Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hobizoli

nagyúr

válasz eattila #87556 üzenetére

sogi a nagy agyhalal meg
    2015-ben ment ki kulfoldre, mert itthon nem nagyon volt meloja (Kecskemet kornyeki)

erre kari elott tartott egy kiseloadast nekem, hogy a soros-gyurcsany, meg megirtak a vmi narancsnyalonc FB oldalon is -amit vmi kecskemeti ismije kuldozget ki neki-, hogy az miatt szar a gazdasag allapota itthon

mondtam neki, ne ausztria masik vegebol oszd az eszt nekem ide ezekkel a agit-prop szarokbol tajekozodva, hanem koltozz vissza
    jaaa azt nem

es hogy annak idejen is a az 300Ft vizitdij is, hogy de az mennnnyire megterhelte az embereket
    baze volt az a vizitdij, a mellhartyagyulammal a korzeti doki - SZTK rontgen - korzeti doki tavot megjartam 20perc alatt a kesz lelettel
    na? siman kifizetem inkabb, ha ennyire gyorsan megy miatta
    nem volt olyan sor a dokinal, hogy 50 perccel a rendeles elott odaerve a tizensehanyadik senkinek mentel oda

ezen a 300Ft-n aggodott nekem egy 10percet mar, azt mondom neki, es nem zavar hogy 15 vegen mentel ki a 2. viktorkormanynal?
    meg a 300Ft nagyon "jo", hogy eltoroltek, aki valoban beteg megint oda sem jut a dokihoz, meg megemeltek a TB levonast 1.5%-l, azaz a 300k-s bruttodbol, ami nem volt egy nagy eresztes akkor sem, 4.5k-val tobbet vonnak le minden honapban toled akkoris, ha oda sem mentel semmiert egy eve mar, az egy honapban 15 vizitdij
    egy evben mar ennyinel is kifizetsz pluszban 54k-t, ami 180db vizitdij ara, meg minimalber utan is kifizetett az emberke 30-40db vizitdijat a semmibe
    a vizitdijnel meg az egy naptari evben 20db utan visszaigenyelheto volt az egesz osszeg pl kronikus betegenel, azaz semmibe nem kerult neki valojaban

de ez is csak azt a penzt "latja" kiadaskent, amit fizikailag odaad vmiert, amit a bruttobol levonva eleve meg sem kap nettoban, az nem elvonas szerinte

Új hozzászólás Aktív témák