Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
válasz Tuninger #15799 üzenetére
Én is tolnék még egy kis kontrasztot, meg az élességen is állítanék egy kicsit, de nem találtam olyan kamera alkalmazást, amivel ezt meg tudnám oldani. Camera FV-5-öt próbáltam, elvileg lehet állítani kontrasztot, szaturációt, meg élességet is, de én semmi válatozást nem vettem észre, hiába tettem mindent maxra (pl. Wave-nél a mindent maxra tolás drasztikus változást okozott - ami többnyire csak ártott a képnek), szóval szerintem csak "dísz" beállítási lehetőségek.
Persze utólag gépen könnyen lehet orvosolni, de számomra az lenne az igazi, ha már úgy készülne a kép, hogy ne kelljen rajta utómunkát végezni.
Ha esetleg valakinek van tippje ilyen kamera alkalmazásra, akkor ne tartsa magában!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Tuninger
addikt
Szerintem nagyon jól használható, én sokat szórakoztam vele androidon. Sajnos az iOS-es verzió nem tud annyi mindent.
szerk: aztán csak finoman, elég mindenből csak egy picit feljebb tolni, mert ami a kijelzőn jól fest, az monitoron már sok. Pici kontraszt, pici szín, pici melegbe tolás, pici élesség, és sokkal jobb lesz a kép érzetre!
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
-
rizso
addikt
válasz Tuninger #15802 üzenetére
Kösz a tippet, de elsősorban továbbra is kamera alkalmazást keresek, amin belül tudok állítani a paramétereken
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Tuninger
addikt
A második kettő a szokásos színvonal
Az első kettő: én azt vettem észre hogyha földön lévő levelekre akarsz élességet állítani, akkor elmásznak a színek (egyébként hitelesbe, csak hidegbe)
Ha maradni akarsz az "eye-candy" színeknél ilyen esetben, akkor lock AE/AF egy közeli szürke fa törzsére. Így fotózva a leveleket, a kép kap egy meleg tónust.Vagy használj ProCamera appot, amiben gombnyomással tudod lockolni a fehéregyensúly, viszont még tudsz játszani a fókusszal, és a világossággal.
Kérdés: ezek közül egyik sem HDR?
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
A fakónak "mondott" színek ellenére nekem az első 2 jön be inkább. Vhogy jobb, tökéletesebb fotó látszatát kelti bennem, ha a többihez hasonlítom. Nem minden csak a szín. Megasztán ott sem voltam.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
-
Tuninger
addikt
"GG Nokia/Lumia 920, köszi hogy itt voltál, majd talán legközelebb..."
Lőttem egy pár éjszakai fotót iPhone 5-el. A képekhez nem nyúltam, így jöttek ki a telefonból:
250-es busz
250-es busz mégegyszer
150E
"Dohányzásra kijelölt hely"
Árnyékok
Prielle Kornélia 55-1
Falevelek Gyári kamera app, ISO2500
Falevelek, NightCap, ISO250[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
válasz Tuninger #15820 üzenetére
Hú ezek nagyon jók, de tényleg. Akkor most hivatalosan az iPhone lő este mindenképp a legjobbat,(ha a 808-ast nem számítjuk bele)? Én speciel visszanézve a legutóbbi éjszakaimat (pár utcakép), hát kicsit máshogy gondolkozunk beállításilag, de talán azért is, mert máshogy működik a két teló beállításilag, kamerailag. Nyilván az adott fény is számít, ott ahol vagy mennyire tud segíteni. Nálad szinesebbek a fotók és világosabbak is, amit én egy kicsit le szoktam szorítani a lámparaj miatt, hogy lehetőleg a fotón ne legyen seholsem összefolyás. Ezért felvállalom néha hogy egy kicsit akár sötétebb tónus és dinamika legyen(fény és kontraszt le) egy megfelelő határon belül. De azért még lehet nem tudok mindent és tudnám jobbra is állítani magamhoz képest. Talán van még pár apróság amit még nem vettem észre. ISO 50-ben nem szeretek állítgatni, mert eddig nehezebbnek tünt, de legközelebb megnézzük azt is. 80 meg mondjuk 125, 250 meg ilyen köztes csak automata iso-nál lehetséges. Ha legközelebb olyan helyen leszek nyomok még egy sorozatot.
Jó az a fotó progi az biztos.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Tuninger
addikt
válasz MR007RM #15823 üzenetére
Az a baj, hogy az iPhoneon NINCS állítási lehetőség. A NightCap appal annyit kapok, hogy állíthatom a záridőt 1/20-1s között, olyan megkötéssel, hogyha kiégne a kép, átveszi az irányítást az automatika, felülírva az általam megadott értéket.
A világosságot és a fókuszt érintéssel határozom meg, vagyis ahova nyomok a képen, az lesz a "nulla" pozíció fehéregyensúlyt, fókuszt, expozíciót nézve. Vagyis nincsenek csúszkáim, nem tudom fixre állítani az ISOt, nem tudok kontraszton sem babrálni.De mivel a képi paraméterekkel tudok utólag is játszani....
Sőt, ha 645pro appal készítem a képet, az 22MB-s .tiff-et ment, kevesebb post-processzel, és sokkal pontosabban lehet rajta mindent állítani mondjuk egy Adobe Lightroommal. +1 EV-t úgy lehet rápakolni a .tiff-es képekre utólag, hogy a zajszint szinte nem is változik...
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
-
irgum
addikt
Hát nem gyönyörű? Volt már, de most Camer+ programmal újra élesztettem.
link iPhone 5
-
MR007RM
addikt
válasz Tuninger #15832 üzenetére
Igen az utóbbi erkélyes ellenfényt végül mint effektet bemagyarázva magamnak legyintettem rá. Na ilyenkor jöhet le vkinek az hogy a készítő nem fotós fejjel kattintott csak úgy. Utólag azért törtem is a fejem vajon a beállításnokban mivel javíthattam volna ezen, de azért feltöltöttem, mert így sem rossz a kivehető részletek miatt, amik lentebb megfigyelhetők. De az egészet nézve nem egy tökéletesség. Köszi az észrevételt.
-
zed juron
aktív tag
Itt van egy pár N8-al készült kép.
-
MR007RM
addikt
válasz zed juron #15834 üzenetére
Jó sok fotó. Még nekem is megvan az N8(sosem fogok megválni tőle). Jól bele voltam őrülva mikor vettem, most a 808 a nyerő nálam a minőség miatt(és a symbi miatt köztünk szólva .) Bár a lényeg mindig az amit megjelenítesz, megörökítesz és sok év után visszanézel!
[ Szerkesztve ]
-
zed juron
aktív tag
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Három éjszakai szerintem extrém módban.
Itt mondjuk ilyen sötét volt az égbolt, vagyis eredeti fényhatás. Az alul lévő fénykört az elsőnél mondjuk elszúrtam és némi bemozdulás is érezhető.
fotó 1
fotó 2Itt meg a valódi fény több, világosabb egy kicsit minden. A panel házsor legtetejét elvileg a valóságban majdnem teljes sötétség borította.
fotó 3
Most ennyire sikerültek. Egy hídról nyomtam. Néha berezgett mikor egy kamion elment mellettem.MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
Azért ehhez egy teljes mozdulatlan letámasztás vagy egy állvány szükséges, és egy jó progi. Szóval a gyakorlatban azért nem egyszerű, lőttem is párat mire összejött rezdülés nélkül. Pár év múlva egy csúcskategóriás telefon mellé már nem fog kelleni drága fényképező, mert előbb-utóbb minden gyártó így vagy úgy kiügyeskedi a maga módszerével a most még elképzelhetetlent. Amúgy köszi. A makró fotók eddig iPhone-on sikerültek a legjobbak! És az a minőség amit az iPhone elér a PV technika nélkül szerintem nem semmi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest