Hirdetés
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy kamionos és a múlt.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Hestia #54910 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, nem az ördögtől való a használt füles sem, főleg ha megkímélt állapotú. Ezeknél általában már cserélhető a kábel is, így később is különösebb gond nélkül lehet váltani, ha baja lenne, az illesztékeket fertőtleníteni kell, vagy lecserélni újra, és meg is van. Csak azért mondom, mert ilyesmi áron gondoltam például a W30-tól megválást, ami azért jobb füles a 425-nél.
Amúgy valóban, ennyiért lehet tévét venni már. Pont most vettünk a lakótársaimmal egy 50"-os okostévét, olcsóbb volt (kiszállítással, állvánnyal és falra szereléssel), mint annó az 535
-
kemcso
Ármester
válasz Hestia #55157 üzenetére
Ahogy a szentkuti11 kolléga mondta, ár/értékben sokkal jobb a Piston a SE425-nél, de annál nem nehéz (VC1000 pl sztem hangban is jobb nála, árban meg.. )
A CX475 nem kapható Mo-n, de máshol is alig, meg úgy általában a Sennheiser ár/érték aránya igen rossz, nagyon sokat fizetsz a márkáért (ebben a Shure is "jó", az is rendesen túlárazott).
Az itt ajánlott kínai füleseknél nem a márkát fizeted meg hanem többnyire a hangot (pl Soundmagic, Vsonic, Xiaomi, stb).b.kov kb semmi értelmes füles nem kapható az MM-ben, annyiért meg főleg. Külföldről a Xiaomi Piston 3 sima vagy a Youth változata belefér a keretbe.
-
-
Hestia
csendes tag
válasz Hestia #58167 üzenetére
Módosítom korábbi állításomat. Az AKG magasai tartják az ütemet, valójában a dobos az, aki "össze-vissza" üti a cinneket. Csak a Shure fedettebb magasa mellett ez nem volt zavaró. A kis füles azért továbbra is más ízzel tálalja a zenét. Mint egy fóliás paradicsom, ami a kirakatban jól mutat, de nincs meg a zamata.
Persze még csak nemrég bontottam ki a dobozából, még érhet.
Mivel a háza nagyon pici, sehol sem támaszkodik meg a fülben, a gumi harangokat kell helyesen megválasztani. És ezzel rá is mutatott az én hibámra: a gyári helyett eggyel nagyobb méretet kíván a jobb fülem. Ugye-ugye, és még én próbálok belekötni. -
szakibá...
senior tag
válasz Hestia #59569 üzenetére
Mi számít jó hírnek, ha valaki dicséri? Szerintem 2,5K-ért nagyon megérte. Eddig minden iem-hez a nagy gumit használtam, mert elég mélyen kezdődik a hallójáratom, a nagy testű fülhallgatók nem férnek a fülembe másképp. Ez viszont olyan kicsi, hogy kis gumival már be tudom tolni a lyukba, így baromi jól szigetel és a hangja is kisimul. A magas még mindig sok, de szép tiszta és egyenletes. Nekem utcára teljesen megfelel.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Tulku
veterán
válasz Hestia #61285 üzenetére
425 egy professzionális színpadi fülmonitor...ennek lett kifejlesztve.
Mesés középtartománya van, szerintem a mélyei is rendben vannak.Direkt vágták le a magasait.
PL operett színházban is használják, gondolj bele, ahogy Bözsike magas C-jét hallgatva kell duettet énekelned vele Lehár operett közben...ez nem menne.
Próbáld ki, egy fülest közép hangerőre veszel és beszélsz közben, majd EQ-val leveszel minden magas hangot...sokmal jobban hallod mit mondasz...na ezért csinálták ilyenre.Meggyőződésem, hogy profi zenészeknek külön kategória van fejlesztve CIEM-ből is személyre szabottan, milyen frekiket nyeljen el...
Jó füles a 425 csak nem zenei füles...persze egy zongora-hegedű szonátánál könnyebb átlendülni a magashiányon mint jazz triónál ahol a 3. zenész törölgeti a cineket folyamatosan...
-
Tulku
veterán
válasz Hestia #61287 üzenetére
Én hallgattam a 840-et nekem nagyon tetszett...
425-nél akinek bejönnek ezek a mesés közepek, azt leveszi a lábáról...én épp w60 társaságában hallgattam meg, sajna ahhoz nem mérhető, de sok fülest megszégyenítenek a közpei...és a mélyek is rendben vannak szerintem - mint írtam is...
Angie más világ...az már inkább fejes...
-
Tulku
veterán
válasz Hestia #66413 üzenetére
846 teljesen más hangkép....az egy zenei fülhallgató, ellenben a 425 egy precízebb, de magasvágott cucc...ettől függetlenül amit tud azt pontosan teszi (hallgattam)
846 erősebb, energikusabb...
A CIEM-ek rendkívül jól hangolhatóak....ezért írtam...Monti: Nekem ez az érám már véget ért...itthon is két CIEM és az Angie, na meg a kölöknek a w30...szerintem ezek mellé nem kell több ügy....
Füles találkozón talán egyedül a Vicze Sony-ja hozott számomra hallgatható hangot...kissé steril ugyan, de egy meleg forrással egészen jó karakter...az jó cucc...
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz Hestia #90205 üzenetére
Azért a 21. században elég bizarr egy micro antenna csatlakozó ilyedtén levétele...
Ami számomra nem érthető: ha van egy bevált és füleseknél kiválóan alkalmazható csatlakozási forma, akkor miért erőltetik mégis ezt a módot.
Ráadásul a 2 pines csatlakozásnál egy kb 5-7 mm-es szakaszon van kiváló kontakt, míg mmcx-nél egy tű érintkezik egyszétnyíló érzékeny dologgal ami el is foroghat használat közben (le és felvételkor).
Nehéz kérdések, de a szabványosítás sehol nem sikerül, lásd usb, micro usb csatlakozók...
Annak viszont örülök, hogy egyre többen tesznek 4,4 -es csatlkozót a kimenetre....AK igazán végiggondolhatná ezt a 2,5-es dolgot, sajnos ott is találkoztam nem egy esetben kontakt hibával... -
laleeee
őstag
válasz Hestia #90774 üzenetére
Hol lehet ? Egyébként ma a Penon Fan-tól flesseltem egész nap, jött hozzá egy ilyen basszusröfi kábelem [link] . Halálos fegyver a kettő együtt, nem hallottam még ilyen jól rétegzett basszust , a szub meg a midbass mintha teljesen külön szólna. Holnap jön egy 7hz Legato is
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Hestia #91514 üzenetére
hát nem találtam meg, h mennyibe kerülhet, de nem biztos, h kiadnék érte annyit, amennyit kérnek... legalábbis a 1st gen sima kábelének árát látva... ennyi pluszt nem adott a balanced (T9EI kábel)
de azért köszi az infot
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Malfroy
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest