Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
hali
egy kérdésem lenne, amit használok az az Office XP-ből Excel.
Az lenne a problémám. SZUMHA-t gondoltam egybeágyazni de ha jól tudom nem nagyon lehet.
A következő a helyzet:
- '"A" oszlopban van, hogy melyik hónap (számmal, pl.: 5)
- "D" oszlopban van az érték (pl. 100 Ft)
- "E" oszlopban pedig a csoport (pl.: tankolás, bevásárlás, stb...)Azt anno megoldottuk, hogy hónapra ki tudom gyűjteni, hogy mennyi volt összesen az érték SZUMHA-val.
Viszon most az kellene, hogy adott hónapban adott csoport értéke adódjon össze.
Ez most (így hónapra bontva megkapom az értékek összegét):
=SZUMHA($A5:$A999;H3;$D5:$D999)
és valami ilyesmi kellene (hátha így jobban látjátok mi kellene):
=SZUMHA($A5:$A999;H3;=SZUMHA($E5:$E999;"pl.:Tankolás";$D5:$D999))már próbáltam mindent, de nem találtam megoldást. valakinek valami 5tlet?
Előre is köszönet. -
Wajk
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
igen, bevallom a saját fejem után menntem az itt megszerzett segítségek alapján, szeretem magam kidolgozni úgy jobban megmarad. csak hirtelen azt nem vettem észre, hogy ott rejtve volt az oszlop, csak néztem hova rakta, de akkor így már értem...
meg közben sikerült is megoldani...
-
Wajk
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
igen, azt a makrót vettem tőled, amúgy mindkét esetben ha be van írva összeg beteszi a dátumot... kicsit felbővítettem az alapverziót.
na majd kipróbálom amit lentebb írtál.
még amit most próbálok. ha bal szélső oszlopban végig van ez a HÓNAP fügvény, ha üres a cella akkor 1 lesz az értéke ami ugye akkor lesz izgalmas, ha január is lenne.
van olyan hogy IF NOT null B5 akkor HÓNAP(B5)?
-
Wajk
addikt
köszönöm az ötleteket, mindjárt kipróbálom őket. még asnyit, hogy az oszlop lefele folyamatosan bővítve van, így most május van, de aztán június.
úgy gondoltam, hogy arra a két oszlopra, ráereszteni egy fügvényt, hogy ne kelljen új hónapkor semmit csinálni.
szóval akkor megpróbálom elmondani, egy bevétel kiadásos táblázat adott, Delila_1 egyik függvényével azt megoldottam, hogy ha c vagy d oszlopba beírunk egy öszeget akkor az aznapi dátumot írja be a b oszlopba. aztán ehhez akartam egy havi összesítő valahova ki jobbra, hogy május-június.... és alatta lett volna, hogy adott hónapban mennyi volt a bevétel alatta cellába meg kiadás.
aztán ezekből egy diagrammot készítettem volna.
azért gondoltam függvényre, hogy elég legyen csak beírni az adott oszlopba az összeget és mindent automatikusan csinálna a táblázat ;)
a dátum beillesztés megvan szóval a lényeg megy, csak egy ilyen összesítő lenne jó.
amúgy feltettem ide az xls-t, makróba csak azt a dátumosat raktam be...
még nem végleges csak most van fejlesztés alatt...
köszönet
-
Wajk
addikt
üdv, sok okosságot olvastam itt a topikba, köszönet Delila_1-nek a makrókért, amiknek hasznát is vettem
egy alap dolog viszont nem jutott eszembe.
B oszlopba dátumok vannnak az 5. sortól lefele, mellette pedig összegek vannak beírva.
cellákba szeretném megjeleníteni hónapokra lebontva, az adott összegeket összeadva.
valami olyasmi, hogy if dátum=május, mellette levő cella értéke SUM abba a cellába ;)
aztán egy másik cellába írnám ugyan ezt júniussalbeírt dátumok formátuma: 2009.xx.xx
előre is köszönöm ha tud valaki segíteni. valami rémlik régi infóóráról, valami darabteli talán de nem sikerült megoldanom.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Fferi50