- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #7014 üzenetére
Pont most ültem le a géphez hogy írjak róla, de megelőztél
Én is kértem, hogy számolj be róla, de ma Veresegyház felé vitt a sorsom és beugrott az új pékségébe, vettem egy csomó mindent, illetve belelapoztam a könyvébe és tényleg jó, remélem a gyermekünknek is tetszeni fog.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A nokedliszaggatót/nokedlis edényt hogyan szoktátok elmosni? Az a baj, hogy a szivacsba beleragad a tészta, kb dobhatjuk is ki
(nincs mosogatógépünk)
Köszi!
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #6778 üzenetére
Húdejólnézki
Mennyit kellett várni mire bejutottatok? Hihetetlen hogy csak ennyibe kerülEgy ideje én is átszoktam erre az alap pizzára, persze csak megfelelő helyen, ahol próbálnak ilyesmit csinálni.
Facebook-on a Nápolyi pizzát kedvelők klubja csoportban osztottak meg egy térképet ahova felrakták hol kapható nálunk említésre méltó nápolyi jellegű pizza. Kipróbáltam már párat, tényleg nagyon jók: Amore di Napoli, Panificio Il Basilico, Pizza Mamma, Veszprémium, Pizza sztori, Major - Korty és Falat stb. Ezek után kb nem is eszek máshol pizzát, vagy ilyet vagy semmilyent. (mint a papi szeme: Vagy kék, vagy semmilyen!(És megint dühbe jövünk))
Próbálok otthon is ilyesmit kreálni, de villanysütő + pizzakő még édeskevés a boldogsághoz. Ariete 909 vásárlása van tervben de most épp nem kapható sehol 30k körül. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ti a recepteket hol gyűjtitek?
Nekünk annyi felé vannak már (kinyomtatva, emailben, stb) hogy jó lenne egy helyen tárolni - akár felhőben. Ha esetleg telefonokról is el lehet érni (akár vmi alkalmazás) az lenne a kánaán.Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Két hete őszibarack "szörpöt" készítettem. (tudom-tudom, miért nem pálinkát?!
)
Recept nem túl bonyolult:-meghámoz
-kimagoz
-leturmixol
-bele kb ugyanannyi víz mint gyümölcs, cukor ízlés szerint, bolti szörp tartósító por
-rottyan egyet
-üvegekbe adagol
-elfogyasztÉn 1:1 arányban iszom, szal így kb 25%-os, de messze jobb mint a bolti 100%-os
-
bugizozi
őstag
Köszönöm a recept ötleteket!
-
bugizozi
őstag
válasz
PRDZsolesz #6258 üzenetére
A tűzhely nem probléma, sütőt nem szeretnék bekapcsolni max ritkán mert nagyon befűt és lassan hűl ki.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Tudnátok tippet adni nyári könnyű kajákra, amit ebédre lehet fogyasztani?! Plusz pont ha hidegen is fogyasztható és ha nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt
Nagy melegben nem kívánom a nehéz kajákat.
Köszi!
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #6227 üzenetére
Én kezdő lelkes amatőrként röviden azt mondom, hogy igen.
De krizmo_ -nak is igaza van.
Hosszan kifejtve: úgy érzem most jutottam oda a pizzasütés terén, hogy beruházzak valamire, nézegettem hogy 15-20e a pizzakő vagy pizzavas, azt olvastam, hogy a pizzavas jobb mint a kő. Már-már rászántam magam a rendelésre amikor láttam hogy a Lidl-ben lesz 3333 Ft-ért, na mondom ez kell nekem, hogy kipróbáljam magam. Sajnos lapátot nem lehetett ott kapni, máshol vettem egy fából készültet, de nem vagyok vele kibékülve, elég vastag, jobb lenne egy fém ami vékonyabb, arra (szerintem) könnyebb ráhúzni a tésztát vagy alátolni a lapátot. (csak drága acél lapátokat találtam, sajnos későn leltem erre a darabra, de szerintem venni fogok egyet: [link] ) A pizzakő nem rossz, kezdetnek megteszi gyakorolni, sajnos van mit, volt h lefolyt a szósz v kicsit kiszakadt a tészta ezért odakozmált a kőre, ami ráégett, le se tudom vakarni, tök fekete már a kövem.
(a pizza ízén ez nem érződik) Erre megteszi ez a 3e Ft-os is
De ha már magabiztosnak érzem magam, és megvan a gyakorlat, akkor biztos hogy a következő egy pizzavas lesz. A pizzakő is már egy nagy ugrás, legfelülre téve, max hőfokon, grillt is benyomva 3-4 perc között elkészül egy pizza, végre nem szárad ki a közepe. Viszont ha több pizzát sütök akkor a sokadik után az alja már nem úgy sül mint az elsőnek, a "hideg" pizzatészta elhűti a követ, várni kellene 2 sütés között hogy visszamelegedjen a kő. A vasnál nincs ilyen probléma.
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #6022 üzenetére
Ezt is néztem de nem lehet kosárba rakni
mamut meg eléggé kiesik nekem -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet, ahol ilyen Barilla teljes kiőrlésű lisztet lehet venni? Gondoltam tennék vele egy próbát, mert ezt kimondottan pizzához írja, de ami webshop-ot találtam ott nem lehet kosárba rakni
[link]
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Hétvégén ciabattát készítettem. A szokásos pizzám receptjét vettem alapul.
600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)
480ml hideg víz
~5g só
5g élesztőSzombat este 9kor bedagasztottam, utána egy nagy tálban ment a hűtőbe, 12 óra múlva reggel 9kor kivettem, kiadagoltam, szobahőmérsékleten kelt további 3 órát, majd ment a sütőbe, 250 fok 10 perc gőzben majd 220 fok 15 perc sima alsó-felső sütés. És végre látok buborékot teljes kiőrlésű kajában
(igaz kicsit sótlan lett, meg ennek a csavarásnak nem tudom mi értelme van, az egyik oldalából így kinyomkodtam a levegőt, kicsit laposabb is lett)
-
bugizozi
őstag
Ez a buci is egy kisebb pékségből van, én nagyon szeretem őket Telek Pékség (van rendes 100% teljes kiőrlésű kenyerük meg vadkovászos is) A 18 keres is biztos jó, persze mindenki oda jár ami közelebb van neki.
Kifejezettem preferálom az ilyen kis üzleteket.
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Szeretném megcáfolni az SK ellenzőket!
Mi kifejezetten szeretjük, mert az egyszerű alap ételekbe mindig visz egy olyan kis csavart, amitől egy kicsit jobb, másabb lesz, és amit én _egyszerű_ ember biztos nem tennék meg, mert nem jut eszembe.
Íme néhány recept amit kb havonta-kethavonta tuti eszünk:A legcuccosabb lasagne
Mennyi és milyen híg besamelt önt hozzá, és tényleg milyen jó leszZé-féle rakott kel
Őrölt köményt tesz a pörkölt alapba, nem nagy valami de mégis annyival másabb lesz mint egy sima pörköltes rakott kaja.Lencsefőzelék
Lencsefőzeléket úgy kezdeni hogy cukrot karamellizálunkés tényleg jó a végeredmény
Crumble
Nagyon egyszerű, finom desszert és könnyen lehet belőle hozzáadott cukor nélküli verziót is készíteni.Nem mondom hogy minden receptje tökéletes sőt... ebbe a Lasagne-be se teszünk annyi besamelt és bort amennyit ír, mert nekünk sok. Először általában kipróbáljuk úgy ahogy írja, majd ha valami nem tetszik legközelebb már módosítunk rajta.
Nem vagyunk pro főzőcskéző emberek így az ilyen kis apró változtatások már feldobják a mi étkezéseinket -
bugizozi
őstag
válasz
kemotox #5750 üzenetére
Szia!
Sima egyszerű zabpehely, bárhol lehet kapni [link]
Egy kis tálba öntök szemre zabot, majd szemre 2x annyi forró vizet és várok. Max ha száraz öntök még rá.
De kezdhetsz először ízesített verziókkal is, ilyet is szoktam enni néha ha akciós és megkívánom, de ehhez én még szoktam tenni sima zabpelyhet, mert amúgy kevés. (fele zab fele mindenféle por) [link] -
bugizozi
őstag
válasz
kemotox #5745 üzenetére
Szia!
Én a voksomat a zabkása mellett tettem le, több mint egy éve már hogy csak azt reggelizem. (én is munkahelyen az irodába érve)
Először úgy indítottam, hogy tej + gyümölcs/kakaó/fahéj stb de mára már csak annyi hogy: zab + víz + fahéj. Imádom! Sokan óckodnak tőle, fintorogva néznek rám, de nekem nagyon bejött. 0 munka van vele és nem kell azon agyalnom mit reggelizzek. Ha úgy van tízóraira gyümi és simán kihúzom ebédig, nem nézem az órát már 10:30kor hogy mikor lesz dél. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan kajákat amiket kis hőmérsékleten sokáig kell sütni és nincs vele sok macera (pl pulled pork) télen jól jön egy kis plusz hő, ha finom kaja lesz belőle az külön jó
Köszi
-
bugizozi
őstag
Köszönöm a lazac tippeket!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Valaki sütött már lazacot? Hogyan érdemes? Csak serpenyőben vajon, közben locsolgatni, vagy serpenyő + sütő? Pl: Vajban sült lazac
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Valaki csinált már velős pizzát? Tudom nem egy eredeti olasz ötlet ( :D ) de múltkor ettem és nagyon ízlett. Van vmi trükkje vagy csak nyersen rá kell tenni a tésztára, rá a sajt és ennyi?
-
-
bugizozi
őstag
válasz
MrSealRD #4544 üzenetére
Szia!
1) Először próbáltam hydrosabb receptet de nem ment, ahhoz még gyakorolni kell a gyúrást úgyhogy muszáj voltam lisztet hozzáadni még.
2) Igen, ez sajnos ilyen, tapasztaltam már.
3) Stretch and fold volt a hajtogatási technika. Igen, lehet hűtőzés után nem kellene már nyomkodni, csak kiborítani a tepsire. Csak szakajtó hiányában nem tudom mibe tegyem... valami ovális dologba kellene, de a jénai túl nagy. 2 kisebb darabot szeretnék mindenképp csinálni, egyik sütés után megy be a fagyóba.
Ilyen a bele:
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megpróbálkoztam én is a kovászos kenyér sütéssel. Tavaly rengeteget olvastam róla, elméletben már volt némi rálátásom :D (autolizis, bulk, coil stb szakszavak nem idegenek) de nem vitt rá a lélek - még a karanténban sem - mígnem egyik ismerőstől kaptam egy adag kovászt. Innentől nem volt mese, meg kellett próbálni, így azért elég nagy hendikeppel indul az ember ha van egy jó kovásza. (nem tudom pontosan milyen, kb joghurt állagú) Az első kenyeret inkább nem posztolnám, megettük, de van mit rajta javítani, mint ahogy ezen is, de már vállalható. (a két kenyér között sütötte párom múltkor a kovászos kakaós csigát)
Na szóval ahogy én csináltam:
Kivettem 40g kovászt hozzáadtam 30g vizet 15g fehér lisztet 15g tk lisztet, összekutyultam 3 órára letakartam egy tálban
400g kézmeleg vizet tettem egy tálba, elkevertem benne a kovászt
hozzáadtam 200g sima fehér lisztet + 400g tk tönköly lisztet, eldolgoztam, 1 óra pihi
utána dagasztottam bele a sót kézzel
utána jött a hajtogatás 3x fél óránként
utána 1 óra pihi
utána gömböt formáztam belőle, 1 óra pihi majd be a hűtőbe
másnap reggel kivettem, 2 kisebb hosszúkás oválist formáztam belőle, 30 fokban bevágtam
sütőt előmelegítettem 250 fokra, beraktam kis tálban forrásban lévő vizet majd be a kenyerek 20 percre, utána edény ki, hőfok vissza 220 fokra további 20p-igÍme az eredmény. Nem ehetetlen, kívülről nagyon jól néz ki, a héjja vastag, ropogós, de: kicsit tömörnek érzem, pedig elég szépen feljött a sütés közben. Hogy lehetne még levegősebb a közepe? Jobban be kellett volna vágnom, jobban dagasztani? Megjegyzem a nyers tészta nagyon ragadós volt, dagasztás közben még szórtam hozzá, mindenhova ragadt, mintha úszóhártyáim lettek volna.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Párom kipróbálta Szabi a pék kovászos kakaós csigáját, nagyon finom lett, még másnap is puha (csak hát mint a kovászos dolgokkal, ezzel is sok munka van
) Mi vegyesen használtunk sima és teljes kiőrlésű lisztet (30-70 arány) illetve cukor helyett eritritet raktunk bele, de így is nagyon jó lett a végeredmény.
Szövegesen:
700g BL55 liszt
300ml 40 fokos tej
1db egész tojás
3db sárgája
120g cukor
100g lágy vaj
9g só
150g érett kovász (12 órás)
A töltelékhez:
50g kakaópor
100g cukor
A felületkezeléshez:
1db tojás
1cl tej
A kovászt, tejet, tojásokat és egy kevés cukrot elkevertük a dagasztótálban.
Rászitáltuk a lisztet, hozzáadtuk a maradék cukrot és a sót. Bedagasztottuk, majd a dagasztó tálban 30 percet pihentettük.
Ez után, hozzágyúrtuk a lágy vajat. 15 percet pihentettük és újra átgyúrtuk.
60 percet pihentettük meleg helyen.
Az asztalra borítva a sodrófa segítségével kb 30 x 40cm-re nyújtottuk és meghajtogattuk. Visszatettük a dagasztó tálba és 60 percig pihentettük. Ismét kinyújtottuk és meghajtogattuk. Ez volt a 2. hajtás.
Ezt követően 90 percet pihentettük.
A pihentetési idő után, lisztezett asztalon kinyújtottul 60 x 40 cm-re.
Olvasztott vajjal megkentük és megszórtuk a kakaós keverékkel. Meglocsoltuk egy kevés olvasztott vajjal és megspricceltük.
Lentről és fentről a közepéig feltekertük majd átfordítottuk.
12 egyenlő részre vágtuk.
Sütőpapírral borított tepsire raktuk.
Felvert tojással lekentük.
Meleg helyen 3 órát kelesztettük.
Ismét letojásoztuk. Aki nem suti ki az most rakja a hűtőbe de tojásozás nélkül letakarva.
A sütőt alsó-felső sütési módra állítottuk és 230 fokra fűtöttük. Amint elérte a kívánt hőfokot a tepsit a sütőbe raktuk és azonnal csökkentettük a hőfokot 215 fokra. 15 perc sütés után, bekapcsoltuk a légkeverést és csendesített hőfokkal 205, további 4 percet sütöttük.Képek:
-
bugizozi
őstag
válasz
kmarci25 #3749 üzenetére
Szia!
Korábban ajánlottad nekem a kamut illetve királybúza lisztet. A spajzoldbe.hu weboldalán találtam, az jó lehet? Most a Tescoban kapható szarvasi teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet használjuk.
Királybúza
Kamut
Csak azért rendelnék innen, mert itt van tk búradara is, ez jó lenne császármorzsához [link]inf3rno: Sajnos nem tehetek bele több sima lisztet, meg kell maradni az 1/3 - 2/3 aránynak
Lehet megpróbálom olaj nélkül.
Köszi!
-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #4077 üzenetére
Pizzasütés következő felvonás:
600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)
420ml440ml hideg víz (73,3%)
~10g só8g5g élesztőTegnap este begyúrtam a tésztát, hűtőbe raktam, reggel gombócokat formáztam, lekentem olajjal és szobahőmérsékleten kelesztettem még 2,5 órát sütés előtt. Az élesztőt csak simán belemorzsoltam a liszt közé majd jött rá a teljes vízmennyiség és így is szépen megkelt. A tészta állaga még nyúlósabb lett, végre sikerült sodrófa nélkül formázni
Itt egy video ahogy próbálkozom, a közepe már-már túl vékony lett [video]
Amivel nem vagyok kibékülve az a széle, elég tömör és kemény lesz. (sütés 250 fokon, középen ~10 perc) Ezzel lehetne valamit kezdeni, vagy a tk liszt és/vagy a magas hőfokú fatüzelésű kemence hiánya miatt bele kell ebbe törődni? Esetleg ha alulra kis tálba vizet raknék?
Legközelebb megpróbálom megint kicsit csökkenteni az élesztő mennyiségét, mert reggelre megint szétfolyt a tálban.
Ha a 200g sima fehérliszt 00 pizzaliszt lenne annak lenne valami pozitív hatása, vagy a 2/3 tk liszttel úgyis "megölöm" az egészet?És a szokásos képek:
-
bugizozi
őstag
válasz
FerNandor #4178 üzenetére
Tibicsucsu: Van aki tejet ont bele
+1 a tejreha lightos esti vacsorára szánom, akkor vajon csinálom és bátran öntök bele tejet, így könnyedebb kaja lesz.
Viszont hamásnapos vagyokvalami tartalmasabbra vágyom, akkor szalonnát kockázok, annak a zsírjába megy a hagyma, kolbász stb. Na az elég cuccos szokott lenni, bár gondolom téged az első verzió érdekel. -
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #3759 üzenetére
Sziasztok!
Múltkor tovább kísérleteztem a teljes kiőrlésű pizzatésztával, így módosítottam a hozzávalókat:
600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)
400ml420ml hideg víz
~10g só3g8g élesztőA tészta állaga sokkal jobb lett a plusz 20ml víznek köszönhetően (ég és föld az előzőhöz képest) könnyebb volt formázni, nyújtani, ezáltal vékonyabb is lett, de szerintem az élesztőt túltoltam. Legközelebb megpróbálom kevesebb élesztővel, és így hogy vékonyabbra tudom nyújtani, nem is kell ennyi liszt 3 db 32 cm-es pizzához. Folyt köv...
(már ha érdekel valakit ez a téma
) Azért legyen itt pár kép:
-
bugizozi
őstag
válasz
grizlisandor #4060 üzenetére
"A húsod kép alapján, megsült/főt." - Ez jó vagy rossz?
Sajnos nincs otthon olyan edény, amit tűzhelyen és sütőben is lehetne használni, így nekem a körbepirítás +1 edény/mosogatás (lustaság
) De igen, ez sajnos nálam kimaradt, legközelebb úgy próbálom.
Köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Próbálkozom pulled pork készítésével, de valami nem sikerül nálam.
Street kitchen receptet használom, de nekem a végén nagyon leveses lesz a szósz, ami a hús körül van, nem olyan jó sűrű szaftos mint a videóbanMásodjára elhagytam a 150ml vizet, amit ír, menet közben mertem le belőle, majd a végén levettem a jénai tetejét és úgy is sütöttem kicsit, így egy fokkal jobb lett, de még így sem az igazi. Ő amikor tesz a húsra, akkor kb megmarad a tetején, nekem meg lefolyik az aljára. Mit lehetne másképp csinálni? Kisebb hőfok - több sütési idő? Vagy előtte serpenyőben körbepirítani a lapockát majd úgy be a sütőbe?
A végeredmény egyébként egy ehető kaja, aki evett belőle az dicsérte, de ez a része zavar engem.
-
bugizozi
őstag
válasz
kmarci25 #3744 üzenetére
Szia(sztok)!
Hétvégén megcsináltam a pizzát, hát so-so, végülis megettük
1,5x adagot csináltam, így lett 3 x 32cm pizza. (sima fehér lisztből elég a 400g is 3x32 cm pizzához, mert annyira vékonyra ki lehet nyújtani/formázni)
400g600g liszt (400g tk tönköly, 200g sima fehér)250ml400ml hideg víz (kicsit több, mint ami kellene, mert ha felszorzom akkor 375ml)8g~10g só1.5g3g élesztőElég nehéz volt összegyúrni, nagyon darabos volt először, csúnya is lett. Lehet még több vizet kellett volna hozzáadni?
375 helyett raktam 400ml-t (+6-7% és ebben a 400ml-ben benne van az a víz mennyiség is, amiben az élesztőt futtattam). Vagy lehet tovább kellett volna gyúrni?
A sütési módszer ha ez számít: sütő max hőfok (~250) rácsot legfelülre rakom, először berakom 7-8 percre a tepsit a sütő legaljára, majd után megy megint 7-8 percre legfelülre a rácsra, így 2 pizza sül egyszerre.
A végeredmény összességében nem rossz: vékonyra ki lehet nyújtani, és másnap is meg lehet enni, nem szárad úgy ki, mint a 1 órát kelesztett tészták, de van mit csiszolni rajta és ahogy menet közben kinézett azzal nem vagyok kibékülve. (egyszer volt szerencsém az Igen pizzériában enni sima, és tk lisztes pizzát is, hát őőő...igen.. az a pizzatészta, nem hiába kapta meg az AVPN minősítést)1) Péntek este 20:00, ment be a hűtőbe lezárva (kelesztőtál, van teteje)
3) Szombat reggel 9:15 (tetejét bekentem olajjal)
4) Vasárnap reggel 9 óra (itt már nem raktam vissza a hűtőbe hogy kicsit melegedjen hogy könnyebb legyen dolgozni vele)
-
bugizozi
őstag
válasz
kmarci25 #3744 üzenetére
Igen, egészségügyi okokból - feleségem csak lassú felszívódású szénhidrátot ehet. Tudom hogy tömörebb meg minden, de sajna ez van
Talán a tk tönköly a legelviselhetőbb, a sima tk búzának nagyon fűrészpor íze/állaga van, ez talán egy fokkal jobb (mondjuk drágább is)
Rendben, akkor megpróbálom kicsit több vízzel, köszi! -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha már ilyen sok liszt szakértő van itt akkor megkérdezném, hogy ezt a pizzavas pizzatészta receptet ti hogyan alakítanátok át, hogy 70% tk liszt és 30% sima fehér liszt legyen? [link]
Gondolok itt arra, hogy pl tk liszt esetén több víz/élesztő kellhet vagy esetleg plusz sikért belerakni? SPAR Natur*pur Bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt ha ez számít.400g liszt (00 liszt vagy Pizzaliszt)
250ml hideg víz
8g só
1.5g élesztőKöszönöm!
-
bugizozi
őstag
válasz
kmarci25 #3448 üzenetére
A sörfőzést el lehet kezdeni alap szint úgy hogy van hozzá egy fazekam meg mondjuk max egy hőfokmérőm, vagy mindenképp spéci cuccok kellenek hozzá?
Szemeztem már vele, de még nem mertem kipróbálni, nem tűnik egyszerű műfajnak (a sajtkészítést könnyebbnek ítéltem meg, azt szoktam csinálni) -
bugizozi
őstag
válasz
FerNandor #2911 üzenetére
Hát igen, ettől tartottam, hogy a te recepted se olyan hogy összegyúrod, kel aztán kisütöd
FB-n beléptem egy kovász kenyeres csoportba, ott is csomót dédelgetik a tésztát (többször hajtogatják stb) de hát az eredmény magáért beszél, le a kalappal[OFF]Lada Riva is still being built today ... wow
[OFF]
-
bugizozi
őstag
válasz
#54715584 #2813 üzenetére
Én [ezt] szoktam csinálni, de ahogy látom kb a tiéd is ilyen.
Igen, a hőfokot nagyon el kell találni, hogy ne legyen barna. Sajnos nekünk villanytűzhelyünk van, amin csak 6 fokozat van, én a 3-4 között szoktam kapcsolgatniÁltalában cukormentesen készítem, és nem 100% fehérliszt, hanem mellette zab vagy teljes kiőrlésű, mondjuk fele-fele arány, úgy még továbbig laktat
-
bugizozi
őstag
válasz
FerNandor #2744 üzenetére
Nagyon jól néz ki, nálunk múlt hétvégén volt pizza
Végre rászántam magam erre [Pizzavas] féle receptre. Végülis nincs vele több munka, mint egy simával annyi, hogy előre kell tervezned. Ami nagyon tetszik benne, hogy másnapra sem száradt ki a tészta. A recepten kicsit módosítottam, 15g élesztőt használtam, illetve vegyesen sima fehér-, és teljeskiőrlésű lisztet.
Mondjuk az a része nem volt teljesen világos, hogy az elején írja "Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben" - ez mekkora mennyiség legyen, illetve a 250 ml-t ezen felül kell a tésztához adni, vagy a 250 ml-ből "veszek" el egy kicsit amiben felfuttatom az élesztőt, mondjuk 100ml és utána még 150-et adok a liszthez?!
Sütni úgy szoktam, - pizzakő hiányában - hogy a sütőt felveszem max-ra, és a tepsit először legalulra rakom, kb 6-7 perc alatt kész az alja, után legfelülre rakom ~3 perc hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Hja és amit itt írnak szósz az valami zseniálisan egyszerű és nagyszerűInnentől biztos hogy így fogjuk csinálni.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Valami egyszerű szójaszószos receptje nincs valakinek véletlenül?
Mi ilyen tésztát szoktunk készíteni csirkemellel, de a szójaszószból mindig marad és vakarjuk a fejünket, hogy mit lehetne még csinálni belőleKöszönöm!
forras2: +1 tiramisu, sütni se kell
-
bugizozi
őstag
válasz
daninet #2696 üzenetére
Szia!
Köszi a táblázatot, nekem a cukor mennyiségével kapcsolatban lenne kérdésem.
1. Futtasd fel az élesztőt a meleg vízben egy csipet cukor segítségével
Ez a csipet cukor mennyit takar, ha már ilyen grammra pontosan ki vannak mérve az adagok? Van ehhez is valami ajánlás, hogy x gramm életzőhöz y gramm cukor kell?
Köszi!
-
bugizozi
őstag
válasz
Digitalpimp #2670 üzenetére
Gratula, nagyon szép lett, jobban tetszik, mint ami a linken van
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2661 üzenetére
Vagy átállni cukormentes Nutellára Diablo mogyorókrém
Mi ilyet szoktunk venni, meg se mondanám hogy nincs benne cukor, és elég drága ahhoz csak ritkán együnk/vegyünk belőleMondjuk ehhez az is kellett, hogy feleségemnél kiderült, hogy nem ehet cukrot/fehérlisztet, ezért keztük el felkutatni a teljes kiőrlésű és cukormentes ételeket/édességeket. Azóta én is ilyeneket eszek, nem főzünk külön, teljesen jól elvagyok, mondjuk nekem könnyű, mert néha megengedhetek egy kis bűnözést, ő kevésbé.
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2658 üzenetére
ezt már mi is észrevettük, hogy vannak olyan kaják (most egyse jut eszembe
) amik másnapra még finomabbak, mert jobban összeérnek az ízek
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2636 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy belinkelted ide, megkaptam én is, ha valaki kipróbálta jöhetnek róla képek
-
bugizozi
őstag
Kipróbáltunk már mi is több féle pizza tészta receptet, nálunk most ez a favorit:
30g élesztő
1 tojás sárgája
1 dl olaj
2,5 dl tej
500 g lisztUgyanúgy kell megcsinálni, ahogy Andris837 írta. A végén mi úgy sütjük, hogy 10 percig a sütő legaljára tesszük, 10 percig pedig legfölülre, így talán ropogósabb. (persze azért ránézünk nehogy megégjen)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest