- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
Na, fékteszt, kormányteszt megvolt, nagyobb utakon már nem gond a nyári sem. Majd valami gumist kerítek, meg a Hondára kéne venni gumikat, amúgy élhető. Majd ha lefagy
-
-NoVa-
veterán
Akkor erre a kis időre már kár is feltenni a télit, pár nap és jön valami trópusi hőhullám
-
-NoVa-
veterán
Kazah benzinkúti koreográfia, ügyes:
[link] -
-NoVa-
veterán
válasz
ncc1701 #40734 üzenetére
Ezek ilyenek, garázsban kell tartani, mert különben behorpasztja a benzinkút tartályát. Ez is valahol 288hp körül van, és kipufogóval együtt van olyan hangja, mint a Volvonak volt leszakadt dobbal. Elvileg képes véges idő alatt felgyorsulni 100km/h-ig is akár.
Egyébként meg nagyon nagyon jó autó, akárhányszor vezetem, utána sokkal jobban szeretem a Volvomat
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #40694 üzenetére
Mert nagyon széles Q faktoros a legtöbb droidos SW EQ. A personalise meg tényleg csak egy-egy sávot piszkál.
De az audio ilyen okkult matematikai tudomány
Egy 60% Dry/Wet Fletcher-Munson loudness effekt 53Hz-nél egy jól felparaméterezett flexible dynamic range compressorral mindent durván alárak, amit hiányoltál a P1 hangjából, miközben nem piszkálja el a könnyed szellős felső részét. -
-NoVa-
veterán
Hivatalos LEGO Cybertruck
-
-NoVa-
veterán
#DRÁGASZÁGOK audionirvánapost:
Egyrészről megjött a PowerDAC V2, és minden hype teljesen valid. Megadja a P1 alá azt a teljesítményt, amitől testes telt mélytartománya is lett a csodás közép és magas mellé. Mellé egy komplex szanaszét konfigolható DSP, lehet mindent személyre szabni extrémen. Lustáknak van fül/fejhallgatóspecifikus profilból sok, community shared letölthetőből végtelen. Eléggé forró tud lenni használat közben, ragasztok majd rá bordát.
Nagyon ajánlott asztali DAC bármilyen komolyabb teljesítményt igénylő balanced kábeles fejhallgató alá.És ha már szóba került a komoly teljesítmény, a dolgozószobámba is kellett valami igazán jó. 15W nem gyerekjáték, Roland MA-15D aktív micro studio monitor :). A kép kedvéért kivettem alóla a talpakat, 10+ centit emelve szól szépen. A 16nm-es teret betölti, a nappaliba kell az SMSL gigászi 20W-os teljesítménye. Oda majd építek labirintusdobozos fullrange okosságot ha lesz időm. Flexem van, menni fog.
-
-NoVa-
veterán
válasz
-NoVa- #40182 üzenetére
Óbazmeg stornó, ez egy új kínai trükk.
"A csomagja Kínából <trackingszám> sikeresen megérkezett Európába.
A csomagját a Meest pár napon belül fogja kézbesíteni Magyarországra.
A csomaglogisztikai szolgáltató a Pick Pack Pont. Kérjük várja az ezzel kapcsolatos következő üzenetet."Szóval megjött a PowerDAC-om. Ma audio terén erős napom lesz, a kocsiban is van némi Roland gyártmányú jóság az asztalomra.
-
-NoVa-
veterán
Másféle fura téma, kaptam sms-t meg mailt, hogy 6. kerületi pickpack pontra jött rendelésem. Na olyat én egész biztosan nem csináltam, egyrészt nem rendeltem semmit, azt se oda. Nem utánvételes, 0 ft fizetendő, de fogalmam sincs, miről van szó. Ilyenkor vegyem át, aztán majd kiderül? Vagy valami fura marketing/scammer trükk lesz?
-
-NoVa-
veterán
Kigyulladt egy BMW, de szerencsére pont arra járt egy szippantóskocsi:
[link] -
-NoVa-
veterán
válasz
BobaHWSW #40124 üzenetére
Normcore...
iPhonera jobb játékok vannak, meg mostanában a portrémód ütős extra, minden másban fényévekkel jobb az S10. Arra pl évek óta nem jövök rá, hogy tudnám asszony iPhonejáról a galériákkal együtt lementeni a fotókat, minden csak egy folderbe dobja ki az összes képet.
-
-NoVa-
veterán
Na akkor ha már gyerek + játék + screentime, a sajátokat vázolom.
Rendszeres játék az nincs. Eseti jelleggel ha úgy jön ki az időbeosztás, tableten vagy telefon egy-egy fél órát elnyomkodják a Monument Valley-t (simán megoldják) vagy a Crossy Roadot, de ez kb havi 2-3 óra összesen.
TV 0, mesenézésből is igyekszünk a történetre menni az üres látvány helyett. Ok, hogy popkultúra, és egy 7 éves kislány nem létezhet Elza meg Csingiling alapismeretek nélkül, de közben hasonlóan élvezi Süsüt, Kockásfülű nyulat, vagy épp az Égbőlpottyant Ejtőernyőt. Nem minden nap néznek mesét, néha többet, ma épp semmit, de olvasni azt minden nap szoktunk, vegyesen sokfélét. Egy-egy új könyvnek nagyon tudnak örülni, dolgozik az agyuk, beleélik magukat, megjelennek a rajzaikban a mesék, a szóhasználatuk, gondolatviláguk bővül velük.
És igen, elcseszettül fárasztó tud lenni lekötni így őket, sokkal könnyebb lenne odaadni egy tabletet és pihenni, de ezzel pont a fejükben forgó csodás színes kavalkádot szürkíteném be.
Az egyetlen ebből felmerült probléma, az az ovis popkultúra és a fiús játékok. A lányok mindent elmesélnek egymásnak, átadják a tudást és bevonják egymást a játékokba, a fiamnak viszont gyorstalpalót kellett mesélnem a Marvel univerzumból, a Ninjagoból (wikipedia hasznos dolog), mindenből hogy be tudjon szálni a játékokba. De pár mondat és pár kép pont elég info ehhez. -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #40034 üzenetére
Meglepően nagy a különbség Spotifyról hallgatva is, de ugye nem a ~30mW-os sztereo kimenetről hajtva, hanem ~150mW-os balancedről. Gyakorlatilag nem nehéz illusztrálni, hogy a Volt-ból jön a hangerő, Amperből a dinamika, és azonos hangerőn hallgatva ez kb úgy jön ki, hogy az összes reviewer, aki 100mW alatt próbálta a P1-et, eltér a konklúzióban a többitől. Aztán lassan átér Németországból a hazai posta fogságába a 600mW-os DAC, mint kompromisszummentes izé.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #40015 üzenetére
Nekem legalább a csatlakozó jó, és hangminőségre is több jön át rajta, mint a drágább FiiO LC2.5B kábelen. Utóbbi 4 köteg, kötegenként 25 db 0.05mm-es rézszál, ez meg 8x19 0.08mm-es. FiiO-nál az olyan specifikációt már 80$ körül adják, úgyhogy annyira nem rontott nagyot a kínai, de azért kivárom, mit ajánl
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
hobizoli #39976 üzenetére
"Win boot utan 3.1GB RAM mar el is fogyott"
Ennyi éve pofázom, hogy az el-nem fogyott ram a pazarlás a gépben, és teljesen lényegtelen, hogy egy pre/superfetch és egyéb cache mechanizmusokkal telepakolt OS mellett pont, hogy semmit nem jelent szabad memória mennyisége, csak egy szám. Majd kidobál belőle, ha kell másnak, egyébként meg teletolja olyan dolgokkal, amik esetleg kellhetnek. Mert ha igen, akkor hamarabb kapod.
-
-NoVa-
veterán
Azbasszus. Végre minden szinten kitakarodtunk a régi domain limitjei alól, nyomtam is a crowdstrike uninstallt. Még a symantec maradt, mert localadmin kevés rá, hogy lekapjam. Amúgy minden máson friss defender és kész. Meg persze Chrome, mert más browserben még nekem kéne XSS blocker plugint vadászni és figyelni, hogy elég jó-e, vagy újabb megoldást kell.
-
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #39718 üzenetére
Ott a pótkerék mellett a pótolaj, mivel ugye tervezhető és ismert a fogyasztás, nem állok neki benzinkúton remélni Castrol Edge Professional A5 0W-30 olajat, mert nem is lesz. A kocsi szól a műszerfalon onnantól, ha a nívópálca szerint kb középállásban van, olyankor beleborítok egy fél litert. Műanyag kesztyű meg kéztörlő az olaj mellett a tartózsákban így:
-
-NoVa-
veterán
Kéne ilyen opció, M, F, meg P változat. M(ale) az adja a turbolaget, lefújáshangokat, meg a körítést, F(emale) az csöndes, de azért megy, P(ussy) meg csöndes, és gyorsuláslimitált, azt vehetik az átlagfelhasználók. Árban az M lehetne a legolcsóbb, hiszen kispórolható a fele szigetelés, meg a bonyolultabb menetstabilizátor algoritmusok is, igazából belefér a 20. század első feléből származó beltér is, nem kell elbonyolítani!
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
Samott #39525 üzenetére
Ok, akkor racionálisan közelítve indián logikával:
Letiltjuk a webrádiókat, spotifyt, és minden streaming zeneszolgáltatókat, mert az sávszélpazarlás -> "ha letiltanak a youtubeot fellogatnak az indianokat... itt a fejlesztok azon hallgatjak a mixeket kodolas kozben."
Szóval videostream mehet, audiostream az ördögtől való. Aztán ott tartunk, hogy a munkagépem egy terminállá silányult, amin a céges sharepoint meg TFS dolgokat elérem, a Macen meg dolgozom.
-
-NoVa-
veterán
Jajj ezt de szeretem. Aztán eljutunk lassan az itteni helyzethez, amikor felteszik a kérdést, hogy egyáltalán miért olyan fontos a munkánkhoz a net? Avagy a másik végéről mi feltesszük a kérdést, hogy az infrastruktúra egyáltalán fontos-e, majd szép lassan sunyiban mindenkiről kiderül a programozótól a directoron át a CEO-ig, hogy a saját mobilnetjét osztja a gépnek, és azon át él, miközben az indiánok kiámokfutják magukat security témában a hálózaton.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Ezekre is jó a Spotify, anno előtúrtam related tartalmak közül az MBR-t, Enpera nak mutattam, aztán terjed. De már ez is szinte mainstream, mint Cobra Man, vagy Chipzel, 50k+ havi átlag unique hallgatóval. Quixoticnál is már 35k. Bezzeg Olivaw még 3 számjegyű hallgatósággal legalább tényleg ritkán jön szembe más felületen.
-
-NoVa-
veterán
válasz
zetor2000 #39473 üzenetére
Na épp ezt csinálom most jól. Fogom a 2 árnyékolt elkülönített mono füleserőt tartalmató mobil DAC-omat (Radsone ES100), beledugom a hozzá való párhuzamos, oldalanként külön földelt nagy tisztaságú ezüst kábelem, majd a végére az MMCX csatlakozókra a TinHifi P1 planar fülest, rajta egy jól kiválasztott számomra ideális memóriaszivacs illesztékkel, aztán azon már méltón reszel a Master Boot Record :
linkMeg persze minden más is, de aggasztó, hogy még a Prosectura is részletesebb és élőbb
-
-NoVa-
veterán
válasz
zetor2000 #39451 üzenetére
Az az ár-értékbajnok 5.1 azért kicsit nem kerek. Az erősítője vacak, a frontjait viszont máig használom asztali hangfalnak kicsit jobban.megtömve vattával, mert az SMSL-ről hajtva egész jó hangjuk van (hasonló korú Sonynál pl sokkal jobb), és nem foglalnak sok helyet. 15 éve volt vagy 20k ft a szett. De azért ha összedugom a Tannoy Mercury M2-vel, látszik, hogy a hangfal a szűkebb keresztmetszet.
-
-NoVa-
veterán
Mekkora szobában lesz ez amúgy? 65nm-es nappaliban, ami még nyitva van további hatalmas tér felé, ott a hasonlóan nagy talpas Elac-ok otthon voltak teljesen, de most 25nm-es szobákba egy pillanatra sem éreztem reálisnak/szükségesnek kicsomagolni a dobozukból, és összerakni.
Részemről ha reális otthoni felhasználásról van szó, akkor 25 centi széles helyre egy pár Dali Spektor 2-őt raknék állványra.De magamnak még ez is fölösleges most, Spektor 1-esen még esetleg néha elgondolkozom.
Aztán bízd a füledre, menj be az Octogonaudio-ba, vagy bármi másba, és nézd végig, mit preferálsz, még a végén kiderül, hogy egy Polk Audio Signature S10 is bőven többet tud, mint amit elvársz -
-NoVa-
veterán
Spotify family van, teszi a dolgát jól. Közösen használt nappaliba lerakott céleszköz esetén annyi apróság van, hogy adott account ajánlóját kicsit megborítja a család. Nálam egyelőre jól kezeli a gyerekek ízlését, Muse bejön nekik, Alex Harvey is, az meg nem zavar túlzottan, hogy néha random Gryllus dalokat is bedob.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #39431 üzenetére
Én nyugodtan hallgatok zenét a kis planár szutykomon, gerincoszlopmenti kellemes bizsergéssel meg minden, miután mindenkit leraktam aludni. És akkor még most rakták fel légipostára a durvább füleserősítőt. Ivan jó előre elküldte az intelmeit, mire figyeljek NAGYON...
" I worry about your ears! Both my DACs has about 600mW of the output power at 15-16ohm. Typical IEMs impedance also 15-20ohm, and the sensitivity about 105db/1mW(thanks IEMs so close to ears). log(10)(600mW/1mW)*20 = 55.56db, hence, IEM may produces 105db+55.56db = 160db of Sound Pressure Level. It is overkill, dangerously loud - be careful! My Hifiman HE400i has over 120db with my DACs, and it is loud to me, Thieaudio Phantom the same 120db, Audeze LCD4 >130db, just as an example."
Házimozi is van, általában iPadon, de ha nagyobb képernyő kéne, akkor előveszem a Surface Pro 4-et.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #39356 üzenetére
Nekem azért az jön le, hogy magában is egész működőképes lett a saját szakágában, miután kapott némi (nem kevés) szakmai alapot, látásmódot és támogatást. Emellé a tizenpár jól működő év a mérlegen sem elfelejthető a fél nagyon nem jól működővel szemben, ami alatt ha gyerekkel nem bonyolították az életüket, és önálló saját pénzügyi entitásként léteztek saját külön számlákkal, akkor itt már csak a szóbeli ígéretet kell papírozni, és niincs itt semmi látnivaló. Boba még ledob 10 kilót, izommá alakít még huszat, felszed valami helyi egzotikumot valami Margot Robbie hadonmásverseny dobogójáról, és körbemotorozza vele párszor a sziget. Tiszta ügy
-
-NoVa-
veterán
El, elvégre csak egy VW bogár sárvédő, nem túl széles. Ellenben tömény hangulat. És lényegesebben szívesen tolnám ki a mélygarázsból a szerelőig 900 méter, mint a Yamaha MT 03-at. A lemerült akku a benzintank alatt van, hozzáférni lehetetlen, vicces lesz. Este rápróbáltam egyenesen lendületből, esélytelen, úgyhogy nagyon nagyon sok Z betűt fogok leírni a feljárón káromkodva.
-
-NoVa-
veterán
Kéne:
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
AI + drón + military + social figyelemfelhívó erős kontent:
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Fanatec szett
- Juniper SRX300 tűzfal / router friss firmware-rel!
- iPhone 16 128GB récezöld iStyle számla! 3 hónapos! Akku 100%! 2028 február 28-ig Apple garancia!
- ThinkPad X1 Carbon 6th Gen i7 / 16GB / FHD / US bill. Windows 11 Pro
- ÚJ ASUS B650 RYZEN 5 9600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS TUF RTX 3080 10Gb DDR6 2ÉV GAR
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest