Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• őstag

őstag

válasz GrooveHero #1317 üzenetére

Jól gondolod és jól csinálod.
    Ha feldarabolod akkor a vastag részek értékesebbek, de a vége is ér valami keveset, összességében ugyanaz a fa darabolva értékesebb mint egyben.

Persze pótkocsin nem lehet 40m -es fákat egyben vinni. Ez inkább kezdéskor játszik amikor az ember láncossal vágja és traktorral hordja a fát és egyben dobja a tóba. Így veszít minden törzsön.
    Próbáltam úgy is, hogy egy szállítmányban a nagy fák legvastagabb részét tettem csak a pótra, a következőben meg valamivel vékonyabbakat. A mennyiségek persze nem voltak pontosan egyformák, de nem volt érzékelhető különbség a rakományok ára között.
    Azt kéne még kipróbálni, hogy melyik méret mellett a legértékesebb a fa. Gondolok itt arra, hogy a patch előtt a Scorpionkinggel 5 vagy 6m volt a max hossz pontosan már nem emlékszem, azóta 8m. Rakodni gyorsabb 8m -es darabokkal, viszont a félpótkocsi nem ehhez a mérethez van, így nincs is tele. Én úgy ítéltem meg, hogy 8m -en rövidebb idő alatt több fát tudok leszállítani, még akkor is ha ez több fordulót jelent a nyergessel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés