Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Robb202

tag

válasz Fire/SOUL/CD #6278 üzenetére

köszönöm a segítségedet. Elnevezéssel sikerült hivatkozni rá. Úgy látszik, hogy a frissebb Excelek ismerik az eljárást.

Még annyit szeretnék kérdezni, bár tudom szőrszálhasogatás de hátha ez is megoldható.

A másik munkalapon amire hivatkoztam ott az adott cellákhoz megjegyzések vannak fűzve. A megjegyzés színéhez pedig betallóztam egy képet, mert csak így tudtam cellához képet rendelni.

Azon a munkalapon ahol a legördülő menüt létrehoztam sikeresen választhatok is a listából, de sajnos a megjegyzéseket nem viszi át. Ezeket akkor nem lehet áthozni sehogy sem ugye?

Még annyi, hogy Excel 2007 / 2010-ben esetleg van arra natívban mód, hogy egy cellába képet tudjál tenni és azt az Excel olyan kicsire méretezze amekkorára a cellát felnagyítod?
    Ezt már régóta hiányolom. Remélem a 2010-ben van már ilyen funkció? :D

Ha igen megmutatnátok egy screenshottal?

előre is köszönöm

• Delila_1

veterán

válasz Fire/SOUL/CD #6278 üzenetére

A második a helyes megoldás.

A súgó ezt írja másik lapon szereplő lista alkalmazásáról az érvényesítésnél:
    "Ha másik munkalapot szeretne használni, írja be a listaelemeket a kívánt munkalapra, majd adjon nevet a listának."

Amennyiben a név megadása egy teljes oszlopra vonatkozik (pl. A:A), akkor az érvényesítésben megjelenő adatok követik az idővel bővülő listát. Csökkenésre ez nem igaz, a törölt elemek helyén üres sor jelenik meg. Ehelyett a névadásnál érdemes egy OFSZET függvénnyel kijelölni a megjelenítendő adatokat.

Új hozzászólás Aktív témák