Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzprox
aktív tag
A #73-asban adott feladatra van valakinek megoldása?
-
Sirpi
senior tag
A feladat nem az, hogy mindenféle kiskapukat keressünk (gyökjel, 6->9 stb.), hanem próbáljuk a megadott feltételekkel a feladatot megoldani. Van megoldás, megnyugtatok mindenkit, bár lehet, hogy picit ''furcsa''. Ha végképp feladnátok, akkor lelövöm, de jobban örülnék, ha valaki kitalálná.
-
mzprox
aktív tag
(3-1)*gyök(4)*6 esetleg
-
mzprox
aktív tag
Túl sok variáció van és lusta vagyok kiszámolni
,de tippelek egyet hátha bejön:
sztem az 50 ill 100%-os biztonsággal lövőnek kb azonos esélye van, a 80%-os hal meg a legnagyobb valószínűséggel.
A számos-ra még nem találtam megoldást (csak +,-,*,/, és zárójel lehet, vagy más is?)
...de én is adok egy hasonlót
8db 8-as számjegyből kell egy ezrest csinálni. Több megoldás is van, de próbáljátok megkeresni a legegyszerűbbet -
Sirpi
senior tag
Közben kutattam emlékeimben és eszembe jutott még egy szellemes:
Adottak az 1, 3, 4 és 6 számjegyek. Mindegyiket pontosan egyszer felhasználva, alapműveletekkel és zárójelekkel írjuk fel a 24-et. Mielőtt bárki próbálkozik vele, a 6*4 nem jó, mert ebben az 1 és a 3 nincs használva.
Egy érvényes kifejezés példának: 3*(6+1)+4, de ez sajnos 25... -
Sirpi
senior tag
Ez az egyik kedvencem (meglepő az eredménye):
Három deli revolverhős kihívja egymást párbajra, méghozzá egyszerre. Felállnak egymástól egyenlő távolságra, és az a szabály, hogy sorban lőnek, egymás után, és mindig csak egyet egyszerre. Kisorsolják, hogy ki lő elsőnek, majd majd másodiknak, végűl utolsónak. Addig folytatják, míg csak egy marad. Azt tudjuk még róluk, hogy az egyik 100%-os biztonsággal céloz, a másik 80%, a harmadik pedig 50% biztonsággal találja el a célt.
Ja, a kérdés: kinek van a három közül a legnagyobb esélye a túlélésre -
mzprox
aktív tag
sikerült
-
Sirpi
senior tag
És ismeritek a nagy japán folyós játékot? Bővebben: link
Sajna a szöveg japánul van, de ez ne riasszon el senkit, a kezdöképernyön a nagy kerek gombra kell bökni, és utána át kell juttatni az anyukát, apukát, két lányukat, két fiukat, valamint a rendört és a fegyencet a túlpartra, a következök figyelembevételével:
- Mindenkinek át kell menni a folyón
- Csak két személy lehet egyszerre a tutajon
- Az apa nem maradhat egyedül egyik lánnyal sem mert megveri ot
- Az anya nem maradhat egyedül egyik fiúval sem mert megveri ot
- A fegyenc (csíkos ruha) nem maradhat a rendor felügyelete nélkül mert megver valakit
- Csak az anya, az apa és a rendor vezetheti a tutajt
- A fegyenc egyedül maradhat, nem fog megszökni
Jó szórakozást a játékhoz!
Sirpi -
chicken
senior tag
Igen, közben rájöttem, tehát a 26 helyett 27 lett volna, vagy ahogy mondod, nyolccal kezdeni:
8 --törik -->> 1,2,3,4,5,6,7
15 --törik -->> 9,10,11,12,13,14
21 --törik -->>16,17,18,19,20
26 --törik -->>22,23,24,25
30 --törik -->>27,28,29
33 --törik -->>31,32
35 --törik -->>34
Ha 35ön se tört, akkor 36 a vége. -
-
mzprox
aktív tag
Én is feladok egyet:
Valakinek az a szokása, hogy reggel, amikor felébred lemegy a metróhoz felszáll az első érkező metróra, attól függetlenül, hogy melyik irányból érkezik. Az egyik irányban az anyjához, a másik irányban a barátnőjéhez megy. Nem ismeri a vonatok menetrendjét, teljesen véletlenszerűen megy le a metróba mégis az esetek 80%-ában a barátnőjénél köt ki. Hogyan lehetséges ez? -
Sirpi
senior tag
Grat! Igy kell csinálni. De szerintem eggyel elszámoltad az emeleteket.
Dobjuk így, amíg össze nem törik, onnan egyesével az előzőtől: 8 15 21 26 30 33 35 36.
Ez így 8 dobás, és az is kiderül, ha az elsőn már eltörik, és az is, ha a 36.-on se.
(az meg, hogy 7ből nem megy, egyszerű. Ugyanis ekkor az első dobás legfeljebb a 7.-ről, a második legfeljebb a 7+6.-ról stb végezhető, és igy 7 dobásból csak 28-ig juthatunk el).
[Szerkesztve] -
chicken
senior tag
ÁÁÁÁÁ
ééértem
Akkor ledobjuk a kilencedikről.
Ha eltörik, végigdobáljuk a másidk tojattal a 2-8 szintet felfele (max 8 dobás).
Ha nem, akkor a 16.-ról újra ledobjuk, és ha eltörik, s 10-15 -öt dobájuk végig (ez is max 8).
Ha a 16-on se tört el, akkor a 22 -ről megint, ha itt igen, akkor 2. tojással végig 17-21.
Ha 22-őn se törik el, akkor 26-ról is ledobjuk az elsőt, ha 26-on eltörik, akkor 22-25ig végig (még mindig 8ból megvan).
Ha 26-on se tört el (ehhez már ugye dobtunk 4et), akkor a 30ról is ledobjuk az első tojást, és ha itt törik, akkor sorban 27, 28, 29 8ismét max 8).
Ha 30on se tört el, akkor 33-ról ledob, ha eltörik, akkor 31 és 32ről második tojat repül.
Ha 33-on se, akkor 35 ről is ledobjuk, ha itt törik el, akkor a másik tojást lehajítjuk a 34-ről.
(Most is összesen 8at dobtunk).
Ha pedig a 35ön se tört el, akkor van két tojásunk, ami kibírja mind a 36 emeletet. -
mormota
senior tag
-
Sirpi
senior tag
A feladvány egyáltalán nem lapos, vállalom érte a felelősséget. A 12-nél pedig lehet jobbat csinálni...
Amúgy csak egy kis hint: ha pl. meg akarjuk 10-ből csinálni, akkor hanyadikról kell/érdemes először ledobni? -
chicken
senior tag
Szerintem is felfele kell haladni, négyesével.
Vagyis ledobod az elsőt a negyedikről, ha nem törik el, akkor a nyolcadikról, ha megint nem, a tizenkettedikről. Amikor eltörik, pl tfh 12-nél nem tört el, de 16-nál igen, akkor ledobod a másodikat 15-14-13, ezeknél valamelyikénél el fog törni, ebből kiderül, melyik emelet a kritikus. Tehát mondjuk 4esével eljutsz valamilyen mélységig a gráfban, és utána max még 3 dobás.
Ez mondjuk így is jó sok, legrosszabb esetben 32. emelet, akkor 12-őször kell leejteni a tojást. De nem tudok jobbat
Kérdés, hogy ez összesen minden esetre kevesebb-e, mintha szépen kettesével mész felfele, mindjárt kiszámolom.
MOD jaj basszus rosszul írtam. Amikor 12-mél nem tört össze, de 16-nál igen, utána 13-at, 14-et, 15öt kell próbálni, felfele, nem lefele.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- További aktív témák...
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest