Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pkaresz
őstag
Szia!
Egy Sony X, XZ n is működne a Pixel kamera App?
Van aki esetleg próbálta?
Pixe XL lesz szolgáltatónál, szerinted, szerintetek?
Annó a Nexus4 et a Telenornál vettem.
Sorry a sok kérdését!!
Előre is köszönöm!Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Aryon87
félisten
Sejtettem hogy ez lesz. Mindenkepp megy ma vissza a korabbi, az akksit is valami szivja. Konkretan 7 ora alatt -80%...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
DaWehun
tag
szándékosan nem fogok írni sem nevet, sem képet linkelni! az a baj, hogy néhányan túlságosan is elvakultak itt. nem értek a fotózáshoz valami hatalmas szinten, de szerintem ennek a topiknak pont nem is az a lényege, legalábbis elvileg, hogy profi fotókat másoljanak be az emberek, csak ahogy elnézem már kezd átmenni ebbe. mellesleg ha elolvastad a hozzászólást akkor gondolom ez is megragadta a figyelmed: bár lehet csak felhasználótól függ... amit arra értettem, hogy lehet pont annál a felhasználónál sikerült csak így a kép és lehet, hogy csak 1-2 esetben fordult elő ez amit írtam. csak a poén az, hogy még azt a silány minőségű képet is az egekig magasztalták.
(#53098) gipsztigris nem is arra szerettem volna rávilágítani, hogy ne legyenek kikiáltva nagyon jó és nem túl jó képek, mert bőven van akié kiemelkedik a többi közül és egyébként világos, hogy mi a fórum lényege, csak nagyon ráállt a topik 1-2 márkára és 1-2 felhasználó képeire, holott szerintem rengeteg más ember is csinál jó képet azon az egy két telefonon kívül amivel itt a nagy nép fényképez. viszont ezekről szó sem esik. jó pár oldalt visszanéztem mielőtt elkezdtem olvasgatni ezt a fórumot és már jóval azelőtt olvastam mielőtt kiraktam az első képemet. lehet, azt gondolod, hogy fel vagyok háborodva amiért nem ír senki semmit az én képeimre, de hidegen hagy, mert nekem tetszenek úgy ahogy vannak. tetszenek más felhasználó képei is, csak mondjuk nem úgy állok hozzá, hogy egyből a hibákat keresem benne.
[ Szerkesztve ]
...
-
Aryon87
félisten
Persze, nincs vele gond. Es az a max amit az idojarasi viszony mellett ki tudtam hozni.
Azert nem bannam ha G4-ek, es a tobbi telo is jelentkezne ugyanebben az idojarasi kornyezetben... Sztem mas se lett volna annyira jo, holnap viszont lesz teszt a mistani, es korabbi verzioval is.Amugy en se tudok mindig reagalni, ha meg igen, 90%-ban mindenkiere szoktam.
A like opciot en is tamogatom, sot like, dislike es a ketto kozti allapotot raknam be "average" neven (ha nem tevedek az atlagosat jelent )
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Sablonos tema lesz: templom, torok szobor, meg esetleg masvalami + fa/virag.
Pkaresz: a fenykepezok teljesen mas kategoria, en a tobbi mibil kepessegere mennek most kivancsi azonos kornyezetben, mint ami nekem volt ma.
Amit te irsz az teljesen mas.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
gonosz
Ha mar a korabbival jobbat keszitek, akkor egyertelmu, hogy hol a gond.. Nekem meg az a lenyeg hogy minel jobb kepek szulessenek. Rakaptam a fotozgatasra, holott fel evvel ezelott xartam bele, es csak otthon kattintgattam. Pedig jo szorakozasXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Jaja. fokepp az esztergomi (v10c) erdelyi es hollandiai (v10e) kepek. (v10d es v10e verziosak mar biztos hogy kamera szempontjabol nem jok..)
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
Vagyis, jelen esetben az újabb verzió ami jobb.. Ejj...
Hogy a templomnál miért lett ilyen a két kép, kérdőjel, ugye a HDR mind2 esetében bekapcsolt, és az E esetében a szakadozó felhőzet a befolyásoló tényező.
Viszont az E-nél működik az az app, amit már évek óta használok.. Marad ez, míg a Nugátot meg nem kapjuk.. És a nyári képek zöme + a hollandiai képek is a régebbi verzióval készültek, emlékeim szerint pozitív véleményezésekkel.
Bármi is legyen XDA-n erre, tuti root-ot igényel
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
De igen, a 10e a régi, a 10i az új
És a templomos kép az új verzión győzőtt, míg a régin szétesett.Ezért kéne 2 olyan G5, amin ez a két verzió fellelhető, mert azonos időben kellene a képeket készíteni. Másfél óra difi van, mivel az LGUP begebaszolt..
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Neki a 10d van fent, ami nálam szintén nem volt nyerő a képek minőségénél, ott is vissza kellett mennem a korábbira.
bkaresz: én már nem tudom eldönteni..
a szobroknál mintha az E élesebb lenne, főleg a háttérben lévő sárga leveleknél látniXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
-
tirszin
senior tag
Ez alapján a részlet alapján egyértelmű, hogy a V10E.
Ebben a verzióban visszafogottabb a zajszűrés/élesítés művelet. A V10i-nél nagyon csúnyán belenyúl, ha lenne emberi arc a képen ezzel még műanyag bábusabb lenne.Egyébként azért jött ez a jelenség most ősszel elő, mert kevesebb a fény, magasabb ISO-kon készülnek a képek, eleve jobban látszik a G4, G5, V10 zajosságból fakadó hibája. Nyáron él jobban ez a rendszer.
Pont ezért ne várj nagy csodát egyik szoft. verzióval sem. Az a baj, hogy zajos a szenzor és ezt próbálják elfedni az LG-nél, hol agresszívebben, hol kevésbé.
Ha erősen zajszűrsz és utána még éles képet is szeretnél, annak pont az lesz az eredménye amit a G5 csinál, és igen, a G4-nél ez nem ennyire erős beavatkozás, ezért látjátok picit szebbnek a képeit, de ezt már korábban írtam is.
Én épp ezekért váltottam a G4-ről, kár érte, pedig egyébként nagyon jó eszköz lenne. A G5 szóba se jöhetett, mivel a jobb szenzor helyett az szoftveres trükközés mellett döntöttek, ami eddig sem volt nyerő.Pár év, és lesznek itt olyan mobilok, amik ISO 800-on is verni fogják zajban a mai ISO 100-akat.
[ Szerkesztve ]
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
ToniSoprano
addikt
Köszi, tényleg rájöttem az G4 éjszakai trükkjére legalábbis remélem
Aryon87 megnéztem az első képet 150-es isot használtam és 1/8-as záridőt. Ekkora záridőt még kézből simán ki lehet tartani, nekem 1/4-es záridőt nem nagyon sikerült, sok kép mosott lett régebben. És 150-200 iso körül még nem zajosak a képek. A gyári automata felnyomja 600-ig az ISO-t még tök sötétben is ezért lesz zajos és túlvilágosított/sokszor kiégett a kép nagy térben fotózva.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Konnyu ez a snapseed program. Alapveto dolgokat tud, csak meg ra kell jonnom, mi mire valo. Mert sztem ez a kep ugy szuletett, hogy nyomtam en mindent
-
Arcképgyáros
-
Arcképgyáros
Nem, a kamerára voltam kíváncsi, hogy majd mire számíthatok a manuális mód terén.
Látom, a Snap camerát használjátok többen is, majd én is fölrakom az alkalmazást, ha N5X birtokosa leszek.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Aryon87
félisten
Akkor 100% biztos ez mar. En is igy gondolom.
Econ: azt mar csak poenbol csinaltam. A novenyes volt amit komolyabban vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Arcképgyáros
Mármint... Izé...
Jó, értem, hogy a gyárit preferáljátok, és a képeitek alapján én is úgy gondolom, hogy kiválóan teljesít az app.
Nem erre voltam kíváncsi, de pontatlan voltam.
Máshogy teszem fel a kérdést:
Ha netán kedvem támad nagyon szélsőségesen játszadozni a manuális beállításokkal, milyen program az, ami a N5X-ben jól teljesít?[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Aryon87
félisten
-
törölt tag
Nekem ezek már nem tetszenek, túl műek, nagyon giccsesek,. A szemeben semmi értékük nincs az ilyen képeknek, ilyen erős túlszínezéssel és vignettálással (bár itt legalább nem lett sávos, mint az előzőnél...) bármilyen gyatra fotóból lehet ilyen "szépet" varázsolni.
Magával a szerkesztéssel nincs bajom, ha jól van csinálva, de azt nem értem én sem, hogy az ilyenektől miért esik le az álla egyeseknek.
-
törölt tag
Nem is arról van szó, hogy csak a valósághű képek tetszenek, mert például ez sem az, mégis nagyon szép szerintem.
Igazából nem téged akartalak vele támadni, mert írtad is az elsőhöz, hogy a poén kedvéért csináltad. Inkább a többieket nem értem, hogy mitől tetszik nekik annyira.
Lehet jó egy agyonszerkesztett kép is, ha kreatívan, okkal van csinálva, de azt nem tudom, hogy abban mi annyira lehengerlően szép, hogy egy – valljuk be – alapból elég érdektelen képre ráteszünk ilyen effekteket, főleg, ha erősen a minőség rovására is megy.
De hát kinek a pap...
[ Szerkesztve ]
-
MikulasB
tag
Pedig a lumia 950 is szerintem baromi jó ajánlat. Én szerettem a wp-te pedig csak egy 520-am volt az 5X előtt. Kamera telefonnak tök jó, én úgy tudom a kamera alkalmazásba is azért elég jók a manuális beállítások. Ha valaki nem alkalmazásbuzi csak az alap dolgok kellenek neki, simán lehet alternatíva.
Na lényeg a lényeg, kizárólag kamera szempontjából jó választás lehet.
Burt1793: N5X is 160 körül indult, azt hiszem Media-ba még mindig annyi.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/144773729@N02/eSX556
-
Burt1793
veterán
Szegény S7.
Azért az árnyékban lévő leveleket nem szereti ez sem.Őszi levelek, amíg még fent vannak.
Samsung Galaxy S7
-
Burt1793
veterán
Nekem a színek nem tetszenek sokszor, vagyis nem teljesen valódiak, ami sokszor viszont mégis jó. Amúgy itt fújt a szél rendesen, csoda, hogy a levelek ilyen épek maradtak, ügyes ez az automatika, jól bánik a záridővel.
Holnap lesz egy kis időm, ha jó idő lesz, csinálok pár képet a városban, hogy ne csak G4-et lássatok.(#53293) tirszin: A RAW-os nagyon szép, a másik elég gyenge, ahhoz képest (szerintem), de amúgy az is bejön.
[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
Persze, hogy nyert a Pixel kamerája. A képminőség 90%-ban a szenzoron múlik, addig amíg túl nagy pixelsűrűséggel dolgozik a konkurencia, nem fog tudni jobbat kihozni, akárhogy trükközik is szoftveresen.
Ki kellene jönni már lassan valami 16:9 arányú, 12Mpx-es, 1/2" szenzorral, az simán verné a Pixelt.
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
tirszin
senior tag
Nemmmmm, már ezek a képek is túl műanyagok.
Úgy látom, itt szinte mindenkinek a túlsimított képek tettszenek.
Mondjuk ez sem véletlen, ha mobil fotókon szocializálódik az ember szeme.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest