Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz krizmo_ #4338 üzenetére

    Akkor nem a hűtő miatt, de valami miatt nálunk eltolódott az egész a tejsav és ecetsav termelő mikrobák felé, a széndioxid termelés meg visszamarad. Én ha élesztővel keverem, akkor ugyanúgy szépen megkel, mert az elbontja a savakat és széndioxiddá alakítja őket, anélkül viszont kicsi marad és savanyú. Szóval nem optimális a mikroba összetétel. Én mondjuk már kidobtam az enyémet, mert meguntam vele a pepecselést. Nagyjából az volt a cél, hogy ne kelljen élesztőt vennem, amikor hiány volt belőle, de most már nincs ilyen gondom, és pont ezt a célt nem teljesítette. Nekem bejött, hogy amikor élesztővel kevertem, akkor volt egy kis tejsavas felhangja a kenyérnek, de a család nem szerette és nem csak magamnak sütök. Nekem az élesztős is elmegy, bár kétségtelenül nem ugyanaz. Majd még kísérletezek vele, hogy mi van, ha teszek bele egy kis joghurtot is csak az aroma kedvéért, hátha úgy egyszerűbben elérhető ugyanaz. Talán egyszer-egyszer átmegy a bírálókon az is. :-)

Új hozzászólás Aktív témák