Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
macimeister
üzenetére
Hello,
Ez alkalmas lehet egy excelbe amiben tudom követni a havi villanyfogyasztást?
Természetesen ezzel is megoldható ez, mivel ahogy mondtad nem szabályos időközönként jönnek majd az adatok.Kerestem neten már kész táblázatot, de nem adott érdemlegest.
Ezt neked kell felépítened, mivel te tudod hogy mit akarsz elérni.pl. Én is vezetem a közműveket, mondjuk én havonta 2x fixen írom fel az adatokat és abból számolok egy 30 napra eső fogyasztást, így nekem nem bonyolult a táblázatom.
A-oszlopban a dátumom van, B-ben az aktuális leolvasás, C-ben az előző leolvasához képesti fogyás (ez egyszerű kivonás) és a D-ben a 30 napra kalkulált fogyás amely a dátumokat is figyeli.üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz
macimeister
üzenetére
Hello,
Ilyet makróval lehet megoldani, mivel a MOST() [NOW()] függvényt az Excel mindig újraszámolja.
A 15876-os hozzászólásban van egy kész megoldás.
A Target.Column = 2 helyett neked Target.Column = 1 kell mivel ez jelenti az A-oszlopot.
A Range(Target.Address).Offset(, 3) helyett pedig Range(Target.Address).Offset(, 1) kell mivel ez lesz a B-oszlop.üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
macimeister
üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
macimeister
üzenetére
Legegyszerűbben egy kimutatással dobhatod össze.
Most nincs időm kipróbálni, de azt hiszem, csak az oszlopokban lévő értékeket tudod így összeszámolni. Ha igen, akkor a sorokat alakítsd át oszlopokká irányított beillesztéssel, transzponálva. -
Delila_1
veterán
válasz
macimeister
üzenetére
Legegyszerűbben egy kimutatással dobhatod össze.
Most nincs időm kipróbálni, de azt hiszem, csak az oszlopokban lévő értékeket tudod így összeszámolni. Ha igen, akkor a sorokat alakítsd át oszlopokká irányított beillesztéssel, transzponálva. -
Delila_1
veterán
válasz
macimeister
üzenetére
=SZORZATÖSSZEG((A1:I1<>"")/DARABTELI(A1:I1;A1:I1))
Ez a képlet az A1:I1 tartományban előforduló különböző értékű cellák darabszámát adja eredményül.
Ugyanígy megadhatod a képletet az oszlopokra is, ha az A1:I1 helyett a megfelelő tartományt írod be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már elérhető a mobil eszközökre szánt The Division: Resurgence
- Linux kezdőknek
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- alza vélemények - tapasztalatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LG LCD és LED TV-k
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50