Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10151) Ance válasza kr:sz (#10148) üzenetére


Ance
őstag

Jó a minőségük szerintem.

(#10152) Aflamin


Aflamin
tag

[Ezek] sem rosszak. Majdnem mindennap használom.

(#10153) Keef_Lee válasza Essejó (#10150) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Szeretjük, de minden használatnál megállapítja, hogy nehéz neki. (nagy ovális...)

(#10154) Ance válasza Keef_Lee (#10153) üzenetére


Ance
őstag

Én a kesztyűt felejtem el felvenni főzés közben, amikor nagyon keverem az elején és megfogom a fülét. De ez csak egyszer szokott előfordulni max. :D

(#10155) Essejó válasza Ance (#10154) üzenetére


Essejó
veterán

Azt meg hogy? Hisz a fedőt is le kell venni előtte.:Y

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10156) Ance válasza Essejó (#10155) üzenetére


Ance
őstag

Az elején nincs fedő még. :)

(#10157) Essejó válasza Ance (#10156) üzenetére


Essejó
veterán

Biztos jó gyorsan elengeded:DDD

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10158) body007


body007
addikt

Zöldbab kérdésem lenne :B
A zöldbab miért sárga nálunk? És miért hívják vajbabnak (is)?
És az "igazi" zöldbab (nem a sárga vajbab) azt, h hívják? :D

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#10159) Essejó válasza body007 (#10158) üzenetére


Essejó
veterán

Azért zöldbab a neve még a sárgának is mert még éretlenül szedik le.;]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10160) Aflamin válasza body007 (#10158) üzenetére


Aflamin
tag

Paszuly, fuszulyka...

(#10161) Top cat válasza body007 (#10158) üzenetére


Top cat
őstag

Azért zöldbab, mert még a "zöldjét", fiatal, hüvelyes termését hasznosítják.

A szemes bab, szárazbab esetén meg a már érett babszemeket takarítják be.

(#10162) prozodus válasza body007 (#10158) üzenetére


prozodus
őstag

Zöld zöldbab: Van pl a ceruzabab, a laposbab, stb...

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10163) body007


body007
addikt

Na akkor csak igazam volt (mert ez egy vita kérdése volt tegnap), h a zöldbab az az "éretlen" sárgabab :D
Köszi :R

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#10164) prozodus válasza body007 (#10163) üzenetére


prozodus
őstag

Apaaa, a szilva kééék?
Igen.
Akkó ez méér piirooos?
Mer még ződ.

[ Szerkesztve ]

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10165) Mr.Csizmás válasza prozodus (#10164) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

ezt a viccet papagájjal ismertem.

;]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#10166) btraven


btraven
őstag

Hogy kell enni a jégcsapretket?
Ma vettem egyet. De gyanús, mert nem volt jéghideg.

(#10167) Ance válasza btraven (#10166) üzenetére


Ance
őstag

Ha szereted a szendvicsbe a zöldségeket, akkor ajánlok valamit kipróbálásra:

Pucold meg, vágd fel jó vékony csíkokra (ha bejön akkor veszel majd egy julienne-szeletelőt [link] ). Tedd egy befőttes üvegbe és adj hozzá:

3 evőkanál rízsecetet
2 evőkanál cukrot
2 teáskanál szezám olajat
fél teáskanál sót

Úgy a jó, ha ellepi, tehát lehet több a rízsecet (nem olyan erős, mint az ecet), vagy lehet hígítani kicsit vízzel, de akkor enyhébb az íze. Fedőt rá, rázd össze és tedd a hűtőbe 1 napra. Másnap felvágottas, húsos szendvics tetején próbáld. finom lesz.

Ha ez sok volt akkor pucold meg és edd úgy mint a piros retket. :)

Ha bejön és megvan a juliennre vágód, akkor adj mellé sárgarépát ugyanúgy szeletelve. Még jobb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#10168) prozodus válasza btraven (#10166) üzenetére


prozodus
őstag

Simán legyalulom, és vajaskenyér mellé ényhén sózva.

Legyalulom vékony szeletre v zsülienre, lesózom, aztán fogy, ahogy fogy. Hőmérséklettől függően elkezd fermentálódni, és baromi finom. Most is van még itt egy xhetes majdnem fél üvegem, ma este is elfelejtettem enni belőle, mert csak a zellerszár járt a fejemben, oszt fermentálhatja magát tovább.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10169) Essejó válasza prozodus (#10168) üzenetére


Essejó
veterán

Ez rém jó ötlet és ki is fogom próbálni. A család néha kér ilyen retket, de többnyire nem eszik meg és csak a komposztot növeli, de talán így elfogy, meg eltarthatóbb.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10170) prozodus válasza Essejó (#10169) üzenetére


prozodus
őstag

Hetekig elvan, max a hűtőbe kell tenni egy idő után, akkor hónapokat is bír.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10171) Essejó válasza Ance (#10167) üzenetére


Essejó
veterán

Perpill nincs Rizsecetem, ez is jó lehet hozzá?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10172) body007


body007
addikt

Az hogy van, h az Írországban készült vaj olcsóbb a spárban mint a magyar vaj? :U 1100 vs 1500 ft (nem is kicsi a különbség)

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#10173) Digitalpimp válasza body007 (#10172) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

A Spar-nál nem tudom kik határozzák meg az árakat, de teljesen elgurult a gyógyszerük.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#10174) Essejó válasza body007 (#10172) üzenetére


Essejó
veterán

Írországban nincs Rezsivédelem az energia árakra, ezért lényegesen olcsóbb az előállítási költség. :U

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10175) solfilo válasza body007 (#10172) üzenetére


solfilo
veterán

Hm, talán lehet az ír vajon nem próbálja meg a gyártó beszedni az ársapkás 2,8-as tej miatti veszteségeket.
Plusz mivel a 2,8-as ársapkás, gondolom több fogy belőle, mint korábban, így kevesebb 1,5-ös készülhet (feltételezem volt vándorlás a két kategória között), ami azt is jelenti, hogy adott mennyiségű tejből kevesebb zsiradékot lehet kivenni.

solfilo

(#10176) body007


body007
addikt

Hát nem tudom, érdekes teóriák. Elmegyek ma egy másik (magán) boltba és meglesem mennyi a magyar vaj.
A tejre reflektálva. Én csak 2,8-as tejet veszek (zömében a spárba :D) és az S betűset (spár saját budget márkája). Ugyanúgy magyar mint a mellette lévő csak 2/3 áron. Aszem a mizo-n esett le múltkor majdnem az álam (vagy a vérnyomásom...) 700 akármennyi ft 1 liter... :Y Vettem inkább tejport a kv-ba :DDD

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#10177) prozodus válasza solfilo (#10175) üzenetére


prozodus
őstag

He? Mit hoz be rajta, ha olcsóbb a magyarnál???

Sokszor a tömeggyártás olcsóbbá tesz vmit, de amúgy igen, rejtély néha, h miért olcsóbb pl a lengyel alma, mint a magyar, ráadásul pont a "magyar" üzletláncban, stb...

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10178) solfilo válasza prozodus (#10177) üzenetére


solfilo
veterán

A gyártó, ha van valamin vesztesége, akkor megpróbálhatja szétteríteni ezt a veszteségét az egyéb termékein. Mivel az ír vaj gyártója gondolom nem szállít ide tejet, ezért nem érinti az ársapka miatti veszteség sem, amit rátrehelne a vajra.
Természetesen a boltot sem kell félteni, az is szétteríti a veszteségét az egyéb termékeken. Ilyen, mikor a kapitalizmus találkozik a tervutasításos jellegű beavatkozásokkal, durva piaci anomáliák.
Azt, hogy az ársapka miatti veszteség hogyan oszlik meg a bolt és a magyar tejüzemek között, nem tudom.

Én se értem, hogy vernek meg minket itthon a külföldi termékek, miközben mezőgazdaságban kiválóak az adottságaink, nekünk kéne oktatni a környéket.
Elég jó példa szerintem a meggylé, bemész a boltba, legtöbb helyen osztrák meggylevet kapni 500-600 ft-liter ár körül (osztrák fizetéssel szedik, dolgozzák fel), eközben magyar meggylevet alig lehet kapni, Siónak tán nincs is dedikáltan ilyenje.

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#10179) Ance válasza body007 (#10176) üzenetére


Ance
őstag

Ezzel alapvetően annyi a baj, hogy az összes 2.8-as tejet hatósági áron kell árulni. Nálunk az Intersparban a 2.8-as tej a Mizo-ból 10 forinttal drágább, kint a Spar-os.

Essejó: sajnos nem tudom, nem ismerem az ízét, de egy próbát megér. Az a kérdés, hogy illik össze a szezámolajjal.

[ Szerkesztve ]

(#10180) Essejó válasza Ance (#10179) üzenetére


Essejó
veterán

Azt nem tudom megmondani mert szezám olajam sincs. Na max ha leöntök a szezámpasztáról. Szerintem olivát rakok rá most, aztán csak eljutok ázsiai boltba.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10181) prozodus válasza Essejó (#10169) üzenetére


prozodus
őstag

Jut eszembe, kovászos káposztát, répát, (fok)hagymát, egyebet csináltál már?

[ Szerkesztve ]

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10182) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
Topikgazda

Telex: Insta-kompatibilis, egészséges és finom fogás adagonként 400 forintból

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#10183) Essejó válasza prozodus (#10181) üzenetére


Essejó
veterán

Van egy 10 literes csavarkupakos edényem, abba szoktam nyár - nyárvégén dobigálós savanyúságot készíteni.
Illetve nyaranta sok kovászos uborkát, abba szoktam rakni fokhagymát is.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10184) prozodus válasza Essejó (#10183) üzenetére


prozodus
őstag

Na, akkor ismered a dürgést :)

A dobigálóst kovászolod?

Nagyon sok zöldséget lehet kovászolni. A paprikát speciel mondjuk, nem annyira, de szinte mindent.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10185) Essejó válasza prozodus (#10184) üzenetére


Essejó
veterán

Nem.
Kb ez a recept link
Nem tányérral fogatom le hanem a mosogatóba lehet venni műanyg rácsot, nekem az van méretre vágva. link

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10186) prozodus válasza Essejó (#10185) üzenetére


prozodus
őstag

Ja, értem. nekem az ecet és a tartósítók kizárva.

Tudod, mihez jó még ez a rács? Méretre vágni dobozba, és a zöldség ne vizesedik be olyan könnyen alulról.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10187) Essejó válasza prozodus (#10186) üzenetére


Essejó
veterán

Én még Kínai sót is használok olykor.;]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10188) totron válasza kr:sz (#10148) üzenetére


totron
addikt

Alapvetően az öntöttvas monstrumoktól a lábadat, a járólapot, konyhában láb alatt lévő állatokat kell inkább félteni. Gyatrább gyártástechnológiából/minőségbiztosításból fakadó törések léteznek*, de nem gyakoriak. Lidlis szériánál jobban el tudom képzelni, mint egy 10x-es árú Staubnál nyilván. A másik sarokköve a műfajnak a zománc: mennyire könnyű leütni. Ha már 1x öntöttvas, adjuk meg a módját és ne egy multi csatolt tömegtermékeként szerezzük be, én ezt mondom, elegánsabb.
*azokhoz is legtöbbször felhevült állapotra ráengedett hirtelen hidegzuhany kell, mégritkábban repednek maguktól is

Szabadtüzekre ajánlott a zománcmentes verzió, főzni nem tudom miért lenne nehéz benne, lehet, csak nem ajánlott, mert sok vas oldódik be a végeredménybe. Patinás aljjal sütni, pirítani való leginkább. A kettő közötti, párolással is szép pluszzamatokat lehet bele tenni az ételbe, amellett, hogy a komponensek sajátjai is jobban kijönnek, s nehezebben is megy át fővésbe a folyamat.

(#10136) creed33, alu nincs már, káros is volt az egészségre, te sem erre gondoltál nyilván, hanem a ma használatos rozsdamentesekre.

(#10158) body007, van érett állapotában zöld színű zöldbab is.

(#10166) btraven, nincs köze a fogyasztási hőmérséklethez az elnevezésének.

(#10169) Essejó, anyám is bejelentette, hogy vett retket, holott nem is szereti. Ő tudja.

(#10176) body007, engedd el ezeket, még ha olcsón is találsz. Házi tejet kell venni: azon túl, hogy körberöhögi a 2.8-as zsírtartalmat, több irányba is indulhatsz: túró, aludttej, sajt, önmaga.

(#10178) solfilo, EU-ban vagyunk, nem lehet nem korrelálni a környezetünkkel. Akad pár hátulütője... :/

(#10180) Essejó, szezámpaszta <3 <3 <3 Kenterbe veri a slágeres humuszt.

(#10186) prozodus, miért vannak ezek kizárva nálad?

(#10187) Essejó, miben jobb a kínai?

(#10189) prozodus válasza totron (#10188) üzenetére


prozodus
őstag

Allergiák, és messze fel sem soroltam mindet :D Pl. kakaó is.
Meg van néhány, amit egyszerűen csak nagyon nagyon nem szeretek.

Nem tudod, mi a kínai só? :D :D :D Na, nekem az is kizárva :D
(A natglut egyébként.)

[ Szerkesztve ]

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10190) j.bravo válasza totron (#10188) üzenetére


j.bravo
addikt

(10136-ra) csupasz belsejű alu talán nincs (kivéve persze a kotyogós kávéfőzőt, mert az még kapható alu és inox is), de teflonbevonatú alu serpenyőből elég sok modell van... a fórumtárs bevonatosat említett.
Persze tudom, roppant könnyű megsérteni a teflont...

Whatever.

(#10191) totron válasza prozodus (#10189) üzenetére


totron
addikt

Jaaaaaa, hogy AZ a NaGl, hát így már megvan. Nem kell az a szervezetnek. Én is megérzem, meg csalás is, amúgy sem tesz jót, senkinek sem.

(#10190) j.bravo, igaz, az indukciósokhoz való szendvicsszerkezetűekben van alu is.

(#10192) Essejó válasza totron (#10188) üzenetére


Essejó
veterán

Ja szeretem házi humuszt csak a megülepedett szezámpasztát macerás felkeverni.

Kínai só Gyk: Nátrium glutamát (ízfokozó) ;]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#10193) fradi81


fradi81
veterán

Az ilyen tepsinek ártana ha gáztűzhely lángján forralnék benne vizet? Asszony szerint nem kéne :DDD

moto g72, Ninebot d28e

(#10194) Top cat válasza fradi81 (#10193) üzenetére


Top cat
őstag

Ha az asszony szerint nem kéne, akkor ne csináld, mert neked biztosan fog ártani. ;]

Szerintem egyébként torzulna a felülete, az egyenetlen hőtől. Miért akarsz ebben forralni?

(#10195) fradi81 válasza Top cat (#10194) üzenetére


fradi81
veterán

Írta valaki hogy ecet+szódabikarnóba forralás leviszi az égett zsír. Ez olyan nagy hogy bele tudnám rakni a serpenyőt aminek ilyen barna az alja.

moto g72, Ninebot d28e

(#10196) prozodus válasza fradi81 (#10195) üzenetére


prozodus
őstag

A serpenyő alját zsíroldóval szoktam...

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#10197) fradi81 válasza prozodus (#10196) üzenetére


fradi81
veterán

Na akkor próba

moto g72, Ninebot d28e

(#10198) krizmo_ válasza fradi81 (#10193) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Általában nem szokták javasolni, hogy tűzhelyen használjuk a tepsiket. Akkor próbáld ki, ha nem annyira fontos számodra ez a tepsi, mert deformálódhat.

(#10199) fradi81 válasza fradi81 (#10197) üzenetére


fradi81
veterán

Nem jött be

krizmo_
Akkor nem kockáztatok.

moto g72, Ninebot d28e

(#10200) prozodus válasza fradi81 (#10199) üzenetére


prozodus
őstag

Zsíroldót mondtam, nem ilyen pancsokat :))
Mással nekem is van rossz tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.