Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
Kíváncsiságból rákerestem erre a Vincotte-ra.
Ez áll a CNC képzést leíró oldalon:Vélemények a képzésről:
Segítőkész tanfolyamszervezés, a Vincotte munkatársai bármilyen probléma esetén rendelkezésre álltak és segítettek a megoldásban.
Kiváló felkészítés, a tanárok nemcsak jó szakemberek, hanem remek előadók is.
Magas színvonalú gyakorlati felkészítő helyek, korszerű eszközökkel és gépekkel.
Rengeteg digitálisan kapott tananyag, mely az otthoni felkészülést nagymértékben segíti.
Szeretném megköszönni a tanfolyam által nyújtott lehetőséget és ezzel egy úttal a jó vizsga lebonyolítást és szervezést.Mifelénk azt mondják: Az öndicséret büdös.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Red_Bull
aktív tag
Szerintem ez a Vincotte-os képzés elég gyenge szinvonalú lehet mivel csak heti 2 nap van oktatás, ezt a szakmát pedig nem lehet ilyen levelező jelleggel normálisan megtanulni. Ha bemész a munkaügyi központba ott lehet hogy indítanak tanfolyamot, ott általában jobb fajta képzőkkel kötnek szerződést és fizetni se kell érte, én is ilyenre járok itt minden hétköznap 6 óra az oktatás és 9 hónapos. De itt is folyamatosan esik a színvonal az előző csoportnak aki ide járt még 1000 valamennyi óraszám volt, nekünk már csak 960 és a következő csoportnak amit most indítanak már csak 800 valamennyi lesz az óraszáma...
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz kpityu2 #3751 üzenetére
Hát nem is dőlök be az ilyen dumának. Nem hiába kerestem véleményeket...
Red_Bull Jelenleg van állásom (raktáros vagyok egy italnagykernél, ami fizikai meló, ami nem épp a legideálisabb a 65 kilomhoz ), úgyhogy nekem pont jó lenne az a péntek, szombati oktatás. Vegyészmérnökként végeztem, de itt keleten nem sok lehetőség van, ezzel elhelyezkedni, bár tény, hogy nincs angol közepem, meg nem igazán nekem való a vegyészkedés, csak vegyész szakközép után jobb híján elkezdtem a fősulit és végigcsináltam. Úgyhogy, szeretnék valamit tanulni, amivel több pénzt is kereshetnék, nem utolsó sorban meg, ami kevésbé fizikai, hosszú távon ez a meló nem tesz jót a "kemény" fizikumomnak, az is biztos.
Várok bármi ötletet, mit lehetne érdemes tanulni. Gondolkoztam már, hogy valami programozást kellene tanulni, de ahogy olvasgattam, ott is olyan elvárások vannak...
Tanácstalan vagyok. -
-
kpityu2
őstag
Raktáros vegyészmérnökként? Nem csoda, hogy itt tart az ország. Nincs egyetlen műanyagipari vagy gyógyszeripari üzem a környéken? Mondjuk a nyelv az nagyon nagy hiányosság, a helyedben arra gyúrnék rá.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
SOAD19
addikt
válasz kpityu2 #3755 üzenetére
Hát na, ez van, persze részben én is ludas vagyok a nyelv miatt. A Teva itt van debrecenben, de oda meg gyógyszerész ill. egyetemi/okleveles vegyész kell, én meg fősulis műanyagos szakirányon végeztem. Van műanyaggyár is, de oda meg inkább, csak gépészmérnökök kellenek. Az angolból a közepet terveztem, hogy nekifekszek, csak most láttam a vincotte-s tanfolyamokat és megtetszettek, mivel az csak ad egy szakmát. De, úgy látszik, felesleges pénzkidobás lenne, sajnálom.
Marad az angol tanulás. -
BÁ Nutrition
addikt
ahol dolgoztam írországban volt egy műanyagipari cég, műanyag tálcákat, dobozokat gyártottak, egyik legyel lakótársam ott dolgozott, neki is ilyesmi fősulija volt, 600 ajró körül keresett hetente, pedig nem volt nagy pozicióban, sima melósok fölött egy szinttel.
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
SOAD19
addikt
válasz BÁ Nutrition #3757 üzenetére
Köszi! Nincs kint ismerősöm, meg még az angol se megy, persze ezek csak kifogások.
-
szonizoli
csendes tag
megkérdezik majd hogy kinek mi az előképzettsége,oszt aki varrónő az jobboldalt fog űlni és teljes összeget fog fizetni,aki lakatos [vagy egyéb] má kevesebbet, tízezrekkel és középre ül,na aki többet fog tudni mint aki tanít az jobboldalt fog ülni elől és alapdíjat fizet [ez a baloldaliénál 100-150 ezerrel is kevesebb lehet....
-
SirTom
tag
válasz szonizoli #3759 üzenetére
bocs fiuk most panaszkodni fogok. programozónak mondom tegnap: miértnem fúrjuk be a cnc-géppel a menetet, a gép képes rá a 60KW-os főorsója nem fog lefüstölni, ugyanazt tudja a gép is, mint amit egy ember egy egész müszak alatt fog szopni vele. válasz(szó szerint idézem): én müszakom, én szabályaim. 23 gyereket odaállítottam volna : öcsém itt a karbon kompozit lap a 200 db M12-es furattal 20mm mélyen, és itt van ez a nyomortult gyorsacél menetfúró, és fúrd bele! 8 órán keresztül csak ezt csináltam mai nap neki köszönhetően,jól lefáradtam És hiába mondom neki, hogy van menetfúróciklus a gépen, az képes megszakításokkal menetet fúrni, mivel az NX nem generálja azt a ciklust, ezért nem használjuk..
[ Szerkesztve ]
Nincs más hátra mint előre
-
zoli333
csendes tag
-
kpityu2
őstag
válasz zoli333 #3761 üzenetére
Szerintem ez tényleg hülyeség. Minek szívatni az embereket, ha a gép hamarabb megcsinálja? Ha nem tud menetfúróciklust, akkor generáljon főprogramot akármilyen hívásokkal. Csak a koordináta a lényeg, a ciklushívást egy szövegszerkesztővel is 2 mp alatt ki lehet cserélni.
-
zoli333
csendes tag
válasz kpityu2 #3762 üzenetére
Egyetértek!
Csak arra gondoltam,hogy tegnap voltam egy itthon jól csengő nevű cégnél,és meglepődve tapasztaltam "Fanuc " vezérlőn alap ciklusokat sem használták,(pl G81,G83).
Minden "G1"-ben írva. Kérdeztem ez miért jó,hisz a kezelőnek sokkal macerásabb módosítani a programon. Válasz: a cégnek erre a cam-re volt keret a postokra már nem futotta!
No Comment![ Szerkesztve ]
-
beryke
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy Debrecenben a Mechwart András Műszaki Szakközépiskolában milyen gépek vannak és milyen vezérlést oktatnak?Köszi előre is. -
SirTom
tag
válasz kpityu2 #3762 üzenetére
igen, én is ezt mondtam neki, bármilyen ciklus megtette volna, azt átírni gépen, és akkor még időre kész lett volna.
Dani,én odaadtam volna neki, furjad kollega kézzel.A gond,hogy 23éves, nincs elég gyakorlata, és nem lehet neki javasolni,van amit elhisz, van amit nem.zoli333, egyébként a fúrást itt is egyenesekkel oldják meg, nem ciklusokkal..
Hogy miért kell lépésekben fúrni a karbon kompozitot? Erős anyag, és nem fém, forgács helyett ilyen porszerű dolog jön, ami a szerszám megszorulását okozhatná. Menetelés közben nagyon nagy hő is keletkezik(kézi fúrásnál tegnap olyan forróvá vált a menetfúró, hogy ilyen müa habos bevonatú keztyűn keresztül is égetett, ez adódik abból is,hogy nem fém a kompozit, és a hő nagy részét a szerszám vezeti el) másrészt meg a karbon rétegeket elválaszthatja egymástól a menetfúró, ha nincs lépésekben fúrva. Olaj nem érhet a kompozithoz, mert tönkreteszi, van ilyen átlátszó folyadék hozzá, azzal spricceljük(zetcut a neve) De az hűtést ad csupán, kézifúráshoz nem is használtam.
kiváncsi vagyok ma este mit fogok csinálni, van mégegy ilyen lap, szintén 200DB M12-es furattal............
-
SirTom
tag
válasz Danivagyok #3771 üzenetére
most lehet nem hiszed, de a programozó kérdezte, hogy hol vannak az ilyen többlépcsős kézi menetfúrók? Mondom, ha ilyen kell, akkor azt rendeltetni kell, mert itt csak gépi van. Még most is azt tekergetném, ha lenne.
A lényeg az, hogy győzött a józan ész, és használva lett a léptetéses menetfúró ciklus a második darabnál.És láss csodát a gép is kibírta(bár ez rólam csak részben mondható el, egy pont a gép javára)Nincs más hátra mint előre
-
SirTom
tag
Sűrített levegő vagy Zetcut (kézi spriccelővel küldjük meg valami Zetcut fantázianevű 7%-os vízszínű(olajmentes) oldattal). Nem túl kellemes a bőrön is kiütést okoz a karbon kompozit, olyasmi mint az üveggyapot, az is beleáll a bőrbe, ez is.Viszont elég kicsi rá az esély, hogy dolgozni fogsz vele, sportkocsiknál,sportmotoroknál használják elsősorban.Szükséges a maszk, kesztyű, szemüveg(vagy csukott ajtó), és hosszú overáll(a bőr védelme). Nem muszáj így beöltözni,de előnyösebb hosszútávon. Ritkán van ilyen koszolós munka, talán 1-2 nap havonta, akkor beöltözök.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Mór-Székesfehérvár környékén nem tud valaki valami munkát?
Főleg másodállásra gondoltam, akár heti 1-2 alkalom is lehet mind1.
Próbálkozok szabadulni a mostani helyemről, de a legtöbb helyen még ennyit sem tudnak adni, pedig nemigen vagyunk túlfűzetve -
toldy
őstag
szaisztok,
Tudtok ajánlani olyan helyet Bp-n ahol egyéni magánemberkét, kis tétellel is vállalnak? Speciel vitt anyagból ( plexi ) kellen kivágni 2 oldallapot egy venti rácsot és egy táp nyílás takarót. 22 ker és környéke előny.Az élet nem habostorta.
-
kpityu2
őstag
Nézz szét a Hobby CNC-sek között, ők szoktak ilyesmit vállalni:
[link]
Beírod a "Pénz keresési lehetőség" topikba. De csak kulturáltan, mert van pár idősebb szaki, aki ha morcos hangulatban van kötözködővé válik.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
toldy
őstag
Köszi srácok. Szerintem neki esek dekopirral.
Az élet nem habostorta.
-
Zolizig
csendes tag
Sziasztok.
Először is elnézést ha a kérdésemre már korábban volt válasz.
Szóval tesomnak szeretnék abban segíteni hogy egy CNC szimulátor programot beszerzek neki.A netten a SSCNC re akadtam.De pár dolog nem világos.
Ez ingyenesen letölthető magyarul?Természetesen teljes verzióban.
Vagy talán más program?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Kellemes napot mindenkinek.
Zoli Győrből. -
spongyi1
újonc
Helló mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki Budapesten vagy környékén nem tudna ajánlani valami jó cnc-s tanfolyamot? Mert amiket találtam a neten elég szépen lehúzzák, és én ha már befizetem magam valahová akkor szeretném ha a olyan tudást kapnék amit használni is tudok. De bármi segítséget szívesen veszek ezzel kapcsolatban. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv -
aram01
nagyúr
sziasztok
Cnc forgácsoló leszek ha minden igaz,most indul a tanfolyam a munkanélkülin keresztül./,5 hónap és intenzív.Megmondanátok hogy milyen most az átlag fizu?Ha nem bánjátok topiclakó leszek én isIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
kpityu2
őstag
Szia. Budapest környékén a nettó 200e/hó alap. De ne vedd biztosra, hogy kezdőként megkapod. A CNC olyasmi mint a kamionvezetés vagy a darukezelés. Felelősséggel jár, és nagyon komoly kárt tudsz okozni. Szóval ne próbálkozz majd, a mostanában szinte kötelező májerkedéssel. Az első órákban úgyis kiderül mit tudsz, a művezetőt pedig hidegen hagyja, hogy milyen sikerorientált vagy.
-
kpityu2
őstag
Jó pap is holtig tanul. Nehéz megmondani, mert a lehetőségek változóak. Van ahol semmi más dolgod nincs, csak felrakni a darabot a gépre, felszerszámozni, és betölteni a programot.
Máshol neked kell megoldani mindent, kitalálni mit hogyan. Egyik helyen sok darabos szériák vannak, máshol egyedi gyártás. Egyik helyen korszerű gépek vannak, máshol régi masinák. És ezek kombinációja is játszik.
Ha sokáig vagy egy helyen, lehet hogy profivá válsz az adott gépen, de egy másik elterjedt vezérlőhöz hozzá sem tudsz szagolni. Ezért fontos, hogy minél több gépet ismerj meg.
A profizmus nem csak idő kérdése. Akkor vagy profi, ha már annyira ismered magad, hogy tudod: az ismeretlennel is megbirkózol.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
gyoris
csendes tag
válasz kpityu2 #3788 üzenetére
Így van a saját gépeden lehetsz profi de még ott is érhetnek meglepetések.Mint engem 3év után nemrég tudtam meg hogy általában minden vezérlőbe be van épitve az üregmakró alprogram.A könyve irt valami ilyesmit hogy kell kitölteni de nem leltük az alprogramot mostanáig.A CNC-és napjai soha nem egyformák.Mindig lehet tanulni valami ujjat.
-
gyoris
csendes tag
-
Dexar007
veterán
Nálunk is indul..de itt 7 hónapos ha jól láttam és ugyancsak intenzív...ja egyébként sziasztok, lehet én is topiklakó leszek nem tudom..őszintén szólva jogsit szívesebben csinálnám.
Csak azért agyalok ezen, mert 7 hónap alatt annyi pénzt fizetnek ki hogy "tanulok" , hogy abból simán meg tudom szerezni a C+E-t meg mindent, a gond csak az hogy kb novemberben lesz vége.Jogsit pedig már nyár végére le tudnám tenni,viszont akkor nem lenne 'b' megoldásom ha esetleg szükségem lesz rá.: )
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Zolizig
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #3781 üzenetére
Szia.
KÖszi.
Igen hallottam erről a programról,de nem tudom a teljes verzió ingyenes? -
aram01
nagyúr
válasz Danivagyok #3796 üzenetére
ez jó
én nagyon várom már hogy kezdhessek,ebből szeretnék megélniIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Dexar007
veterán
válasz Danivagyok #3796 üzenetére
Tudtam, hogy lesz egy tanárbácsi is köztünk.
Akkor.: hűdejó húdejó lesz már végre cnct tanulni.Give me your cum,bull!
-
szonizoli
csendes tag
Rég volt már ,de csak beszúróm.A legutóbbi tréning befejeztével Dr Sípos Jenő az alábbi esetet mesélte el" nem lesz szó szerint- az egyik xy szakképző összeverbuvált jó néhány, a munkaügyi hivatal által kiközvetített tulkot, cnc tanfolyam elvégzésére [!] Az ELSŐ FOGLALKOZÁS UTÁNI ESTE FELHÍVTA A SZERVEZŐT , aki fizetett de aki nem is adjátok vissza a pénzét ,és zavarjátok szét őket...MERT ezeket a büdös életbe sem lehet megtanítani.99% -ot csak a rohadt ennyit + annyit kapok addig is pénz vezérelte.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest