Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- CinemaVision plugin ismertető a Kodihoz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#73959936
törölt tag
válasz
inf3rno #3981 üzenetére
Na jó, hát leírom a jelenleg én általam készített rozsos kenyér receptjét.
azért lesz érdekes, mert nemcsak sikér és kovászpor, de élesztő is van benne.
hiszem, véletlenül akadtam rá.Egy házi kenyér elkészítésének receptjét kerestem és találtam, ezt finomítgattam.
30 dkg bl55-ös liszt, 20 dkg. rl190-es roszliszt, 1 kanár sikér, 1 kanál kovászpor, 3 dl langyosnál melegebb víz (nem meleg víz) 2 dkg. élesztő, 1 kanál zsír, 1 kanál ecet, 1,5 teáskanál cukor, 2,5 teáskanál só és ízlés szerint 1 fajta mag (len, szezám, chia, napraforgó)
Először a választott magvat megpirítom, nem megégetem.... összekeverem a liszteket és a sikért, félreteszem.
A vizet az edénybe öntöm, mivel a langyosnál melegebb mire átveszi a lemez hője is a magáét kb. langyos. ebbe teszem a kanál kovászport, melyet úgy keverek el benne, hogy nem érek sem az edény aljához se oldalához. Ezután teszem bele a kanál zsírt, amelyet hasonló módon oldok fel. azután mehet bele a só-cukor-ecet.
Ráöntöm a lisztes keveréket, tetejébe készítek szélesebb lukat, oda megy a két deka hagyományos élesztő morzsolva. (A magvakat vagy a lisztes keverékbe lehet tenni, vagy ha van adagoló a gépben akkor oda.)
Én szoktam várni kb 5 órát, míg elindítom a folyamatos, vagyis inkább úgy írom, hogy időzítek. Azaz a reggel bekészített hozzávalókkal dél körül kezd el gép dolgozni, azaz teljes kiőrlésű kenyér készítése...750 gr....közepes szín...2 óra 45 perc
Majd 800 grammos kenyér lesz belőle, ami frissen mennyei, nem tiszta lyuk ugyan a kenyér, de vannak lyukak benne és a hozzávalók miatt nem lesz kemény és nehéz, mint az elején, amikor kezdtem. Nagyon puha és az íze másnap is ugyanolyan....sajnos elfogy...
Azt gondolom a liszt-aránynak köszönhetően igenis egészséges és finom kenyeret alkottam.
(#3998) krizmo_
értem és köszönöm,ja: a 12-es és 16-os program kombinációjával sem jön össze ? vagyis miután gyúrt és pihentette, kiveszed és annyiszor hajtogatod, amennyiszer csak kell ? aztán sütöd ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest