterán
Mai
10 rounds of:
- 20 DU
- 5 BURPEE
- 5-5 KETTLEBELL-SNATCH -
Jim-Y
veterán
Na, ma voltam metconozni haverommal egyetemben, teremben.
Csak, hogy meglegyen:
Bemelegítés: 5x100m Sprint
10 rounds of:
10 Burpee
10 American Swing4 rounds of:
10-10 Kettlebell Piston Press
15 Jump Squats
15 Situp
10 Back SquatJó volt, izomláz mindenhol
-
Jim-Y
veterán
válasz
Woodslave #32 üzenetére
Írtam privátot, azt nézted? Amúgy jók, én nagyon szeretem csinálni, bár a langaléta termetemnek nem ez az ideális sport, de hát ez van, ezt kell szeretni. Nem olyan pörgős mint egy másfajta edzés, a gyakorlatok között mindig pihenek 2-3 percet, így edzés közben nem nagyon érzem, hogy elfogyna az erő, cserébe otthon, és másnap mindig érzem az izomlázat.
Meg előjöttek a rejtett hiányosságaim, abszolút kötött vagyok, beülve szakítás, és OHS is csak nagy nehezen megy, mert a vállam elég kötött volt, ez azóta javult picit.
Amúgy meg, ki kell próbálni, jó kis sport az biztos
-
Woodslave
félisten
na este edzés, inkább majd ide írom
-
Egorov
aktív tag
Jah persze úgy könnyebb, ha vállszélességben tartom a karjaimat. Úgy megy is vagy 3db.
Hát lehet alkalmazom a "technikádat", hogy csak negatívba csinálom. Viszont azzal meg az a baj, hogy utána megint fel kell lendülni kézenállásba. Lusta vagyok.
Na régen "rendszeresen" csináltam ezt a duót (fekvő+ugrókötél). Mostanában csak hétvégén, de még mindig jó. Arra meg mindig rájövök, hogy kötelezni elég nehéz. -
Fred23
nagyúr
Az már egész jó, én is ott vagyok! Ha úgy folytatod, hogy kicsit távolítod a kezeid, valszeg már a kitolás is megy. Ha sima a leengedés, akkor nem lehet túl messze a kitolás sem! Én úgy fogok gyakorolni, hogy egymás után sokszor megcsinálom így negatívba a gyakorlatot, és remélem, hogy ha már sokszor megy a leengedés, egyszer csak hirtelen menni fog felfelé is a gyakszi.
Úgy is könnyíthető, ha bedőlsz, és átteszel egy csomó súlyt vállra, illetve a felső mellre. Már akkor, ha van erős vállad meg melled.
-
Egorov
aktív tag
Hát így első ránézésre mocskos nehéz lehet. Ha csak sima fekvőtámaszt csinálok ilyen kéztartással, az is nehéz.
Majd ha megemésztettem a táplálékot, akkor kipróbálom.
Amúgy nekem csak ugrókötelem, haskerekem, 1db 10kg-os súlyzó meg egy húzódzkodó rudam van itthon, ezekkel szoktam dolgozni. Elég jóság ez az ugrókötél, hogy szép magyarosan fejezzem ki magam, meghalaszt.
Hétköznap reggel munka előtt húzódzkodok meg hasazok, munka után meg ugrókötelezek meg fekvőzök. (mellre még sokat kellene felszedni, lehet, hogy valamikor beiratkozok valahova fekve nyomni) Guggolni is kellene, de ahhoz mocskosul nincs akaraterőm. Ha éppen van, akkor viszont nem sima guggolást csinálok, hanem felugrok a végén. -
Fred23
nagyúr
Ezt is be lehet tenni a "szakmai" gyakorlatokhoz:
Diamond Handstand Push UpVan itt valaki, aki csinálta már? Még nekem se megy, de nagyon közel vagyok hozzá.
-
Jim-Y
veterán
Esti metcon:
- 150 Duplatekerés
- 2' rest
- ~4-5km futás
- 2' rest
- 150 DuplatekerésJó volt
-
Fred23
nagyúr
Ha nincs edzés, akkor 3g c-vitamin, ha van, akkor 4g.
A kajánál én is úgy csinálom, hogy a 16 órás diétás szakasz után az első étkezésre időzítem a legtöbb ch-t tartalmazó kajálást. Viszont alig vagyok 80g felett a fehérjéből, volt, hogy 75-nél nem ettem többet, és idáig nem estem össze, csak valamivel fáradékonyabb vagyok. Viszont ez nem probléma, mivel rövid, intenzív edzéseket csinálok. Korábban én is 3-4 óránként ettem, de nem tudtam tőle fogyni, megálltam egy súlyon betonstabilan. Most meg elindultam lefelé ezzel a 16 órás napi diétával. Mennyi a fehérjebeviteled testsúly/g-ban? Mert nekem ez a kb. 80g a 77,5 kilómhoz elég meredek (kevés). Mégis jónak tűnik.
Kérdés: mennyi az a futás / kocogás, amitől már jelentősen csökken a tesztó? Minden második nap szeretnék egy-másfél órát futni, de féltem a tesztóm.
Szóval ezért futok 50-60 percet csak, és állok meg még kifáradás előtt.
-
Jim-Y
veterán
A megadózisú C-Vitamin alatt mit értesz?
Én egyébként napi 2 kapszula MDO-t szedek, 1 kapszula C-1000-et és 2-4 kapszula D-Vitamint.
Kajálásom olyan, hogy arra törekszem, hogy csak reggel egyek CH-t, persze ez nem szokott összejönni, amúgy meg magas a fehérjebevitelem. És 3 óránként eszem. Úgy tűnik ez beválik, majd ha alkalmasak lesznek a körülmények, lehet én is kipróbálok valami alternatív étrendet
-
Fred23
nagyúr
Most jutottam el csak idáig.
Tartottam egy hét pihit, mert már mindenütt recsegtem. Ha pedig így nézem, már kérdés is, hogy pl. mennyiben funkcionális egy olyan edzés, amitől recsegsz. Az a baj, hogy csak közelítőleg lehet megmondani, hogy mi egy emberi test "rendeltetésszerű" használata. Erősen tőled függ, tehát tényleg lehet azt mondani, hogy annyiféle funkcionális edzés van, ahány edző ember.
Ami nekem most viszonylag új segítség, az a megadózisú c-vitamin. Most próbáltam ki először, és nagyon jó tapasztalataim vannak vele. Azoknak ajánlom, akik extrém módon terhelik az izmaikat és ínszalagjaikat, mert tényleg nagyon meggyorsítja a regenerálódást.
Ja, és elkezdtem a leangains szerint élni: napi 16 óra böjt, és egy 8 órás kajálási szakasz, amiben van 3 étkezés. Eredmény: fogyás és csökkent energiaszint. A fehérje-bevitelem pedig nagyon alacsony, de mégsem tűnik úgy, hogy izmot vesztettem volna! Mondjuk ki tudja, mi lesz 2-3 hét múlva.
-
Jim-Y
veterán
Igen ez egy jó ötlet, mármint a gyakorlatok leírása szemléltetése, ha x összejön, be lehetne őket rakni az első hozzászólásba, de az is hozzáratozik, hogy egy csomó gyakorlatnak többféle verziója létezik, én pl a burpee-t úgy csinálom, hogy lehuppanok a földre, mell érinti a talajt, a kezeim pedig elemelem a talajról egy pillanatra, ha megvan akkor mehet a kinyomás, felugrás, és a felső pozícióban pacsi a fejem mögött.
Egyben akkor össze is szedem az eddig a topikban említett gyakorlatokat:
DU-t (Double Under - duplatekerés ugrálókötéllel) [link]
Shoulder Press alias Vállról nyomás [link] ennek könnyített változata a Push Press, aminél lábbal is beleteszel a lökésbe.
Power Snatch, olimpiai súlyemelő gyakorlat, állva szakítás magyarul. [link]
Squat Snatch, olimpiai súlyemelő gyakorlat, beülve szakítás magyarul [link]
Pull-up, magyarul húzódzkodás, ennek is több fajtája létezik, kezdésnek egy cikk [link] (megj: CrossFit-ben Kipping Pullup, és Butterfly pullup)
Hiperhajlítás - [link]
Front Squat - előlguggolás [link]
Burpee - négyütemű fekvőtámasz
Jumprope - szimplatekeréses ugrálókötelezés
Box-Jump - dobozra ugrás
Deadlift - elemelés [link]
Muscle up - [link]
Squat Clean - beülve felvétel [link]
HSPU (Handstand Push Up) - kézenállásból nyomás [link] -
_AnTi_
tag
UP a topiknak, szerintem sokakat érdekel a téma.
Véleményem szerint az ilyen lelkes amatőr kezdőknek, mint én, le lehetne írni a gyakorlatokat (mint ahogy el is kezdted), mert csak nézünk, mint Rozi a moziban.
Legyen itt most a burpee, az egyik személyes kedvencem (youtube, első találat, biztos van ettől szebb is, de kezdésnek megteszi): [link]Én fogyás miatt kezdtem el ilyesmikkel foglalkozni, de csak magamtól. Le is dobtam ~10 kilót, azóta ismét jól érzem magam. Most fegyencezek, nekem nagyon tetszik.
-
Jim-Y
veterán
Na, lejárt a limit, mivel találtam más értelmezést is a Predatorra, ezért amennyire lehet, leírom, hogy én mit csináltam.
1 Predator:
kiinduló pozíció guggolóállás úgy, hogy a kezeid magad előtt tenyérrel előre nézzenek, kb mint itt, csak nem a földön hanem guggoló állásban.
majd innen ugrás fekvő pozícióba, egyik lábad ki balra mint itt, csak dinamikusabban, majd vissza fekvő pozicíóba, onnan visszaugrani a kezdő pozícióba, majd ugyenez a mozdulatsor a másik irányba. És ez 1 Predator. Szóval finom a comboknak hidd el -
Jim-Y
veterán
Esti WOD, életemben nem izzadtam le még ennyire, elfáradni sem fáradtam még el ennyire
50 DU + 10 Predator
40 DU + 10 Predator
30 DU + 10 Predator
20 DU + 10 Predator
10 DU + 10 Predatormost csak ismerkedtem vele, legközelebb időre csinálom. Aki egy kemény metconra vágyik az csinálja meg
A predator gyakorlatot nem hiszem, hogy megtaláljátok neten, legközelebb felveszem videóra
-
Jim-Y
veterán
Na megvan a nyári cél, csak, hogy ilyenem is legyen
Módosított King Kong WOD:
3 kör:
1 Deadlift @140kg
2 Muscle up
3 Squat Clean @60kg
4 HSPUAmiben fejlődnöm kell az a MUP, és a HSPU. De hát ezért cél, és a cél érdekében csináltatok otthonra egy húzódzkodót, meg ha anyagilag belefér, akkor gyűrű és heveder is kéne (ha valaki olcsón ~10K megdob egy TRX-el annak is örülök
)
Challenge accepted
Nektek mi a nyári célotok? burkolt ne csak magammal beszélgessek kérdés
-
Jim-Y
veterán
Napozással egybekötött testmozgás -> 2 WOD
WOD 1:
5 rounds of:
- 5 wall climb
- 10 burpee
- 50 jumpropeWOD 2:
- 50 DoubleUnder
- 50 Box-Jump
- 100 Air-SquatJó volt
-
Jim-Y
veterán
Mai edzés:
- bemelegítés
- bemelegítő shoulder press (20kg,30kg,40kg,50kg,60kg-pushpress,60kg-pushpress,50kg)
- power snatch 40kg-gyakorlás x2
- squat snatch gyakorlás 8 sorozat
- 4x5 Pull-Up
- 4x10 Hiperhajlítás
- Front Squat gyakorlás 5/sorozatMindenből kis súllyal csináltam, mégis úgy elfáradtam mint a picsa
-
Jim-Y
veterán
Az enyém, bár neked nem kell bemutatnom
[link]
Estére ki kéne találnom egy WOD-ot (Workout Of the Day) korlátozott eszközökből, ugrálókötél, haskerék, és asszem ennyi, meg van egy szabad falfelület. Meg kéne már tanulnom rendesen a DU-t (Double Under - duplatekerés ugrálókötéllel), és akkor azt bele tudnám építeni a WOD-ba
-
@chain
csendes tag
Kellett már egy ilyen topic
Kezdésnek itt az egyik kedvenc videóm: [link] -
Jim-Y
veterán
A Funkcionális edzésről más tollából:
"A funkcionális edzésről
Némileg érthetetlen módon sok a vita és a találgatás arról, hogy mi is a funkcionális edzés, de számunkra egyértelmű, hogy a meghatározásának mindenképpen azzal kell indulnia, hogy "az evolúció által kialakított testünk rendeltetésszerű használata, a vele született alapképességek életben tartása, optimalizálása".A szótár szerint:
FUNKCIONÁLIS: -működési, -működésbeli, rendeltetésszerűTehát egyértelmű, hogy a "szerkezetből" (a testből) magából indul ki a dolog, annak működési lehetőségeiből és nem egy külső célból. Ha nem így gondolkodunk, akkor az a vita indul, hogy kinek mi a "funkcionális" függően attól, hogy mi a célja. De tulajdonképpen milyen alapon minősíthetné bárki is egy másik ember célját? Tehát bármi is ez a cél — testépítő külalak, fekvenyomás, hosszútávfutás, küzdelem, valamilyen speciális munka — csak azt mondhatjuk el objektív módon, hogy ehhez használva, erre edzve a testet az megfelelően dolgozik-e a vele született funkciójához képest vagy sem. Amikor vásárolsz egy mechanikus eszközt, akkor arra is az van ráírva, hogy rendeltetésszerűen kell használni, mert különben hamar elromlik és elveszik rá a garancia.
Tehát, ha valaki külső célokról beszél, akkor nem funkcionális, hanem cél-specifikus edzésre utal, ami sport-tevékenység esetében sport-specifikus edzésnek is nevezhető. Mivel a különböző célok és sportok igen széles területet fednek le, ezért az ilyen specifikus edzések tényleges funkcionális jellege esetleges és erősen változó.
A testünk alapvető működési elve nem az izolált, hanem az integrált működés, vagyis amikor a szabad, 3 dimenziós térben, minden síkban való mozgás keltette igényeknek felel meg sok izom együttes bevonásával specifikus mozgásmintákba." forrás: [+]Vagy talán kicsit közérthetőbben:
"1. Az első meghatározás szerint a funkcionális edzés azon edzésmódszerek és/vagy gyakorlatok összessége, ahol többnyire olyan mozgásokat végzünk, ami a mindennapi élet során is előfordul.. A funkcionális edzések során általában jellemző a saját testünk ellenállásként való felhasználása (Pl. húzódzkodás), de természetesen eszközökkel is edzhetünk. Itt is igaz, hogy egy edzést nem a választott eszköz tesz funkcionálissá, hanem az edzésmódszer ami alapján a mozgásainkat végezzük. A gyakorlatok során előnyben részesülnek az olyan összetett gyakorlatok, amik több izomcsoportot és ízületet is bevonnak a munkába.
Ebből a megközelítésből adódik, hogy az edzés akkor lesz funkcionális, ha a testünket -akárcsak a hétköznapi élet során- az edzések során nem izomcsoportonként, hanem egységként kezeljük.2. A másik megközelítés szerint az edzés attól válik funkcionálissá, hogy olyan gyakorlatokat építünk rendszerbe, ami támogatja az elérendő célt. Így tehát a valódi funkcionális edzés teljesen egyénre szabott, hiszen mindannyian eltérő adottságokkal és célokkal rendelkezünk, így más edzésmódszerekből / gyakorlatokból hozhatjuk ki a legjobbat.
Ez tehát egy amolyan cél-orientált edzésmegközelítés." forrás [+]------------
Mivel én nem túl régóta edzek ilyen szellemben, ezért saját szavakkal nem bővíteném az első hozzászólást, ezt majd később pótoljuk ha úgy adódik. Első sorban a téma iránti kötetlen beszélgetések lehetősége miatt nyitom a topikot, tessék helyén kezelni a dolgokat, köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest