Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kuponok....
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
Kbhont #14145 üzenetére
Első benyomás:
Na most ehhez hozzá kell számolni azt is, hogy bár itt a fórumon nem a leggyengébb, de mégiscsak 8 éves gépről váltottam (lásd profil), aminek már a P3D v1 is határeset volt (DX11 hiányában utána meg esélytelen volt). De ha már adott egy jó új gép, akkor szerintem FSX:SE vagy P3D a két választás, főleg Win10 alatt.
Mondjuk szerintem az FSX-et is sikerült úgy összeraknom az évek alatt, hogy jól nézzenek ki a vele készített képek, és elfogadható mennyiségű (15-20?) fps is legyen. Csak most Prepar3D alatt ez default configként jön, tewakelés nélkül (persze scenery, FTX Global, ActiveSkyNext, gépek ide is kellenek). Viszont talán éppen a kevés hákolás miatt eddig még nem crashelt - nem kell pl ENBseries stb.
DE. Van egy rakat eredeti kiegészítőm. A Preapr3D v3-ban átalakult kicsit a fájlstruktúra, elkezdték használni a ProgramData mappát (scenery.cfg stb van benne). Sok installer emiatt kidől, manuálisan kell mókolni, és akkor se biztos, hogy minden tökéletesen működik.
Például az LHSimulation telepítői még frissítés alatt állnak, LHBP pl. már elérhető P3D v3-ra is, a legtöbbön hákolni kellett kicsit: A telepítőben nem lehet megadni a telepítés helyét, csak verziót lehet választani, így persze FSX, FSX:SE, P3D 1/2 közül egyiknek a helyét sem találta a registry-ben. Végül lemásoltam a v3 regsitry bejegyzését v2-nek, úgy már felrakta P3D v2-t választva telepítéskor. Telepítés végén persze nem találta scenery.cfg-t, így manuálisan kellett hozzáadni (btw, ez valamiért nem működött a programon belülről, szóval abszolút manuálisan jegyzettömbbel ment csak - lehet adminként kéne indítani a P3D-t, hogy hozzáférjen rendesen a ProgramData-hoz más meghajtóra telepítve?).
Példa a registry másolásra (avagy megkeres, export, v3 -> v2, futtat): xyz.reg
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Lockheed Martin\Prepar3D v2]
"License"="Professional"
"SetupPath"="F:\\Lockheed Martin\\Prepar3D v3\\"A PMDG ha jól látom külön megvásárolható programként árulja a P3D verziót (meg talán drágább is). Ott első körben nem sikerült felrakni az NGX-et. A 747-est nem is próbáltam, bár az még standardabb technika, lehet működne - de végül is lehet akkor már a 747v2 illene a P3D fejlettsége mellé. Lehet egy időre parkoltatom a négyhajtóműves kedvencem, és akkor már beruházok egy 777-re, amivel direkt megvártam az új hardvert.
Éppen emiatt egyelőre csak a biztosan működő kiegészítők közül raktam fel: Aerosoft A320/A321, QualityWings 757 (bár itt írták, hogy nem vannak kis grafikai hibák, és nem foglalkoznak P3D supporttal), illetve ActiveSky Next, FTX Global Base+Vector, kb minden LHSim reptér, UK2000 repterek (kb 5). A többi majd jön, talán a hétvégén.
Licencből egyelőre egy developernél tartok, ami végül is helyén is való, bár mostanában nem nagyon fejlesztgettem semmit. Gondolkozok még rajta, hogy kéthavonta egyszer fizetek elő, akkor letudom a VA-knál kötelező havi köröket, meg repkedek ha épp sok az időm (heh, jó vicc - bár tudjuk, arra van időnk, amire hagyunk). Ez abból a szempontból lenne jó, hogy ha jön pl P3D v4, akkor azt is rögtön megkapnám, nem kell újra megvenni. Aztán lehet így is pont ugyanannyira jön ki, meg ha sokáig nincs v4, akkor megszívtam.
Szóval lehet egy Academic verzió jobb lenne, mert ha jól értelmem még bele tartozok. De végül is a normál licenc se tűnik olyan eszeveszett árnak néhány kiegészítő költségeit összeadva...
Összességében visszahozta a kedvem a repüléshez. Nem egy kínlódás vele repülni, és tetszik a látvány, meg a "smooth" érzés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Projektor topic
- Lexus, Toyota topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bioshock Infinite Ultimate Songbird Edition
- Komplett gamer pc összerakásra vár!!Minden új bontatlan..
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 14,6 Dynamic AMOLED 2X, S Pen + billentyűzet 12/256 GB
- Új Gamer PC Core Ultra 225F/245KF/265KF/RTX 5060 8Gb +11 Féle VGA/16-32Gb DDR5/500-1Tb SSD/600-850W
- TP-Link TL-ER7206 Omada Gigabit VPN router
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M WIFI R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS Chieftronic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest