Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fel
addikt
válasz
andrys83
üzenetére
Próbáld ki ezt: [link], vagy ezt: [link], vagy irány a Tecsó..
Egyébként a küldik rendszere megváltozott a '13-hoz képest.. Nem tolja bele a képedbe, hanem a hirdetőtáblákon kell őket kiválasztani. Mellesleg közel sem hoznak olyan jól, mint a '13-ban... Hacsak nem az acsik miatt kell (gondolom nem, mivel valószínű nem Steam-es verziód van...), akkor nem érdemes foglalkozni velük.
-
Fel
addikt
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Ha tudod, hogy mennyivel szélesítetted ki, akkor ugyanolyan szélességen bevetheted fűvel. De talán nem ez a legjobb megoldás..
Az alap munkaerő kiváltására létezik pár mod:
- AutoCombine betakarításhoz, és AutoTractor egyéb munkákhoz. Ezt a kettőt nem nagyon ismerem, mivel nem használom egyiket sem.
- Courseplay - Ezzel tulajdonképpen mindent megcsináltathatsz, amit Te meg tudsz. Azon alapszik, hogy útvonalakat rögzít (munkafolyamatot), és azokat ismételtetheted automatikusan. Hogy kezdőknek való-e..? Hát.. valahol el kell kezdeni.. Mindképpen ismerkedni kell vele, és kitapasztalni, mit hogyan érdemes, de talán a leghasznosabb script.Ajánlottak még:
Inspector- A képernyő bal felső felében jelenít meg infókat járművekről (Milyen eszköz van csatolva, százalékosan a töltöttséget (termés, vetőmag, stb.))
Follow Me - A nevéből következtetni lehet arra, hogy mire való. Különbözőmunkafolyamatokat végző gépeket "utasíthatsz" együttműködésre. A kezelése, beállítása egyszerű (a leírásnál részletesen ki van vesézve).
Alignment Helper - Ezzel a kis hasznossággal azt tudod csinálni, hogy az adott járműhöz rendelhetsz két párhuzamos vonalat (célszerű a munkaszélességre belőni), így segítve a szépen végzett munkát. Nekem pl. műtrágya, vagy hígtrágya szóráshoz nagy segítség volt, mert így már nem kacsázok annyit a földeken...
Ismétlem, a járműhöz képest fogja jelezni a beállított szélességet, nem pedig a földhöz (utóbbi jobb lenne, de ilyen modot még nem találtam..).Ui.: "Műtrágya után a föld sötétebb lesz, de aztán a permetezés már nagyjából saccra megy" - A játék logikájából adódóan, ennek semmi értelme... Ha egyszer már elvégeztél egy olyan folyamatot, ami növeli a terméshozamot (kapott egy sötét textúrát a föld), akkor plusz egy már nem ad semmit... Röviden, teljesen fölösleges műtrágyázás után permetezni. Mindegy melyik módszert választod (trágya, híg trágya, műtrágya, permetezés) ugyanannyi bónuszt jelent.
-
Fel
addikt
Tegnapról egy kis info a patch-ről:
by Stegei » Fri Apr 10, 2015 4:57 pm
We are currently working hard on finishing the development of the Patch 1.3. We will give you more details soon.
Nem sok minden, de annyi biztos, hogy dolgoznak rajta (a befejezésén), és hogy lesz róla bővebb infó is. Hamarosan...
-
Fel
addikt
válasz
chevyfan
üzenetére
Van egy ilyen kis egyszerű scipt: VEHICLE SORT V0.1 MOD FOR FARMING SIMULATOR 15
Num 0-val lehet előhívni egy listát, amiben a num nyilakkal lépegethetsz, választhatod ki a járművet. Num 5-tel pedig az adott jármű helyét változtathatod a listában.
Nem pont olyan, amilyenre gondolsz, de talán megteszi... -
Fel
addikt
A link nem működik.
Egyébként az ilyesféle modokhoz szükséges az UPK (Universal Process Kit) nevű script is. -
Fel
addikt
válasz
McEacrhan3
üzenetére
-
Fel
addikt
válasz
gabesz.1986
üzenetére
-
Fel
addikt
Én egy Case Magnummal szoktam húzni, megy vele szépen.
Túl hosszú az eke, emiatt nehéz vele forgolódni. A bérelt, AI munkás meg sohase húzza ki a föld széléig az eke végét, ha az elejével elérte, akkor már emeli is fel.
Az, hogy maradnak szántatlan részek szintén abból adódik, hogy hosszú az eke, mert a földeken lévő gödröknél egyszerűen nem ér le.
Használj kisebbet, vagy csináld magad. (Én nem szoktam munkást felvenni rá.) -
Fel
addikt
válasz
olivera88
üzenetére
Ezt remélem nem hagyják ki belőle: HOLMER Terra Variant Eco
-
Fel
addikt
-
Fel
addikt
Header Carrier - totál értelmetlen mod, de a kisérőszöveg az üt..
Van belőle v1.2 is.. -
Fel
addikt
Létezik belőle módosított: Multitree Mod V 1.3 for FS 15
És így szerepel a modDesc-ben a kapacitás:
unit="$l10n_piece_unit_short">40</capacity> -
Fel
addikt
-
Fel
addikt
Tudja valaki melyik fájlt kell ahhoz matatni, hogy a biogáz üzem silóinak tartalmát "kinullázzam"?
Most jutottam el odáig, hogy behordtam a szilázst, de maradt 70-70 m^3 a depókban, így az újra feltöltést nem lehet megkezdeni.
Megnéztem a mentés könytvárban az economy és a carreerSavegame.xml fájlokat, de azokban nem találtam semmit.. -
-
Fel
addikt
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
by Stegei » Wed Feb 11, 2015 3:28 pm
The update on Steam did not involve any gameplay changes. This update only changed some minor things due to changed Steam regulations.
We are currently working on a bigger 1.3 update, that will fix most of the known issues.
Pár napja már megjelent, de amint látható semmi játékmenetet érintő dolgot nem hozott. A jó hír csak annyi, hogy készül a nagobb javítást tartalmazó 1.3.
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
De van még ott, csak a textúrák nem illeszkednek jól... Gyk. a siló textúrája a betoné alá kerül.
1.2-es "újítás". Megfigyelhető akkor is, ha az apritékot hordod be, mert az első adagok nem látszanak, csak ha már bent van vagy 100 m^3....guppi2: A DriveControl-nak van saját config.xml fájl a dokumentumok on belül lévő FS15 mappában. Szerkesztővel megnyitod és a Shutle-nál átírod a true-t false-ra.
-
Fel
addikt
Meg lehet azt oldani, hogy Scorpionking ne tüntesse el az utolsó darab fát vágáskor?
8 méteres rönköket vágnék, és így a 27-30m körüli fákból az utolsó darabok kárba vesznek.. Pedig azokat még fel lehetne aprítani. -
Fel
addikt
válasz
donmackó
üzenetére
Igen, szénabálázáshoz nincs sok haszna. Nekem a silózáshoz lett volna jó, mert most előbb levágom a Kuhn kaszákkal, majd utána mehetek rendsodróval, és csak ezután mehet rá a Big X.
**Amúgy tényleg javították a Big X fűnyíró adapterét (X Disc 6200), és most már nem a földön tolja. Nagyon jól használható most már.
GrooveHero: Úgy emlékszem ez az: Krone Big M500 V 1.0.1. V2 még sajna nem készült..
-
Fel
addikt
válasz
donmackó
üzenetére
K@ki a modod..
Amit én próbáltam azon működik:Még a fedél is nyílik/csukódik rendesen a kasza mögött. És így gyűjt:
Kettőt próbáltam, az egyiknél valóban nem működött a rendezett vágás, és a textúrái is elég csúnyácskák voltak. Ez a másik kicsit szebb, működik a gyűjtés, viszont a fizikája defektes... nagyon könnyen elkezd driftelni és korcsolyázni, mintha nem is lenne súlya. Úgyhogy egyiket se használom.
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
Ööö.. Azt az "igazi" M500 is tudja: [link] Az oldalsó kaszáknál van egy-egy behordócsiga.
-
Fel
addikt
válasz
n0tr3adY81
üzenetére
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
Westbridge Hills-en nincs ilyen fícsör. Ott mindent csak egyféle módon adhatsz le.
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
Az nem az X Disc vágó, hanem az Easy Flow nevű szedő adapter.
Ezzel a már levágott füvet (célszerű rendsodróval felhalmozni, vagy ha lenne Big M500-unk...), vagy a kombájn után maradt szalmát tudod felszedni, és azt aprítja.
Az X Disc-kel a lábon álló növényeket lehet csak vágni.
Mellesleg a '15-be nem sikerült valami jól implementálni a vágót, ezért - ugyan megvettem - rövid úton meg is szabadultam tőle.. Egyszerűen túl alacsonyan halad, ami miatt nem érintkezik rendesen a Big X a talajjal, és akár egy vakondtúrásba is beleakad. Az 1.2-ben még nem néztem, hogy javították-e.
Az EasyCollect-et és az EasyFlow-t használom, ezekkel nincs baj. -
Fel
addikt
Így van, bár egyelőre csak betakarításhoz / szecskázáshoz.
A szecskázás határozottan jobb így, mint mikor vontattam pótot, amit mindig trakival vihettema bunkerbe, ha megtelt. Kicsit gördülékenyebb..
Eleinte inkább hívtam "Curse Play"-nek, mert akadt egy-két fura szitu vele... Pl.: rendszeresen a kerítésnek hajtottak a traktorok a biogáz üzemnél, vagy kis íven csak forogtak körbe a szántón..
Jön a vetési szezon, úgyhogy kipróbálom majd szántás / vetésnél is.
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
Ha ugyanúgy működik, mint a '13-ban, akkor ugyanannyit fizet, mint ha a farmon lévő épületnél adnád el.
Bebálázni nem kell. A játék elején, a legolcsóbb szedőkocsival én mindig összeszedtem a szalmát, soha nem szórattam szét a kombival.Ennek a kis add-on-nak annyi értelme van, hogy távolabbi föld mellé is lehet rakni egy átvevőpontot.
Mióta összeszedtem a Big X-re valót, azóta így bánok el a szalmával:
-
Fel
addikt
válasz
nicolay82
üzenetére
A tejeskocsi kimaradt ebből a verzióból, úgyhogy éjfélkor mindig eltünteti az összegyűlt mennyiséget és az árát jóváírja a játék automatikusan.
A trágyát a földjeidre kiszórhatod, vagy a megvásáolt üvegházaidba. Pénzt csak modok segítségével kaphatsz értük (visszaolvasva találsz hozzá segítséget).
A biogáz üzembe silót lehet hordani, amit a bunkereknél erjeszthetsz (vágott fű; aprított fű, árpa, búza, repce, kukorica hordható a bunkerekbe)
A hőerőműnél pedig faaprítékot adhatsz el.
Ha Steames és be van kapcsolva az auto frissítés, akkor már 1.2-nek kell lennie. Ha valami egyéb verzió, akkor Neked kell feltelepíteni, innen: a megfelelőt.
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
A csuklós gépektől én is tengeribeteg leszek, úgyhogy én se használom egyiket sem. Kormánnyal biztosan jobb ezeknek is a kezelhetősége, de billentyűzettel zavaró, hogy állandóan rángatja a képet.
A teleszkópos Liebherr-t használom és a nyerges farönk-trailert.
A legegyszerűbb a STE-PA FHL 13AK pót, aminek van saját daruja. -
Fel
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
Az 1.2-es pöccs óta nem elég csak odagurulni a kijelölt helyre, hanem ki kell ralni a rönköket.
Ha alacsonyabb lenne a pót / trailer, akkor biztosan működne továbbra is, ahogy régen, de így sajna (?) oda is el kell battyogni a rakodóval.---------------------------------------------
A patch előtt nem volt kedvem a faapríték gyártáshoz, mert lábrázásom volt a jencitől, de javítottak rajta sokat. Kezelhetőbb a daruja is, és nagyjából már fagyásmentesen lehet bele adagolni a fát.
-
Fel
addikt
válasz
istike35
üzenetére
Nincs összefüggésben, hogy van-e a silódban kukorica, és hogy tudsz-e venni vetőmagot a vetőgépbe.
Már csak azért sem mert egyféle vetőmaggal nem tudsz feltölteni gépet (na jó, kivétel a burgonyavető...) Ha megvan a megfelelő vetőgép, akkor azt feltöltéskor mindenféle vetőmaggal felöltöd, amit az vetni tud. Vetéskor pedig az 'O'-val kiválasztod a megfelelő vetőmagot és kész.
Ha továbbra sem megy, akkor kérünk egy screenshot-ot. -
Fel
addikt
Öhömm... Mióta kijött a patch nem sokat játszottam, és nem is csináltam ilyen szállítós küldit..
Most pont találtam egyet, ahol 34 t búzát kellett a közeli malomba elvinni (amcsi térkép). A MANcival vittem, úgyhogy hamar odaértem, erre a jutalom:
• Reduced the enormous time bonus for missions (1.2) ... jól sikerült..
Korábban kb. hasonló mennyiségért még ennyi járt:
Na ezek után már nem látom értelmét egyik fajta küldivel sem foglalkozni.
--------------------------------------------
Megjelent az első DLC: ITRunner - DLC
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
Mivel nagyon lassan nőnek a fák, így jópárszor le tudod majd még vágni az egész területet, hiába ott lesznek a csemeték. Ha menőnek akkorára, mint a képemen, akkor pedig a sorok közt is tudsz kaszálni. Habár a forgatóval nem biztos, hogy elférnél köztük.. Én Big X 1100-el csalinkáztam köztük, azzal nem volt gond..
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
Működik:
Én előtte befüvesítettem a földet, majd a textúraillesztéseket használtam szamárvezetnek, így szép egyenes sorokban sikerült kiültetni a fákat. Kb. 500-550 fa fért erre a 19-es földre.
------------------------------------------------
Amúgy mekkorára nőnek meg az ültetett fák? Ezek még talán a második, vagy harmadik növekedési fázisban vannak.
-
Fel
addikt
válasz
hunijakab
üzenetére
Ha ez a "legutolsó piross" a Horsch Maestro 12 SW akar lenni, akkor azzal nem fogsz tudni búzát/árpát/repcét/füvet vetni, mert az csak kukoricát és cukorrépát vet.
Ha búzát/árpát/repcét/füvet vetnél, akkor válaszd a listában előtte lévő szürkés-piros Horsch vetőgépet. Vagy talán jobban megéri a Väderstad Rapid A600S (sorban a harmadik, piros-sárga, mindenféle tárcsákkal felvértezve - nem kell előtte talajművelni). -
Fel
addikt
Ez a rönkhordós futó úgy bugos, ahogy van. Rendszerint ha lerakom valahová, majd később újra arra járok, akkor tuti nem úgy találom, ahogy előzőleg hagytam.. Mindig forog. Volt, hogy otthagytam a placcon a többi eszköz mellett, aztán mindig eltolta őket..
Találkoztam egy még idegesítőbb dologgal is... Rakodtam, elvittema fát a helyére, viszamentem rakodni, erre a gém nem reagál, se fel, se le, semerre nem mozdul.. Eleinte azt játszottam, hogy reseteltem a futót, és mehettem érte a tanyámra... De utána átálltam arra, hogy mikor előjött a probléma mentettem, kiléptem, majd újra betöltöttem a mentést.
Az hogy a gém hogy áll, a fogó hozzáér-e a futó alvázához nem oszt, nem szoroz.
-
Fel
addikt
Nem tudja valaki, hogyan kell működésre bírni a kiegészítő permetezőtartályt?
Látható a képen, hogy az első tartály még tele, a hátsó kiürült, és a munka megállt. A '13-ban működött rendesen... Itt most van külön bekapcsolás opció a kieg. tartálynál, de nem történik semmi akkor sem..
vhw: Raklap szállításra jó a sima, lapos pótos (bálázós cuccok között van):
-
Fel
addikt
Én így szoktam:
Felhúzom a pótra, éskicsit le is szorítom a rakodóval. Igaz ez egy fenyő, ami könyebb..
A nagyobb darabokkal másképpen bánok...

Na jó, mikor van kedvem, akkor én is feldarabolom a fákat, és felrakodom a rönköket.Te kérdezted, hogy mire jó a "Fatönkvágó"?
Igazából az egy apító, és a vágás után földben maradt csonkokat lehet vele eltüntetni:
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Van belőle v1.2 is..