Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz Jobergy kft #4149 üzenetére
Igen, itt ez a bevált. Ezt sosem értettem, h mi előnye származik vkinek abból, ha nem egyenes úton jár?
Nem fogjátok fel, kedves vállalkozók, h szép lassan azt az időt éljük, h nem nektek vannak adu-ászaitok, hanem a melósoknak??? Nem tetszik? Fogjuk magunkat, és megyünk. Ti meg nézhetitek a huszonmilliós csodagépeiteket...
Szóval, olyan halálosan titkos, h nesze paraszt xxxx forint/óra, 3 tengely maró/hajtott szerszámos eszterga/szikra/köszörű/élhajlító. -
zolikaDB
veterán
válasz Jobergy kft #4152 üzenetére
A közösség nevében: fenti kérdésre miért nem érkezett válasz? Nyugodtan kérdeztem: órabér, gép, munka jellege.
-
-igu-
addikt
válasz Jobergy kft #4152 üzenetére
Kedves Jobergy kft!
Úgy látom, nem igazán érted a dolgokat.
Elmondom.
Lassan.
De csak egyszer.Az ajánlatod hiányos, az alábbiak szorulnak kiegészítésre:
- munkakör (esztergályos, marós, huzalos, tömbös, lézervágó, élhajlító, köszörűs stb.);
- munkakör más szempontból (gépkezelő, beállító, programozó, gyártástechnológus stb.);
- elvárt tapasztalat/végzettség minimuma
- gépek/vezérlések típusa, amikre embert keresel;
- munkadarabok átlagos méretei, anyagminősége;
- a munkadarabok előfordulási gyakorisága (egyedi alkatrészek, kis sorozatok, sorozatgyártás, tömeggyártás);
- műszakok száma;
- bér (a versenyképes jövedelem, mint kifejezés nem opció jelen esetben);
- egyéb juttatások felsorolása, ha van (étkezési jegy, Erzsébet utalvány, SZÉP kártya, kafetéria, utazási/lakhatási támogatás);
- néhány szó a cég profiljáról.Minimum ennyi kellene ahhoz, hogy elküldjem az önéletrajzomat, mellékelve a további kérdéseimet.
... és igen, így nézne ki egy álláshirdetés (máshol így is néz ki).Az megint más kérdés, hogy te csak egy közvetítő vagy, és nem mersz kiadni semmilyen infót a kezedből, nehogy megkerüljenek. Tudod, ez benne van a pakliban, de lehet ám úgy is hirdetni, hogy a feltételeket ismerteted, de a konkrét munkahelyről nem árulsz el olyasmit, ami alapján az egyértelműen beazonosítható, így bevéded magad, hogy megkaphasd a közvetítői jutalékodat (vagy a folyamatos pénzedet) a kiszervezett melós után.
... és igen, azok, akik értenek ahhoz, amit te csinálsz, ismerik és használják ezt a módszert.Tudom, hogy még mindig a válság hatásait nyögjük, és kell a pénz a te családod eltartására is - éppen ezért fogadj el tőlem egy tanácsot: vagy csináld jól, amit csinálsz, vagy hagyd a francba és menj el dolgozni.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
nchelp
tag
#4154 mindent visz, az évtized hozzászólása Az utánuk jövőkkel is mélyen egyetértek
nchelp
-
-
-igu-
addikt
válasz Jobergy kft #4159 üzenetére
Semmi baj nincs a fent komment stílusával, ellenben azokkal a közvetítő cégekkel annál több, akik valós állásajánlat nélkül gyűjtik az önéletrajzokat.
Tisztában vagyok azzal, hogy új cégként nehéz befogni a nagy halakat, kizárólagos szerződést kötni velük úgy, hogy nincs a tarsolyban pár száz önéletrajz. De az akkor sem megoldás, amit ti (is) csináltok. Tudod, mi nem adatok szeretnénk lenni egy adatbázisban, nem csak tételek egy listán. Dolgozni szeretnénk, eltartani a családunkat - emberek vagyunk érzésekkel és igényekkel. Jobb esetben több évtizedes, szerteágazó szakmai tapasztalattal és múlttal. Talán picit többet érdemelnénk annál, mint amit tőled kaptunk eddig - úgy, hogy te (ti) belőlünk, a mi munkánkból éltek. Ez utóbbival nincs is baj, belátom a szükségszerűségét, magam is dolgoztam kiközvetített alkalmazottként, és büszkén állíthatom, hogy mindhárom oldal (a közvetítő, a munkahely és én) meg volt elégedve egymással.
Az, hogy te közvetítőként pont arra nem térsz ki (a sok egyéb, fentebb már említett hiányosság mellett), hogy mi a szerződés jellege (kiközvetített alkalmazott), az szinte mindent elmond a hozzáállásotokról. Merj írni egy állásajánlatot! Egy igazit, és visszakapod (részemről legalábbis) azt az alap bizalmat, amit tegnap elvesztettél. Mutassak mintát?Ha viszont nem tudsz felmutatni egyetlen valós ajánlatot sem, akkor kénytelen vagyok ismételni magam: vagy csináld jól, amit csinálsz, vagy hagyd a francba és menj el dolgozni.
PS: a tisztelet nem alapértelmezett. Ki kell érdemelni, akárcsak a bizalmat. Nekem csak egy nick vagy egy fórumon.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
zolikaDB
veterán
Normális stílusban??? Ember... Se nem káromkodott, se nem KIABÁLT, nem vétett helyesírási hibát, és még csak bántó szavakat sem használt. Kvázi: nem várjuk el, h összedobj egy rendes hirdetést, nem érted iguana szavait, hiszen kaptál tanácsot, és látjuk, nem megy. Nincs ezzel baj.
Tudod az a baj, h te nagyon bután gondolkodsz. Olyanon lovagolsz, ami 5 hozzászólással ezelőtt sem volt idevaló.
Volt olyan kőműves főnököm, akit jobban tiszteltem, mint a phd-s professzoraimat a főiskolán. Nagy tévedés, h tanulni kell.
Amennyiben nincs egyéb szakmai tárgyalnivalód a szakmai hozzászólókkal, a többiek nevében is megkérlek, h keress más topikot. És: ismerve engem, finom voltam s nőies...[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Kedves Levente!
Mielőtt elbúcsúzol tőlünk, egy kérdésemre válaszolhatnál még: Attilának miért van több cége bejegyezve hasonló cégprofillal? Szerintem egy is elég - ha jól csináljátok.
[ Szerkesztve ]
-
SirTom
tag
válasz Jobergy kft #4163 üzenetére
válaszok nélkül senki se vesz komolyan, megpróbálom én is: órabér, géptipus, elvárt túlóra, szállás, szerződés időtartama?
Ha nincs konkrét ajánlat, ajánlom az expressz.hu-t ott majd megtalálunk a többi ajánlat közt, ez egy kibeszélős fórumNincs más hátra mint előre
-
BÁ Nutrition
addikt
nem lehet az hogy magyarországon azért alacsonyabbak a bérek mert mondjuk mi ilyesmiket gyártunk: [link]
ebből hiába lesz mondjuk 20 óránként valszeg akkor se lesz annyi haszon mint mondjuk ha egy ilyenből 10et: [link]néha gondolkodom meló közben hogy hogy a franba tudnak külföldön mondjuk 4x annyit adni. nyilván nem abból fakad hogy az államnak leadózod a különbséget, ill a főnök, tulaj annyit benyel
nyilván nem azonosak a feltételek ezen a szinten sem, de más oka is lehet, mint mondjuk a fentiekyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
SirTom
tag
válasz BÁ Nutrition #4165 üzenetére
azért alacsonyak a bérek, mert az álláshirdetésekben nincs feltüntetve a fizetés, ha fel lenne tüntetve, nyilván oda menne mindenki ahol többet raknak a markába(vagy nem mindenki ilyen?
Nincs más hátra mint előre
-
zolikaDB
veterán
válasz BÁ Nutrition #4167 üzenetére
Fura nép a magyar... Nem is feltétlen ide tartozik, meg nem magyarázat, de sokszor nincs tisztában a képességeivel. Tudjuk ugye, h a nagyon hülye sokszor okoskodik, de pl. sok okos meg "gyáva"... Nem mer kérni, és ezt keményen kihasználják. Engem is köpködtek azért, h miért annyi az annyim. Pedig én csak használtam a számat. Mondjuk a képességeimmel tisztában voltak, tettem le az asztalra, de a lényeg, hogyha teszek, akkor tartom a markom.
-
SirTom
tag
válasz BÁ Nutrition #4167 üzenetére
Szerintem kialakulna egy egészséges árverseny, én hozzászoktam Angliában, hogy fizetés szerint listázom a marós állásokat, a magasabbal kezdve. Meglepődtem mikor kiváncsiságból otthoni oldalakat böngésztem, hogy nincs seholsem fizetés feltüntetve..
-
kpityu2
őstag
Ez azért van, mert két választásod van: Minimálbért kapsz rendes bejelentéssel, vagy rendes bért, minimálra bejelentve. Egyiket sem írják bele a hirdetésbe.
A helyzet szemléltetésére mindig a pár éve, a BKV által a buszokon kiragasztott hirdetést szoktam említeni:
Munkatárakat keresünk. Amit kínálunk: bejelentett teljes munkaidős állás.A BKV ugye kvázi állami vállalat, ha pedig egy hirdetésben ki merték írni pozitívumként, hogy bejelentett, az szerintem jól szemlélteti a magyarisztáni viszonyokat.
Egy másik hirdetésben pedig egy gépipari munkaadó ezt írta egy ügynöki álláshoz :
Juttatások: mobiltelefon, céges autó, laptop.Már csak egy lépés és a CNC-s hirdetésekben ez lesz:
Juttatások: marógép, tisztítókefe, törlőrongy.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kpityu2 #4170 üzenetére
nem egy olyan ügynöki munka van itthon hogy semmit nem kapsz, ha viszel bizniszt kapsz jutalékot, ha nem akkor nem
pl biztosítás, lakáspiac
se telefon, se kocsi, de még csak minimálbérre se jelentenek be...
ehhez képest:Juttatások: mobiltelefon, céges autó, laptop. egy korrekt cég
nyilván a fenti helyekre kényszerből mennek el akik ott vannak és azonnal koccolnak mikor van bármilyen más meló..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
kpityu2
őstag
válasz BÁ Nutrition #4171 üzenetére
Azért a munkaeszközt juttatásként feltüntetni sajátos gondolkodásra vall. Egy ilyen cégtől aligha várhat sok jót az ember.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
-igu-
addikt
válasz Jobergy kft #4163 üzenetére
Részemről az utolsó hozzászólás a témában:
Tegyük fel, hogy szeretnél autót venni. Előfordult ez már sokunkkal, azért példálózok ezzel. Azt tudod, hogy Ford Focus-t keresel, max. 4 éveset, max. 100e km-rel, ezüst- vagy grafitszürkét, nem alap, hanem min. első szintű csomaggal, x.x milliós lélektani határig az árat tekintve.
Látsz egy hirdetést: "Eladó autó Győr-Moson-Sopron megyében".
Ennyi csak, ill. mellette egy telefonszám.Te felhívnád?
[ Szerkesztve ]
-
SirTom
tag
-
Levi123
senior tag
Helló!
NCT201 windows verziónál a maró programot használva, hogyan kell főprogramból alprogramot hívni? A DOS-os verziónál NCT90M működik, de ennél nem tudom, hogy kell betölteni az al és főprogramot.
Vagy a 201-es változatnál a transzformációs eljárás nem működik?
Köszi a segítséget előre is!
Levi
-
nchelp
tag
majdnem...
[ Szerkesztve ]
nchelp
-
shaft72
tag
Sziasztok!
CNC-s céget keresek fúrósablonok előállításához, bútoripari felhasználásra. Csak pár darabra lenne szükségem mindegyik darabból (kivetőpánt sablon, derékszög sablon, előfúró, ilyesmi...). Szerintem nem is szükséges, hogy fémből legyenek, valamilyen keményebb műanyag is megteszi. Ebben az esetben milyen árakkal kalkulálhatok, vagy ilyenkor órabérben dolgozik a gép?
Köszi előre is.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz zolikaDB #4187 üzenetére
[link]
ilyesmirőlderékszögsablonnál először az jutott eszembe azt biztos kanyarfúróval csinálják
gondolom valami egyedi sablonokat szeretne amiket nem talál a boltban
viszont nem biztos hogy ezt cnc-n kéne megcsinálni, sima marós valszeg hamarabb végez[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
SirTom
tag
válasz shaft72 #4186 üzenetére
Ha valami vékony fémbe szeretnél formákat, vagy furatokat, akkor vizes vágó, vagy lézeres vágót is fontolóra lehet venni,azok tudnak egy-két tized-re dolgozni(vékony anyagba),és töredék idő alatt készül el a darab cnc-maróval összehasonlítva.
Ha csak pár furat kell, egy lapba, akkor arra a hagyományos gépnél nem is kell jobb
[ Szerkesztve ]
-
SirTom
tag
kiváncsi vagyok mi lesz, cég visszamondta a szállásom jun 3-al de engem még nem homályosítottak fel erről. Szabadság szagot érzek a levegőben
-
Danivagyok
csendes tag
Adva van egy, azaz 1 db HSS T maró (átm: 7,4 , H=2,3) amivel Go3 anyagba kellene 15 hornyot marni 20mm hosszon. Milyen technológiával menjek neki, hogy kibírja?
Mindenki végezzen adatmentést MOST!
-
zolikaDB
veterán
válasz Danivagyok #4193 üzenetére
Mondanam, h katalogus... De az nem mindig adja. Nem tudom, milyen anyag a Go3, en ST52-be martam D25-os, 13mm vastag HSS T-horonymaroval 6x1000mm es ezekre keresztben 9x600mm hosszon, S200, F50 korul. Ket darab kellett, mert megkopott, de nem tort el. Igaz az is, h 13,6 vastag volt rajz szerint a horony, es nem tett neki jot az a 0,6mm-es "simito" fogas...
-
Danivagyok
csendes tag
válasz zolikaDB #4194 üzenetére
A katalógus drága kincs, jó ha van, de jobb ha nincs.
Ez pl. egyedi maró 4 foggal. Azért is van ilyen buzi mérete, hogy ne kelljen simogatni. A Go3 azért kicsit másabb mint az St, pl. csapágygyűrűket is ebből gyártanak. Van rendes 1.xxxx anyagszáma is, de most nem jut az eszembe. Lehet nekiállok ahogy jólesik, ha meg elreppen az egy szem maróm, legfeljebb berobbantok a tömbösön.[ Szerkesztve ]
Mindenki végezzen adatmentést MOST!
-
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
Megrúgattad az új gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
Állásajánlatok