Új hozzászólás Aktív témák

• Shufny

őstag

válasz Tamy #18470 üzenetére

Félreérthetően írtam, mert nem írtam ki rendesen a mértékegységet először. (dB/mW)
    Viszont a dobhártyádat érő hangerőben nincs különbség, mikor a konkrét hangnyomásról beszélünk. Független attól, hogy mi keltette a hangot. Az volt a lényeg, hogy 2mW a PL50 -nek bőven elég nagy hangerőt produkál a füledben. Az érzékenységet meg nem érdemes hasonlítani, hiszen teljesen más a felhasználás, így a mértékegységnek is mást használnak. Fülhallgatónál bonyolítja ezt a helyzetet, hogy nincs hivatalosan mindenki által használt mértékegység, mint azt korábban jeleztem a K330 kapcsán. Egy fülhallgató 1 méterről természetesen nem éppen hangos, de nem is erre van kitalálva. Mint ahogyan az is igaz, hogy rendeltetésszerűen használva, azonos hangerőhöz, nagyságrendekkel kisebb kakaóra van szükség egy fülhallgatónál, és gondolom, te most erről beszélsz. Azt is írtam, hogy a 25 ohm az egyenfeszültségen lett mérve, az 55 pedig 1kHz -es AC -n. (általában a specifikációkat az utóbbin mérve szokás megadni)

A szigetelés függ a használt harangtól is. Sajnos csak szobában próbáltam a PL50 -et, szóval erről nem tudok nyilatkozni. A hangja nekem Sony hybrid másolattal kifejezetten tetszett. Hallottam már jobbat ennyiért, de ergonómia és nagy valószűnéséggel szélzaj szempontjából is lényegesen gyengébbek azok. Hozzáteszem, hogy az erre jellemző kiegyenlített vagy inkább már középorientált karaktert én szeretem, a többséggel ellentétben. Állítólag az említett hybrid szilikonharang az egyébként túlzottan levágott mélyén segít lényegesen, szóval valószínűleg ezért nem volt problémám, annak ellenére, hogy erre viszont kifejezetten háklis vagyok. Ilyen tudtommal még van bigmasterg -nek egy pár. Talán el tud neked adni egy párral, ha ráírsz egy PM -et. (illetve általában olvassa is a topicot)

Hozzáteszem, hogy nem hosszasan hallgattam. (15 perc talán) Fórumon Zinho használ még ilyet, aki szintén elégedett volt vele persze, de most másról nem tudok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés