Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
válasz
sir fg #42559 üzenetére
Természetesen most maradjunk szigorúan az IDE/AHCI drivereknél és persze SSD-knél.
1. A W7 alap IDE és AHCI drivere is támogatja a TRIM-et(igen, SATA IDE módban is támogatja a TRIM-et), míg az adott gyártók IDE driverei nem, AHCI driverei is csak bizonyos verzió felett, vagy egyáltalán nem, lásd pl NVidia.
(régebbi alaplapoknál még régebbi AHCI driver-t lehet letölteni a gyártó honlapjáról)2. A W7 alap IDE/AHCI driverei univerzális driver-ek, ez azt jelenti(és az előnye is ez), hogy számos chipset-et támogatnak(mindegy milyen chipset, menni fog a TRIM, még ha nem is olyan sebességértékeket lehet mérni a sebsség-mérőkben), ugyanakkor "hátránynak" írható fel, hogy nem tudja olyan optimalizáltan kiaknázni az adott chipset előnyeit, mint az adott gyártó specializált AHCI drivere.
3. A gyártók által szállított AHCI drivereknek más "előnyük" is van/lehet. Számos HDD gyártó előírja, hogy pl. Intel SATA vezérlőn kötelező az IRST driver-t telepíteni. Nyilván ilyenkor hiába fut a rendszer SSD-ről, ha használsz nagy kapacitású/érintett HDD-t is a rendszeredben(akár csak adattárolásra is), akkor mindenképp fel kell telepíteni az IRST driver-t.(Tipikus jelenség, amikor 1-2-3TB-os HDD-ket 500-700GB-osnak(vagy egyéb nagyon jellemző kapacitásúnak) lát a rendszer, ilyenkor szinte 100%, hogy az IRST driver hiánya okozza.)
4. A chipset/INF driver-eknek az a legnagyobb hátrányuk(azon kívül, hogy a teljes gépre negatív hatással lehetnek), hogy lecserélik a W7 alap IDE/AHCI driver-ét, és egyből nem lesz TRIM(IDE módban biztosan nem, lásd 1. pont, illetve régebbi AHCI-t pakolnak fel, ami megint nem támogatja a TRIM-et)
vazzz #42561 - "Értem, bár én soha nem szoktam chipset drivert telepíteni és nem is ösztönöztem erre senkit"
Helyes, ettől a "szokásodtól" ne is szabadulj meg. A hosszú és stabil "gépélet" titka a chipset/INF mentesség.[ Módosította: philoxenia ]
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- YouTube
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- SSD kibeszélő
- E-roller topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest