Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Wa2x: látom a kép lázba hozott. S4 zoom-mal csináltam már vagy 30-40 ilyen képet, arcképnél jön a legjobban az optikai zoom. Szívesen linkelnék, de tudom, hogy a fotóalanyok semelyike sem örülne neki. Viszont kb. ugyanez a szint. Nem próbálnál ki egyszer egy zoom-ot? Na nem az enyémet
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
válasz Quasi_modo #26353 üzenetére
Sajnos lehet korlát egy OS, vegyünk példának most egy MacBook laptopot!
Fel tudják rá tenni a Windows 7-et, viszont 1-2 driver nem lesz jó, tehát vagy nem fog működni pl. a WiFi, vagy csak nagyon rosszul.
Ugyanez előfordulhat telefonnal is. Itt a példa, PureView technológiát nem kevés időbe sikerült a Nokiának összepárosítani a WP8-al, és még mindig nem tökéletes. -
Bozek
nagyúr
válasz Quasi_modo #26353 üzenetére
Majd a Microsoft megírja a saját telefonjaira a driver-t rendesen.
-
Wa2x_
veterán
válasz ForRedGlory #26356 üzenetére
Kíváncsian várjuk!
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
legiaap
félisten
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Wa2x_
veterán
válasz ForRedGlory #26360 üzenetére
Azért nézték ki, mert kva nagy, nem azért mert nincs elterjedve!
A képek nekem tetszenek, kíváncsi lennék napos időben is rá.
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
legiaap
félisten
válasz ForRedGlory #26360 üzenetére
A képek széle felé már mos azért rendesen.
Nálad sem hosszú életűek a telefonok, ahogy elnézem.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
MR007RM
addikt
válasz #18001664 #26352 üzenetére
Ebben a méretben semmi értelme fotózgatni. Sok helyet fog és ronda. Az hogy a másik esetleg rondább lenne hasonló helyzetben ne okozzon örömet.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
S e t h
nagyúr
válasz ForRedGlory #26356 üzenetére
Lesz teszt,lesz teszt????
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
félisten
-
legiaap
félisten
-
Marshall Monitor vakuval - HTC One
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
félisten
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Akkor én is egy pár hasonlót (34MP) ahogy ígértem. Mondjuk ezekhez nem adom a nevem.
víztorony 1
víztorony 2
víztorony 3M Ennél próbáltam módosítani, de feladtam(a klónozást ). Nem egy időben voltunk és nem ugyanott álltam, és a szaros fehér felhők is bekeményítettek.
lakóház
A feleveleim szerintem jobbak az 1020 fotókon látottaknál.Ezt a kettőt a Flickr-emről. Utólag egy picit sem módosítottam rajtuk.
falevelek
játszótérTudtam hogy elszúrom az elsőket, de most linkeltem először onnan. Szoval legközelebb melyik lehetőséget válasszam? Az elsőt a képet választottam, talán a fórumhoz valót kellene?
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
válasz #18001664 #26372 üzenetére
Mikor te voltál még nem volt befehéredve annyira az ég. A beállításokkal mindig lehet változtatni, úgyhogy a színek nálam most nem tényező. A leveleiden viszont mintha lenne valami plusz, hozzám képest, amit le kéne vakarni. Na nem bántásból, nekem a zöld leveleid nem jönnek be annyira. Gondolom ezen fognak dolgozni a kamera szoftveresek.
Én egyébként nem a gyári szoftvert használtam és a csúszkáim is be voltak lőve előre. Szemmelvertem kezdés előtt.
Tényleg a kontrasztom magasra volt lőve, lehet azért is égett be az ég a kelleténél jobban.
(#26373) YamatoVTEC: 34-38MP -nél már sokminden előfordulhat egy adott fényhatás mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Quasi_modo
nagyúr
Na most legalább aki kíváncsi, összehasonlíthatja a két kamerát.
valami
-
MR007RM
addikt
válasz Quasi_modo #26375 üzenetére
Ügye jobb a 808? Mond hogy jobb...léci..
-
MR007RM
addikt
válasz novinyul #26378 üzenetére
Nálam az ég be volt égve, mert.....na mondanám legközelebb. A másik a felevelek színe és részletessége. Aztán nem egy időben voltunk......a fotók sarkai hol mosottabbak szerinted? Pont az a dolog amit még a kezdetektől nem tudtak eddig megoldani. De majd a Microsoft megoldja.
-
MR007RM
addikt
válasz Quasi_modo #26382 üzenetére
Jézusom mit tettem. Ma este senki sem mer bekapcsolódni. A titánok harca mindenkit elijeszt?
Nincs kéznél véletlenül egy jó fotód? Akár csajos, nincs élet itten.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MR007RM #26383 üzenetére
Nem, csak valamibe érdemes belemenni, valamibe nem
Várható volt, hogy egy kiforrott technológia ( 808 ) jobb lesz, mint egy belépő példányos ( 1020 ).
Tele van gyerekbetegséggel még, de ha nem is lesz ettől az állapottól sokkal jobb, nekem akkor is tökéletesen megfelel
Ha komoly képet akarok csinálni, arra úgyis ott a Pentax. -
Blyan
félisten
Amúgy érdekes, a 808 300DPI-s képeket lő a 1020 meg 72DPI-seket. Ez ugyanakkora felbontásnál nem kis különbség ám.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
MR007RM
addikt
-
irgum
addikt
Véletlenül találtam egy régi képet i5-el amit nem raktam be ide. iPhone 5 Panoráma
Plusz egy régi-új kép a templomról 5S-el. A múltkor többet lőttem mint amennyit mutattam. iPhone 5S módosított kép
Egy low light kép kézből 5S-el: kép
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Érdekes ez a panoráma, mert az alja zajos, sőt a bal alsó saroktól nem messze van valami feketeség, az amúgy micsoda?
Meg amit még sosem láttam iPhone panorámás képeknél van egy elcsúszás a piros autónál.
Az 5S-es kép az jó lett, bár ott is zajos kicsit már az alsó rész és a bal oldal.
A low light meg totál gáz.[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
irgum
addikt
válasz legiaap #26389 üzenetére
Úgy vágta le a panoráma szélét, hogy benne hagyott egy darabot ahol rosszul mozgattam a telefont. Akkor csinálja, ha kicsi a hiba. Ilyenkor nem ollózza le az alját vagy a tetejét. Az elcsúszást is a remegő kéz okozza.
A low light kép nekem bejön, mert kevés fényhez képest tűrhető, főleg ha nem zoomolunk bele. Szerintem állat lett!Szerk: Jó ez a teszt. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
mrszitya
senior tag
válasz novinyul #26378 üzenetére
Nem valószínű, hogy szoftveresen túl sokat tudnak faragni már a 1020-on, kamerában egyelőre a 808 marad az etalon szerintem (is). De azért így sem rossz (sőt), meg pár dologban előre is léptek vele. Másrészt lesz még komoly PureView-teló a jövőben is.
Remélem Bogék a 808-at is beletervezik venni majd az összehasonlító tesztjükbe az aktuális csúcsmodellek mellett...
-
Lall
veterán
válasz Quasi_modo #26375 üzenetére
"Én egyébként nem a gyári szoftvert használtam és a csúszkáim is be voltak lőve előre. Szemmelvertem kezdés előtt."
Mert így aztán ismét releváns az összehasonlítás. Ettől függetlenül, én is úgy vélem jobb képeket lő a 808 (ez BobTail képein is látszik). Egyelőre! Aztán az x év alatt csiszolnak még a 1020-on is, ez nem kérdés.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Szergely83
tag
808 vs 1020: csak külföldi oldalak tesztjeire tudok hagyatkozni, de általában két dolgot figyeltem meg:
- a 1020 képei zajosabbak, ugyanakkor sok esetben szembetűnően élesebbek. Gondolom ez főleg a képstabilizátornak köszönhető a 808-cal szemben.
- a 808 színreprodukciója mérföldekkel jobb a 1020-nál. A 1020-as erősen túlszaturált, plusz sokszor pontatlan színeket rögzít.A zajosságot nem gondolom nagy problémának, mivel 41 megapixelen sem a 808, sem a 1020 képei nem arra valók, hogy 100%-ra nagyítva nézegessük, a felbontást leskálázva (nem feltétlen a gyári 5mp-re hagyatkozva, utólag) már nem szembetűnő a zaj.
A színeknél már nagyobb a gond, ezen a téren viszont lehetséges, és szükséges is lenne a javítása a 1020-nak.
Egyébként kíváncsi lennék egy auto vs. manual awb összehasonlításra is a 1020 kapcsán.
-
MR007RM
addikt
válasz Quasi_modo #26397 üzenetére
Szerintem nem konkrétan a telefon típusra gondolt, hanem a WP képkezelő részére. Van pár gyermekbetegség ami fokozatosan javulgat, változik pozitív irányba.
Érdekes volna egy androidos vagy egy sailfish os-al kijövő pureview, mert akkor láthatnánk az adott os(meg a programozói) mennyire kamera barát-e. A symbi az volt. A WP nem igazán, de már mindegy a Nokia erre a részre rizikózott. Aztán átvedlett fokozatosan Microsofttá külsőleg-belsőleg egyaránt. Hogy ez kinek számít kinek nem az meg szubjektív. Remélem a fejlődés itt azért nem fog megállni.
(#26398) Szergely83: Van abban valami amit mondasz, én is így érzek.
[ Szerkesztve ]
-
Szergely83
tag
válasz Szergely83 #26398 üzenetére
Most nézem mit írtam, awb a francokat, wb természetesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest