Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Bogyó bá'

nagyúr

válasz Formaster #36900 üzenetére

Na, csak nem hagyott nyugodni a kíváncsiság: elvégeztem az általad javasolt műveletet!

"Örömmel" jelentem, hogy egy öreg, 64GB-os A-DATAS596T segítségével sikerült a netbookom (E-450, 8GB rammal) teljesítményét "tökéletesen azonossá" tenni az asztali gépem (i5-2500, szintén 8GB rammal) teljesítményével! Ja, és nem a netbook gyorsult fergetegesen.... :))

Szóval a kellő mentések után az asztali gépből kiszedtem az SSD-t, és a rendszert áttelepítettem a világ leglassabb vinyójára (WD3200AAKS), az SSD-t meg (miután kihámoztam a tokjából, hogy egyáltalán beférjen) bele a kis Lenovo E125-be. Lenovo gyorsult valamicskét (mondjuk fele idő alatt töltődnek be a programok), sajnos nem többet, mert úgy látszik, hogy ott nem a 7200RPM-es vinyó, hanem a processzor az igazi korlát, az asztali gép viszont olyan tetű lassú lett, hogy el sem bírom képzelni, régebben hogyan lehetett egyáltalán "élni" SSD nélkül. Pedig hát egy (a maiakhoz képest legalábbis) nagyon lassú vacakról van szó.

Ez már így marad, legalább lesz némi ösztönzésem arra, hogy az asztali gépbe vegyek egy modernebbet, és nagyobbat. Jelenleg úgy tűnik, hogy az OCZ Agility 3 - 120 GB lenne a befutó, ha lenne rá most elég pénzem. Az alaplapon van SATA3, tehát ki is tudnám használni.

A netbookban - mivel munkaeszköz az is, elég sok telepített programmal - a 64GB-os A-DATA hely szempontjából tűnik szűknek: 2 partíciót csináltam, az oprendszer az összes programmal a 40GB-on csücsül (10GB szabad hely van rajta), míg az összes dokumentumnak, adatnak egy 20 GB-os maradt. Nagyon észnél kell lenni,és rendszeresen takarítani, ha nem akarok kifutni a tárhelyból és az ajánlott 10-15-20% szabad helyet is fenn akarom tartani. Na mindegy, legalább rendre szoktat.... :O

• Bogyó bá'

nagyúr

válasz Formaster #36900 üzenetére

Hát, ez most akkor nem jön össze:
    1., az asztali gépem a kenyérkereső eszközöm egyben, így azzal nem szívesen játszadoznék.
    2., a notiba csak 7 mm vastag slim SSD-t lehet betenni, az enyém meg 9,5 mm-es, normál kivitelű, tehát bele sem tudnám próbálni.

Aktív témák