Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azazello-
senior tag
ezek szerint azt allitjatok, hogy egy ejszakai tajkepet epp ugyan ugy meg lehet csinalni csodalatosan szepre egy S5500-assal, mint egy eos350d-vel?
pl egy gellerthegyrol fotozott ejszakai budapest...
ne mondjatok nekem, hogy nem szab korlatot a gep, es nem csillognak szebben a fenyek, nem lesz elesebb a kep, stb... -
Azazello-
senior tag
vagy pont ettol nem lesz zajos?

-
Azazello-
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
lehet, hogy hulyeseget beszelek, de magasabb ISO-nal akarhogyan is, de zajos lesz a kep ebben a kategoriaban, nem?
ha igy van, akkor mi ertelme a nagyobb erzekenysegnek?
-
Azazello-
senior tag
jo aron nekem is volna egy elado S5500-am makulatlan allapot, keves expo miegymas...
-
Azazello-
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
en egyre kevesbe hiszek az 5500-ban, csak most meg az a szitu, hogy nem tudok jol kiszallni belole, es a valtas pedig kulon elmeny, hogy milyet valasszon az ember.
-
Azazello-
senior tag
kicsit olyan erzesem van, hogy en vagyok az egyetlen ember a foldon, akinek meg S5500-as Fujija van

-
Azazello-
senior tag
nincs valaki, akinel esetleg kiprobalhatnek egy nagylatoszogu elotetet mielott vennek egyet? hogy megnezzem megis milyen az, mennyit er meg nekem, stb...
[Szerkesztve] -
Azazello-
senior tag
hol lehetne eladni a ''legjobb'' aron egy s5500-ast? es hogy eri meg jobban, ha eladom vagy ha rafizetessel cserelem? bar ketlem, hogy valaki is szeretne egy jobb gepet alacsonyabb kategoriasra cserelni...

-
Azazello-
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
az elejen azthittem a foldhoz vagom, hogy egy kurva eles kepet sem lehet csinalni ezzel a szarral... aztan megtanultam kezelni, es azota nem sikerult meg eletlen kepet keszitenem vele

-
Azazello-
senior tag
válasz
somodisoma
üzenetére
koszi az infokat!

-
Azazello-
senior tag
válasz
somodisoma
üzenetére
kb mennyire jon ki egy kep nyomtatasa?
-
Azazello-
senior tag
válasz
somodisoma
üzenetére
de nekem 1-1db kepet kene kinyomtatnom....
-
Azazello-
senior tag
tud valaki budapesten olyan boltot, ahol A3-as meretbe tudnek fenykep minosegben nyomtatni?
-
Azazello-
senior tag
nincs valakinek elado szeleslatoszogu elotetje? itt a tavasz, mennek fotozni 1000L

-
Azazello-
senior tag
csak azt is meg kell nezned, hogy milyen fokusz modban (
) vagy, mert manual fokusznal ez nem mukodik... -
Azazello-
senior tag
a kijelzo kozepen van egy kis negyzet, a kozepen egy kereszt. azzal celozd be azt a targyat vagy azt a reszletet, amit szeretnel, hogy eles legyen. ezutan nyomd le felig az exponalo gombot, ekkor elvileg rafokuszal a targyra, es ezutan anelkul, hogy felengedned, nyomd le megegyszer.
-
Azazello-
senior tag
csak optikai csalodas, vagy valoban szebb kepet csinal az s5500-as ff-ben?

-
Azazello-
senior tag
felvettem egy kis 1 perces videot, de allo helyzetben volt a gep. hogyan, milyen programmal tudnam elforgatni a videot 90 fokkal?

-
Azazello-
senior tag
par s5500-as probalkozas: [link]
-
Azazello-
senior tag
nem kozvetlenul az s5500-hoz fuzodo kerdes.
hogyan kell atszamitani a fokusztavolsagot?
-
-
Azazello-
senior tag
tegnap volt idom, es jarkaltam egy kicsit fenykepezogepek es tartozekok utan. igen kellemetlenul erintett a dolog. ot kezdodik, hogy a canon eos 350d kit-rol lebeszelt a srac, mert nem megyek sokra azzal az obival, ajanlotta helyette a nikoon d70 kitet 280k-ert.. mondom akkor nezzuk mashonnan a dolgot, mennyi egy szeleslatoszogu elotet s5500-hoz, 25k + kozgyuru 4k. jaj, ez sem 2ft... harmadik kerdes, mennyiert tudna bevenni a 3 honapos gepemet? valasz: mult honapban hagytak itt egyet, 35k-ert, es nem konnyen ment el

szal megintcsak ugy erzem, hogy zsakutca ez az s5500 egy cseppet
-
Azazello-
senior tag
válasz
cartman123
üzenetére
az en gepem kb 3 honapos, kifogastalan allapotban, 256Mb-os xD karival, garanciaval. mennyit adnal erte? ha normalis arat mondasz ra, lehet, hogy el is adom

nagyon izgatja a fantaziamat egy tukorreflexes gep
-
Azazello-
senior tag
en siman ertekelek: szep kep, nagyon tetszik. grat! ha valakinek nemtetsik, akkor majd szol, es akkor megmondom ammagamet, hogy megis mi a lofaxot ertekeljek mikor fingom sincs a fotozasrol...

azert celom a fotozz.hu mert anno 1-2 eve fantasztikus fotok voltak font es akkor beleszerettem, mara mar a beka segge alatt van a szinvonal, de semmilyen mas oldalt nem ismerek ebben a temaban
-
Azazello-
senior tag
-
Azazello-
senior tag
neztem a digicam aprohirdetes rovataban, az s5500-asok 45-55ezer kozott mennek hasznaltan

viszont lattam egy Canon EOS 300D KIT-et 110-re tartja a srac, alku utan 100-ert szvsz elhozhato
[Szerkesztve] -
Azazello-
senior tag
en is mindig rajta hagyom az UV-t, mert amiket olvastam rola azok csak pozitivak voltak, es eszembe sem jutott, hogy anelkul kene.
''de ezt nem is lehet elvárni sajna'' de igenis en elvarnam a minoseget!!
hulyet kapok tole, hogy orakat toltok vele, hogy lefotozzak valamit jol, es mikor hazaerek akkor az elso amit eszreveszek az az, hogy szemcses a kep. innentol kezdve mar baxhatom, hogy ez kellett volna maskepp vagy azt, meg a beallitas igy vagy ugy jobb lett volna ha alapbol nem lesz jo a kep minosege, barmit is teszek..
[Szerkesztve] -
Azazello-
senior tag
válasz
somodisoma
üzenetére
ez ok, csak ajna erre en is most kezdek rajonni, es sokkol a hir, hogy amit en eddig a gepemrol hittem az lofax, es szereznem kell meg ~120e forintot, ha minosegi kepeket szeretnek kesziteni... es mindemellett meg ezt a gepet is el kell adnom amin bukni fogok ki tudja mennyit

-
-
Azazello-
senior tag
[link]
felraktam ket kepet, de cseppet sem vagyok megelegedve
ellottem megint 120 kepet kb es egyik sem az, amit szeretnek.. es a minoseg is igen gyengecske, pedig super fine-ra van allitva. lehet kiprobalom a RAW-ot
jah es a photoshop-ot is elo kene venni, hogy finomitgasson az ember ezt-azt, de ahoz pedig vegkepp nemertek. elolvastam mar egy halom tutorialt, de baromi nehez
-
Azazello-
senior tag
[link]
itt a bizonyitek, hogy lehet ezzel a geppel alkotni... irigylesremelto
-
Azazello-
senior tag
-
Azazello-
senior tag
eszembe jutott mit akartam kerdezni!
tegnap hazafele fotozasrol elkezdett esni a ho, es szerettem volna lefotozni, de baromira nem akart osszejonni. hosok teren gyonyoru pelyhekben hullott, de sem hosszu zaridovel sem rovidebbekkel nem sikerult. blend (asszem
) f8-f7 beallitasokkal probalkoztam..
mi lehet a kb megfelelo beallitas? egy tol-ig ertekre lennek kivancsi. esti hoeses es nappali hoeses is erdekelne
-
Azazello-
senior tag
tegnap este ismet megindultam az ejszakaba, de megint csalodtam

mocsadek LCD annyira becsapos, es meg nem volt idom megszokni, hogy mennyire ''torzit''
kesobb toltok fel kepeket. ismet nemzeti es ismet muveszetek palotaja..(addig probalkozom mig olyan nem lesz amilyet megalmodtam!!) -
Azazello-
senior tag
baromira nem allok jol anyagilag, akkor veszek ha majd egyszer talan tellik ra.

amugy pedig egy A75 volt az elso digit gepem, azt elajandekoztam csaladban, mosz s5500, ezt mar csak ugy elajandekozni azert sajnalnam... es innen tovaab pedig vagy egy canon S2 IS kategoria amit erdemes lenne venni, de ha mar 120-at ki tudok adni egy gepert, akkor 170-et is
es a kulonbseg azert nem kicsi...
a tanulassal pedig sehol sem vagyok, de celom elerni egy szintet minel hamarabb
-
Azazello-
senior tag
olvastam a masik topicban az irasaidat, en is pont ezekkel vagyok bajban. kinek adjam el ezt, vagy kinek ajandekozzam?

es hasznalt gep vetel.. azon torom az agyamat, hogy canon 350D ota tuti vannak akik le akarjak cserelni 300D-t. egy ilyet kene kifogni
vagy a nikon D50. szvsz ha cserelek, akkor csak ilyenben gondolkodom. nem fogok lepesrol-lepesre feljebb menni es kozben minden gepen bukni 20-25ropit...
a kov gep mar kizarolag dslr... -
Azazello-
senior tag
RAW formatumba lehet fotozni ezzel a geppel? mert ugy olvasom az volna az ''idealis''
-
Azazello-
senior tag
mindenesetre igy, hogy egy kicsit jobban megnezem a dolgokat, nem egy nagy szam ez az s5500

lehet, hogy velem van a baj, es csodat vartam tole. megteveszto a kulseje, tobbet nez ki belole az ember. elegge korlatok koze vannak szoritva a lehetosegeink ennel a gepnel.
vagy nem latom a fatol az erdod
-
Azazello-
senior tag
amugy nektek vannak valahova feltoltfe fotoitok? csak a kivancsisag kedveert..

-
Azazello-
senior tag
a valaszokat koszonom szepen, sacc/kb mindent megertettem, felfogtam es megkaptam a valaszokat. egyetlen dolog kivetel:
Záridő:
A macskaköröm szerintem a másodpercet jelenti ) x'' = x másodperc. Ha nincs macskaköröm, akkor pedig x = 1/x másodper(e)c.
ezt nemertem, hogy mit is jelent az 1/x, illetve azt nemertem, hogy 1/x zarido teljesen hasznalhatatlan volt akar a varosi fotoknal probaltam, akar a citadellas fotoknal allitottam... -
Azazello-
senior tag
kezemben a gep es ujabb kerdesek jonnek

manualis fokuszt kiprobaltam, semmi baja csak en voltam turelmetlen es aszittem gyorsabban fokuszal
viszont nemtudom a klonbseget C-AF es S-AF kozott. Melyik mit tud es melyiket erdemes/erdemesebb hasznalni? -
Azazello-
senior tag
Tegnap este melo utan hazamente, beoltoztem, magamhozvettem a gepet es az allvanyt es elindultam az ejszakaba fotozni. Elso allvanyos probalkozasom volt, es mivel tegnap vegigolvastam a tanuljunk digitalisan fotozni topicot, ezert azthittem, hogy mar minden menni fog mint a karikacsapas.
Tevedtem.
Relative nem csinaltam sok kepet mivel iszonyu hideg volt, de amiket csinaltam, az osszes hasznalhatatlan. Az elso tapasztalatom az, hogy az LCD elmehet a picsaba, mert sajnos baromira csal (tudom-tudom, dslr...) A masodik eszrevetelem, hogy a zaridonem irtatok, hogy tajkepek fotozasanal 1/30 ami javasolt zarido. Na most ehhez kepest vagy en ertelmeztem rosszul vagy mast neztem, mert ilyen erteket nem talaltam. Az LCD-d a bal also sarok elso erteke tudtommal a zarido ami 1 es 2000 kozotti ertek, illetve ha ennel is alacsonyabb erteket szeretnek akkor minuszba is elmehetek (legalabbis a baratnommel mi igy neveztuk) amit a szamok mellett egy macskakorom jelez ( 1,5'' valahogy igy)
Masik eszrevetel, hogy ''allitolagosan'' tajkepnel a kis rekesz, vagyis ertelmezesem szerint F11 es e folotti ertek volna az idealis, viszont nekem a max ertek amit sikerult beallitanom az F8 volt.
Feheregyensuly.
Irtatok, hogy adott szituacioban jo lehet, ha a helyszinen allitom be. Namarmost en ezt megprobaltam, de korantsem vagyok benne biztos, hogy jol is sikerult. Kozvetlenul a gep ele (ertsd: 4-5cm) tartottam egy feher lapot (pontosabban papirzsepit
) es lenyomtam az exponalo gombot. Elvileg elmentette, de otthon a kepeken nem lattam kulonbseget. Ebol gondolom, hogy nem jol csinaltam.
ISO
Errol az ertekrol annyit sikerult kiolvasnom, hogy minel magasabb az erteke, annal zajosabb a kep, es amugy is csak belterben ajanlatos a nagyobb ertekkel foglalkozni. En ISO 100 es ISO 64 ertekekkel probalkoztam, de nem lattam kulonbseget a a kepek kozott.
AF mode itt a Center modot valasztottam, illetve kiprobaltam a multit is, de lehet, hogy a mostoha korulmenyek miatt, itt sem lattam erdembeli kulonbseget.
Photometry
ezzel bajban voltam, nem tudom mi ez...
Viszont szinte vegig manual modban fotoztam ami szamomra egy teljesen uj dolog!
Feltoltottem nehany kepet, es szeretnem ha az osszes letezo eszreveteleteket leirnatok veluk kapcsolatban. Elsosorban technikai dolgokra gondolok, nem arra, hogy szar helyrol fotoztam es/vagy ferde a kep
[link]
[link]
[link]
[link] -
Azazello-
senior tag
koszonom az infokat, ahogy hazaertem megnezem az elmondottakat..
bar ez a ''vegtelen'' meg mindig egy kicsit magas nekem
-
Azazello-
senior tag
zoomolas nelkul sikerult, de ahogy razoomoltam egy kicsit, onnantol kezdve nem sikerult eles kepet keszitenem. a ''megfelelo tavolsagra levo targy''-ra fokuszalast nem tudom hogyan kellene megvalositani ha pl nagy teret fotozok es nem egy konkret targyat...
a manualis fokusz mukodeset pedig nem ismerem, es probaltam utana olvasni a kis kezikonyvbe de nem sok sikerrel...
belternel a zseblampas megoldast ugy erted, hogy vilagitsak ra arra a targyra amit szeretnek bemerni?
-
Azazello-
senior tag
manual fokuszt probaltam, de olyan erzesem van, hogy nem tortenik semmi akarmit allitgatok... mar azon is gondolkodtam, hogy nem-e hibas a gep

-
Azazello-
senior tag
ejszaka probaltam lefotozni messzirol a lovi-t illetve a lovi fenyeit, de nem fokuszal ra, es homalyos lesz a kep

viszont sikerelmeny is van, mert manual modban sikerult egesz jo kis fotokat keszitenem!
azert minosegtol fuggetlenul ez az allvany alap dolog kene, hogy legyen a fenykepezogepekhez
-
Azazello-
senior tag
ha az autofokusz az istennek sem akarja amit en szeretnek, akkor m ilyen modon tudok meg fokuszt allitani?
-
Azazello-
senior tag
emlexem, hogy valahol benne van, de most persze csakazert sem talalom ezt a funkciot

min1, eloveszem a konyvet es megnezem....
hetvegen elkezdek M (ha jol tudom manual) modban fenykepezgetni, hatha sikerul rajonnom magamtol, hogy mi a trukk...
havas utcakat, tereket, fakat szeretnek fotozni. igy eloljaroban mire kell ugyelnem?
mod: gondolom a polarszuro alap ilyenkor..?
[Szerkesztve] -
Azazello-
senior tag
ez az a bizonyos feheregyensuly?

-
Azazello-
senior tag
mitol van az, hogy az osszes esti foto ''sarga''? es mi az ellenszere?

-
Azazello-
senior tag
van egy srac fotozz.hu-n aki infravoros szurovel keszit kepeket. [link]
ilyen szurot lehet venni s5500-hoz? es ha igen, mennyiert? -
Azazello-
senior tag
fotos borzen meg sajnos sosem jartam es nem tudom mikor es hol szokott lenni. es en ugy gondolom, hogy nekem mint full amator a te megoldasod tulsagosan bonyolult..
asszem
esetleg olyan megoldas nincs, hogy ''ezt es ezt az objektivet megveszed, rarakod es csa''?
jah es a masik kerdes, hogy milyen egy jo minosegu de nem tul draga alvany? olyan 5-6k-nal nem szeretnek tobbet adni egy alvanyert... -
Azazello-
senior tag
egy ehhez hasonlo kep elkeszitesehez mi szukseges? [link]
kiegeszitokre ertem, szal tudom, hogy ugyesseg es kitartas...
-
Azazello-
senior tag
vettem egy uj monitort a hete es ujraertekeltem az eddig keszitett kepeimet. hat nem is olyan rosszak

-
Azazello-
senior tag
a reszleges napfogyatkozas megorokitesehez elegendo egy polar szuro?
-
Azazello-
senior tag
válasz
gyorffya
üzenetére
''P'' modban milyen beallitasi lehetosegek vannak es azokat hogyan alkalmazzuk? remelem nem nagyon hulye a kerdes...

illetve masik kerdesem a fokusz beallitas C-AF, MF, es van egy harmadik mod (nem jut eszembe) mikor melyiket erdemes ''kell'' hasznalni? es pontosan mi a jelentesuk? a kezikonyvet elolvastam de az nem volt 100%-ig erthetoszamomra elso olvasasra... -
Azazello-
senior tag
válasz
oceanearth
üzenetére
igazabol semmi tehetsegem fotozashoz. soha nem tanultam es nem is tudom mit-hogyan kell. nem az elso kepem, de nem is a sokadik. auto modban fenykepezek mivel nem tudom egyelore a tobbi beallitast. kerestem mar helyet ahol megtanulhatnam, de sajna 500Ft volt a legolcsobb is es arra nem telik

ha valaki tudna esetleg ilyt vagy olcson elvallalna hobbifotos kepzest azt megkoszonnem
-
Azazello-
senior tag
a macro fotozas teren kellemesen csalodtam a masinaban Bővebben: link , viszont egyelore nagyon el vagyok keseredve tajkep gotozasnal. sem a szinekkel nem vagyok megelegedve (sok esetben tunik nagyon szintelennek a kep) sem pedig az elesseggel. itt van kep kep peldanak kb 15-20 perc idokulonbseggel keszult mind a ketto ugyan ott ugyan olyan korulmenyek kozott es az egyik megis szintelen mig a masik visszaadja az eredeti szineket.. Bővebben: link Bővebben: link
mitol lehet ez?
-
Azazello-
senior tag
válasz
somodisoma
üzenetére
gondoltam van valami szuro vagy optika ami esetleg megoldas lehet ra...
a 2mp-es kesleltetest mar ellesstem egy fotostol
-
Azazello-
senior tag
válasz
somodisoma
üzenetére
ez a problema nalam is megvan mint gyorffya-nal, a surkulet..
viszont maga a kep minosege rossz es nem a bemozdulassal van a gond, mert akkor is rossz ha lerakom egy padra vagy akarhova es onnan fotozok..
-
Azazello-
senior tag
válasz
somodisoma
üzenetére
egy hama UV szuro ara 990Ft egy vedo sapka szinten ennyi... mennyiert szeretnel te vasarolni?

-
Azazello-
senior tag
tudtok mondani valami normalis taskat amiben elfer kenyelmesen a gep, egy objektiv, par darab elem... ilyenek... caselogic-ot neztem, de abbol egyetlen tipust talaltam ami megfelelo lehetne esetleg es az az SLRC 3...
-
Azazello-
senior tag
válasz
ArthurMiller
üzenetére
az alvannyaz az az egyetlen problemam, hogy 2 dolgot imadok csinalni: fenykepezni es cangazni.. es ha cangaval megyek a hegyekbe, akkor az alvanyt nem tudom hova tenni... azon gondolkodtam, hogy veszek egy olyan hatizsakot, ami direkt ilyenre van kitalalva, csak egy kicsit tulzasnak erzem ehhez a gephez es felszereleshez egy ilyen taskat...
-
Azazello-
senior tag
válasz
oceanearth
üzenetére
EVF nekem nagyon nem szimpatikus. baromi ronda kepet mutat

at LCD-n pedig minden szebb
kene egy arany kozeput... -
Azazello-
senior tag
válasz
oceanearth
üzenetére
a polarnal kerdezni is akartam, hogy hogyan kell hasznalni, mert neztem, hogy forgatni lehet, de semmilyen leirast nem talaltam rola, hogy mikor-merre-miert
-
Azazello-
senior tag
meg egy utolso kerdes: a kepminoseget es a kep meretet tudom kulon allitani?
marmint 1024x768 vagy 1280-as kepfelbontast szeretnek de tokeletes kepminosegben... akkor valasszam az 1M modot?
ki melyiket hasznalja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB, RTX 4060(8GB) IPS 60Hz
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest