Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz madgie #98538 üzenetére
Ez a Lion?
Éppen a napokban láttam, és tetszett. A történet
sötét ábrázattalremek, a megvalósítás pedig kellően drámai. Egyedül az nem stimmelt, hogy a főhőst játszó színész inkább fehér volt mint indiai, holott a gyermek énjét alakító színész palánta és a film végén látott valódi szereplő elég rendelkezett. Trash-benA Kalkuttában játszódó jelenetek hasonlatosak a látottakkal, ahol Rio de Janeiro utcakölykei küzdenek a mindennapi fennmaradásért. "nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz lezso6 #98541 üzenetére
Ez esetben különösen ajánlom neked a City of Men néven futó, Isten városa 2. című filmet, amely nem meglepő módon az Isten városának folytatása. Ez is kellően sokkoló tud lenni.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz bagyulajuve #98569 üzenetére
Valószínűleg túl magasak voltak az elvárásaim, amikor egy minimum Battlestar Galactica féle magvalósítást és eszmét vártam. Az első 15 percet végigszenvedtem ebből a minden szempontból élvezhetetlen és nulla színészi játékkal megáldott Space Battleship Yamato-ból, majd kilőttem.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz lorcsi #98631 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy Ben Affleck szerepeltetése ellenére egy jó kis film volt a Live by Night.
Az elején lévő korabeli autós üldözés, és a végén lévő lövöldözés elég színvonalasra sikerült, közben pedig szépen nyugodtan folytak az események.
Tetszett, köszi az ajánlást.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Tropa de Elite és Tropa de Elite 2. megnézve, köszi.
Téma: Rio + favellás nyomor + bűnözés + korrupt zsaruk + elit zsaruk harca egymás között. Elsőrangú film a témában. A 2. részben
magunkra ismertem. Nálunk is ezért hagyják virágozni a cigánysorokat, hogy meglegyen a hatalom szavazóbázisa. A másik nagy kedvenc témám Rio + nyomor + utcagyerekek.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Split (Széttörve) 2016
Jó film lehetett volna, de rossz irányba vitték el.
Ezt vártam:
Adott a skizofrén főhős, akinek a befolyásolható énjeit megpróbálja betörni a 3 elrabolt lány és a pszichiáter. Mr Robot és Legion féle elmejátékot vártam. Ezt kaptam:
Az agymunka helyett az akcióra és a látványra mentek rá, melyet több helyről kopiztak össze: Őrült Stone, avagy 2008: A patkány éve és Hannibal 3. évada. A csaj gyermekkori emlékeiből ügyesen felépítették a visszahúzódó személyiségét, melyhez sehogyan sem passzolt a végén felbukkanó nagybátyja. Megmenekült a szörnytől, és ennek ellenére visszamegy a fickóhoz és tűri tovább a molesztálását? A történet nem kerek és nincs vége, de egy folytatáshoz ez harmatgyenge. [ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Maradjunk annyiban, hogy nem ez volt Will Smith élete nagy alakítása. A történet és a megvalósítás sem volt az igazi, szörfölhettem is volna a YouTubeon ez alatt az idő alatt...
#értékelés
[ Módosította: Viszlát ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz Vertigo18 #98848 üzenetére
a színészi játékaEgyáltalán nem állt jól neki a szerep, emellett is elég pocsék volt. Azt nem nevezném alakításnak, hogy szemcseppel (gondolom nem hagymával) csinálnak neki pár könnyet, miközben úgy grimaszol mint aki citromba harapott. A történet
elég bárgyú volt, a megvalósítás módját nem is értettem. Azt gondoltam, hogy sikerül majd őt visszazökkenteniük az életbe és akkor megmenti a céget - de nem, inkább aljas módon kicsinálták. Emellett az egyetlen drámai vonalat is elcseszték, mivel csak a végén derült ki a csoportbeli nő kiléte. Ezt már az elején a néző tudomására kellett volna hozni, és fő szálnak meghagyni. "nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Csak hogy betrollkodjak, mert már a csapból is Star Wars folyik...
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Tudtok ajánlani olyan ufós filmeket, ahol a kis szürkék tűnnek fel? Hasonlóra gondolok, mint a:
Dark Skies
Alien Abduction
Skinwalker Ranch
The Fourth Kind
Close Encounters of the Third Kind"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz baryll #99354 üzenetére
Nem volt rossz az Égi tűz, de szerintem túlzás azt állítani, hogy a legjobb a témában.
Egyrészt nagyon messze van a Harmadik típusú találkozások izgalmas és eseménydús történetétől, másrészt közel sem annyira mély értelmű mint a Communion. Igaz ez utóbbit 10 éves fejjel már olvastam könyvben, majd kb. 20 év elteltével láttam a filmet, így volt hozzá alapom.
Elmondom mit várok a mostani rendezőktől ufós témában. A Jelek-hez hasonlóan egy erős alapsztorit, miszerint az idegenek már a spájzban vannak. Az egész kezdődhetne azzal, hogy az egész világon megsűrűsödnek a skyquakes észlelések, majd egyre több vizuális jelenés is történik, elrablásokkal fűszerezve. Természetesen a világ vallásos és nem vallásos része kettészakad, a fő helyszín pedig Jeruzsálem lehetne, ahol az idegen űrhajó és a vallásos vezetők találkoznak. Amikor kiderülne, hogy a Bibliában olvasható végítélet miatt vannak itt, akkor besűrűsödnének az események - a vallásos réteg belenyugodna sorsába, míg a többiek tárgyalnának vagy ellenállnának az idegeneknek. A befejezés csak a rendezőkön múlna, de valami ütőset kellene alkotniuk.
Minden más csak mese habbal.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
-
petipetya
nagyúr
Egy dráma a nagybetűs Életről, amely során el kell gondolkodnunk a lelkünk körül felhúzott kerítésekről. Ezeket a kerítéseket mi építettük, vagy éppen mások húzták fel körülöttünk, hogy azon belül vagy azon kívül tartsanak minket. Ráadásul a film egy olyan korban játszódik, ahol a fő karakter körül eleve egy kerítést húzott fel a rendszer, amely tapasztalatai miatt ugyanígy bánik a családjával. A monológok minden egyes mondata pörölykalapácsként csap le a néző gondolataira.
Le a kalappal Denzel Washington előtt, talán ez az első igazán jó filmje a Kiképzés óta.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
T2 Trainspotting
Tetszett, remek folytatása volt a 20 éve látott Trainspottingnak. Teljesen átjött a régi film érzése és hangulata, plusz a zenei betétek is elsőrangúak voltak. Külön dícséret jár Begbie és Spud karaktere miatt, mert megint csak nem kevés mosolyt csaltak az arcomra. Talán csak a 20 évet tudom felróni nekik, mert már 10 évvel az első film után is el lehetett volna készíteni ezzel a történettel. Nem is ragozom tovább.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Röviden: tetszett.
Hosszabban:
Nem akart Alien (1979) (ismertebb nevén "Nyolcadik utas a halál") film lenni, nem akart erőltetetten ahhoz kapcsolódni, így kaptunk egy remek scifit. A Prometheus (2012) pont ezzel lett elrontva, hogy nagyon rá akarták erőltetni az Alien vonalat.
A Life a Gravity (2013) című filmhez hasonlóan elérhető közelségbe hozta a sci-fit, hiszen a Nemzetközi Űrállomás (damoklész kardjához hasonlóan) folyamatos itt lebeg a fejünk felett. Persze a remek cselekményhez kellettek a legénység folyamatos hibázásai, a csavar a végén pedig fenomenális volt.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Röviden: remek film! Hosszabban: mivel az előzményeinek direkt nem néztem utána, így önálló filmként kezelem. Már megtanultam, hogy a régi meg az új nem igazán jönnek ki egymással, például véleményem szerint az 1968-1973 között készült öt darab Majmok bolygója film mind zseniális, míg a 2001-től kezdődőek szarok.
Visszatérve az eredeti témához, a Ghost in the Shell nagyrészt Mátrix, Westworld sorozat, de van benne egy maréknyi Felhőatlasz, Ötödik elem, Én a Robot, és egy-egy csipet Shogun + Kill Bill is. A látványvilág nagyon jól sikerült, és sehol sem vitték túlzásba. A történet is jól ki volt találva, melynek vonalán futtatták az akciódús jeleneteket.
Több szót nem is érdemel, bátran ajánlom azoknak, akiknek nincs elvárásuk a filmmel szemben. Akik viszont régen a rajongói voltak, azoknak csalódás lehet.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
A történet érdekes volt, abszolút beleillik a meki mostani képébe az, ahogyan átalakult egy etetőgyárrá. Nekem nem ízlenek a cuccaik, és inkább veszek drágábban rendes hamburgert máshol a várakozással együtt, úgyhogy a filmet is ilyen szemmel néztem. A színészi játék rendben volt, ám a film mentes volt minden drámai elemtől és semmi érdekes nem történt benne:
- film 5/10
- Michael Keaton 10/10 (az egyetlen és igazi Batman)Kikapcsolódásnak jó.
#értékelés
[ Módosította: Viszlát ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Lords of Chaos - A sötétség gyermekei
A norvég black metál egyik meghatározó együtteséről szól, melynek neve Mayhem. Persze ebben több volt a kitaláció, mint a valós alap, ám azért így is jó film lett. Szerintem aki valamennyire jóérzésű ember, az vagy elhányja magát közben, vagy egy-egy adagnyi lelki sokkot kap közben. Ha van olyan ismerősötök, aki kedveli a műfajt, annak tetszeni fog a film és a remek zenei betétek. Tőlem maximális pontot kap.
Saját véleményem alapján a 90-es évek elején indult norvég black metál érdekes jelenség. Mintha a vikingek által a múltban leölt összes ember egyszerre hörögne vértől bugyborékoló hangon, miközben Thor kalapácsa csapkodja a hallóidegeinket:
Mayhem - Watchers (Official Music Video)#értékelés
[ Módosította: vond ]
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest