Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nuada herceg
őstag
válasz erdey_a #36019 üzenetére
Próbáld ki egy másik sata kábellel.
Nekem volt hasonló problémám, és egy kábel csere megoldotta. Az is lehet, hogy a kábeled régebbi és nem tudja a sata 3-at. Vagy a sata 3 6g-t,vagy mit. Esetleg vegyél egy új kábelt, anyagilag nem sokat veszítesz ha mégsem az volt a gond.
De szerintem az megoldja.Előzőleg meg kérdezted a HD sentinelt. Nekem úgy van beállítva. Nem nyitja meg a főablakot a Windows indításnál. Majd holnap megnézem, h melyik menüpontot kell bekapcsolni.
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Emperor_ #35908 üzenetére
Nem tudom hogy hogy van ez.
De lehet van rá megoldás, az hogy szar.
Nekem 2 ssd-m van. És a másikon van a rendszer, a 120 gigáson.
Amikor megvettem az A400-as ssd-t, akkor feltettem a manager programot, és a 120-as v300-ashoz talált is frissebb firmwaret. Azon volt a rendszer. És frissítettem is rögtön, mindenféle gond nélkül.Tegnap valaki ajánlotta itt hogy Ő már felvette volna a kapcsolatot a Kingston supporttal.
Ezt tettem ma én is. Elég sok levélváltás volt köztünk, de rendesek voltak. Meg kicsit értetlenek is.
Leírtam hogy mi a problémám, erre írták, hogy frissítsem a firmwaret!
Szóval kicsit nehezen indult, de aztán megértettük egymást.
Azt írták, hogy valószínűleg baj van az ssd-vel. Így ha gondolom, akkor cserélik közvetlenül.
Csak pár képet kértek cserébe. Szóval másnak is ezt ajánlom. Bár nem kis tortúra, azt sem tudom mikor ér ide, vagy nekem vissza kell e küldenem a másikat.zoltankakuk
Te tetted jól. Nekem ez a szánalmas típus előtt egy BX 500-as volt 2 hétig. De az sokkal gyorsabb volt a mostaninál, a Kingston érezhetően lassabb. Nem beszélve a laggokról is. A tiéd, az MX széria meg még gyorsabb.Azért váltam meg a BX 500-astól, mert nekem nagyon melegedett. Kis másolgatás után már 65-70 fokos is volt. Nyugalmi állapotban 48-50. Szóval cseréltettem, mert itt vettem az aprón. És a Kingstont kaptam cserébe. Már bánom, de mindegy....
Szóval részemről ezt az egész firmware mizériát lezártnak tekintem, eleget szenvedtem vele. Ha egyszer megjön a csere és azzal sem boldogulok, akkor veszek én is egy Crucialt. De boltból.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, rendesek voltatok hogy próbáltatok a végére jutni a dolognak. És sikerült is, nem mi vagyunk bénák, hanem ez a széria kaka.
Köszönöm!Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz PitLee #35906 üzenetére
Néztem, nálam semmi hibát nem dobott...
Minden lefutott rendben, még a firmware ellenőrzés is, és nincs frissítés.
Nem tudom hova tenni ezt az egészet.
Tényleg azt kellene, hogy zoltankakuk megnézné haverja gépében, hogy ott mit ír rá?
Ott talál e frissítést, vagy ott sem? Nekem is nagyon be van építve a gépbe.
De lehet ha lesz erőm, akkor kiszerelem és megnézem barátnőm gépébe.
Hátha....[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz PitLee #35897 üzenetére
Nem. Hiszem, mert ahogy korábban is írtam, 2 kingston ssd van a gépemben. Egy régi, és az új. Fittattam az említett progit és az újra nem talált frissítést, a régire viszont igen. Engedte és frissítettem is. Szóval nem hiszem, h blokkolva lenne a program. Nálam...
De amúgy köszi h próbálsz megoldást találni a problémánkra. Én minden lehetséges megoldást, tanácsot szívesen fogadok.Frawly én nem is tudtam, h van olyan program. Csak az ssd managert ismertem.
Holnap ránézek az általad említett progira. Köszi a tippet.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok.
Próbálok higgadt hangnemben írni, de kibaszott ideges vagyok.
Ugyanez a problémám, ami zoltankakuk kollégának is. Ugyanaz a trágya kingston a400-as 480 gigás ssd.
Direkt játékra vettem ezt az ssd-t. De pont játszani nem tudok vele. Játékok lassan töltenek be, és ugyanez a hosszú lag spike jelentkezik nálam is a játékok alatt... Pubg, Apex, RoE. Befagy 10-15 mp-re. Addig semmit nem tudok csinálni. Ssd 100%-on. Windows gombra reagál, de nem tudok átváltani másik programra, meg semmit nem tudok csinálni.
Addig persze kilőnek, meg ilyesmi.
Már azon gondolkodom, h készítek egy YouTube videót azzal hogy kiveszem az új ssd-t és szét csavarom a kezemben. Ketté töröm. Összemorzsolom. És próbálok mást megóvni egy ekkora baklövéstől, idegösszeomlástól.
Olvasgattam neten, másoknak is hasonló problémájuk volt. Pontosan ezzel a típussal. Viszont egy firmware frissítés megoldotta nekik. Állítólag. De nekem sem jelez frissítést az említett program. Ezen kívül egy másik kingston ssd-m van, v300 120 giga. Azon van a rendszer. Arra jelzett frissítést és frissítettem is. De az új ürülékre nem jelez. Pedig állítólag van. Ha esetleg valaki tudná a megoldást, nagyon szívesen és örömmel fogadnám.
Mert egy hajszálon múlik a saját lelki es az ssd testi épsége is.
zoltankakuk ha esetleg haveroddal rájöttök a megoldásra, akkor szépen kérlek írd már le nekem. Akár privátban is.
Remélem nem zaklattam fel más forumtársat. Nem állt szándékomban. Tengermély tiszteletem mindenkinek![ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz #42431471 #35664 üzenetére
Corsair?
Egyébként a bx500 melegszik. Többen is azt mondják. Nálam is volt terhelés alatt 70 fokos is.
De valaki más mondta itt a fórumban hogy az övé meg még nem ment 45 fok fölé. Terhelés alatt sem. Szóval nem tudom mit lehet hinni ezzel kapcsolatban.
Én cseréltettem egy másik márkára.[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Ciccuka #35533 üzenetére
Igen, a BX500-al nekem is hasonló tapasztalataim voltak.
Ezért cseréltettem is, mivel idle módban is 45 fok körül volt.
Terhelés, használat alatt meg simán 66-68 fok is. Sőt, néha még kicsit a fölé is.
A smart-ban meg volt már 75 fokos mért érték is. Szóval paráztam, hogy idő előtt kifekszik.
Ezért cseréltettem egy másik márkájúra. Egyébként sebességre nagyon meg voltam elégedve vele.
És ezek szerint lehet hogy ez a típus ezen a hőmérsékleten dolgozik..
Vagy pedig lett egy pár ezer darab, ami széria hibás.Bár pont veled beszéltük pár hozzászólással feljebb, szóval lehet azt egész komment felesleges volt.
(#35535) Orgi
Köszi a tanácsot.
Már én sem Crucialt használok a melegedése miatt, hanem egy Kingston a400-asat.
Egyébként tegnap megint volt hasonló eset, sikerült ránéznem pont az erőforrás figyelővel.
Direkt megnyitva hagytam egész nap, ha lesz ilyen, gyorsan ránézek. És valami nvidia webhelper akármi terhelte az ssd-t 100%-on. Szerintem itt a vga driver lesz a ludas. Megint frissítettem az újra rögtön, pedig párszor már megfogadtam, hogy 1 hónapot várok legalább.[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz szabifotos #35522 üzenetére
Használtam vagy 2-3 hétig én is, mivel nagyon lassan ment a csere.
És addig nem vettem ki a gépből, amíg nem kaptam meg a másikat.
De addig, az idő alatt semmi problémám nem volt a melegedésen kívül.
Már gondoltam arra is, hogy lehet ennek ez az üzemi hőfok.
Szóval nem hiszem, hogy baja lenne.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Zalanius #35518 üzenetére
Igen, olyan kártyám van.
Egyébként most hogy így írtad, egy pár napja frissítettem a legújabb nvidia driverre.
És mintha azóta jelentkezne ez a tünet. Pár napja ez is.Kicsit megnyugtattál akkor, hogy nem az ssd-vel van a baj. Talán...
Bár utánaolvastam tegnap, és persze vannak hasonló esetek, pont a kingston a400-as szériával.
De lehet véletlen is. Írta valaki, hogy frimware frissítés után megoldódott. De nekem a legfrissebb van fent.De akkor elindulok ezen az nvidia vonalon. Legalább van valami tipp így, hogy mi lehet.
Köszönöm szépen a tanácsot!Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Ciccuka #35515 üzenetére
Az a baj, h a crutial nekem alapból 45 fok körül volt. Néha még 50 is. De tényleg idle - ben.
Amikor még használva volt, játék vagy valami, szinte mindig 60 fok felett volt. Szóval annak baja volt.
Azt hogy erre cserélte le, hát elfogadtam.
Csak most nem értem mi ez az egész amit korábban leirtam. Ennyire lassú lenne ez az ssd? Hogy nem bír betölteni egy nagyobb játékot?
Meg még játék közben sem?szabifotos gondolom hogy ugyanaz az eladó lehetett akkor. Nincs vele bajom. Gondolom ez valami széria hiba. Kofogott egy ilyet. Csak most nem értem a másik ssd miért csinálja azt, amit...
[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem innen apróról egy új Crucial BX 500-as, 480 gigás ssd-t.
Sajnos nem volt hibamentes, nagyon melegedett. sokszor a 70 fokot is elérte.
Így beszéltem az eladóval, hosszasan... A lényeg, cserélte egy Kingston A400-as, 480 gigásra.
Tudom mi a különbség nagyjából a kettő között. Számomra ami releváns, hogy picit lassabb.
De ezt elfogadtam. Az is bontatlan volt. Beszerelés után, használatban, terhelés alatt 44 fok körül volt.
Idleben meg kellemes 34. Szóval örültem, mint majom....
Ez 1 hete volt kb. Viszont a napokban észrevettem egy hibát. Játékok alatt, főleg PubG vagy RoE alatt.
Egyszerűen befagy a játék 5-10 mp-re. Nem reagál. Persze windows gombra igen, vagy ctrl alt del kombóra.
Feladat kezelőt is csak akkor indítja el, ha már visszatért az életbe a gép, a játék.
Ha fut a feladatkezelő alapból, akkor a windows gombbal át tudok váltani. És olyankor persze 100%-on pörög az az ssd, mármint az említett. Játékokra vettem.
Meg sokszor lassan is tölt be. Ma például egyszer be sem töltött a pugb egy meccset. A sima vinyóval volt ilyen utoljára. Szóval valakinek van valami tippje?
Nagyon idegesít már ez az egész ssd mizéria. Egyébként alig 1 hete van használatban, de lement már 99%-ra a kondíció. A másik ssd-m, ami vagy 4 éve van használatban, az meg 94%-on áll.
Legfrissebb firmware van rajta.
A gépem egy i7 3770 k, 16 giga ddr3-al.
Bármilyen segítő, vagy hasznos tanácsot elfogadok! Köszönöm.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Frawly #35097 üzenetére
Értem. Én is így gondolom. Másik ssd 40 fok fölé sem megy.
Ahogy írtam korábban talán a másik fórumra, ha 50 körül mozogna a hőfok,
nem érdekelne. De így idegesít nagyon. Főleg hogy egyszer megsül...
Sokkal rövidebb élettartam.
Próbálok intézni holnap reggel egy cserét, majd kiderül, hogy mi lesz belőle.Köszöntem a segítséget!
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #35089 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy mire gondoltál!
Új nekem ez az egész téma.
De itt egy kép, remélem ilyesmire gondoltál.[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Kedves Frawly. Átjöttem ide akkor, ahogy ajánlottad.
Meg a másik kedves kolléga is javasolta.
Nagyon gyorsan változik, ingadozik a hőfoka. Szinte mint a procinak.
Amikor másolok, terhelve van, akkor felmegy. Most is 60-62 fok között mozog.
És ezt a Crsytal Disk infoval nézem. 10 másodperccel később már 69. Sőt, már 72 :/
Szerintem nem a szenzorral lesz a baj, hanem ez így melegszik... :/ Amikor fullon pörög.
Hallottál már ilyen jellegű hibáról? Vagy Te ezt annak titulálnád? Tegnap vettem, van rá 3 nap cseregarim.Köszi szépen ismét a segítséget!
Ja, és a saját gyári programja is "hibát" jelez, hogy túl meleg az ssd. Vagy meleg volt.
[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Seagate 3TB os HDD 3,5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest