RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [bb0t:] Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
bugizozi
őstag
#mitfoztemmara
Karfiolkrémleves + császármorzsa
Majdnem sikerült húsmentesre az ebéd, de párom akart bacont is a leveshez, így nem tudtam megállni hogy ne egyek belőle én is
A csaszarmorzsa teljes kiőrlésű búzadarából van, azért sötétebb a színe. Tudom lekvárral szokták enni, de találtam a hűtőben egy Danette vanília pudingot, amin nem volt dátum, így megbontottam, még ehetőnek ítéltem úgyhogy raboritottam
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
btraven
őstag
Sütöttem véres hurkát meg csirkecombot. Maradt kisült zsír. Azt lehet tárolni max 20 fokon? Vagy hűtőszekrény kell? Vagy ne egyem meg? De olyan jó illata/íze van.
krizmo_
Topikgazda
j.bravo
addikt
Zsíros kenyérnek, lila hagymával simán meg szoktuk enni, de biztos ami biztos, hűtőben tartjuk amíg el nem fogy. Ja és így se tartogatjuk nagyon sokáig.
Whatever.
#82860288
törölt tag
+1 a hűtőre, mi is ott szoktuk tárolni, max érdemes átszűrni.
Meg még gyerekkoromból emlékszem, hogy a forró kacsa / libazsírba mártogattuk a főtt krumplit meg a sült húsokat, fehér kenyérrel, savanyúsággal.
Hjaj, azért hiányzik.
Top cat
őstag
még gyerekkoromból emlékszem, hogy a forró kacsa / libazsírba mártogattuk a főtt krumplit
Hagyma, fűszerpaprika nem volt a zsírban?
#82860288
törölt tag
Nem tudom, nem emékszem, csak arra, hogy azt két pofára zabáltuk, annyira finom volt.
perempe
addikt
Pár napja volt alkalmam elbeszélgetni egy kanadai házaspárral, úgy tűnik számukra ismeretlen a tejjel készült tészta, így a kalács is. Nem szerepelne ez az angol konyhában? Elméletileg oda tartoznak.
* Brahms: 4. szimfónia *
Essejó
veterán
Mit értesz a nem nagyon sokáig-on? Ha meggondolod, hogy anno a zsírt bödönben és nem hűtőben tartották, sőt még lesütött húsokat is tároltak a zsírban hónapokig.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Beni2360
félisten
Nekünk van egy üveggel elzárt veranda most 8 c fok van benne es a villanyóra szekrénybe tettem a lezárt befőttes üvegbe. Gondolom tavaszig elfogy, fagyni nem szokott a verandán.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
j.bravo
addikt
Jogos, anno sátras biciklitúrára is vittünk zsírban légmentesen zárt edényben lesütött húst, és bírta. (Mondjuk akkor tiszta (hagymától, fűszerektől mentes), csak felolvasztott zsírral öntöttük tele az edényt.)
Valamiért ugyanakkor bevillant hogy nemrég (utóbbi pár évben) előfordult hogy párom kapott anyukájától hasonlóan, zsírban eltett májat, és ha nem ette meg 2-3 hét alatt, akkor azért már nem volt jó, maga a zsír sem. Persze lehet hogy ott a hagyma vagy a máj volt a ludas.
Whatever.
krizmo_
Topikgazda
Nem ismeretlen számukra a tejjel készült tészta, és a kelt tészta sem, hiszen van saját fahéjas csiga receptjük is, ill. számos süteményük, amiben megtalálható a tej, mint összetevő. Valamint, a francia is hivatalos nyelv náluk, így biztos vagyok benne, hogy szoktak tejes tésztákat készíteni.
perempe
addikt
Ez is téma volt; mondták, hogy inkább Quebec-ben beszélnek franciául.
* Brahms: 4. szimfónia *
krizmo_
Topikgazda
Csak arra próbáltam utalni, hogy ahol hivatalossá nyilvánítanak egy nyelvet ott nagy valószínűséggel már a gasztronómia is beférkőzte magát a társadalomba, tehát van tej a tésztában. Ill. én nem vonnék le következtetést abból, hogy egy házaspár mit mondott, hiszen az nem tükröz egy egész országot.
sutszi
veterán
Ahogy korábban írtam róla, feldolgozás után lett egy leves csomag a libából. Ez ma bepattant az edénybe. A hát és mellcsonton kívül egy szárny, zúza és a szív került még bele. A standard leveszöldségeken kívül paradicsom, paprika, fokhagyma került mellé.
A fűszerezés is kissé szabados... de a csípőst nem spóroltam ki belőle... most kipróbálom a füstölt chili-t.
Szóval én #ezt főzöm ma...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Essejó
veterán
És ha jó látom egy öntöttvas netán Pirex cocotte-ban?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
sutszi
veterán
Igen öntöttvas valóban. A Lidl által forgalmazott verzió.
De a Pirex Cocotte se lenne rossz.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Bacusuz
őstag
bocs az offért de hátha. Bosch MUM5 típussal szeretnék kenyérmorzsát készíteni szárazkenyér darabokból.
Elvileg a MUZ45RV1 daráló tartozék lenne ajánlott rá, melynek dióhoz is ajánlott de nekem ilyenem nincs hozzá, viszont a közepes finomságú őrlőtárcsa is ajánlott dióhoz de kenyérhez nem. Próbálta már ezt valaki?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
Bacusuz
őstag
szia, a linkelt kiflis videó Gábor a házipék és az ő előtésztás kenyerét szoktad megsütni?
próbálnék én is összetenni egy könnyebb kenyér és kifli receptet.
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
Beni2360
félisten
Igen a kenyeret mar tobb honapja sütöm nagyom finom. Lehez BL 55-bol is csinalni. De akkor teszek hozzá ha el nem felejtem 2 cs ev sikert. En 2 db olajjal kikent forma tepsibe kelesztem a végén es bevágás utan jól lespriccelem es a tepsi negy sarkaba is megy 2-2 spricc es simán 190 c fokos sutoben 45-50 p ki milyen kérget szeretne sütöm. Igy nem kell gozkepzodessel foglalkoznom. Kivetel utan kap megint spricceket a kenyer. Tegnap lett kész megint 2 db az egyik ment jól foliazva a mélyhűtőbe. Mi kis kenyér fogyasztók vagyunk de meg a 4. nap is finom, nam szarad ki és nem morzsolodik. Mint irtam ha van faced erdemes a csopiban korulnezni.
A kiflit meg nem csinaltam maj jövő heten sütők és abbol lesz a guba. Van tejes meg vajas kiflije is. Van videoja az éjszakai kelesztési modokra is.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
fradi81
veterán
Ha már kenyér fagyasztás, a zacskóba legumizva elrakott kenyér miért lesz ilyen fehér ráadásul ki is szárad. Lehet attól hogy nem elég hideg a hűtő fagyasztó része?
moto g72, Ninebot d28e
Beni2360
félisten
En 2x körbe tekerve légmentesen folpccal teszem el - 18 c a fagyi. Kiveve folpac leszed es racson kiengedni. Ez a kenyer amit irtam valtozatlan állapotból indul. De rögtön kihules utan kell fagyasztani.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
totron
addikt
Finom levest készíteni nem bonyolult. Különféle alapanyagokat bele kell szórni egy lábasba, majd szarrá főzni. Kész.
totron
addikt
Feleseges, meglehetősen gazdag ízvilág önmagában is az ilyen zsír.
Spejzben, 10-tizenpár fokon elvan a zsír is, a benne lévő hús is. Egyes hűtők leengednek a téli időszakban, ha nem fűtenek rájuk kellőképp (még mit nem). Vagyis nem feltélenül a múlt a zsírban tárolás.
krizmo_
Topikgazda
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ettem már rossz levest.
#9716 sutszi
Biztos vagyok benne, hogy ez a leves nagyon finom.
prozodus
őstag
Az is számít, h milyen gyorsan fagy le. Az előző hűtűben volt külön egy gyorsfagyasztó fiókom pl.
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
krizmo_
Topikgazda
Sokszor fagyasztok le kenyeret szeletelve, akkor tapasztaltam ilyet, amikor, nem kimondottan fagyasztóba való zacskó tettem.
fradi81
veterán
Valószínűleg ez a hűtő miatt van, legalábbis rendes fagyasztóládában nem volt ilyen gond ugyanilyen átlagos zacskóval.
moto g72, Ninebot d28e
xavix13
senior tag
Sziasztok,
Baj van, halászlét nem engednek karácsonyi előételnek itthonra, van valakinek ötlete valami könnyű levesre, ami nem halászlé és krémleves? Vagy valami más jellegű karácsonyi előétel ötlet is jöhet, ami megy a töltött káposzta mellé.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
arcsin
senior tag
Sörleves? Piritott, fokhagymás rozskenyérrel kivalo
Ispy
veterán
Sütőtök krémleves, pici csili, pici tökmagolaj, pirított tökmag, zsemlekocka, én levesgyönggyel szeretem. Vagy lehet akár zellerkrémleves, fokhagyma krémleves, brokkoli krémleves, kukorica krémleves vagy egy francia hagymaleves sajtos kruttonnal.
Nálunk sütőtök lesz, de tavaly például hideg fahéjas almaleves volt.
Mondjuk ezek nálunk annyira nem ünnepi kaják, mert egész évben készül mindegyik, de ezeket legalább biztos megeszi mindenki....
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Ispy
veterán
Ja és lesz egy kondér halászlé, apám által, hozott nekem harcsafilét is, mert a pontyot nem szeretem, szóval kérdéses mi legyen, mert megint 10 napig fogok halászlén és krémlevesen élni, nem biztos, hogy van kedvem hozzá.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
krizmo_
Topikgazda
Üdv,
Valamilyen húsleves, ha szeretnél valami különlegesebbet a csirkénél/sertésnél, akkor javaslom a libát/kacsát (szintén kacsa), pont nemrég készítették itt a topikban.
[ Szerkesztve ]
DrDobos
őstag
Nekem a pulykanyak a kedvenc probaltuk mar mindenhogy, de mindig visszaterunk. Illetve lehet libalevest meg nem csinaltunk..
Samsung Galaxy A55 5G
Jó kis palócleves.
Ispy
veterán
Pont most volt nemrég liba leves nálunk, igaz ment a ludas kásába majdnem az egész.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
prozodus
őstag
Algaleves padlizsánnal
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
xavix13
senior tag
Köszönöm a tippeket, ez a kacsaleves jól néz ki, valószínű ez lesz a befutó, amit mindenki hasa bevesz
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
krizmo_
Topikgazda
Beni2360
félisten
A szokásos, halászlé, töltött káposzta, meg bejgli. Holnap valami rantott csirke comb. Kép a többiről nincs.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Beni2360
félisten
A halászlevet úgy főzik, mert annál jobbat úgysem tudnék.
A feleségem töltött káposztát készített.
Én szakítottam a hagyományokkal és a halászlé miatt felszabadult időmben estére bahn-mi szendvicset készítettem. Jó ötlet volt, mert egyrészt sokáig tart, így most volt rá időm, másrészt a retek-sárgarépa saláta rendesen rendberakta a tele gyomrunkat. Igazából azt mondanám ez a keleti hamburger ezzel a húskenyérrel, de messze felette van a hamburgernek ízvilágban.
A húskenyér tényleg melós, sok részből áll össze, de utána csak kikapod a hűtőből és levágsz egy szeletet. Fázisok:
Bocs, hosszú lett, de rég jött be ennyire valami újdonság.
Ha valaki nekiállna, ez akkor egy kipróbált recept: Link
Én hoshin majonézzel kentem meg a bagetteket végül.
A retek-sárgarépa saláta itt van ennek a receptnek az elején: Link
perempe
addikt
szuper!
nekünk is ilyen fehér tálunk van.
* Brahms: 4. szimfónia *
sutszi
veterán
A tavalyi mintájára készült az idei is.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Madoc
veterán
Fürjleves, egészben sült Süllő sáfrányos rizottóval, sós karamellás almáspite pohárdesszert. Kép nincs, felfaltuk
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
krizmo_
Topikgazda
#9742 Beni2360
Halászlé már rég volt nálunk, jó lenne valamikor készíteni.
Bejgli az nálunk is mindig alap.
#9743 Ance
A feleségem töltött káposztát készített.
Nagy kedvencem, majd a 2 ünnep között lesz nálunk is. Friss kenyérrel, sok tejföllel és aprókáposztával szeretem a legjobban.
Én szakítottam a hagyományokkal...
Izgalmas étel. És nagyon guszta is.
Bocs, hosszú lett, de rég jött be ennyire valami újdonság.
Az sose baj! Sőt!
Essejó
veterán
Töltött dagadó.
link
Holnap töltött káposzta, és estére kocsonya készül.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Digitalpimp
senior tag
Húsleves, tepsiben sült hússzeletek és krumpli, meatloaf törtkrumplival, somlói, mákosbejgli.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
Újabb időigényes kísérlet, amit régóta terveztem. Egy 3,5 kilós császárhúst vettem, jó húsosat. A lényeg, hogy ne legyen hosszabb, mint a sütő szélessége. Kapott egy száraz pácot a húsos fele, a bőrére nem tettem semmit. Már fűszerezéskor egy jó nagy sütőpapírra tettem bőrével lefelé, abba lesz csomagolva, így nem veszik el a száraz pác. A fűszerezés után belecsomagoltam, lényegében csak arra kell figyelni, hogy a bőrén lesz végig és a papír ellenálljon a húsból kijövő levek gravitációs mozgásának. Miután becsomagoltuk a sütőpapírba az alufóliába csomagolás következik hasonló elvek alapján. Én a vastag grill alufóliát használtam, abból elég volt egy réteg és szélesebb is.
Sütőbe tepsi, hátha nem sikerült a csomagolás, rá rács, rácsra cucc. 90 fok, 12 óra. Húshőmérővel érdemes ellenőrizni a hőfokot, mint kiderült a sütőm 5 fokot téved lefelé, csak 85 fokos volt 90 fokra beállítva, úgyhogy 95 fokon ment.
Egyébként semmi szaga nincs ennyire becsomagolva, mehet este is. Ha elkészült akkor lehűteni addig, amíg már mehet a hűtőbe. Nem volt időm karácsony előtt, 3 napot állt bent, utána csomagoltam ki.
Tökéletesen puha, szeletelhető cucc. Jól átjárták a fűszerek. Legközelebb még egy kis füsttel megfújom, az jót fog tenni neki, most elmaradt.
Felhasználás:
A nagy részét kockáztam és lefagyasztottam. Sok kínai kaját eszünk, 1 nappal előtte átteszem a hűtőbe és az lesz benne a húsféle.
A korábban linkelt banh-mi szendvics alap húsa a hasaalja, ami nekem túl zsíros, ez jobb lesz bele vastag szeletben, előtte megpirítva a két oldalát.
Vékony szeletre vágva tojás alá tökéletes (ma tesztelve).
Simán megpirítva egy vastagabb szelet valami jó szósszal, körettel, akkor a bőrét is pirítva. Kerestem egy képet példának:
A 3,5 kiló hús 8000 forint volt kb. 9ezres összköltséggel számolva 2500 forint/kg az ára és te fűszerezed, ahogy szeretnéd és nincs benne adalék, ami szép színt ad neki továbbá hosszabban eltarthatóvá teszi, a bolti kilós ára kb. 4500 forint. A barátom, aki a recepted adta azt mondta a hűtőben tartva 3 hétig simán eszik, de csak addig veszik elő, amíg kanyarítanak belőle, utána rögtön megy vissza. Én a nagy részét már lefagyasztottam.
Elnézést, ez is hosszú lett.