- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
És végül hova mentél/ mész németből?
BME-sből a honlapról letölthető mintavizsgát néztem. Jó sok nyelvtan és idegen szó, de szótár segítségével kisilabizáltam. Szerintem hatalmas segítség a szótár. Csomó mondatban 1-1 kulcsszó miatt nem tudja eldönteni az ember, hogy fekete vagy fehér; minden mást értek, csak a lényeget nem tudom megoldani, és jönnek a 0 pontok. Szerintem ez baromira meg tudja lőni az embert. Valószínűleg jelentkezek egyszerre BME+kodolányi.
Azt se értem, hogy az íráskészség mérésénél hogy lehetnek ekkora eltérések:
Euro 250-270 szóra 60 perc.
BME 170-180 szóra 60 perc
Társalkodó 200-250 szóra 90 perc
Telc 150-200 szóra 30 perc
Ecl ~200 szóra 35 perc, ez isItt is eléggé el lehet csúszni, mert legtöbb helyen egyetlen feladattal tesztelik az íráskészséget. Aszem nekem ez lesz a kritikus.
Esetleg nem tudsz valakit, akinek vannak speciális cuccai kodolányi vagy bme írásbelire?
-
Taru
tag
válasz
attiati #8047 üzenetére
Tudtommal nem ér többet, csak az számít, hogy akreditált. Konkrétan én se BME-n se Társalkodón nem voltam, de német miatt nézegettem őket és szerintem a BME nehezebb akkor is ha használhatsz szótárt (keményen kérik a nyelvtant), a Társalkodónak könnyebbnek tűnt a követelménye bár csak pár mintát láttam mindkettőtől.
Külföldön úgy tudom elfogadják az EU-t meg a Rigót (legalább is azt régen elfogadták), meg asszem a TOEFLT is. Ha jól emlékszem minden olyan nyelvvizsgát elfogadnak ami az ő nyelvűkön is van (tehát a papír vagy 2 nyelvű vagy van 1 angol betét lap) és az EUs szintet jelöli (mostmár asszem mind). Persze vannak kivételek, pl főiskolákon, volt osztálytársam aki vmi nagyon egyedi német nyelvvizsgára járt ki Münchenbe mert a fősuli csak azt fogadja el, a Goethe nem elég nekik.
-
attiati
veterán
Volt valamelyikőtök TársalKODÓ vagy BME angol középen?
Gyors végigcsináltam mindkettőből egy-egy mintavizsgát.
A Társalkodó írásbelin nincs egyetlen kétnyelvű feladat se, de most beszéltem velük, és az akkreditációja (és a magyar nyelvű feladatleírás miatt) kétnyelvű bizonyítványt adSajnos szótárt csak a levélírásnál lehet használni.
A BME-n a levélírás ideje szűkösebbnek tűnik, de a többire összességében több idő jut, és szinte végig lehet szótárt használni.
Voltatok valamelyiken?
szerk:
Lehet, hogy felelőtlen kijelentés volt, hogy az 1nyelvű vizsgák könnyebbek. Bennem még az Origós vizsga emléke élt a 2nyelvű nyelvvizsgáról, ahol durván kellett fordítani oda-vissza mindkét nyelvről. Ehhez képest a BME-s vizsgán csak angolról kell magyarra (ami szerintem könnyebb), a Társalkodó-n meg semmi nincs. Ennyi hátránnyal szemben ott áll az a tény, hogy egyik 1nyelvűn se lehet szótárt használni (és jóval kevesebb idő alatt kell ugyanannyi szót írni a levélnél mindegyiken). Aszem ebből 2nyelvű írásbeli leszItthon munkahelyen vagy bárhol máshol többet ér az egynyelvű, vagy a kétnyelvű, mint a másik? (Tudtommal külföldön meg úgyis mind1, mert egyik itthon akkreditált vizsgát sem fogadják el.)
-
-
VOid
tag
válasz
attiati #8040 üzenetére
épp ezt vetettem fel pár bekezdéssel ezelőtt, there is , there are-nál ha olvasod a fórumot.
és NEM nem csak nem anyanyelvűek mondják így, hanem anyanyelvűek is használnak "is" -t többesszámú főnévvel, ezt személyesen is megtapasztaltam, na meg sorozatokból. Próbáltam megérteni h van e ennek valami logikája h mikor veszik ezt lazábban és mikor nem, de eddig még ép kézláb magyarázatot senki nem tudott adni, valszeg nincs is -
attiati
veterán
válasz
Psychonaut #8036 üzenetére
Akkor azért nem találtam, mert a there is/are szerkezetre kerestem. Hasonló hibába futottam, mint a temperature és a fish
-
Taru
tag
válasz
attiati #8034 üzenetére
A googleben kicsit keresgélve arra jutottam, hogy a nem agyanyelvűek használják az "are"-t,. Legalább is a találatok származási országa alapján erre jutottam. Tehét a net pont a fordítottját mutatja (kivéve, ha félre értettem amit mondtál). De szerintem is a mindenapokban mindkettő jó, max nyelvvizsgán figyelni kell rá, hogy "is" legyen.
-
Taru
tag
válasz
dabadab #8032 üzenetére
Feltételeztem, hogy volt már rá példa, hogy valaki cikket írt, és csak arról nem volt hír, hogy mennyibe fog kerülni. Elvégre a magyar cikkekben előfordul ez a mondat "A árról nincs hír". És meg is találja, de angolul valahogy soha nem mondják ezt? Konkrétan ezt találtam érdekesnek, hogy pont így sehol nem találja meg, sőt ha jól belegondolok még sose olvastam ezt a mondatot eddig angolul, valahogy csak a magyar cikkekben találkozom ezzel. Az angol cikkek mindig több mindent hiányolnak (nincs ár se megjelenési időről hír, ott meg már "are").
-
dabadab
titán
"Ez elég érdekes. Googleben egy ilyen mondatot sem találok"
Ez elég érdekes.
Ha guglival akarsz nyelvhelyességet ellenőrizni, akkor ne túl hosszú mondatokra keress rá, csak a konkrétan kérdéses részre.
-
Taru
tag
-
Bubee82
őstag
Bedobom ide is, mert jobban peregnek itten az események
attiati
Szvsz az "is". A beugrató a news-ban van, amennyire jól dereng. Ugyanis ebben az esetben a news-t nem többesszámként kell értelemzni.
-
attiati
veterán
Köszi a megerősítéseket
Itt melyik a helyes, és miért?:
There _______ no news about the actual price.
a) are
b) is(meglepődtem rajta, hogy ezt nem "találtam" el)
-
attiati
veterán
válasz
Neoteric #8006 üzenetére
Légyszí erősítsétek meg Neoteric válaszait:
1. Can you remember us counting the fish in the bath?
Itt a fish miért nem kerül többesszámba?
Neoteric: Fish- hal, Fish- halak, Fishes- több halfajta2. Temperatures below zero are really rare here.
Itt a hőmérséklet miért nem egyes szám?
Neoteric: Tempereatures, azaz több, nem 1db, azért van többesbe -
Kidus
őstag
válasz
dabadab #8021 üzenetére
Hat en akkor nagyon fiatal vagyok, mert miota az elso angol szot megtanultam, csak igy talalkoztam vele, de ahogyan te mondod most, meg sosem ( konyvekben sem ).
Ertheto meg logikus es hiszek is neked, csak erdekes, milyen dolgok vannak, magyarban is ahogyan alakulnak, nagyanyok mar van ugy, hogy nem nagyon ertik, mi meg mosolygunk rajta ahogy mondani tudnak dolgokat neha -
dabadab
titán
"Szerintem az eliras lesz, 'I remember him being sick' akarna lenni."
Au contraire, mon amie! Egy jó darabig a tárgyesetes változatot ("him being") az angol illetékességű nyelvvédők a sátán találmányának tartották. Manapság ez már nincs így, de még mindig a "his being sick" az elegánsabb, műveltebb beszélőre valló forma - bár tény, hogy ez pont az a nüansznyi különbség, amivel tényleg nagyon sokáig nem kell foglalkozni az angol tanulása során.
Egyébként ha valaki mindenképpen ki akarja logikázni, akkor itt tulajdonképpen arról van szó, hogy "emlékszem a beteg állapotára", vagyis az a he itt birtokosként (a betegség birtokosaként
) van jelen, nem pedig az (emlékezés) tárgyaként (mert a tárgy az maga a betegségállapot).
A szerkezet nem csak a be-re, hanem minden igére használható (használandó), tehát "I saw his holding a gun", "I expect his failing the English exam"
stb.
-
Kidus
őstag
válasz
attiati #8018 üzenetére
Szerintem az eliras lesz, 'I remember him being sick' akarna lenni.
A can't help doing something meg egy 'phrase' azert erdekes neked szerintem.
Altalaban ugy szoktak ( talan igy egyszerubb megerteni alapjaiban ), hogy peldaul rad szolnak, hogy ne ragd mar a szad, es te erre azt mondod, hogy 'i can't help it'.
Vagy 'can't help myself' es ezekbol alakulhatott a fenti szerkezet, legalabbis igy erzesre nekem ugy tunik.
Az meg mas dolog, hogy 'i can't help you to do this'.Remelem segitettem kicsit.
-
attiati
veterán
Euroexam-nál másfél hete folyamatban van egy ingyenes online angol B2 felkészítő tanfolyam.
Akinek van kedve, még jelentkezhet. -
attiati
veterán
válasz
Hasaggymeg #8017 üzenetére
Most jól belekavarodtam. Ugyanis a könyv a szótári alakját úgy hozza az igéknek, hogy:
1. look forward to doing
2. promise (them) to do
3. tell them to do
4. stop doing
5. remember doing
6. forgive them for doing
....A példamondataitok szerint állhatnak that.... mellékmondatos szerkezettel is?
Leesett, hogy ez a fenti szerkezet a sokat emlegetett gerund or infinitive . Ez az oldal már végképp bekavar, mert ezek szerint egy ige állhat akár mindegyik szerkezettel isÉs a fenti fix szótári alakok mehetnek a kukába. Remek.
John stopped smoking.
John stopped to smoke every hour..Valamennyire az is letisztult, hogy a második ige az angol mondatban nem kerül múlt időbe (még ha magyarul úgy is van), helyette a főige viszi el a balhét:
He didn't remember meeting me the previous year.
Bár az még mindig nem tiszta, hogy that... típusú mellékmondatos megoldás nélkül hogy lehet a tárgyas igét múlt időbe tenni, ha a főige jelen idejű? Ezt hogy mondják gerund-dal?
Emlékszem, hogy segített.Pl. a GIB nagyszótárban van egy ilyen múlt idős példamondat:
Emlékszem, hogy beteg volt. I remember his being ill.
Mi akar lenni ott az a his??Aszem, itt feladom
:
can't help to do something = nem tud segíteni valamit megcsinálni (tehát normális jelentésben használjuk az összes szót)
can't help doing something = valaki nem tudja megállni, hogy valamit ne csináljon.Tehát ég és föld lesz egy-egy ige jelentése, attól függően, hogy a tárgyi ige melyik alakját használom. Belenyúltam rendesen a lecsóba
Durva kis nyelvtani szerkezet ez.
-
Hasaggymeg
veterán
Azért van zárójelben a that mert opcionális.
Ami a másikat illeti,a VAGY előtti résszel semmi baj,kérhetsz elnézést valamiért amit nem te követtél el de felelősnek érzed magad miatta,ami utána jön fura,de nem is kell sokat bonyolítani,ha van egy jól hangzó működő forma stick to it.
Forgive me that my dog bit you.-100% jó
Forgive me for my dog biting you/for my dog's aggressive behaviour.-noha nem 100%,de ezt is jónak érzem,a második felét pláne. -
Taru
tag
válasz
Hasaggymeg #8015 üzenetére
Oops a ran-t tényleg elütöttem
. A "that" szerintem opcionális abban a mondatban (nélküle is jónak tűnik, hallottam is már, hogy használják).
Nem vagyok teljesen biztos a Forgives mondatok is/was-oss verzióiban, hülyén hangazanak az igaz, simán lehet rossz (párszor átgondoltam, hogy hagyjam vagy ne, de nem tudtam eldönteni, úgy döntötte, simán rosszul hangzik és nem használatos biztos az baj, de lehet, hogy nem
).
Öszintén megmondom, én nem találom a mondatot értelmesnek (a forgiveseket) attól a perctól, hogy benne van a "me", mondjuk már magyarul se tetszik ha bele tesze,, de bele lehet tenni, ha nagyon akarjuk, bár én kihagynám, csak megmutattam, kb mennyit változna a mondat ha bele tennénk (kb értelmét vesztené, legalább is nekem).
-
Hasaggymeg
veterán
Ott csak egy at+/- volt a kérdés,de min2 jó szerintem.
(#8013) Taru ...ott a ME beiktatásánál a VAGY utáni rész nagyon sántít....esetleg az IS,WAS stb. nélkül simán Forgive me for my daughter not playing today/yesterday stb.,de így is elég béna.Ja és I remember (that) he ran fast.
-
Taru
tag
válasz
attiati #8010 üzenetére
Emlékszem, hogy gyorsan futott.
I remember him running fast. < 1 konkrét alkalomra való vissza emlékezés, magára a futásra emlékszem ami akkor folyamatos volt és az maradt meg, hogy futott (pl. "Nem láttad tegnap Petit? - De emlékszem, hogy gyorsan elfutott mellettem.")
I remember he run fast. < nem 1 konkrét alkalom, általában gyorsan futott, ha futott, és lehet most is gyorsan fut ha még egyálltalán fut.
I remember he used to be running fast. < mostanság már nem fut olyan gyorsan, de anno igen és arra emlékszem milyen gyorsan szokott.
I remember he was running fast. < Alternativa az elsőhöz (legalább is én úgy értelmezem)
Én ezeket az eltéréseket érzem a mondatok között.
---
Arra kért, hogy bocsássak meg neki, hogy eltörte a karomat.
He asked me to forgive him for breaking my arm.Azt a folyamatot kell megbocsájtani ami a karom eltörését eredményezte.
Bocsásd meg, hogy a lányom nem játszott tegnap.
Forgive my daugther for not playing yesterday.Bocsásd meg, hogy a lányom nem játszik ma.
Forgive my daugther for not playing today.Mindkét mondatban a második ige egy folyamatosan fenn álló vagy fenn állt tevékenységre utal ezért nincs múltban. Lényegében a folyamatosan fenn álló tevékenység a "nem játszás" ezért folyamatosban marad az ige.
Ha bele kell tenni a "me"-t akkor vagy teljesen átfogalmazod vagy csak 1 kicsit de mindenképpen át kell írni:
Forgive me that my daughter did not play yesterday/today. - Forgive me that my daughter was not playing yesterday/today (is not playing today)
vagy
Forgive me, for my daughter is not playing today /Forgive me, for my daughter was not playing yesterday./Forgive me, for my daughter is not playing today.
Máskép nem tudom elképzelni, hogy tehetném bele úgy, hogy helyes legyen.
föccer: Arra gondolnak, hogy úgy csomagold, hogy ne sérüljön tovább a szállítás alatt.
-
föccer
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #8003 üzenetére
No, meg is jött a válasz a gyártótól:
I have set up an RMA to exchange your parts under warranty and the return details with RMA number are below.
Please write your RMA number on the outside of your package and return it to us in secure packaging within 10 business days. Please return by Post using an insured shipping method (in the UK this is Royal Mail Special Delivery) to ensure contents and credit, as proof of posting is not acceptable.
Please send to:
xxx
xxx
xxx
xxxOnce we receive your package, we will ship your replacement order. (26369779)
Please note, due to quality and tracking reasons removal/tampering with the warranty label or modification to Crucial Branded product will result in us not accepting your request to return the product. Any product received in such condition will be returned to you.
If you have purchased a kit, both parts must be returned so we can exchange them as a matching pair.
Please let us know if we can offer additional assistance or advice.
1 kérdás:
Mit takar a secure packaging kifejezés? Csak simán biztosnágos csomagolás? Vagy valami postai kifejezés valamilyen speciálsi feladási módról (utánvét, vagy valami hasonló)
köszi
üdv, föccer
-
attiati
veterán
válasz
Neoteric #8006 üzenetére
Köszi. Ha gyakran benézel, gondoskodom róla, hogy a fél nyelvtant átismételd
Ez a fish elég beteg dolog az angoloktól
Pláne, hogy a többi állatnál nem így van. (dog, cat). Mondjuk a temperature is beteg. A súlyra se mondom, hogy weighs, hogyha 1 kilónál több. Nem elég, hogy a mértékegység többes számban van?
"Sztem csak annyi, hogy: I remember, he was running fast."
Ez sántít picit szerintem, mert mellékmondatos megfogalmazásnak tűnik, csak that nélkül. Vagy nem tudom.
Itt egy múlt idős példamondat, ráadásul duplán (kérni, megbocsátani vmit) van benne kettős ige:
Arra kért, hogy bocsássak meg neki, hogy eltörte a karomat.
He asked me to forgive him for breaking my arm.A harmadik ige is múlt időben van, mégis a szokásos módon használja a "megbocsátani" ige alakját múlt időben is. (forgive them for going) Bár itt lehet bekavar, hogy már az első igében ellövi a múlt időt. Nem tudom.
Ebben a szerkezetben akkor nem teszik múlt időbe a második igét?
Bocsásd meg, hogy a lányom nem játszott tegnap.
Forgive my daugther for not playing yesterday.Bocsásd meg, hogy a lányom nem játszik ma.
Forgive my daugther for not playing today.Egyébként ha bele akarom tenni, hogy bocsásd meg nekem, akkor hova kerül a "me"?
-
VOid
tag
válasz
attiati #8005 üzenetére
A "feel" nél azért nem jó a simple igeidő mert akkor megváltozna a jelentése, még ha itt nem is olyan nagy az átfedés a jelentések között, de van.
Viszont simán tudok olyan igét mondani ahol pl egyértelműbb a dolog:
These flowers smell good.
XY is smelling the flowers.I remember my first teacher. Do you remember yours?
Aunt Sara is looking through an old picture album. She is remembering(itt is nem emlékszik a jelentés hanem inkább "felidéz") the wonderful days of her childhood.The cat's fur feels soft. puhának "hat"...kb
I'm not feeling well today. itt meg ugye egyértelműOtt a Think is: ha simple-be mondod a jelentése kb "úgy hiszem, úgy gondolom", ha folyamatosban mondod akkor ugye gondolkozol xy dolgon
Érdemes ezekre is odafigyelni
van jópár ilyen ige és ha próbálod kitalálni milyen igeidőben legyél ezt is figyelembe kell venni.
-
meroly
veterán
válasz
Hasaggymeg #7978 üzenetére
Látom feladtam a leckét a mondatommal, pedig olyan kis egyszerűnek tűnt nekem is elsőre.....
Emlékszem, hogy gyorsan futott.
I remember, he used to run fast.???
-
Neoteric
addikt
válasz
attiati #8005 üzenetére
"Ha itt csak ennyi lenne a mondat: Emlékszem, hogy gyorsan futott. Akkor hogy fejezik a mellékmondat múlt idejűségét ezzel a szerkezettel?"
Sztem csak annyi, hogy: I remember, he was running fast.
"Illetve ha az ige -inges mellékmondatot "vonz", de a mellékmondat igéje nem kerülhet inges alakba, azt hogy oldják meg? I look forward to ...-ing. Hirtelen egy ilyen igét se tudok"
ilyen pl a know
Akkor én úgy írnám, hogy I'm looking forward to know sth about this.
1. Fish- hal, Fish- halak, Fishes- több halfajta
2. Tempereatures, azaz több, nem 1db, azért van többesbe.
3. Sztem mert nem általános dolog, hogy a gyerek mindig jobban érzi magát, hanem egyszeri alkalom, ami eltér a megszokottól.
Azért bíráljatok felül engem is nyugodtan, mert 2év óta csak felejtek az angolomból.. lehet gyakrabban visszanézek ide, hogy azér valamilyen szinten megállítsam a leépülést
(#7999) dabadab : sir yes sir
-
attiati
veterán
Kellett nekem kérdezgetni a nagy nyelvtani részeket; máris belebotlottam
Főnévi igenév a mellékmondatban vagy két egymást követő ige esetén: read, to read, reading, to reading, that...read. Nagyjából világos. Néha már túl leegyszerűsített a magyarhoz képest. I remember him running as fast as he could. - Emlékszem, hogy olyan gyorsan futott, ahogy csak bírt.
Ha itt csak ennyi lenne a mondat: Emlékszem, hogy gyorsan futott. Akkor hogy fejezik a mellékmondat múlt idejűségét ezzel a szerkezettel?
Illetve ha az ige -inges mellékmondatot "vonz", de a mellékmondat igéje nem kerülhet inges alakba, azt hogy oldják meg? I look forward to ...-ing. Hirtelen egy ilyen igét se tudok
Más:
1. Can you remember us counting the fish in the bath? - Itt a fish miért nem kerül többesszámba?
2. Temperatures below zeroarereally rare here. - Itt a hőmérséklet miért nem egyes szám?
3. A beteg fiú is jobban van. The sick boy is feeling better, too. - Ez miért nem simple present? Azzal nem jó? -
föccer
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #8003 üzenetére
Küldtem is.
köszi,
üdv, föccer
-
Hasaggymeg
veterán
Nem az e-mail,hanem a csatolt hibaleírás nem ért el hozzájuk,gondolom belső hiba miatt.
Dear Sherihan Hussein!
First of all I would like to thank you for the quick support but unfortunately non of the suggested tips worked in my case.I am absolutely positive that one of the memory modules is defective as after each crash the stop error codes in the system log of my OS (Ms Windows XP pro sp3) suggest some kind of memory failure.I also tested the modules individually with Memtest86 memory diagnostic software,and one of the two 2Gb modules proved to be defective,producing four critical errors.
I am ready to reproduce these tests,if needed,even providing photos of the screen with the error information on.I am currently using the one working 2Gb module and the system is perfectly stable,so I am asking you for a RMA code to return the faulty module to you for further testing and eventual replacement.
Yours sincerely, Földvári Gábor -
föccer
nagyúr
válasz
dabadab #8000 üzenetére
LOL
Azért nem akadtam ki ennyire, mint az írásból ki lehet venni. Gondoltam, hogy a supporthoz forduló userek jeletős részénél nincs is a memóriának baja. De nállam (természetesen) nem ilyen jellegű hbáról van szó
Hasaggymeg:
Azért agyvérzést nem ettől fogok kapni
Egyébként futott ez a ram hibátlanul, ebben a gépben, így azt kizárnám, hogy a bios verzióval lenne baj. A rendszer köszöni szépen stabil, immáron hosszú évek óta rendesen karban van tartva.
És jelentem már rég nics meg az előző memória. Valahol nyíregyháza alatt vagy 50-60 km-re szolgálják új gazdájuk egészségét. Egyégként azt a részt még mindig nem értem (logikailag), hogy hogyhogy bnem kapták meg az e-mailemet? Akor hogyan reagáltak rá ebben a levélben? Másik e-mailt nem küldtem nekik, mert nem is volt hova
Na mindegy.
ON:
Ezt a választ szeretnám elküldeni nekik. Kérek szépen valakit, hogy fordítsa le nekem britis inglisre:
Tisztetel Sherihan Hussein!
Köszönöm a megtisztelő válaszukat a garanciális cserémmel kapcsolatosan. Az ön által felvetett lehetséges okok nem jelentenek megoldást a memória hibájára. A hibát egyértelműen az egyik memóriamodul hibás működése okozza. Ezt azért gondolom, mert az operációs rendszer (Ms Windows XP pro sp3) hibanaplójában a memória hibára utaló hibakód szerepelt, miután futás közben többszöri alkalommal is újraindult a számítógép. Ezt követően memtest86 diagnosztikai szoftverrel egyenként ellenőriztem a modulokat. A 2 db 2 GB kapacitású lapkából az egyik modul hibátlanul működött, míg a második lapkának az ellenőrzése 4 kritikus hibát fedezett fel. Amennyiben szükséges, megismétlem ezt a vizsgálatot, és fényképen elküldöm a monitoron megjelenő információkat. Jelenleg a hibátlan, 2 GB-os modult használom. Ezzel a rendszer teljesen stabil.
Kérem küldjenek részemre RMA kódot, hogy elküldhessem az önök részére a memória modulokat, hogy önök is bevizsgálhassák a kérdéses lapkát.
Tisztelettel:
Földvári Gábor
Előre is köszi szépen.
üdv, föccer
-
Hasaggymeg
veterán
Először is nyugodj meg,mert még agyvérzést kapsz....Aztán,azt mondják nem ment el nekik az e-mail-ed,ezért kérnek győződj meg,hogy rendesen behelyezted a modulokat,az erő az a behelyezési nyomásra vonatkozik.Aztán-mondják ők-próbáld egyenként,hátha kiszúrod a hibás darabot.Ha ezen is túl vagy,próbáld bele a régi RAM-jaidat,(gondolom ők úgy hiszik van olyan és te most csak apgréjdelsz)mert ha azzal sem megy a rendszereddel van baj.Aztán meg frissíts BIOS-t és ha úgy sem jó,írj mert kicserélik neked.
Amúgy mikor gépen 512-jét 2Gb-re növeltem,nagyobb órajelűre is,míg nem volt BIOS frissítés állandóan hibára ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest