RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Retro Retro Kocka Kuckó 2024
- Bemutató Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Lalikiraly:] MSI Cyborg 15 - Tényleg Kiborg.
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] [bb0t:] Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Jó a minőségük szerintem.
Aflamin
tag
[Ezek] sem rosszak. Majdnem mindennap használom.
Keef_Lee
senior tag
Szeretjük, de minden használatnál megállapítja, hogy nehéz neki. (nagy ovális...)
Én a kesztyűt felejtem el felvenni főzés közben, amikor nagyon keverem az elején és megfogom a fülét. De ez csak egyszer szokott előfordulni max.
Essejó
veterán
Azt meg hogy? Hisz a fedőt is le kell venni előtte.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Az elején nincs fedő még.
Essejó
veterán
Biztos jó gyorsan elengeded
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Zöldbab kérdésem lenne
A zöldbab miért sárga nálunk? És miért hívják vajbabnak (is)?
És az "igazi" zöldbab (nem a sárga vajbab) azt, h hívják?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Essejó
veterán
Azért zöldbab a neve még a sárgának is mert még éretlenül szedik le.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Aflamin
tag
Paszuly, fuszulyka...
Top cat
őstag
Azért zöldbab, mert még a "zöldjét", fiatal, hüvelyes termését hasznosítják.
A szemes bab, szárazbab esetén meg a már érett babszemeket takarítják be.
prozodus
őstag
Zöld zöldbab: Van pl a ceruzabab, a laposbab, stb...
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
Na akkor csak igazam volt (mert ez egy vita kérdése volt tegnap), h a zöldbab az az "éretlen" sárgabab
Köszi
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
prozodus
őstag
Apaaa, a szilva kééék?
Igen.
Akkó ez méér piirooos?
Mer még ződ.
[ Szerkesztve ]
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
Mr.Csizmás
Topikgazda
ezt a viccet papagájjal ismertem.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
btraven
őstag
Hogy kell enni a jégcsapretket?
Ma vettem egyet. De gyanús, mert nem volt jéghideg.
Ha szereted a szendvicsbe a zöldségeket, akkor ajánlok valamit kipróbálásra:
Pucold meg, vágd fel jó vékony csíkokra (ha bejön akkor veszel majd egy julienne-szeletelőt [link] ). Tedd egy befőttes üvegbe és adj hozzá:
3 evőkanál rízsecetet
2 evőkanál cukrot
2 teáskanál szezám olajat
fél teáskanál sót
Úgy a jó, ha ellepi, tehát lehet több a rízsecet (nem olyan erős, mint az ecet), vagy lehet hígítani kicsit vízzel, de akkor enyhébb az íze. Fedőt rá, rázd össze és tedd a hűtőbe 1 napra. Másnap felvágottas, húsos szendvics tetején próbáld. finom lesz.
Ha ez sok volt akkor pucold meg és edd úgy mint a piros retket.
Ha bejön és megvan a juliennre vágód, akkor adj mellé sárgarépát ugyanúgy szeletelve. Még jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
prozodus
őstag
Simán legyalulom, és vajaskenyér mellé ényhén sózva.
Legyalulom vékony szeletre v zsülienre, lesózom, aztán fogy, ahogy fogy. Hőmérséklettől függően elkezd fermentálódni, és baromi finom. Most is van még itt egy xhetes majdnem fél üvegem, ma este is elfelejtettem enni belőle, mert csak a zellerszár járt a fejemben, oszt fermentálhatja magát tovább.
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
Essejó
veterán
Ez rém jó ötlet és ki is fogom próbálni. A család néha kér ilyen retket, de többnyire nem eszik meg és csak a komposztot növeli, de talán így elfogy, meg eltarthatóbb.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
prozodus
őstag
Hetekig elvan, max a hűtőbe kell tenni egy idő után, akkor hónapokat is bír.
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
Essejó
veterán
Az hogy van, h az Írországban készült vaj olcsóbb a spárban mint a magyar vaj? 1100 vs 1500 ft (nem is kicsi a különbség)
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Digitalpimp
senior tag
A Spar-nál nem tudom kik határozzák meg az árakat, de teljesen elgurult a gyógyszerük.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
Essejó
veterán
Írországban nincs Rezsivédelem az energia árakra, ezért lényegesen olcsóbb az előállítási költség.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Hm, talán lehet az ír vajon nem próbálja meg a gyártó beszedni az ársapkás 2,8-as tej miatti veszteségeket.
Plusz mivel a 2,8-as ársapkás, gondolom több fogy belőle, mint korábban, így kevesebb 1,5-ös készülhet (feltételezem volt vándorlás a két kategória között), ami azt is jelenti, hogy adott mennyiségű tejből kevesebb zsiradékot lehet kivenni.
solfilo
Hát nem tudom, érdekes teóriák. Elmegyek ma egy másik (magán) boltba és meglesem mennyi a magyar vaj.
A tejre reflektálva. Én csak 2,8-as tejet veszek (zömében a spárba ) és az S betűset (spár saját budget márkája). Ugyanúgy magyar mint a mellette lévő csak 2/3 áron. Aszem a mizo-n esett le múltkor majdnem az álam (vagy a vérnyomásom...) 700 akármennyi ft 1 liter... Vettem inkább tejport a kv-ba
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
prozodus
őstag
He? Mit hoz be rajta, ha olcsóbb a magyarnál???
Sokszor a tömeggyártás olcsóbbá tesz vmit, de amúgy igen, rejtély néha, h miért olcsóbb pl a lengyel alma, mint a magyar, ráadásul pont a "magyar" üzletláncban, stb...
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
A gyártó, ha van valamin vesztesége, akkor megpróbálhatja szétteríteni ezt a veszteségét az egyéb termékein. Mivel az ír vaj gyártója gondolom nem szállít ide tejet, ezért nem érinti az ársapka miatti veszteség sem, amit rátrehelne a vajra.
Természetesen a boltot sem kell félteni, az is szétteríti a veszteségét az egyéb termékeken. Ilyen, mikor a kapitalizmus találkozik a tervutasításos jellegű beavatkozásokkal, durva piaci anomáliák.
Azt, hogy az ársapka miatti veszteség hogyan oszlik meg a bolt és a magyar tejüzemek között, nem tudom.
Én se értem, hogy vernek meg minket itthon a külföldi termékek, miközben mezőgazdaságban kiválóak az adottságaink, nekünk kéne oktatni a környéket.
Elég jó példa szerintem a meggylé, bemész a boltba, legtöbb helyen osztrák meggylevet kapni 500-600 ft-liter ár körül (osztrák fizetéssel szedik, dolgozzák fel), eközben magyar meggylevet alig lehet kapni, Siónak tán nincs is dedikáltan ilyenje.
[ Szerkesztve ]
solfilo
Ezzel alapvetően annyi a baj, hogy az összes 2.8-as tejet hatósági áron kell árulni. Nálunk az Intersparban a 2.8-as tej a Mizo-ból 10 forinttal drágább, kint a Spar-os.
Essejó: sajnos nem tudom, nem ismerem az ízét, de egy próbát megér. Az a kérdés, hogy illik össze a szezámolajjal.
[ Szerkesztve ]
Essejó
veterán
Azt nem tudom megmondani mert szezám olajam sincs. Na max ha leöntök a szezámpasztáról. Szerintem olivát rakok rá most, aztán csak eljutok ázsiai boltba.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
prozodus
őstag
Jut eszembe, kovászos káposztát, répát, (fok)hagymát, egyebet csináltál már?
[ Szerkesztve ]
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
Mr.Csizmás
Topikgazda
Telex: Insta-kompatibilis, egészséges és finom fogás adagonként 400 forintból
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Essejó
veterán
Van egy 10 literes csavarkupakos edényem, abba szoktam nyár - nyárvégén dobigálós savanyúságot készíteni.
Illetve nyaranta sok kovászos uborkát, abba szoktam rakni fokhagymát is.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
prozodus
őstag
Na, akkor ismered a dürgést
A dobigálóst kovászolod?
Nagyon sok zöldséget lehet kovászolni. A paprikát speciel mondjuk, nem annyira, de szinte mindent.
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
Essejó
veterán
prozodus
őstag
Ja, értem. nekem az ecet és a tartósítók kizárva.
Tudod, mihez jó még ez a rács? Méretre vágni dobozba, és a zöldség ne vizesedik be olyan könnyen alulról.
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
Essejó
veterán
Én még Kínai sót is használok olykor.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
totron
addikt
Alapvetően az öntöttvas monstrumoktól a lábadat, a járólapot, konyhában láb alatt lévő állatokat kell inkább félteni. Gyatrább gyártástechnológiából/minőségbiztosításból fakadó törések léteznek*, de nem gyakoriak. Lidlis szériánál jobban el tudom képzelni, mint egy 10x-es árú Staubnál nyilván. A másik sarokköve a műfajnak a zománc: mennyire könnyű leütni. Ha már 1x öntöttvas, adjuk meg a módját és ne egy multi csatolt tömegtermékeként szerezzük be, én ezt mondom, elegánsabb.
*azokhoz is legtöbbször felhevült állapotra ráengedett hirtelen hidegzuhany kell, mégritkábban repednek maguktól is
Szabadtüzekre ajánlott a zománcmentes verzió, főzni nem tudom miért lenne nehéz benne, lehet, csak nem ajánlott, mert sok vas oldódik be a végeredménybe. Patinás aljjal sütni, pirítani való leginkább. A kettő közötti, párolással is szép pluszzamatokat lehet bele tenni az ételbe, amellett, hogy a komponensek sajátjai is jobban kijönnek, s nehezebben is megy át fővésbe a folyamat.
(#10136) creed33, alu nincs már, káros is volt az egészségre, te sem erre gondoltál nyilván, hanem a ma használatos rozsdamentesekre.
(#10158) body007, van érett állapotában zöld színű zöldbab is.
(#10166) btraven, nincs köze a fogyasztási hőmérséklethez az elnevezésének.
(#10169) Essejó, anyám is bejelentette, hogy vett retket, holott nem is szereti. Ő tudja.
(#10176) body007, engedd el ezeket, még ha olcsón is találsz. Házi tejet kell venni: azon túl, hogy körberöhögi a 2.8-as zsírtartalmat, több irányba is indulhatsz: túró, aludttej, sajt, önmaga.
(#10178) solfilo, EU-ban vagyunk, nem lehet nem korrelálni a környezetünkkel. Akad pár hátulütője... :/
(#10180) Essejó, szezámpaszta <3 <3 <3 Kenterbe veri a slágeres humuszt.
(#10186) prozodus, miért vannak ezek kizárva nálad?
(#10187) Essejó, miben jobb a kínai?
prozodus
őstag
Allergiák, és messze fel sem soroltam mindet Pl. kakaó is.
Meg van néhány, amit egyszerűen csak nagyon nagyon nem szeretek.
Nem tudod, mi a kínai só? Na, nekem az is kizárva
(A natglut egyébként.)
[ Szerkesztve ]
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
j.bravo
addikt
(10136-ra) csupasz belsejű alu talán nincs (kivéve persze a kotyogós kávéfőzőt, mert az még kapható alu és inox is), de teflonbevonatú alu serpenyőből elég sok modell van... a fórumtárs bevonatosat említett.
Persze tudom, roppant könnyű megsérteni a teflont...
Whatever.
totron
addikt
Jaaaaaa, hogy AZ a NaGl, hát így már megvan. Nem kell az a szervezetnek. Én is megérzem, meg csalás is, amúgy sem tesz jót, senkinek sem.
(#10190) j.bravo, igaz, az indukciósokhoz való szendvicsszerkezetűekben van alu is.
Essejó
veterán
Ja szeretem házi humuszt csak a megülepedett szezámpasztát macerás felkeverni.
Kínai só Gyk: Nátrium glutamát (ízfokozó)
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
fradi81
veterán
Az ilyen tepsinek ártana ha gáztűzhely lángján forralnék benne vizet? Asszony szerint nem kéne
moto g72, Ninebot d28e
Top cat
őstag
Ha az asszony szerint nem kéne, akkor ne csináld, mert neked biztosan fog ártani.
Szerintem egyébként torzulna a felülete, az egyenetlen hőtől. Miért akarsz ebben forralni?
fradi81
veterán
Írta valaki hogy ecet+szódabikarnóba forralás leviszi az égett zsír. Ez olyan nagy hogy bele tudnám rakni a serpenyőt aminek ilyen barna az alja.
moto g72, Ninebot d28e
prozodus
őstag
A serpenyő alját zsíroldóval szoktam...
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
fradi81
veterán
Na akkor próba
moto g72, Ninebot d28e
krizmo_
Topikgazda
Általában nem szokták javasolni, hogy tűzhelyen használjuk a tepsiket. Akkor próbáld ki, ha nem annyira fontos számodra ez a tepsi, mert deformálódhat.
fradi81
veterán
Nem jött be
krizmo_
Akkor nem kockáztatok.
moto g72, Ninebot d28e