Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- VHS digitalizálás
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Szaszati
üzenetére
A nyers lapra vegyél fel két oszlopot. G1 legyen Hét, G2 képlete =HÉT.SZÁMA(C2).
H1 legyen Hét napja, H2 képlete =HÉT.NAPJA(C2). Ennek az oszlopnak a formátuma nnnn.
A kimutatásnál a szűrőkhöz Típust és a Hét oszlopokat vidd be, az oszlopokhoz a Hét napja kerül, a sorokhoz az Órák, Percek és Idő, az értékekhez kétszer az Összeg (összegként és mennyiségként).
A kész kimutatásban a Mennyiség/Összeg2 címet átírhatod Db-ra.Érdemes a nyers lapon az adatokat táblázattá alakítani – még a kimutatás létrehozása előtt –, akkor a kimutatásnál nem kell átírni a forrást a bővítéseknél, elég egy frissítést ráadni.
Szerk.: a nyers lapon törölheted az M oszlop tartalmát.
A szűrőkhöz a Dátum-ot is berakhatod. -
azopi74
addikt
válasz
Szaszati
üzenetére
ez nagyon egyszerű, csak a mezőlistában változtasd meg, hogy honnan szedje az árat (ne a kavezo tablaból hanem a termekek táblából) vagyis szedd ki a pipat a kavezo ár mezőjéből és tedd be a termekek ár mezőjébe) (Analyze - Show - Field list)
Utólagos engedelmeddel rámentettem a onedrive-odra a változtatást

-
azopi74
addikt
válasz
Szaszati
üzenetére
Szia, hozzáadtam data model-hez a két táblát és beállítottam az adatkapcsolatot, a pivot sheeten most már olyan statisztikát tudsz csinálni, amilyet akarsz a szokásos pivotos módszerrel.
ide mentettem el: [link]
Sajnos ezt most Excel 2010-en csináltam, , powerpivot add-innal, mert most olyan gépen vagyok ahol csak az van de excel 2013-ban egy kicsit máshogy (egyszerűbben) kell megcsinálni (addin nélkül) , ezért képernyőfotókat nem lövök fel most, nehogy összezavarjalak
(de a kettő teljesen kompatibilis egymással, csak a felhasználói felület más) -
azopi74
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Építő/felújító topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- League of Legends
- További aktív témák...
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony Playstation 5 1tb, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50