Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
temporello
tag
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Például egy ilyen képlettel:
=COUNTIFS(B:B;B1)>2 -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Esküszöm az utolsó kérdés, nem sajátítom ki a topikot tovább.
Már csak egy lépés választ el a sikertől: megvan a 2 táblázatom, a feltételes formázással kiszedtem belőlük, hogy melyek azok az értékek, melyek mindkét oszlopban benne vannak (ezeket pirossal jelöltettem meg). A végső célom az lenne, hogy a segédtáblázatom számomra lényeges oszlopában pirossal megjelölt, duplikált adatokat meg tudjam jelölni az eredeti oszlopában is. Erre van valami megoldás?
(Tudom, hogy életképtelen vagyok, de sajnos az Excel sosem volt az erősségem...
) -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Szia!
Talán a 3. oszlop celláinak a végén van egy szóköz, amit egyébként nem látsz vagy a 4. oszlop celláinak elején.
Nézd meg, milyen hosszú a cellában levő érték, azt rövid szövegnél szemmel is érzékelheted, ha hosszabb, mint a hány bötűt látsz. Vagy: F2 billentyűvel bemész a szerkesztőlécre, elmész a végére, ha a látható betűk után is megy tovább, akkor ott a bűnös.
Ebben az esetben az összefűzésnél ne tegyél plusz szóközt, illetve ha egyáltalán nem akarsz szóközt, akkor bal(3.oszlop;hossz(3.oszlop)-1) legyen az összefűzésben.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Szia!
A hasonlításnál használhatsz "jóker" karaktereket is. A csillag (*) akárhány karaktert helyettesít, a kérdőjel (?) egyet.
Tehát keresheted a Bal(A1;12) & "*" szöveget, ami az első 12 karakter egyezőségét nézi.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Szia!
1. "hogyan egyesíthetném őket"
Nem a cellákat kell egyesíteni, hanem egy segédcellában összefűzöd őket így pl.:= A1 & ", " & B1 & ", " & C1
Ezután a segédoszlopon végighúzod a képletet, majd másolás - irányított beillesztés értéket. És máris dolgozhatsz az összefűzött adatokkal.
2. "a többszöröződésekből csináljon csak egy sort"
Kijelölöd a címeket tartalmazó oszlopot, utána Adatok - ismétlődések eltávolítása csak ebből az oszlopból.
Vigyázz, mert a többi oszlopban levő adatok is törlődnek. Tehát csak az adatok másolatán végezd el ezeket a műveleteket.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Mini PC
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Tudom, hogy életképtelen vagyok, de sajnos az Excel sosem volt az erősségem...
)
Fferi50