Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
silentkiller
senior tag
válasz
ForRedGlory #98114 üzenetére
Ez a futurisztikus lakópark merre van? Nem tudok rájönni: Lurdy környéke vagy a XIII. külső része?
-
silentkiller
senior tag
válasz
TODI1111 #95875 üzenetére
Ezt most olvastam az iPhone 11 Pro arányáról. Ha ez igaz, úgy megválaszoltam a kérdést.
The sensor is 4:3. So to take a 16:9 picture it only uses part of the sensor, resulting in a lower resolution image. The 4:3 image is the highest possible resolution. You can crop it to 16:9, and get the same result that you get shooting at 16:9. -
silentkiller
senior tag
iPhone 11 Pro-n a natív 16:9 arány végül is egy 4:3-ad crop? Tehát elképzelhető valamiféle minőség romlás az első arány használatakor? Érdemes maradni a 4:3-on?
-
-
silentkiller
senior tag
Kissé “eretnek” gondolat, de hosszú évek iOS-e után iPhone 11 Pro-ról (esetleg) szeretnék Androidra menni és a legfontosabb a kamera produktuma, úgy miben gondolkodhatok?
-
silentkiller
senior tag
Kedves Mindenki!
Szeretném jelezni, hogy a friss Camera+ 2 iOS-en nemcsak háttérben, hanem teljes bezárás után is megőrzi a preseteket!! Tehát végre ki tudom használni az iXS fotós képességeit úgy, hogy nem kell állandóan állítgatni a (nekem defaultban kifejezetten meleg) WB-t hanem ha véletlenül lerakod vagy bezárod, a WB és sok más is változatlanul marad! -
silentkiller
senior tag
-
silentkiller
senior tag
iOS-t használók segítségét/tanácsát szeretném kérni: olyan fényképező app-ot (nem filtert!) keresek amellyel előre be lehet állítani, hogy a gyárinál hűvösebb fehéregyensúlyt használjon a képek készítésénél. A Camera+ 2 tud ilyet csak alapból az is a melegebb alapbeállítást használja és minden alkalommal át kell álltani.
Előtörténet: régebben Samsung S-eket használtam, azóta hiányoznak a szaturált de inkább hűvös színek az iPhone X produktumából, amely inkább melegebb fehéregyensúlyt használt default. Próbáltam Snapseed-del is, azzal lehet batch módosítás de az már - az én olvasatomban - kép editálás, amit nem szeretnék.
Ötlet?
-
silentkiller
senior tag
válasz
silentkiller #84881 üzenetére
Akkor a lista amit ajánlottam a user-nek:
S8/S8+ vagy S9/S9+,
HTC U11 vagy U12,
Huawei P20 Pro,
Google Pixel 2/XL,
esetleg Mi 8.Nagyjából most ez a "felhozatal" ha a iPhone X-et szeretne cserélni valami jobb kamerás telefonra?
-
silentkiller
senior tag
Adott egy user aki S4-S7 között az összes androidos Samsung-ot használta. Pár éve iPad-et használ, így kapóra jött az S7 után egy iPhone X (cégesre iPhone 8-at használ). Szeretne visszatérni androidra (az iOS bizonyos munkamenetek korlátozottsága, valamint az XS kevésbé innovatív megoldásai miatt), neki a legfontosabb a kamera és a legalább 1, de inkább 2 napos használati idő. Az ár nem számít, ha kiszáll az X-ből szinte bármelyik készüléket újonnan meg tudja belőle venni. Én ezeket ajánlottam neki, mint pool, amiből érdemes lenne választania (nem sorrendben):
Samsung S8 - akksiban jobb, mint az S9
Google Pixel 2 (és XL) - itt a SOT-ban nem vagyok biztos, hogy elég lenne neki
HTC U11
Xiaomi Mi 8
Huawei P20 Pro - nem vagyok biztos a kamera képességeiben, hogy előrelépés a X-hez képest.Mit hagytam ki a listából? Nektek mi lenne a preferenciátok?
-
silentkiller
senior tag
Igazság szerint elégedett vagyok vele csak van egy workflow amit elég nehezen tudok megoldani iOS alatt. Nem tragédia csak az Android “tudta” a fotók mappába helyezését app-szinten az iOS-nél pedig ez a “mindent egybe” kicsit megnehezíti a munkám bár már erre is találtam app-ot (Utiful).
-
silentkiller
senior tag
Hamarosan leváltanám az iPhone X-emet, jól vettem ki a "szavaitokból", hogy mondjuk egy Pixel 2 és S9 mellé vegyem fel a Mi8-at is, mint lehetséges "versenyző"?
-
silentkiller
senior tag
Köszönöm, megnéztem, gondolom ez az Enlight Quickshot?
Én is szívesen visszatérnék az iOS-re (most iPad-en használom) de egyszerűen nem tudok felülkerekedni az iOS borzalmas fotó workflow kezelésén. Van egy Camera Roll, a mappák végül is csak "linkek", minden ömlesztve, semmi komolyabb rendezési lehetőség. Talán az Utiful app ebben segítség mert az valóban eltávolítja a képet a Roll-ból és iCloud sync-es is de...
Szóval, ez még mindig visszatart attól, hogy az Android helyett iOS-t válasszak telefonnak.
-
silentkiller
senior tag
válasz
silentkiller #73112 üzenetére
Tud valaki esetleg erre válaszolni? Tehát a tapasztalatok alapján az A1-nek hasonlóan gyors működésű fókusza van, mint mondjuk az S6/S7-nek?
-
silentkiller
senior tag
válasz
alienpapa #72441 üzenetére
A Sport Shot-ot ajánlom figyelmedbe. 22 hónapos, örökmozgó rosszaságánál kiválóan működik normál fényviszonyok között is.
-
silentkiller
senior tag
válasz
Aryon87 #72211 üzenetére
w333 által linkelt GC de már a "no black screen"-es mert az xda-n többen panaszkodtak, hogy U11-en fekete kép van a második indításnál. Én csak ezt a verziót tesztelem, mert mire az S7-re jöttek ki a jobb GC-k, addig pont eladtam azt és U11 lett
Én is meglepődtem az U11 + GC eredményeken és még nem is kezdtem el használni! Lassan RX100 kategória
-
silentkiller
senior tag
válasz
silentkiller #69833 üzenetére
Köszönöm a véleményeket, továbbra is a HTC U11 a befutó, a másik "véglet" a Xiaomi A1 de közéjük került a Honor 9.
-
silentkiller
senior tag
válasz
Aryon87 #69829 üzenetére
Nekem nagyon tetszenek a HTC U11 képei de a Honor 9-cel elbizonytalanítottál
sőt, most nagyon nézem a Xiaomi A1-et ami pár nap múlva kapható (harmad annyiért, mint a HTC U11 és fele annyiért, mint a Honor 9). Valóban ekkora lehet a minőségbeli különbség? Jelenleg S7-et használok.
-
silentkiller
senior tag
DXO-nál járt az új iPhone 8 és iPhone 8 Plus, az eddigi legmagasabb pontszámot kapták. Csak nem értem, miért?
-
silentkiller
senior tag
válasz
Laza... #52269 üzenetére
Mi5/Mi5s páros nem győzött meg? Netán az OnePlus 3? Én most ezekkel szemezgetek az S7-esem helyett (amiről állandóan kiderül, hogy nem is annyira rossz telefon)
Az elsőnél a B20 hiánya (akár a 128-as GB-os változatot nézem), a másodiknál a bővíthetőség ami visszatart.
-
silentkiller
senior tag
válasz
tirszin #51517 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen egy picit zajosabb, mint az ami most van az S7-nél, hogy belenagyítva minden vízfestmény. Az OP3-nál a RAW képeket is érdemes megnézni, a magyar tesztnél elérhetőek. Az i7-től pedig többet vártam, vagy legalábbis azt gondoltam, hogy lesz előrelépés 6s-hez képest (tény: kevesebb fénynél az i7 jobb az OIS miatt mint a 6s)
-
silentkiller
senior tag
válasz
silentkiller #51514 üzenetére
Összehasonlítottam a OnePlus 3, Apple iPhone 7 és a Samsung S7 tesztképeit. S7 tulajként le a kalappal a OP3 kamera képességei előtt, lehet, az lesz a következő nem a i7...
-
silentkiller
senior tag
iPhone 7 camera test
-
silentkiller
senior tag
válasz
ToniSoprano #51176 üzenetére
Itt találsz iPhone 7 fotókat amelyeket egy user készített. Én is nagyon várom a telefont de ezek a képek nem adták el nekem. A fehéregyensúly megint túl melegre mér (lásd bőr tónusok) és rengeteg a kiégett rész az erős kontrasztú (pl.: fehér) felületeken.
-
silentkiller
senior tag
válasz
siskad #46117 üzenetére
Én nagyot csalódtam benne (még S5-nél teszteltem sokat) mert "kamuzik" a szoftver. Kiír mindneféle beállítást amit a paraméterek alapján megadok neki aztán a végén ha megnézed az EXIF fájlt, akkor nem az
fabatkát sem ér... arról nem is beszélve, hogy tavaly az S6-om úgy melegedett tőle, mint egy rezsó.
Nekem a gyári app tökéletes S6-on és most már S7-en, de ha kell kell valami komolyabb appa egy-egy speciális szituációra, akkor csak ezt használom (szinte az összes ingyenes/fizetős appot korábban végigpróbáltam).
-
silentkiller
senior tag
Makro teszt, beltér, minden alap beállítás:
i6s - Direkt
S7 - DirektNapközben próbálok majd kültéri képeket is lőni ugyanazokkal a beállításokkal és pozicionálással, mindkét készüléken.
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
silentkiller
senior tag
válasz
BigBlackDog #41381 üzenetére
Köszönöm a pozitív visszajelzéseket!
Szerintem nagyon sokféle, látványos képet lehet készíteni az S6 szériával, elképesztő a fényereje az optikának, így a mélységélesség is (mindenféle trükk nélkül is) szuper, a fénymérése pedig jobb, mint amit eddig bármilyen kamerás mobilban próbáltam.
Az én Edge-em IMX, tehát Sony szenzoros.
A vásárlás után a telefon tárcsázójába beírva a következő kódot: *#34971539# az ISP Ver Check alatt megtalálható a szenzor típusa.Sajnos, azért én is árnyalom a képet mert ez a "zsírkrétás" dolog nekem sem tetszik annyira, mondjuk a részletgazdaság azért így is megmarad. A tihanyi utcakép HDR-ben készült (gyári kamera app HDR on), nem tudom, hogy milyen egyéb szoftveres módosítást végezhet még a szoftver de lehet, emiatt van egy icipicit a minősége a többi alatt... viszont élőben is elragadó volt a látvány, így gondoltam a HDR megfelelő lehet az komplikált fényviszonyok miatt.
A levendula a levendulás fagyizó előtt készült Tihany főutcáján, próbáljátok ki az ottani fagyikat, megéri
-
silentkiller
senior tag
válasz
BigBlackDog #41002 üzenetére
Ilyen szuper leírás alapján, amit készítettél, nem is csoda
-
silentkiller
senior tag
válasz
#42308056 #40998 üzenetére
Mert az is (FV-5), szépen kiír mindent aztán mást csinál
Beállítottam és azt hittem, hogy majd jól ISO100-on fotózok napfényben, később észrevettem, hogy szépen állítgatta belátása szerint az ISO-t, pedig ilyet még a gyári app sem tesz meg... sajnos, felejtős.
Nekem ez vált be, szerintem, nincs ennél jobb manuál kamera Androidra (rosszabb, viszont van bőven).
-
silentkiller
senior tag
válasz
BigBlackDog #40971 üzenetére
Megkaptam a saját S6 Edge mellé a BB Q20 Classic-ot, mint vállalati "póráz"
Melyik programot javaslod feltenni a fotózáshoz vagy gyári app-pal lövöd ezeket a szép képeket?
Hamarosan készülök egy S6E vs. BBQ20 fotó csatára
-
silentkiller
senior tag
válasz
ForRedGlory #40772 üzenetére
Jó képek lettek! Mégsem adod el?
-
silentkiller
senior tag
válasz
S e t h #40461 üzenetére
Csodaszép a kislány!
Filózom én is a negyedik Nótatán de az itten S6-os képek mindig elbizonytalanítanak, pedig ugyan az a szenzor (elvileg az N910F és N910C ugyan azt a Sony-t használja, bár itt a fórumon erről megoszlanak a vélemények, valaki szerint: N910F Sony, N910C ISOCELL)... a méretről már nem is beszélve: most S5-öst használok. -
silentkiller
senior tag
Néhány kép az elmúlt napokról, Mezőtúr és környéke...
Virágba borult fa - Direkt link
Nyílik a lila orgona - Direkt link
Virágzik a cseresznye* - Direkt link
Fehér orgona - Direkt link*észreveszitek a potyautast?
Samsung Galaxy S5 gyári kamera app, érintetlen képek.
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
silentkiller
senior tag
válasz
BigBlackDog #38834 üzenetére
csudás! Ne fájdítsd a szívem...
-
silentkiller
senior tag
válasz
BigBlackDog #38786 üzenetére
Aztaa, ezek csodás képek! Nagyon jó az ISO "összehasonlítás", köszönjük! Lassan nekem opt-in lesz a Classic-ra
-
silentkiller
senior tag
válasz
BigBlackDog #38759 üzenetére
Wow! Nekem az S5 mellett még egy BB Bold-om van de gondolkodom, hogy lecseréljem erre... már nagyon vártam. Hogy látod, van előrelépés a kamerában a BB Q10-hez képest vagy nagyjából ugyan az a szenzor?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Gran Turismo
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Motoros topic
- Autós topik
- Formula-1
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia