RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [bb0t:] Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Melyik vajas-sós süteményből szeretnél sütni? Kéne recept, vagy kép kiindulási pontnak. Mondjuk ha jellegzetesen vajas, akkor az árat a vaj fogja meghatározni, a liszt nem lesz jelentős. Mondjuk ha 250 gramm vaj kell bele akkor ha hétfőn veszed kb. 1200, hétvége felé 1500, köv. héten 1700 és így tovább
sutszi
veterán
#82860288
törölt tag
Megyek szívesen harmadiknak.
Essejó
veterán
Ugyan már, csak a Tefal max az igazi.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
krizmo_
Topikgazda
Csirkemell felvágott
Hozzávalók:
~ 500 g csirkemell
- 1 db vegeta natur leveskocka
- 1 dl tej
- Só, bors
- Sajt ízlés szerint, ki is hagyható
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázom, a leveskockát feloldom meleg tejben, majd a fűszerekkel együtt hozzáadom. Ezt követően botmixerrel, vagy aprítóval rámegyek, és végül hozzákeverem az apró kockákra vágott sajtot. Majd szorosan betekerem sütőzacskóba úgy, mint egy szaloncukrot, és vízben kifőzöm kb. 1 óra alatt elkészül.
Most este készítettem, és reggelig a vízben hagytam kihűlni, így nem lesz annyira száraz.
Miután kicsomagoltam meghempergetem borsban.
Frissen sült kenyérrel és zöldségekkel vacsoráztunk belőle:
Frissentartó fóliába szoktam betekerni, és így tárolom a hűtőben, majdnem 1 hétig eláll.
Költségek:
- Csirkemell: 500 g ~ 730 ft
- Fűszerek, tej: ~ 100 ft
- Sajt: 100 ft
- Energia költség: ~40 ft
Összesen: ~970 ft
~ 650 grammos felvágott lett ebből a mennyiségből.
krizmo_
Topikgazda
Ez nagyon jó, tuti kipróbálom, köszi a receptet!
Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
perempe
addikt
Mindig érdekelt, hogy hogy készülnek ezek.
Inkább enném ezt, mint a boltiakat.
* Brahms: 4. szimfónia *
Madoc
veterán
Antonious
lelkes újonc
A boltiban a csirke egészben van, mármint ami a csonton maradt. Az van ledarálva, hőkezelve ízesítve.
Jó étvágyat!
A házi viszont tényleg fincsi, mert tudod mi van benne!
fradi81
veterán
Ehhez tudsz adni leírást? Tetszik az állaga, gondolom az íze sem rossz
moto g72, Ninebot d28e
Tudsz adni forrást normális sonkapréshez? Köszi!
Madoc
veterán
Házi csirkemellsonka sonkaprésben
Előkészítési idő 0,5 óra
Főzési idő 2 óra
Teljes idő 26,5 óra
Hozzávalók
1 kg csirkemell
18g só
Bors
1dl víz
4g porcukor
Sajt, olivabogyó, uborka, pritaminpaprika, fokhagyma, stb..
Elkészítés
A hús kétharmadát apró kockákra vágjuk, a többit ledaráljuk. A sót, borsot, cukrot keverjük össze a vízzel, majd keverjük hozzá a feldarabolt hússal. Tegyük bele egy aprítóba és zúzzuk egy picit össze. Jó ragacsos masszát kell kapnunk.
Ezután töltsük bele a a sonkakészítőbe a húst,tegyünk hozzá közben sajtot olivát vagy amit szeretnénk látni, érezni a sonkában, rétegenként nyomkodjuk meg alaposan. Ezután tegyük rá a fedelet és hagyjuk állni 1 napig a hűtőben.
Másnap a állítsuk 85fokos vízbe a prést és abáljuk a húst 2 órán át, majd vegyük ki a vízből, hagyjuk kihűlni. Pihentessük. Másnap szeletelhető.
-----Shared with Cookmate-----
Az állaga mint a bolti csirkemellsonkáé, a borsot nem kell sajnálni tőle. Lehet készen kérgezni is törött borssal, pirospaprikával.
Én innen vettem anno. De vannak rozsdamentes kerek álló prések olcsóbban, szerintem azok is jók lehetnek.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Ez nem csak egy 3-4 napig van el hűtőben? (nincs benne tartosító)
Nekünk meg 1 kilónyi cucc kitartana vagy 3 hétig..
[ Szerkesztve ]
Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
Köszi! Amit használsz az nem engedi be a vizet a cucc mellé ugye? Arra gondoltam egy sonkaprés kiválóan használható egy szuvidáló rúddal, lehet játszani a hőmérsékletekkel. Ha nem megy be a víz akkor még vákuumozni se kell.
Essejó
veterán
Van ilyen is link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Madoc
veterán
A hús mellé nagyon minimálisan be tud menni a víz. Jól össze szoktam szorítani. Nem ázik ki, nem lesz íztelen
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Madoc
veterán
1 hétig simán birja. 3 gyerek mellett tovább itt még soha nem tartott.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Köszi! Látod előnyét a teflon bevonatnak? Az nem kapható, ezt találtam helyette, ami nem teflonos: [link]
Madoc
veterán
Nincs összehasonlítási alapom, nem tudom. Nemigen ragadhat bele a simába sem szerintem. Az enyémből tökéletesen kijön a felvágott is meg ha sütőbe húskenyér szerűséget csinálok akkor az is.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Essejó
veterán
Szerintem ők gyártják link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
krizmo_
Topikgazda
Nagyon szívesen!
#9409 perempe
Próbáld ki, nagyon egyszerű elkészíteni.
#9410 Madoc
Én se most készítettem először, mivel mostanában nagyon megdrágultak a minőségi felvágottak, így gondoltam jól jön egy ilyen recept.
Igen. Ott nem lehet kapni.
Madoc: köszi, akkor lehet az lesz.
[ Szerkesztve ]
Essejó
veterán
Bocsi azt nem néztem, hogy a legkisebb épp csak Előrendelhető.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Mandulalisztet (extra finom) honnan tudnék rendelni macaron készítéséhez?
Itt találtam de 2300 Ft a pk
https://cukraszdiszkont.hu/termek/mandulaliszt-extra-fine-1000g/
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
krizmo_
Topikgazda
Üdv,
Aldiból/Lidlből szoktam beszerezni, macaron készítéshez érdemes mindig átszitálni a mandulalisztet, de nem tudom most mennyiben kerül, mert kb. hetente változnak az árak.
AssAssynn
őstag
Marinált heringfilét hogy fogyasztják? Magában, vagy azt még el kell készíteni?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
krizmo_
Topikgazda
Magában, nem kell már elkészíteni.
AssAssynn
őstag
Köszi. Tehát akkor olyasmi, mint a ruszli, megeszem kenyérrel pl?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
krizmo_
Topikgazda
Igen. Milyen, és hol vetted, amúgy?
[ Szerkesztve ]
AssAssynn
őstag
Lidl-ben van most, 2926ft/kg áron, vakumos, lé nélkül.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
bugizozi
őstag
Lidl-ből vettük legutóbb, párom leszitálta, de azt mondja nem az igazi, azért szeretne egy ilyet kipróbálni.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
krizmo_
Topikgazda
Mi volt a baj vele?
krizmo_
Topikgazda
Köszönöm!
AssAssynn
őstag
Megkóstoltam, nem rossz, habár szerintem a ruszli finomabb.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
krizmo_
Topikgazda
prozodus
őstag
Sztem házhozszállítással kéne büntetni, mikor vki ilyenekkel éhes embert izgat...
Mert több, mint guszta!
Receptet!
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
sutszi
veterán
Hát ez nagy kedvencem.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
sutszi
veterán
Sült liba káposztával és édesburgonyával.
Ez most nem lesz olyan nagyon részletes recept leírás...inkább étel ötlet... Mivel most volt Márton nap ami tipikusan a libák nagy napja a gasztronómiában ezért egy ilyen menünek pont aktualitása van.
Először is a Lidl-ben meglehetősen jó áron adják az egész libát. 3500Ft/kg. Figyelembe véve hová tartanak az árak, egy igen jutányos... Cserébe számolni kell azzal, hogy a liba az nem csibe súlyban játszik... Szóval meglehetősen nagy jószágot kell hazacipelni. Mi ezt meg is tettük szombat reggel és este fel is dolgoztam a dinoszauruszt...potom 2 óra alatt...
Cserébe lett 2 igen komoly méretű mell, egész comb, szárny összeállítás. A szív, nyak, zuza, mellcsont és hátcsontból egy levescsomag. A máját külön fogom ínyenckedni valamikor.
És éppen most sül a libatepertő/zsír...
Az egyik comb, mell, szárny kapott egy pácot. Kicsit hasonlóan a BBQ oldalashoz... Dobtam hozzá kakukkfüvet, és egy provencei fűszerkeveréket, ami bazslikom kakukkfű, de főleg rozmaring.
Majd 110fokon 4 órát pároltam. Ennek letelte után levettem róla a fóliát és 160 fokon légkeverésen. Közben fölé dobtam egy sütő lemezen egy fél vöröskáposztát. Így együtt mentek 2 órát még.
A libát fél óránként ellenőriztem és locsolgattam.
Miután a libát kivettem a káposzta kapott még kb 30-40 percet... Itt már csak érzésre csináltam, hogy puha legyen a belseje...
A káposztát érdemes hagyni lehűlni... Különben nagyon nehéz lesz vele dolgozni. Én türelmetlen voltam...ezért is emelném ezt ki.
Szóval ha már csak langyos a káposzta akkor felvágjuk cikkekre.
Ami ezután következik a káposztával azt inkább belinkelem az eredeti helyről.: [Youtube - Lidl Főzőiskola Széll Tamással ]
További köretnek édeskrumpliból készítettünk pürét, amire úgy emlékszem volt már korábban recept... Így ezt most nem részletezném.
Végül pedig a tálalás következik:
Azt azért hozzátenném, hogy a comb csak azért került a képre, mert jobban mutat. De a mellcsíkokkal ettem meg és bőven elég volt.
Időben ez most elég combos volt...
Feldolgozás 2-2,5 óra. Az elkészítés is kért legalább 2,5 óra figyelmet.
A mai ebéden kívül a hétfő kedd biztosan kijön belőle a comb két részéből. A szárny és a mell fele marad még ami tovább 1 étkezés lehet 2 főre. Szóval 5-6 tányér kijön a comb, mell, szárny trióból.
Árat nehéz most ide számolni, ez nem éppen egy budget fogás... de annyit nagyjából megtippeltünk, hogy ha a zsírt, tepertőt, az aprólékot és a szétbontott részeket külön vettük volna...akkor az egész libára költött összeg kb duplájába került volna... Szóval minden relatív...
2500-3000Ft / adag körül becsülhető mindent egybe véve.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
#82860288
törölt tag
Van itthon elérhető olyan márka fűszerekből, ami elég sok fűszert lefed, és kis műanyag vagy üveg tárolókban kapható és nem arany árban mérik?
Amikor nézek youtubeon főzős vagy konyhai rendszerezős videókat, akkor rengetegszer van az, hogy kirántja a fiókját és van benne 50 db fűszer és mindegyik helyes kis üvegben.
Ilyesmi kellene nekem is, a lényeg lenne egyrészt az uniformitás, a másik pedig hogy legyen elérhető pár alap és pár különleges fűszer is.
#82860288
törölt tag
Pont ilyesmik kellenének.
De a Metro az nem vállalkozóknak van?
Megnéztem az online áruházat, de azt írják ott is, hogy az árakat csak a vállalkozással rendelkezők nézhetik meg.
#82860288
törölt tag
Ha a nem kedves hangyák belemásztak a rizsembe, azzal mit tudok kezdeni?
Mert max átteszem más tartóba meg majd átmosom, de esetleg más?
Nem kell kidobni, ugye?
Essejó
veterán
Akkor ezt olvasd el link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
AssAssynn
őstag
Nem gondolom, hogy bármi bajt tudnak vele csinálni, max lekakilják, de azt meg lemosod. Gondolj arra, hogy aratás előtt hány állat csócsikálja meg az aratni valót.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
Mr.Csizmás
Topikgazda
ikeás sima kajásdobozok, cukor, só, rizs, müzli mind abban van.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Beni2360
félisten
Beteszed egy fazékba és folytod rá a vizet. A hangyák feljonnek a víz felszínére. Lehalaszod vagy kilocskolod őket majd tepsiben megszaritod a rizst olyan 60 c fokon.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
#82860288
törölt tag
Igen, nekem is a kaki jutott eszembe.
De akkor meg kell tanulnom kimérni adagokat pontosan, mert mindig találomra szoktam a mennyiséget használni.
Meg akárhányszor átmosom a rizst, az utána mindig szétfől, még ha kevés vizet használok, akkor is. Nincs állaga, egyszerűen szétmállik.
Nem tudom ezen segíthetne-e valami pontos recept vagy rizsfőző?